© Foto: Public Domain

De wereld verandert voor onze ogen. Westerse imperialistische regimes worden ontmaskerd als de oorlogszuchtigen die ze zijn, en er ontstaat een nieuwe multipolaire orde van partnerschap en vrede, schrijft Finian Cunningham.

De historische top van deze week tussen de Russische en Chinese leiders heeft in de westerse media paroxismes van angst veroorzaakt. Dat president Vladimir Poetin de Chinese leider Xi Jinping in Moskou ontving, werd voorgesteld als het feit dat “de twee meest prominente autocraten ter wereld” een vijandige “anti-westerse as” zouden oprichten.

De Amerikaanse en Europese media – die slaafs de standpunten van hun imperialistische regimes echoën – stonden in hyper-boeman modus. De ontmoeting tussen Poetin en Xi werd op alle mogelijke manieren verdraaid om de indruk te wekken dat de westerse “op regels gebaseerde wereldorde” (eufemisme voor westerse kapitalistische privileges en roofbouw) op onwettige wijze bedreigd en sinister was.

De boeman-modus brengt ook collectief geheugenverlies met zich mee. De top viel samen met de 20e verjaardag van de start van de oorlog tegen Irak door de VS en de Britten – misschien wel de grootste misdaad van de 21e eeuw tot nu toe. Toch heeft deze verachtelijke verjaardag nauwelijks geleid tot veroordeling of schaamte in de westerse media, laat staan tot juridische verantwoording.

Het moedwillige cynisme ten aanzien van de ontmoeting tussen Poetin en Xi verraadt de diepe bezorgdheid onder de door de VS gedomineerde kliek van westerse staten dat de zo geroemde “op regels gebaseerde orde” aan het instorten is. Een ineenstorting die is veroorzaakt door haar eigen inherente corruptie en systematisch misbruik van macht en internationaal recht gedurende vele decennia.

Zowel Poetin als Xi benadrukten dat de alliantie tussen Rusland en China niet bedoeld is om een derde partij te bedreigen.

“Wij zijn altijd voor vrede en dialoog”, zei de Chinese president Xi, die in Rusland was voor een driedaags staatsbezoek.

Poetin prees het hoogste punt in de betrekkingen tussen Moskou en Peking en onderstreepte de lange historische vriendschap. Beide leiders zeiden dat dit niet gewoon een uitbreiding was van een bondgenootschap uit het tijdperk van de Koude Oorlog, maar eerder een voorbode van een echte multipolaire mondiale ontwikkeling voor alle naties op basis van partnerschap en samenwerking, met inachtneming van het internationaal recht en de nationale soevereiniteit.

  Buitenlandse "vrijwilligers" in Oekraïne verlaten hun posities, veinzen verwondingen en schade aan wapens

De langverwachte multipolaire wereldorde komt inderdaad tot bloei nu de vroegere dominantie van het westerse elitaire unilateralisme verschrompelt. De Russische en Chinese leiders ondertekenden meerdere handelsovereenkomsten en bevorderden plannen om nationale valuta te gebruiken, waardoor de ongerechtvaardigde privileges van de Amerikaanse dollar achterhaald zijn.

Er is een tastbaar gevoel dat de wereldeconomie een tektonische verschuiving ondergaat in de richting van een vitaal Euraziatisch partnerschap en een dynamische multipolaire ontwikkeling, als voorbode van een noodlottige ondergang voor de door de VS geleide westerse kapitalistische hegemonie. De westerse landen worden achtervolgd door financieel bankroet, ongelijkwaardigheid, verlammende schulden en uitzichtloos militarisme.

Van bijzonder belang is het plan om een nieuwe gaspijpleiding aan te leggen van Rusland naar China met de naam Power of Siberia 2. Deze pijpleiding zal 50 miljard kubieke meter extra aanvoeren. Deze zal jaarlijks 50 miljard kubieke meter aardgas extra aan China leveren. Het is veelzeggend dat deze nieuwe aanvoerroute van Russische energie overeenkomt met het volume dat voor de Europese Unie was gereserveerd met de exploitatie van de Nord Stream 2-pijpleiding – totdat de regering-Biden deze opblies.

Van alle indrukwekkende partnerschapsovereenkomsten die deze week in Moskou zijn ondertekend, spreekt de nieuwe gasroute naar China het luidst. Rusland heeft besloten weg te lopen van de ondankbare Europeanen en hen de gevolgen te laten dragen van industriële stillegging door te kiezen voor duur Amerikaans gas.

De Euraziatische economische macht is de spil van de mondiale ontwikkeling. Rusland en China geven de toon aan, niet alleen voor de rest van Eurazië, maar ook voor het Mondiale Zuiden, Latijns-Amerika, Afrika en andere landen. De geleidelijke afschaffing van de Amerikaanse dollar als internationale fiatmunt is het meest onheilspellende teken van de opkomst en ondergang. Rusland en China versnellen die noodlottige overstap.

  Poetin heeft alle kaarten in handen en kan Europa deze winter laten bevriezen

In een wanhopige poging om het onvermijdelijke af te wenden, probeerden de westerse imperialistische regimes en hun media de top tussen Poetin en Ali af te schilderen als iets sinisters voor de mondiale veiligheid, wat neerkomt op een omgekeerde projectie van hun eigen plunderingen en misdaden.

Westerse media sneerden dat de “autocraten” Poetin en Xi zich “voordeden als vredestichters”, terwijl beide leiders benadrukten dat hun visie op multipolaire betrekkingen gebaseerd was op wederzijdse samenwerking.

China’s voorstellen voor een vreedzame beëindiging van de oorlog in Oekraïne werden door Poetin toegejuicht, maar door de Amerikanen en Europeanen afgedaan als “diplomatieke dekmantel voor Russische agressie”. Ondertussen deden Washington en Brussel nieuwe toezeggingen om de wapenleveranties aan Oekraïne op te voeren, waardoor het conflict – het ergste in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog – wordt verlengd.

Het zijn de Amerikaanse en Europese regimes die elke dialoog of politiek-historisch begrip over het ontstaan van de oorlog in Oekraïne uitsluiten. Vandaar hun vastberadenheid om elke kans op een oplossing weg te nemen. Want als er een intelligente, redelijke dialoog werd gevoerd – zoals de Russen hadden voorgesteld voordat de oorlog meer dan een jaar geleden uitbrak – zouden de conclusies onaanvaardbaar zijn voor het expansionisme van de VS en de NAVO.

De paradox is dat Rusland en China worden afgeschilderd als wereldwijde schurken door westerse mogendheden die nog steeds druipen van het bloed van de frauduleuze en illegale oorlog in Irak en die vandaag een potentieel catastrofale nucleaire confrontatie over Oekraïne aanwakkeren. Dezelfde leugenmachine van de media die de vernietiging van Irak (en vele andere landen) mogelijk maakte, maakt nu vijandigheid jegens Rusland en China mogelijk.

Om dat verdraaide narratief te versterken, proberen de westerse media de door Rusland en China geleide ontwikkeling naar een betere, eerlijkere wereldeconomie en daarmee de ondergang van de Amerikaanse hegemonie te ondermijnen. Natuurlijk zijn “Amerikaanse hegemonie” en “westerse economie” slechts eufemismen voor een dictatuur van miljardairs en bedrijven, een dictatuur waaronder de overgrote meerderheid van het westerse publiek moet lijden.

  De Grote Illusies van de leiders van de westerse democratieën crashen op een nederlaag in Oekraïne

Zo werd Rusland deze week bestempeld als de “junior partner” van China en verguisd omdat het een “afhankelijkheid” van Peking is geworden. Westerse media hebben zich in allerlei bochten gewrongen om de duidelijke warmte tussen Poetin en Xi en de enorme betekenis van hun mondiale visie verkeerd te karakteriseren.

Rusland werd afgeschilderd als niets meer dan een “grondstoffenkolonie van China” vanwege de explosief groeiende olie- en gasexport. Dat doet denken aan de belediging van de voormalige Amerikaanse senator John McCain dat Rusland niet meer is dan een “benzinestation dat zich voordoet als natie”.

Het is grappig hoe Moskou tot voor kort werd beschuldigd van “energiechantage” en “bewapening van koolwaterstoffen” toen het de belangrijkste leverancier van Europa was. Maar wanneer Rusland’s enorme energie wordt omgeleid naar China, wordt het nu aan de schandpaal genageld als een “kolonie” van Peking. De westerse propaganda kan maar niet beslissen of Rusland een energietiran of een huidige energieleverancier moet worden genoemd. Dat dubbele denken verraadt propagandaconstructie en demonisering.

De wereld verandert voor onze ogen. De westerse imperialistische regimes worden ontmaskerd als de oorlogszuchtigen die ze zijn, hun privileges en roofkapitalisme imploderen, hun neokolonialistische, bloedzuigende dagen zijn voorbij, en er ontstaat een nieuwe multipolaire orde van partnerschap en vrede.

De westerse elites en hun media blinken uit door te proberen Poetin en Xi op alle mogelijke manieren zwart te maken. De bizarre verdraaiingen zijn evenredig met de wanhoop.

De tijd zal echter leren wie er werkelijk aan de goede kant van de geschiedenis staat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Brussel springt in een economische afgrond en sleurt de rest van Europa met zich meeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom Vladimir Poetin niet kan worden gearresteerd door het Internationaal Strafhof
Volgend artikelDe afwijzing door de VS van China’s vredesplan voor Oekraïne legt hun oorlogszuchtige bedoelingen bloot
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Iets te vroeg, naar mijn mening, om nu al conclusies te trekken.
  Zo ‘vrijheidslievend’ is de CCP niet, en ook nooit geweest. Ik geloof er geen barst van dat er met China, en in mindere mate met Rusland, enige hoop op vrijheid te verwachten is in de toekomst.
  Beide landen spelen de hen toegedachte rol in de mondiale wereldpolitiek, en zijn schatplichtig aan dezelfde parasitaire elite die ‘het Westen’ te gronde richt.
  Ik zal het nu even niet over Riley Waggaman hebben, U kunt zelf kijken bij Slavsquat op substack.
  Misschien is dit een kleine, to the point, inkijk wie er in het hoogste punt van de pyramide zitten.

  https://totaldisclosure.net/deep-dive/the-black-nobility-i/

  https://totaldisclosure.net/deep-dive/the-black-nobility-ii/?doing_wp_cron=1678228451.6792221069335937500000

  • @Africus – Dank voor deze informatieve bronnen.

   Aangaande je eerste alinea .. het doet me denken aan de ook op FN gebezigde uitspraak: De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Een veronderstelling welke ikzelf niet onderschrijf vanwege de simpliciteit ervan.

 2. Bedoelt u ofwél met de Chinesen aan de helft van onze levensstandaard ofwél met de Joden&Angelsaxen in luxe met moord, oorlog en roof in de wereld?

 3. Beste Luc,
  Geen van beiden… het roofzuchtige, smerige oorlogsapparaat dat onder de naam ‘het westen’de globe afschuimt, is slechts één van de twee kanten van de medaille, waar de andere kant het nieuwe expansionistisch totalitarisme van China is.
  Ik kan voor beiden allerlei kwalificaties aandragen; waar het om draait is dat één kongsi het gehele geopolitieke spectrum stuurt, verdeelt én beheerst. Álle Verelendung.
  Bekijkt U de linkjes eens, als U deze nog niet bekeken heeft.
  Nog een mooie avond, en groet, Africus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in