The Presidential Press and Information Office / Kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Het interview dat de Russische president Vladimir Poetin onlangs gaf aan de Amerikaanse onafhankelijke journalist Tucker Carlson was meer dan zomaar een interview. In een benadering die doet denken aan de beroemde Duitse journalist Emil Ludwig, probeerde Carlson een echt gesprek op gang te brengen, met serieuze antwoorden op serieuze vragen. Daarom, en in tegenstelling tot de stijl van de meeste Westerse journalisten die tegenwoordig interviews geven, luisterde hij echt naar de geïnterviewde, zonder te proberen hem te sturen in het doen van uitspraken die het imperiale propaganda-apparaat van de VS bevredigen, schrijft Hans Vogel.

In plaats van een interview zagen we een masterclass geschiedenis, vakkundig gegeven door de Russische president. Onnodig te zeggen dat het meeste nieuw leek voor Carlson, die toegaf geschiedenis te hebben gestudeerd als student. Op dezelfde manier zal het meeste van wat Poetin zei zeker nieuws zijn voor de elites, journalisten en het grote publiek in het “Westen”. Zeker in de VS, maar ik vrees ook in Europa, dat nu al tachtig jaar onder Amerikaanse bezetting en onophoudelijke, systematische hersenspoeling staat.

Er moet op gewezen worden dat de VS gebouwd is op de bewuste ontkenning van de geschiedenis. In de ogen van zowel het Amerikaanse publiek als de leidende elites blijven de VS buiten de geschiedenis staan: het is een “stralende stad op een heuvel” waar de rest van de wereld met eindeloze verbazing naar opkijkt, in de hoop deel te kunnen hebben aan de wonderen ervan. Alleen al daarom was Poetins geschiedenisles noodzakelijk, maar of het nuttig zal zijn, moet ernstig worden betwijfeld.

Degenen die de beslissingen nemen in het Amerikaanse Imperium zullen ongevoelig zijn voor de boodschap van Poetin. Afgezien van puur intellectueel onvermogen, zal een extra belemmering om te begrijpen wat de Russische president zei een ernstig geval van cognitieve dissonantie zijn. Immers, gezien de gênante publieke optredens van de Amerikaanse president Joe Biden, als hij struikelt op trappen en stamelt door de korte notities die hij moet voordragen, moet het pijn doen aan het collectieve gevoel van eigenwaarde om Poetin te zien optreden als een echte staatsman. Het zelfvertrouwen dat Poetin uitstraalt is alleen maar meer reden voor schaamte en verlegenheid en zal de cognitieve dissonantie zeker vergroten.

  Zuid-Afrika liet zien dat BRICS niet is wat veel voorstanders ervan dachten

We mogen niet vergeten dat nog niet zo lang geleden talloze westerse leiders Poetin publiekelijk prezen omdat hij een geweldige kerel was, op niveau, betrouwbaar en intelligent. Diezelfde man leidt nu een militaire campagne in Oekraïne die voor iedereen met ogen om te zien, duidelijk heeft gemaakt dat het Westen militair, diplomatiek en cultureel inferieur is aan Rusland. Er zijn heel wat leugens, verdraaiingen en tegen-narratieven nodig om die feiten naar de achtergrond te verdringen. Sterker nog, het moment nadert waarop westerse elites het onvermijdelijke moeten accepteren, namelijk dat Oekraïne niet kan overleven, zeker niet in zijn huidige vorm.

Hoe zit het dan met het tonen van Oekraïense vlaggen overal in de EU en NAVOstan? We zien die geelblauwe vlaggen en linten op openbare gebouwen, regeringskantoren en overal in de openbare ruimte, zelfs op duizenden websites, die getuigen van hun onwrikbare steun en sympathie voor Oekraïne. Dergelijke openbare uitingen zijn nog steeds verplicht, omdat Oekraïne zogenaamd “Westerse waarden” belichaamt. Deze moeten worden verdedigd tegen de brute invasie van een “dictator” en een “oorlogsmisdadiger”, die wordt afgeschilderd als de nieuwste reïncarnatie van niemand minder dan Adolf Hitler. (Natuurlijk sluiten de aanhangers van Oekraïne in het Westen hun ogen voor het feit dat hardnekkige Oekraïense nationalistische fanatiekelingen mensen als Stepan Bandera bewonderen, die hand in hand samenwerkte met Hitlers soldaten).

Maar hoe zit het met die “Westerse waarden?” Nog niet zo lang geleden waren dit de humanistische waarden van de Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948. In essentie is deze Verklaring een uitwerking van het Verlichtingsprincipe dat “alle mensen gelijk geschapen zijn”, zoals vastgelegd in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

Vandaag de dag zijn deze waarden vervangen door andere, vertegenwoordigd door afkortingen in hoofdletters, zoals “BLM” en “LGBTQ”. Als “alle mensen (let wel, deze term, zoals die tot voor kort werd gebruikt, omvat de hele mensheid) gelijk zijn geschapen,” dan omvat dit noodgedwongen ook “mensen van kleur”, mannen die denken dat ze een vrouw of een hond zijn en vrouwen die denken dat ze een man of een kat of wat dan ook zijn. Desalniettemin worden de nieuwe “Westerse Waarden” met een hoofdletter gesteund en gepromoot over de hele wereld door meestal drieletter entiteiten en agentschappen zoals NED, HRW, AID, CIA, WEF, WHO, IMF en vele anderen, inclusief de NAVO en de EU.

  De 'Heilige Drie-eenheid' achter de Russische militaire dominantie in Oekraïne

De nieuwe “Westerse Waarden” worden beschermd door strenge censuur op social media en strenge hate-speech wetgeving, die elke opmerking over iemand waar die persoon bezwaar tegen heeft verbiedt. Voor ieder weldenkend mens geldt inmiddels dat de enige manier om problemen en vervolging op grond van de hate-speech wetgeving te voorkomen, is om je mond te houden. Dat is waar de westerse democratie in is veranderd: in een compleet gekkenhuis.

In Duitsland werden voetbal/voetbalfans berispt omdat ze beweerden dat er niet meer dan twee geslachten zijn; in een groot deel van de EU zijn er strenge wetten tegen “Holocaustontkenning”, terwijl de druk toeneemt om ook “Klimaatontkenning” illegaal te maken. In Canada zijn wetgevers van plan om elke kritiek op wetgeving die “fossiele brandstoffen” te verbieden, terwijl ze in Israël van plan zijn om het illegaal te maken om het officiële narratief over wat er op 7 oktober 2023 gebeurde, toen Hamas de grens met Israël overstak, in twijfel te trekken.

In lijn met die prachtige “Westerse waarden” is het blijkbaar mogelijk om mensen uit te wijzen en hun burgerrechten te ontnemen vanwege onvoldoende taalvaardigheid. Dat is wat de regering van Letland (een EU-lidstaat) aan het doen is. Ze zijn begonnen met het uitzetten van Letse burgers van Russische afkomst die niet in staat worden geacht fatsoenlijk Lets te spreken. Tegelijkertijd breidt de Universiteit van Letland in de hoofdstad Riga haar cursussen in het Engels uit voor buitenlandse studenten die nooit de moeite zullen nemen om Lets te leren.

Oekraïne wordt gesteund door de EU omdat het afgescheiden wil blijven van Rusland, waar het al eeuwenlang integraal deel van uitmaakt, zoals president Poetin zo welsprekend heeft uitgelegd. Tegelijkertijd heeft de EU de onafhankelijkheid van Catalonië tegengehouden, waar een grote meerderheid van de Catalaanse kiezers in 2017 nog hun steun voor uitsprak. De Catalanen willen dus een onafhankelijke staat zoals Oekraïne, en met goede redenen, want Catalonië (als het Koninkrijk Aragon) kan bogen op een traditie van onafhankelijke natievorming sinds de Middeleeuwen. Blijkbaar wordt er ook met twee maten gemeten als het gaat om “Westerse waarden”.

  Scott Ritter: Merkel onthult het bedrog van het Westen

Als klap op de vuurpijl heeft één op de vier leden van het 705 zetels tellende Europees Parlement een strafblad. We hebben het hier over mensen die, meestal in hun thuisland, zijn bezocht, ondervraagd of vastgehouden door de politie of veroordeeld in een rechtbank. Met andere woorden, het hoogste vertegenwoordigende orgaan in de EU bestaat uit gewone criminelen. Voor een kwart, maar toch, die mensen maken wetten waar de 450 miljoen EU-onderdanen zich aan moeten houden! Een bewonderenswaardige prestatie, op zijn zachtst gezegd.

De kern van het probleem is dat de westerse elites en volkeren wel denken dat ze “waarden” hebben en dat velen die waarden in ere willen houden, maar dat dat gewoon niet mogelijk is. Dat komt omdat het Westen sinds het midden van de jaren tachtig in feite maar één waarde aanhangt: geld. Alles in het “Westen” wordt uitgedrukt in geldwaarde, alles heeft een prijs. En waar alles een prijs heeft, blijft er niets van waarde over. Daarom is zelfs de enige waarde die het Westen heeft en echt respecteert, namelijk geld, betekenisloos.

Daarom zijn die “Westerse waarden” een totale schijnvertoning.

Vladimir Poetin heeft dit welsprekend aangetoond in het interview dat hij Tucker Carlson gaf.

Het Westerse publiek is president Poetin veel dank verschuldigd omdat hij hun machthebbers heeft laten zien wat de feiten zijn, waar het in Rusland om draait en hoe de dingen echt werken. Op het moment dat deze heersers zich realiseren dat ze geen waarden hebben, zullen ze ook de les van de heer Poetin begrijpen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oorlog tegen onsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSpontaan herstel – De kracht van het lichaam om te genezen van kanker en chronische ziekten
Volgend artikelBestrijding van de smartphone ‘invasie’: Het Franse dorp dat scrollen in het openbaar verbiedt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

35 REACTIES

 1. Hadden wij maar een President als Putin.
  Of als P.M. Orban.

  Nederland moet UIT : Eu / Vn / Wef / Nato.
  En BIJ : BRICS+, S.C.O. en N.D.B. Samenwerkende, onafhankelijke landen.

  • Waren we allemaal maar mensen die zichzelf vanuit hun hart/liefde leiden, dan hadden we niet overal leiders nodig. De macht van liefde is in ieder van ons, maar we geven al die macht aan centrale poppetjes.

   In dit leven is het de bedoeling dat ieder hart zichzelf leidt ipv te volgen. Volgers worden sekteleden en sektes kunnen heel snel heel kwaadaardig worden. Elk mens heeft maar 1 doel op aarde; liefde. En om dat doel waar te maken moet de mens zichzelf leiden om bewust uit liefde te leven.

   Maar ego belemmerd alles en ego volgt liever, ego is een na-aper en een slaaf. Ego maakt liever sektes

   • En daarom gebeurt alles zoals en wat er nu gaande is…… niet meer en niet minder dan om ons te doen ontwaken voor ons Hogere Zelf en ons lagere ego daarvan in dienst te stellen en te transformeren tot onschadelijk handelen.

    Dan zijn wij zelf leiders, leiders vanuit de goddelijke normen en waarden.
    Dan kan zich in deze wereld nooit meer voordoen wat zich heeft voorgedaan en dat moet door alle ellende diep in ons bewustzijn binnengebracht, herkend en erkend worden

  • Ik denk dat Thierry Baudet misschien wel een goede Minister President zou kunnen zijn dan.

   Die is academisch opgeleid en heeft de zelfde denkbeelden als Poetin.
   Vreemd dat hij bij de verkiezingen zo laag heeft gescoord.

   • Ook hier kloppen de verkiezingen niet.
    Forum die volle zalen trok overal in het land en dan een paar armtierige zetels?
    Het tellen op de stembureaus zal nog redelijk gaan maar eenmaal ingeleverd dan heeft niemand er nog zicht op hoe de knoppen gedraaid worden en wie dat doen.

   • Piet,
    Ik herinner mij in het begin van Baudet hij overal in vele momenten te zien was op de tv of op de radio, echt heel landelijk, iedereen liep met hem weg, toen kwam de ommekeer, weet je waarom hij ineens niet meer te zien was?
    Baudet begon kritiek te hebben op de coronamatregelen en had kritiek op de oorlog tegen Rusland, vanaf deze 2 momenten was hij nergens meer welkom in de gewone media, ik geloof trouwens helemaal niet dat hij door fraude minder stemmen heeft gekregen, de media stuurt heel erg de richting van de verkiezingen, dit zelfde zie je nu bijvoorbeeld in Duitsland gebeuren met de AFD, vele Duitsers denken door de hetze tegen het AFD dat zij extreem rechts zijn, ik denk juist dat die AFD bijvoorbeeld voor vrede is met Rusland en tegen de oorlog, onder het motto van extreem rechts gaan Duitsers de straat op, de media sturen en dat gaat effect hebben, Duitsers durven straks niet meer AFD te stemmen, zelfde met Baudet, dat is een Putinlover, kijk bij Wilders die wil tegen de steun stemmen aan Kiev, dat proberen zij nu ook te framen, ook een Putinlover, onderschat die media niet, je ziet het wereldwijd, let er maar eens op,groet van mij naar jou!

 2. Er is ook een interview van Alex Jones met David Icke geweest waar Elan Musk of een Ai Musk in mee deed.
  Dat was hierbij vergeleken een kinderprogramma, het ging ook voornamelijk over het spelen met poppen.

  • Kikoe,
   De inlijving van Rusland is niet per definitie de oplossing en zal ook niet gebeuren wij Europese volk moeten ons gezamenlijk van de bezetter en de EU criminelen verlossen en onze cultuur en waarden en respect weer brengen waar deze ooit decennia geleden gebleven was, bergen geld is gemakkelijk maar in feite geen rijkdom en helemaal geen geluk, genoeg voorbeelden van bekende personen die uiteindelijk zichzelf het even ontnamen en dat moet mijn inziens in het nieuwe systeem wettelijk ook niet meer voor niemand mogelijk zijn om als een Donald duck met poten en klauwen tussen de bergen geld te staan.
   Zo beperkt men eenvoudig dat de ene superieur en oppermachtig is ten opzichte van de ander.
   Bovendien kan dan de armoede bij die nu bij velen is aan het toenemen waarvan het kapitaal en de slavenenergie naar de oppermachtige in de zakken met allerlei criminele trucjes is verdwenen uitgebannen worden.

 3. wordt het dan niet eens tijd om deze z g n medeburgers voor goed achter de tralies te zetten !! een op de vier is crimineel en met de wet in aanraking is geweest voor langere tijd of kort geleden nog dus POLITIE en rechters ? wat deert het jullie om te doen waar je voor zou moeten staan ? vooral VOOR DE BURGERS en wel ?? NU?

  • Uhm de wet is er in basis niet voor ons om te gebruiken, maar voor de elites om tegen ons te gebruiken. Politie is hetzelfde verhaal, die zijn er om de elites en hun criminele vriendjes tegen ons te beschermen.

   • Absoluut, en zo is het! Draait allemaal om controle en burgertje in bedwang houden dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Ik denk dat 99,9% van alle burgers gewoon goede bedoelingen heeft, want als wij echt kwade bedoeling zouden hebben – zoals vooral de mainstream media ons wil doen geloven – zouden er toch al diverse aanslagen op de elite moeten zijn gepleegd.

    Helaas is wel het omgekeerde het geval. En het meest bizarre is nog dat de elite die de aanslagen op de burger pleegt – met hulp van de mainstream – met de schuldgevoelens wordt opgezadeld, althans dat proberen ze i.i.g. gr, marco

  • de politie en rechters zijn zelf al crimineel zien ook niet wat er gebeurd hoef je niets van te verwachten voeren alleen maar BEVELEN UIT

 4. “Op het moment dat deze heersers zich realiseren dat ze geen waarden hebben, zullen ze ook de les van de heer Poetin begrijpen”… Jammer maar dat gaat niet gebeuren, zoals ze orwelliaans vinden, is geen waarden hebben ook een waarde.

 5. Ik kreeg trouwens een klacht met volledig manuscript van een Spanjaard die daar studeerde. Hij zei dat ik er wel zal gedijen, maar een Spanjaard minder. Het conflict lijkt me overtrokken. Datzelfde heb je al in Nederland.

 6. Westerse waarden zijn betekenisloos, ik heb het zelf ruim 20 jaar mogen ondervinden…de uitkomst er van is dat ik de individuele mens nog wel kan helpen en/of waarderen… maar de wetten en massagedrag zou ik graag zien verpulveren tot het komplete NIETS..te samen met de Farmaceutische geloofsovertuiging ik wens ze allemaal een pijnlijke Dood…westerse waarden na 🤮

 7. De amerikanen zijn een mengsel van inmigraten uit europa, zij hebben geen geschiedenis en geen wortels. Ze zijn kolonisten inmigranten die de enige cultuur is de andere te vernitiegen.

 8. Mogen veroordeelde criminelen met een strafblad in Nederland deelnemen aan politieke partijen en regering?

  Wanneer 25% van de EU parlementsleden crimineel is, dan snap je niet dat wij ons de wetten laten voorschrijven door een dependance van een of andere penitentiaire inrichting.

 9. De Westerse waarden van de Yankees: die begonnen met ca. 50 mio Indianen uit te roeien. Anno 2024 leven deze oorspronkelijke bewoners in ghetto’s/reservaten en bedrijven tax free casino’s om nog iets te verdienen. So much for Western values made in the USA. Tegelijkertijd leveren deze oorlogszuchtige Amerikanen Bommen en granaten aan de Israeli’s die bezig zijn het oorspronkelijke arabische Palestijnse volk uit te roeien. Rutte als nazaat van een NSB’er helpt dapper mee door wapens en spare parts te leveren. So much for Western values.
  Er zijn nog wel waarden en het besef van goed en kwaad, maar die worden ondergeschikt gemaakt aan handelsbelangen en invloed.
  Europe moet zich vrij maken van de knellende banden met de Yankees, Engelsen en Israeli’s.
  Sinds Nordstream is de na-oorlogse NATO morsdood. Onze eigen “vrienden” blazen onze goedkope energievoorziening op zodat de zware industrie in Duitsland,Nederland,België en Frankrijk niet meer kan concurreren. Hoogste tijd voor een gezamenlijk West-Europees leger. Oost-Europa wil klaarblijkelijk liever door de Amerikanen naar de afgrond gevoerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in