Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Op 17 februari, nadat Oekraïense eenheden in Avdeevka waren begonnen hun positie te verlaten, kondigde de opperbevelhebber van het Oekraïense leger, generaal Syrski, een terugtrekking aan naar nieuwe verdedigingslinies:

“Gebaseerd op de operationele situatie rond Avdiivka, om omsingeling te voorkomen en het leven en de gezondheid van de militairen te beschermen, heb ik besloten om onze eenheden uit de stad terug te trekken en te verplaatsen naar de verdediging op meer gunstige lijnen,” zei Syrskyi.

Hij benadrukte dat Oekraïense soldaten hun plicht waardig hadden vervuld, hun best hadden gedaan om de beste Russische militaire eenheden te vernietigen en de vijand aanzienlijke verliezen in mankracht en uitrusting hadden toegebracht.

“De levens van militairen hebben de hoogste waarde. We zullen Avdiivka hoe dan ook terugnemen,” voegde de chef eraan toe.

Zoals sommigen al voorspeld hadden, bleek dat de “gunstiger linies” die Syrski promootte niet bestonden.

Op 17 februari, dezelfde dag dat Syrski de terugtrekking aankondigde, berichtte Strana al over het ontbreken van nieuwe verdedigingslinies:

De Oekraïense fotografen Konstantin en Vlada Liberov, die de oorlog documenteren, vragen zich af rond welke Oekraïense stad, de volgende na Avdiivka, de Russen zullen proberen om door de verdediging van de Oekraïnse strijdkrachten heen te drukken.
Dit melden ze op hun Instagram.

“Dus wat is de volgende ‘fortetsia’ – Pokrovsk? Of gewoon Konstantinovka?”, – schrijven Liberov, die het opperbevel van de Strijdkrachten van Oekraïne bekritiseert vanwege het ontbreken van een tweede verdedigingslinie in Avdiivka.

“Waar is de tweede verdedigingslinie? Als je de kaart van Deepstate gebruikt, beginnen zich bijna een jaar geleden “klauwen” rond de stad te vormen. Het was zeker geen verrassing. Dus waar is de tweede verdedigingslinie?” vragen de Liberovs zich af.

“Terwijl het leger wachtte op wapens voor het tegenoffensief in Zaporozhye, trok de vijand door de velden, groef loopgraven in beton, bouwde hele ondergrondse steden… Waarom deden we niet hetzelfde in Avdiivka? Bovendien is een blinde verdediging, met als doel de vijandelijke troepen uit te putten, onze officiële strategie.

Anderen bevestigden de observatie:

  Wat heeft het Westen Rusland beloofd over de uitbreiding van de NAVO?

Ten westen van Avdiivka is geen noemenswaardige verdedigingslinie gebouwd voor Oekraïense troepen, en het Russische leger blijft oprukken.

Dit werd aangekondigd door de hoofdredacteur van Censor, Joeri Butusov, na zijn reis naar dit gebied.

“Er zijn geen woorden voor. Gap: hier in Kiev zegt de opperbevelhebber het ene, maar aan het front gebeurt iets heel anders. Ik wil zeggen dat er tot nu toe geen veldlinies van fortificaties zijn gebouwd voorbij Avdiivka. Ik zag Russische drones onze soldaten aanvallen in hun holen midden in een veld,” zei Butusov.

Volgens hem worden er geen conclusies getrokken uit eerdere mislukkingen.

“Als de regering geen bouwvakkers kan vinden om ten minste basisverdedigingslinies achteraan te bouwen, als ze geen ingenieurs kan vinden om moderne uitrusting, drones, sensoren, communicatie te onderhouden, als ze geen arbeiders en technologen kan vinden om munitie te produceren, dan zullen er nooit genoeg aanvalsvliegtuigen zijn,” voegde de journalist eraan toe.

De regering beweerde geld te hebben toegewezen aan lokale autoriteiten voor het bouwen van verdedigingslinies. Maar dat geld lijkt altijd weg te vloeien voordat de eerste fortificatie klaar is.

Een gebrek aan serieuze organisatie en incompetentie maken het plaatje compleet:

Het ontbreken van gefortificeerde loopgraven in het oosten van het land is de schuld van de ingenieursdiensten van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Dit stond in het sociale netwerk X militair ingenieur met de bijnaam Corsair.

Zoals in een reeks van zijn berichten staat, weten de hoofden van de technische diensten van brigades “niet hoe ze vooruit moeten plannen en dienen ze hun verzoeken niet op tijd in.”

“Als ik op een plaats aankom, heb ik noch een kaart noch een goede motivering. In de regel zeggen ze: “We moeten vanaf die stronk graven om te kunnen aanleggen.” Maar zo werkt het niet. De verdediging moet solide zijn,” schreef Korsar.

Volgens hem hebben ingenieurs ook geen hout en beton, want “de brigades hebben niet de wilskracht om hierop aan te dringen en de AHS (operationeel-tactische groep – Ed. ) hebben geen geld.”

Voor bouwmateriaal moet je contracten afsluiten met bedrijven, maar niemand doet dit.

Sinds het verlies van Avdeevka moesten de Oekraïense strijdkrachten steeds weer terugvallen. Er zijn geen natuurlijke barrières die gebruikt zouden kunnen worden voor verdediging en er is geen materiaal om verdedigingslinies te bouwen over kaal land.

  MH 17 - Vlekkeloos worden oude leugens herhaald

Vandaag nam zelfs de New York Times hier nota van:

Verrassend zwakke Oekraïense verdediging helpt Russische opmars (gearchiveerd)New York Times, 2 mrt 2024

Russische troepen blijven kleine maar snelle overwinningen boeken buiten de Oost-Oekraïense stad Avdiivka, deels dankzij slinkende Oekraïense munitie en afnemende Westerse hulp.

Maar er is nog een reden waarom de troepen van het Kremlin oprukken in het gebied: de slechte Oekraïense verdediging.

Dunne, rudimentaire loopgravenlinies bevolken het gebied ten westen van Avdiivka dat Oekraïne probeert te verdedigen, volgens een Times review van beelden van Planet Labs, een commercieel satellietbedrijf. Deze loopgraven missen veel van de extra versterkingen die zouden kunnen helpen om Russische tanks af te remmen en belangrijke wegen en terreinen te verdedigen.

Avdiivka werd de afgelopen negen maanden het toneel van een hevige strijd die uitgroeide tot een van de bloedigste veldslagen van de oorlog. Toen Rusland de stad op 17 februari veroverde, de eerste grote overwinning sinds mei vorig jaar, beweerde het Oekraïense leger dat het de verdedigingslinies buiten de stad had veiliggesteld.

Maar de Russische troepen hebben in een week tijd drie dorpen ten westen van Avdiivka veroverd en ze betwisten er nog minstens één.

Avdeevka 17 feb 2024 (klik voor groot)
Avdeevka 2 mrt 2024 (klik voor groot)

De Ukraine vriendelijke Live UA kaart waar bovenstaande kaarten van zijn gekopieerd is niet helemaal up-to-date. De stad Orlivka, die nog steeds als Oekraïens wordt weergegeven, is al in Russische handen.

Het volgende geografische kenmerk dat nuttig zou kunnen zijn voor de verdediging is de noord-zuid lopende rivier en reservoirlijn 12 kilometer ten westen van Orlivka. Niets daartussen is voorbereid op een serieuze verdediging. Het is niet bestand tegen een serieuze aanvaller:

  De frontlinie staat in brand: Dode Polen en Roemenen in Svatovo - Massaal thermisch vuur op Oekraïners in Kreminna! (schokkende beelden)

Oekraïense bevelhebbers hebben ruim de tijd gehad om de verdediging buiten Avdiivka voor te bereiden. Het gebied wordt al sinds 2014 aangevallen en Oekraïne heeft het niet meer in handen sinds Rusland twee jaar geleden een grootschalige invasie lanceerde.

Maar de Oekraïense verdediging buiten Avdiivka laat rudimentaire aarden versterkingen zien, vaak met een verbindingsloopgraaf voor infanterietroepen om vuurposities te bereiken die het dichtst bij de vijand liggen, maar verder weinig.

Maar in plaats van dat te erkennen en in plaats van terug te trekken naar die rivierlinie, gooit het Oekraïense opperbevel opnieuw reserves in de toch al afbrokkelende verdediging.

De heer Hrabskyi zei dat Rusland op dit moment de Oekraïense troepen verhindert hun verdediging te versterken door ze meedogenloos te bombarderen, onder andere met krachtige glijbommen met honderden tonnen explosieven die zelfs door goed voorbereide versterkingen heen kunnen breken.

“De kwaliteit van deze verdedigingslinies kan niet goed genoeg zijn om de massale bulldozer tactieken van de Russische strijdkrachten te weerstaan,” zei de heer Hrabskyi.

Het huidige politieke tumult in Europa en de VS over de oorlog in Oekraïne is een erkenning van het feit dat Rusland dit gevecht zeker zal winnen. Ik verwacht niet dat dit ernstige gevolgen zal hebben.

Het zal gewoon nog een paar weken van discussies duren voordat de berusting intreedt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIkeaology
Volgend artikelEU keurt ‘digitale ID’ van Bill Gates goed die niet-conforme burgers uitsluit van deelname aan samenleving
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Zoveel geduld hebben de russen . Pleur het helemaal plat incl kiev neem t in en klaar. Dan bestaat het niet meer ,kan het niet bij de eu komen en klaar . En dan naar israel plat en weer teruggeven aan de palestijnen en klaar . En dan usa bek dicht of 6 atoombommen erop en de rust is weer terug . Dit blijft dooretteren ze willen niet opgeven , soms moet je je arm eraf hakken om te blijven leven

  • Helaas denk ik dat je gelijk hebt. Maar er zullen vele onschuldige mensen sterven door de harde actie die nodig is om de kop van de slang eraf te hakken. Helaas zorgt de geduldige strategie ook voor onnodig leed voor de onschuldige bevolking. Het is kiezen uit twee slechte opties. Wij hebben makkelijk praten hier achter ons toetsenbord en ik ben blij dat ik niet diegene ben die de uiteindelijke keuze moet maken.

 2. Fox news

  Canada pledges millions to ‘gender-inclusive’ effort to remove landmines from Ukraine
  Clearing landmines is ‘empowering for men and women alike,’ according to the group behind the effort
  https://www.foxnews.com/world/canada-pledges-millions-gender-inclusive-effort-remove-landmines-ukraine

  Pas op; laat niet je nieuwe tietjes eraf blazen
  nu je ouwe balle naar de testosteron fabriek
  Van ehh phyzer gaat. Ging!, gegaan is? Gegaan zijn
  Met zn tweetjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in