Tomwsulcer / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Een foto van een smartphone met een rode streep erdoor dient als waarschuwing in de etalage van een kapperszaak in een Frans dorp dat heeft gestemd voor een verbod om in het openbaar op je telefoon te scrollen. “Iedereen worstelt met te veel schermtijd,” zei Ludivine, een cardiologieverpleegster, terwijl ze haar haar liet knippen in een bob en haar telefoon uit het zicht liet in haar tas. “Ik heb voor gestemd, dit kan een oplossing zijn,” schrijft Angelique Chrisafis.

Seine-Port, in de regio Seine-et-Marne ten zuiden van Parijs, met minder dan 2.000 inwoners, stemde afgelopen weekend voor in een referendum om het gebruik van smartphones in het openbaar aan banden te leggen, waarbij het volwassenen en kinderen verboden wordt om op hun apparaten te scrollen terwijl ze over straat lopen, terwijl ze met anderen op een bankje in het park zitten, in winkels, cafés of restaurants eten en terwijl ouders voor de schoolpoort op hun kinderen wachten. Mensen die bij verdwalen op de kaart van hun telefoon kijken, worden nu aangemoedigd om de weg te vragen.

Het dorp heeft ook een handvest voor gezinnen goedgekeurd over het gebruik van schermen door kinderen: geen enkel scherm ’s ochtends, geen schermen in slaapkamers, geen schermen voor het slapengaan of tijdens het eten. Als ouders van tieners een schriftelijke overeenkomst tekenen om hun kind geen smartphone te geven voor de leeftijd van 15 jaar, zal het gemeentehuis het kind een ouderwetse telefoon geven om alleen mee te bellen.

“Ik sta hier helemaal achter”, zegt Ludivine (34), die twee kinderen heeft van één en vier jaar oud. “Sommigen zeggen dat het een aanval is op de vrijheden, maar ik denk van niet. Het gaat erom mensen bewust te maken van de impact van telefoons in ons leven.

  5G-masten kunnen gezonde mensen ziek maken, zo blijkt uit twee casusrapporten

“Mijn eenjarige heeft nul schermen. Mijn vierjarige heeft geen scherm op een schooldag, en alleen maar voor een kort moment als de jongste slaapt. Veel kinderen en volwassenen worden bedwelmd door schermen – zelfs baby’s in kinderwagens scrollen met telefoons. Dit gaat over het vervangen daarvan door meer menselijk contact. Voordat ik kinderen kreeg, stond mijn tv altijd aan op de achtergrond; nu zet ik hem nooit meer aan.”

In totaal kwamen 277 mensen stemmen – ongeveer 20% van de kieslijst – en 54% was voor het handvest. De burgemeester, Vincent Paul-Petit, van de rechtse partij Les Républicains, zal nu een gemeentelijk decreet schrijven over smartphonegebruik, het eerste in zijn soort in Frankrijk. Het is niet afdwingbaar door de politie – agenten kunnen mensen die op straat scrollen niet tegenhouden of beboeten omdat er geen nationale wet is tegen smartphones – maar de burgemeester beschrijft het als een aansporing om te stoppen met scrollen en een leidraad voor het beperken van telefoongebruik. Winkeliers worden aangespoord om stickers op de ramen te plakken en mensen voorzichtig te vragen om te stoppen met scrollen.

In de bar in het dorp zei restaurantmanager Angélique da Silva dat het onwaarschijnlijk was dat ze klanten zou vragen om te stoppen met scrollen, maar ze zag wel het nut ervan in. “Het is een interessant idee voor kinderen,” zei ze. “Maar de jongere generatie keurt dit niet goed, want als je hun telefoon wegneemt, hebben ze niets. Ze zijn opgegroeid met een telefoon in hun hand, niet zoals onze generatie.”

Smartphones en schermtijd worden steeds meer een politieke kwestie in Frankrijk. Emmanuel Macron zei vorige maand dat hij wetenschappelijke experts zou raadplegen om “het beste gebruik van schermen te bepalen” voor jonge kinderen, wat suggereert dat er verboden of beperkingen zouden kunnen komen.

  Gevaccineerde mensen zenden MAC COMPUTER ADRESSEN uit; Wat veroorzaakt dit fenomeen?

“Ik wil openbare ruimtes beschermen tegen de invasie van smartphones,” zei burgemeester Paul-Petit. “Het gaat niet om het verbieden van alle telefoons, maar om het voorstel dat mensen hun smartphone niet meer tevoorschijn halen om te scrollen op social media, een spelletje te spelen of video’s te bekijken op openbare plekken, die we willen behouden voor het sociale leven.

“Dit gaat over het verslavingselement van smartphones, of het nu gaat om games of sociale netwerken, wanneer we onze ogen niet meer van de schermen kunnen afhouden. We zullen een bakker of slager aanmoedigen om iemand die al scrollend op zijn telefoon binnenkomt niet te bedienen: als ze een gesprek voeren op hun telefoon, kunnen ze dat buiten afmaken en dan binnenkomen en gedag zeggen.”

Hij voegde eraan toe: “Tieners die over straat lopen hebben bijna allemaal hun telefoon in hun hand… Ik begrijp dat het woord ‘verbod’ sommige mensen kan beledigen. Maar wat belangrijk is, is het openen van een debat.”

Noémie, een psychologe die voor de dorpsschool op haar achtjarige dochter wacht, was voorstander van het beperken van het scrollen. Ze zei: “Onlangs bracht ik in een wachtkamer boeken en poppen mee voor mijn dochter om mee te spelen en iedereen feliciteerde me dat ze niet achter een scherm zat.”

Merry Landouzy, een schoolondersteuner voor kinderen met een handicap die een 10-jarige tweeling heeft, had niet gestemd. “Of we het nu leuk vinden of niet, schermen maken deel uit van het leven van deze generatie”, zei ze. “Uiteindelijk, als we kinderen bezighouden met leuke activiteiten, vooral buiten, willen ze eigenlijk niet achter schermen zitten. Mijn dochter voetbalt en is het liefst buiten. Het gaat erom welke alternatieve activiteiten we kunnen bieden.”

  New Hampshire wordt de tweede Amerikaanse staat die chemtrails verbiedt

Jongeren in het dorp klaagden dat er niet genoeg faciliteiten waren voor tieners die weinig anders te doen hadden dan hun telefoon. De burgemeester heeft een filmclub, boekenruil en sportfaciliteiten beloofd.

“Er is niet veel anders te doen – als je telefoons verbiedt, moet je echte structuren opzetten voor vrije tijd, sport en spel voor jongeren,” zei Nawel Deciron, 21 jaar, studente geschiedenis en lerares in opleiding. Haar moeder, Fatiha, een voormalige winkelmanager, zei: “Ouders zijn verantwoordelijk en kunnen de kwestie van beeldschermen zelf aanpakken.”

Adrien, 17 jaar, een middelbare scholier die acteur wil worden, zei: “Smartphones zijn zo’n belangrijk onderdeel van ons leven dat ik niet denk dat het mogelijk is om ze op straat te beperken.” Hij heeft al een telefoon sinds zijn 11e, luistert er op straat naar muziek op, gebruikt hem op school en gebruikt de GPS om de weg te vinden.

“Het is een generatiekwestie,” zei Jean-Luc Rodier, een postbeambte die net met pensioen is en voor de beperkingen stemde. “Ik ben bang voor kunstmatige intelligentie, ChatGPT, ik ben over het algemeen geen voorstander van verboden, maar dit gaat over alarm slaan over telefoongebruik.”

Zijn zoon Gabriel, 20, ook postbode, was ertegen. “Ik spendeer vijf uur per dag aan mijn telefoon, wat ik redelijk vind. Ik lees ook echte boeken. Maar ik vind het leuk om op straat dingen op te zoeken op mijn telefoon. Je kunt kennis binnen handbereik niet verbieden.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Doe de test voor uzelf – zij hebben u gemerkt als beestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin en westerse waarden
Volgend artikelHet vergeten is verplicht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

 1. Mijn meiden hebben er géén gekregen tot hun elfde. Geen computers. Niks.
  Ze hebben gespeeld. Met ècht speelgoed. Ze bouwden hele werelden.

  Sindsdien zijn ze schermverslaafd……..

  Bwerkh!

 2. Leuk, deze mensen zullen elkaar veel beter leren kennen en de verbondenheid kan en zal alleen maar toenemen.. minder eenzaam voelen en gewoon gelukkiger door worden..denk ik toch 👏👏

 3. Haha… dit is intelligentie. Die telefoons zijn het infuus van de ego sekte waar we in leven. De slimheid van het ego gaat nu stiekem scrollen en appen of ze kopen zo’n Apple headset of een Google bril.

  Dit is alsof je de openbare coke verslaving wil stoppen, door het verbod gaan de ego’s (junks) zoeken naar oplossingen om hun shot te blijven krijgen. We moeten van al die schermen af, we worden non-stop gehypnotiseerd (daar zijn schermen voor gemaakt) en in die hypnose worden we met content gehersenspoeld.

  • Hoe moet je anders die waanzinnig mooie vakantie foto’s sturen naar al je kennissen ? Je moet natuurlijk wel laten zien hoe fantastisch leven jij hebt. En met zo’n googel bril hoef je ook niet meer te vliegen naar het paradijs op aarde. Je kan het bekijken vanuit je luie stoel. In Thailand heb je een bergstam lang nekken, voor de rest zijn het knik nekken.

   • https://youtube.com/watch?v=s-kdRdzxdZQ&pp=

    Mensen vinden dit een leuke film voor de kids, maar dit is een ziek staaltje programmering. Centrale les; robots zijn meer mens dan mensen en mensen zijn dus eigenlijk nutteloos. Allerlei archetypen die een kind herkent en in het onderbewustzijn opslaat. En geen hond merkt het op, ze zijn zelf namelijk al grotendeels zoals de mensen in deze film gemaakt. En zo worden we bestuurd en gemaakt. Wij zijn niet onze gedachten en persoonlijkheid, we hebben leren denken zoals zij dat willen en onze persoonlijkheid is een berg herinneringen waar we een identiteit/act/rol van hebben gemaakt en een naam aan hebben gegeven. Theme is niet wie ik ben, maar mn echte naam is ook niet wie ik ben. Mn echte naam heeft me wel gevormd, maar ik ben niet die vorming. Ik ben. NU. En alleen NU ben ik. Mijn naam is handig om specifiek mijn aandacht te trekken, maar eigenlijk zouden we onderweg naar volwassenheid moeten groeien naar een punt dat wij zelf een nieuwe naam kiezen en dat we onszelf pas een naam kunnen geven als we onszelf echt kennen. Bij de indianen werkt het zo. Mensen worden niet sociaal emotioneel volwassen, waardoor ze volgers blijven.

    Maar ach… al dat gezeur over programmering en ego… het is gewoon leuke onschuldige familie film voor de kindjes van 6 en de kindjes van 99 toch? Je moet ondanks de mindcontrol nog wel een beetje kunnen blijven genieten van films en muziek… 😜

    Tegen het einde van deze shitshow geven we niks meer om films en muziek en willen we de natuur in om te genieten van ZIJN ipv doen en verzorgen en te creëren ipv te consumeren. De matrix gaat uit en het leven gaat aan, de satanische maffia willen ons in een nieuwe matrix stoppen.

    Alle conflicten gaan eindigen, doordat het ego gaat eindigen. Maar eerst maakt het ego daar nog een Great Reset conflict van dat een Great Awakening triggert.

  • Klopt! Eerlijk van je. We moeten ook echt naar onszelf kijken, mijn telefoon is nooit heel ver weg en informatie over de shitshow is verslavend. Deze film gaat niet eeuwig duren en op het einde genezen we van de verslavingen aan prikkels, beeldschermen en informatie. Haha… we zitten nu in een kast met 20 sloffen sigaretten en we mogen er pas uit als ze op zijn… wij zijn aan het einde van deze film genezen van angst en de verslaving aan informatie.

   Zorg goed voor jezelf mokkapunt… 🙏❤

 4. Ooit eens bij een kinderverjaardag geweest.
  Oorverdovend stil.

  Ik heb vorig jaar ergens over een onderzoek gelezen dat gebruik van o.a. de mobiel er degeneratie ontstaat bij vooral jonge kinderen en tieners.
  veel kinderen krijgen een slechte motoriek m.b.t. met de hand schrijven op papier met pen of potlood.
  Verder blijkt uit onderzoek dat kinderen geen gezichtsuitdrukkingen leren kennen/analyseren omdat standaarduitdrukkingen plaats vinden d.m.v. de zogenaamde emoticons.
  Ook de communicatie vaardigheden blijven achter doordat deze minder mondeling toegepast worden.
  Door de veelvuldige aandacht die gericht is op een schermpje zijn kinderen, maar ook volwassenen zich minder bewust van hun omgeving en daardoor moeilijker kunnen anticiperen op gebeurtenissen.
  Helaas kon ik het betreffende onderzoek niet meer terug vinden.

  • Je ziet het juist, leren schrijven is noodzakelijker dan toetsen bedienen.
   En inderdaad is het nu moeilijker om een gesprek te voeren.
   Het logisch denken kunnen velen niet meer.

  • @Tigron…

   Alles wordt geëxternaliseerd zodat mensen niet zelf denken, maar volgen.

   Vroeger keken mensen ZELF naar de lucht en konden mensen ZELF, obv hun eigen waarneming, bepalen wat voor weer het wordt en of de lucht wel natuurlijke lucht is.

   Tegenwoordig kijken mensen niet naar de lucht, maar naar hun telefoon om te zien wat voor weer het is.

   Ik heb dit los van elkaar getypt omdat je zo goed ziet dat het ZELF is vervangen door de telefoon. Met de bijbel is hetzelfde gedaan. Voor de bijbel wist mensen dat alles fijner is als je een liefdevol mens bent, na de bijbel hadden mensen een boek en een religie en symbolen en een dominee, priester, bisschop, paus nodig omdat ze vanaf geboorte schuldig zijn voor alle kwaad op aarde, ipv verantwoordelijk zijn voor alle liefde op aarde. De bijbel is een handleiding dit in ons hart zit. Ze hebben die geëxternaliseerd en mensen gingen het boek en de kerk volgen ipv hun harten. Ze hebben onz van onszelf ontkoppeld en alles op de kop gedraaid. Wat we de afgelopen 4jr hebben meegemaakt aan omgekeerde wereld waanzin, dat doen ze al duizenden en duizenden jaren op ontelbaar veel manieren. De bijbel kan net als je telefoon een geweldig nuttig middel zijn, maar alleen als je hem gebruikt om ZELF te leren en je ZELF te vinden, niet om te worden gevormd.

   Maar uiteindelijk is het gemakkelijker om alles los te laten en opnieuw te beginnen… je bent liefdeloos (angst) of je bent liefdevol (geen angst).

 5. Omdat veel mensen onvolwassen blijven en zelf geen verantwoordelijkheid nemen komen er regels en regulations. Helaas gebeurt dat. Een vorm van betutteling. Een beetje in dezelfde sfeer als het verplicht koffiefilter over je snoet.

 6. Ik geef helemaal niks om mobieltjes, maar ik denk niet dat een dorp het recht heeft mensen zoiets te verbieden. Ze gaan zich steeds meer met ons leven bemoeien en ons zomaar iets verbieden mag helemaal niet. Sinds de Covid hoax vinden mensen het veel te normaal dat een regering of burgemeester of wat dan ook zich met ons leven bemoeien. We zijn vrije wezens en dat mogen ze helemaal niet van ons afpakken. De discussie zou hier niet moeten zijn over hoe goed of slecht mobieltjes zijn, maar zou over onze rechten en vrijheid moeten gaan.

  • Beste Anton,
   ” en ons zomaar iets verbieden mag helemaal niet.”

   Hier is een mobieltje in het verkeer verboden, en terecht.
   Zonder autogordels rijden verboden.
   Zonder helm op als brommer, of scooterrijder verboden.
   In winkels en openbare gebouwen is roken verboden.
   Te hard rijden is verboden.
   Een pasgeboren kind niet aangeven is verboden.
   Sex in de buitenlucht is verboden.
   Zonder verzekering in een auto rijden is verboden.
   Een boom in je eigen tuin rooien zonder toestemming is verboden.
   Buiten de paden lopen in een staatsbos is verboden.
   Vissen zonder vispas is verboden.
   Blowen op straat is verboden.
   Alcohol drinken op straat is verboden.
   In een blauwe parkeerzone is langer dan 2 uur parkeren verboden.
   Enz.enz.enz.enz.

   ” Sinds de Covid hoax vinden mensen het veel te normaal dat een regering of burgemeester of wat dan ook zich met ons leven bemoeien.”

   Met respect Anton,
   Bovengenoemde voorbeelden dateren al van voor de Covid hoax.
   Er is dus niets nieuws onder de zon.

   • Respect geaccepteerd en je hebt idd een goed punt! Dus omdat ze het al zolang doen moeten we het maar blijven accepteren? Ik ben er (nog niet) diep genoeg ingedoken, maar ik denk dat we veel meer rechten hebben dan dat ze ons doen geloven. Daarom denk ik ook dat we veel meer vrijheid hebben dan we denken en dat we niet zomaar hoeven te gehoorzamen op ieder verbod dat ons wordt opgelegd. Ben bezig me hier in te verdiepen, zeer interessante materie kan ik zeggen.

 7. De norm voor de multiculturele samenleving als ik die brunettes zie, ze zijn ons voor. Maar zo zien we er straks allemaal uit zegt Cora Kok.

  • Dus jouw ‘smart’phone is jouw vrijheid?! Dat ding is je digitale gevangenis, bedoeld om je te volgen en alles van je te weten te komen om daarmee je leven te beïnvloeden. Maar ach, jij “voelt je vrij”. Je lijdt aan geestelijke armoede. Doe er wat aan!

   • Ik heb geen probleem om mijn smartphone niet te gebruiken. Ik ben geen dopamine junk . Maar niemand hoefd mij te vertellen wat ik wel en niet mag . Ik ben klaar met al die betutteling , welke woorden haatzaaiend zijn … wat racistisch is etc

    Ga leven en laat leven bemoei je met je zelf.

    • Het zijn niet de machthebbers op de achtergrond die de boel proberen te verpesten, maar mensen zoals jij die meewerken aan een fout systeem en het daarmee voor anderen verkloten. Blijkbaar vindt je (digitale) slavernij wel leuk; vrijheid is nou eenmaal niet voor iedereen. Veel plezier met je kop in het zand steken!

  • @Erik…
   Wat we anno 2024 leven noemen, heeft NIKS met leven te maken. We consumeren alleen maar. Varkens kunnen niet schilderen, jij kan van alles, dat is het mooie van mens zijn… maar inmiddels doen wij niks anders meer dan consumeren en denken over consumeren en praten over consumeren en plannen maken om te consumeren. Dat is geen leven, dat is zonde van het leven. Maargoed… we zijn allemaal op verschillende fronten verslaafden, tijd om af te kicken en weer te gaan leven.

 8. Een herkenbaar beeld, vroeger werd je nog wel eens de weg gevraagd als je een stel met kaart op een hoek tegen kwam, tot een paar jaar terug zag je ze vaak samen op een toestel kijken en nu hebben ze er allebei een om op te tikken.
  Verbieden slaat nergens op men moet zich bewust worden dat dat ding juist je vrijheid ontneemt.
  Zelf ben ik blij dat ik in de jaren 60 ben opgegroeid als ik hiermee was opgegroeid zou ik er ook continu mee bezig zijn.
  En zoals Tigron ook zegt gaat het ten koste van het schrijven, ik heb altijd een beroerd handschrift gehad en vond mijn eerste printer (nog in de vorige eeuw) een uitkomst en doe het het lieft digitaal, het handschrift is nu zo goed als onleesbaar.

  • Maar ze hoeven niet te kunnen schrijven, ze hebben toetsen.
   Waarom zou je moeten kunnen rekenen, er is een rekenmachine èn…… 2 + 2 = 5

   • Tja strak kunnen ze niet meer lezen, als het niet gewoon verboden wordt.
    Lijkt mij typisch iets voor Harrie Rarie om in de groep te gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in