Een plunderaar die inbrak in een wapenwinkel in Philadelphia, VS, werd doodgeschoten door de eigenaar, rapporteert NBC.

Tijdens de laatste paar dagen van rellen en onrust in de Verenigde Staten zijn ongeveer een dozijn mensen omgekomen. Een van hen werd gedood toen hij, samen met andere plunderaars, inbrak in een wapenwinkel in het zuiden van Philadelphia in de vroege dinsdagmorgen.

Volgens de politie van Philadelphia bleef de 67-jarige eigenaar Gregory (Greg) Isabella in de winkel overnachten omdat iemand tijdens de vorige nacht had geprobeerd in te breken. Om vier uur ’s ochtends zag Greg op een bewakingscamera hoe vier mannen een hangslot aan een poort doorknipte om het winkelgebied te betreden.

De plunderaars sloegen een ruit in en toen ze de trap op gingen naar de bovenverdieping waar Greg zich bevond, opende hij het vuur met zijn Bushmaster M-4 – een semiautomatisch geweer dat door het leger in verschillende landen wordt gebruikt.

Een van de plunderaars, een 20-jarige man, werd door een kogel in het hoofd geraakt en stierf ter plekke. De anderen vluchtten uit de winkel. De politie vond een wapen bij de gedode indringer waarvan ze vermoeden dat het aan de plunderaars toebehoort.

Er zijn zeer duidelijke wetten die ons het recht geven om onszelf en onze eigendommen te beschermen tegen schade, zegt politiechef Danielle Outlaw uit Philadelphia.

Greg werd naar de politie gebracht voor verhoor, maar wordt niet verdacht van een misdrijf.

Tegelijkertijd ontmoedigt men het publiek om het recht in eigen hand te nemen en, voor zover mogelijk, te proberen zichzelf te beschermen zonder gebruik te maken van geweld.

Plunderingen hebben gevolgen, zegt Kenney.

De burgemeester van de stad, Jim Kenney, zegt dat hij “diep bezorgd” is over hoe eenvoudig het leven wordt gedoofd tijdens de voortdurende chaos.

  Tirannie komt naar Amerika: gezondheidsautoriteit CDC stelt concentratiekampen voor als Covid bestrijdingsmaatregel

De politie is nu op zoek naar de drie andere mannen die deelnamen aan de plunderingspoging in de wapenwinkel.

Vorig artikel77-jarige gepensioneerde politieagent vermoord door plunderaars
Volgend artikelAmerikanen patrouilleren met automatische wapens om zichzelf te beschermen tegen relschoppers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Kijk, zo moet het nou.
    Iemand die zijn eigendommen beschermt, moet gewoon vrij worden gelaten.
    Dit is het risico van de inbreker, niet van de eigenaar die zijn spullen beschermt.

  2. Deze man moet een lintje krijgen en compensatie voor zijn schade! Zo hoort; en dat is ook wat Trump wil–rellen eindigen met leger, en als de criminele rellers niet anders willen; met gepast geweld, en rellers arresteren.

  3. !!!!!!!! Mooi toch !!!!!!!!
    Bij ons kan men krakers nog niet eens uw eigen huis laten uitzetten, de politie mag niet binnendringen in huizen, bij illegalen wanneer ze in overtreding zijn, begrijpe wie kan. Wat een klote wereld, niets is nog juist of in evenwicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in