CEO Pfizer: “Elk jaar zult u uw jaarlijkse injectie voor Covid moeten krijgen”

Pfizer zei deze week dat het is begonnen met het testen van een derde dosis van zijn Covid-vaccin en een nieuwe aangepaste versie om de varianten voor de komende jaren aan te pakken.

5
© Nathan Forget (CC BY 2.0)

Ondanks de beweerde 95% effectiviteit van het Covid-19 vaccin van Pfizer-BioNTech, kondigde Albert Bourla, CEO van Pfizer, donderdag aan dat de vaccinmaker een derde dosis van zijn vaccin gaat testen in afwachting van jaarlijkse booster shots.

In een persbericht verklaarde Pfizer dat het doel was om inzicht te krijgen in het effect van een booster op de immuniteit tegen Covid veroorzaakt door de circulerende en nieuw opkomende SARS-CoV-2-varianten en om lopende besprekingen te voeren met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en het Europees Geneesmiddelenbureau over een klinische proef om een aangepast mRNA-vaccin te testen.

Pfizer-directeur en bestuurslid Scott Gottlieb, die ook als voormalig FDA-commissaris verantwoordelijk was voor de goedkeuring van vaccins, vertelde CNBC dat de vaccinmaker twee paden verkent om de effectiviteit van het Covid-vaccin te vergroten.

In de eerste studie zullen 144 deelnemers aan de klinische studie van fase 1, die afgelopen mei is uitgevoerd, een derde lagere dosis van de huidige formulering met twee doses krijgen. De tweede studie omvat het testen van een aangepaste versie van het bestaande vaccin, ontworpen om een brede verdediging te bieden tegen een reeks van Covid-mutaties.

Pfizer hoopt zich voor te bereiden op een mogelijke snelle goedkeuring van het vaccin om nieuwe varianten aan te pakken, zodat binnen enkele weken boostervaccins kunnen worden ontwikkeld. Dit “regelgevingspad” is al vastgesteld voor andere infectieziekten zoals influenza, aldus de vaccinmaker.

De CEO van Pfizer hoopt dat een derde dosis de immuunrespons nog verder zal versterken of bescherming zal bieden tegen Covid-varianten.

Elk jaar moet je je griepvaccin gaan halen. Dat zal met Covid niet anders zijn. Over een jaar zul je voor Covid je jaarlijkse prik moeten gaan halen om beschermd te zijn, vertelde Bourla aan NBC News.

Het Covid-vaccin van Pfizer-BioNTech is nog niet goedgekeurd door de FDA, maar heeft toestemming voor noodgebruik (EUA) gekregen om Covid-19 te voorkomen voor gebruik in de leeftijd van 16 jaar en ouder. Het noodgebruik van dit vaccin is alleen toegestaan zolang er “omstandigheden bestaan die de toestemming voor noodgebruik rechtvaardigen”.

De FDA heeft gezegd dat het bereid is om booster shots toe te staan op basis van kleine klinische studies, waarbij het gegevens accepteert over hoe goed vaccins het immuunsysteem voorbereiden in plaats van te wachten op lange termijn veiligheids- en werkzaamheidsresultaten over bescherming tegen Covid-19.

  Israëlische premier Netanyahu zegt nu dat burgers elke zes maanden gevaccineerd moeten worden

Moderna is ook zijn wereldwijde productiecapaciteit aan het uitbreiden om te anticiperen op een aanhoudende vraag naar Covid-19 boosters in de komende jaren. Het bedrijf is van plan om extra doses van hun vaccin, boosters en een nieuwe injectie in combinatie met het huidige vaccin te testen zodra de regelgevende instanties het groene licht geven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Franse infectieziekte-expert waarschuwt voor gevaren van Covid-19 vaccin

Vorig artikelFacebook-berichten leveren bewijs voor verband tussen Covid-vaccinaties en sterfgevallen
Volgend artikelIn tegenstelling tot berichten in de mainstream, hebben Covid-19 vaccins aangezichtsverlammingen veroorzaakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Zelf durft de lafaard Boerla niet eens zijn eigen vergif laten inspuiten. Ze zijn zo hooggeschoold-denken ze-maar ze laten steken vallen met de vleet! Nu moet het voor de grootste ezel toch duidelijk zijn dat alles één groot complot is dat al tientallen jaren in de maak is, maar velen hadden bijna bijna direct door. Jaja die zogenaamde experts..niks waard zijn ze! Zoals Belgische volgevereten imbeciele vetkwal M. VON Ranzig und seine fuhrers! De bak in of de guilliotine..wie kiest wat?

  2. ,,Door een jaarlijks prikkie ben ik beschermd en veilig”, hoor ik de meesten zeggen. Dit mantra is er zo ingebrand….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in