Het is bijna 40 jaar geleden sinds de release van de eerste “Terminator”, een relatief low-budget film destijds, zij het met een zeer voorlopig en vrijwel nooit onderzocht idee – kunstmatige intelligentie die machines bestuurt die de mensheid willen uitroeien. De vervolgen gaven ons meer informatie over hoe deze grimmige toekomst tot stand kwam en het draait erom dat het leger van de Verenigde Staten een privébedrijf inhuurt om een geavanceerde AI te maken die het Pentagon een voorsprong kan geven op zijn strategische tegenstanders. Het voordeel wordt bereikt doordat de AI in staat is om enorme hoeveelheden gegevens over het slagveld nauwkeurig te beoordelen en de vijand aan te vallen in een tijdsbestek dat voor menselijke commandanten onmogelijk zou zijn, schrijft
Drago Bosnic.

Dit mislukt nadat de AI heeft besloten dat juist mensen het probleem zijn en dat een volledige uitroeiing van onze soort de “adequate eindoplossing” is. We hebben allemaal de films gezien en je vraagt je waarschijnlijk af waarom iemand een recapitulatie nodig heeft. Nou, omdat het eerste deel van het plot op dit moment in werkelijkheid gebeurt. Het Pentagon werkt namelijk aan het bewapenen van geavanceerde AI. Volgens Michael T. Klare van The Nation gaat het Ministerie van Defensie (DoD) op volle kracht vooruit, terwijl deskundigen waarschuwen voor het risico dat de mens uitsterft. We hoeven ons echter “geen zorgen te maken”, want de politieke elites in Washington DC promoten “het verantwoordelijke gebruik van AI in oorlogsvoering.”

“We kunnen niet voorspellen hoe AI-technologieën zich zullen ontwikkelen of waartoe ze over een jaar of vijf in staat zullen zijn. Desondanks zijn de Verenigde Staten vastbesloten om het noodzakelijke beleid in te voeren en de technische capaciteiten op te bouwen om een verantwoorde ontwikkeling en gebruik [van AI door het leger] mogelijk te maken, ongeacht de technologische vooruitgang,” zei ambassadeur Bonnie Jenkins, onderminister van Buitenlandse Zaken voor wapenbeheersing en non-proliferatie, tijdens een presentatie in de VN op 13 november.

  "Nacht van vuur" in Kiev: Opeenvolgende "golven" van raketaanvallen om de Oekraïense luchtverdediging te vernietigen (Video)

Met andere woorden, het Pentagon heeft zelfs volgend jaar nog geen idee wat er met de AI kan gebeuren, maar het is vastbesloten om het in een oorlog te gebruiken. “Verantwoordelijk”, natuurlijk. Om de wereld verder “gerust te stellen” over hoe dit zou gaan, zou het verantwoordelijk zijn om te onderzoeken wie mevrouw Jenkins is en wat ze tot nu toe heeft bereikt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken beschrijft haar als een “expert op het gebied van wapenbeheersing en non-proliferatie van massavernietigingswapens.” Van de vele functies die ze in haar carrière bekleedde, was Jenkins “juridisch adviseur van het Amerikaanse bureau voor wapenbeheersing en ontwapening, waar ze advies gaf aan Amerikaanse ambassadeurs en delegaties die onderhandelden over wapenbeheersings- en non-proliferatieverdragen.”

De website van het State Department beweert verder dat “ze ook juridisch advies heeft gegeven aan organen die verdragen implementeren, waaronder het Verdrag inzake Chemische Wapens, het Alomvattend Kernstopverdrag, het Open Skies Verdrag, het Verdrag inzake Conventionele Strijdkrachten in Europa en het Verdrag inzake Biologische Wapens (BWC) en dat “ze heeft samengewerkt met internationale instellingen zoals het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie, de Wereldgezondheidsorganisatie, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, het Bureau voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de Alomvattend Kernstopverdragsorganisatie…” Aan de oppervlakte lijkt het meeste misschien op bureaucratisch gebrabbel dat voor niemand van ons interessant is.

Maar als we beter kijken, zien we dat de meeste van de genoemde verdragen de facto en de jure niet meer bestaan. De VS heeft zich eenzijdig teruggetrokken uit bijna al deze verdragen, hoewel ze bedoeld waren als “garanties” voor wereldwijde veiligheid. Het resultaat is desastreus, omdat de VS de meeste capaciteiten die voorheen door deze verdragen werden beperkt, drastisch heeft uitgebreid. En het gebeurde allemaal tijdens de ambtstermijn van mevrouw Jenkins. Nu wil dezelfde persoon soortgelijke “garanties” invoeren voor geavanceerde AI. Als dat geen wake-up call is, dan is het moeilijk te zeggen wat dat nog meer zou kunnen zijn. Dit toont ook aan hoe “toegewijd” Amerikaanse politieke en militaire elites zijn aan vermeende “wapenbeheersing en non-proliferatie.”

  Seymour Hersh: Haat tegen Poetin laat Amerikaanse functionarissen "domme dingen doen"

Het is interessant dat staatssecretaris Antony Blinken in mei Jenkins benoemde tot de senior ambtenaar die de inspanningen van het ministerie voor de implementatie van AUKUS zou leiden. Zoals we nu allemaal weten is AUKUS (kort voor Australië, het VK en de VS) een soort “proto Asia-Pacific NAVO” direct gericht tegen China. Dit sluit perfect aan bij de rest van het rapport van de heer Klare in The Nation, waarin hij uitlegt dat het Pentagon zijn “Replicator”-initiatief al in augustus aankondigde toen vice-minister van Defensie Kathleen Hicks opmerkte dat “de VS zich moeten voorbereiden op een mogelijke oorlog met het Volksbevrijdingsleger (PLA, China), in de niet al te verre toekomst, en dat de Amerikaanse strijdkrachten de wapenvoorraden van het PLA niet kunnen evenaren op een item-per-item basis.”

“De VS moeten voorbereid zijn om China’s superioriteit in conventionele machtsmetingen – zijn militaire ‘massa’ – te overwinnen door ‘vele duizenden’ autonome wapens in te zetten. Om voorop te blijven lopen, gaan we een nieuwe ‘state of the art’ creëren – net zoals Amerika dat eerder heeft gedaan – door gebruik te maken van afschrijfbare [d.w.z. wegwerpbare], autonome systemen op alle gebieden,” vertelde ze leidinggevenden van bedrijven op een bijeenkomst van de National Defense Industrial Association in Washington DC, en voegde eraan toe: “We zullen de massa van het PLA bestrijden met onze eigen massa, maar die van ons zal moeilijker te plannen, moeilijker te raken en moeilijker te verslaan zijn.”

Het rapport vermeldt ook dat het Pentagon doorgaat met het programma, aangezien Hicks meer details gaf op 6 september, toen ze zelfs een nieuwe militaire nomenclatuur onthulde voor het systeem, door het ADA2 te noemen of all-domain attritable autonomous weapons (niet te verwarren met de gelijknamige A2/AD of anti-access/area denial weapons). De geavanceerde nomenclatuur impliceert duidelijk dat dergelijke wapensystemen al diep geworteld zijn in de opkomende Amerikaanse strategie. Hoe geheimzinnig of vaag Amerikaanse functionarissen ook proberen te doen, de taal die ze gebruiken is zeer indicatief voor hun ware bedoelingen. Het lijkt erop dat de oorlogszuchtige thalassocratie vastbesloten is om de wereld niets dan dood en verderf te zaaien, zoals blijkt uit haar geschiedenis.

  Scoop: Rusland verfijnt elektronische oorlogsvoeringssystemen om Oekraïense F-16's te onderdrukken

De VS is namelijk het enige land ter wereld dat alle drie de soorten massavernietigingswapens (nucleaire, biologische en chemische) heeft gebruikt in een oorlog. Dat is duidelijk “niet genoeg”, dus is Washington DC vastbesloten om de wereld een vierde type te geven. Natuurlijk is het gebruik ervan om andere mensen te doden verplicht, want de VS is tenslotte de “onmisbare” natie. Het valt alleen maar te verwachten dat de naties die het doelwit zijn in natura zullen reageren, net zoals het geval was met thermonucleaire wapens. Het voorbeeld van Noord-Korea en zijn strategisch arsenaal illustreert dit perfect. Helaas zal de wereld geen van beide hebben zolang Amerikaanse “experts in wapenbeheersing en non-proliferatie” zich bezighouden met deze twee cruciale aspecten van internationaal recht en veiligheid.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bedrijven ontwikkelen robots met machinegeweren in voorproefje van dystopische terminatortoekomst


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDEPOP OP: Een miljoen COVID-gevaccineerden zijn het afgelopen jaar overleden in Engeland vergeleken met slechts 61.000 ongevaccineerden
Volgend artikelGeniet van deze kersttijd – het is misschien de laatste die we in ‘normale’ tijden kunnen vieren: WEF waarschuwt dat 2024 waarschijnlijk ‘catastrofale’ veranderingen zal brengen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Geld en wapens is waarmee ze ons besturen. Geen liefde, wat we allemaal nodig hebben, maar geld om slaven te maken en wapens om ze mee te besturen/onderdrukken/verdelen. En dan een ONDERwijs systeem en media die alles en iedereen helemaal knetterdom maken door ze knetterdom voorbeeld gedrag te geven en mensen zo in een groepspsychose te houden van irrationaliteit, impulsiviteit en egoïsme. Mensen zijn gehersenspoeld en tot egoïsten gemaakt. De hersenspoeling (media, ONDERwijs, politiek) moet uit en er is lokaal ander voorbeeldgedrag nodig. Wees je bewust dat wij aan elkaar voordoen wat normaal is. Onbewuste mensen zijn kopieermachines, die denken niet zelf na, die doen dingen gewoon na. Wil je iets veranderen, verander dan jezelf en geef het voorbeeld dat je wil laten kopiëren.

  2. Tja, wie zou dat nou hebben gedacht van die verdomd ‘voorspellende’ gave van Hollyweird!

    “De wetenschap” noemt dat ‘predictive programming’ en/of ‘social engineering’ van de schaapjes.

  3. Het is al lang geweten dat China kunstmatige intelligentie wil gebruiken voor systemen voor de mensheid; oa het leven te vergemakkelijken of voor produktie systemen te optimaliseren; Van de USA weet men dat ze AI willen gebruiken om op afstand mensen om te brengen

    • Ik vetrouw niet op de een noch op de ander. De chinesen zijn ook niet bepaald bekend door menslievendheid. Vraag de chinese moslems eens hoe goed ze behandeld worden in hun eigen land…, en daar gaat IA geen positieve verandering voor ze in meebrengen. In tegendeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in