Rusland heeft alle stromen aardgas in de Yamal-Europe pijpleiding volledig afgesloten. Na het decreet van President Poetin op 4 juli, waarin werd bevolen dat er geen vitale goederenzendingen – tegen welke prijs of in welke valuta dan ook – naar “onvriendelijke landen” mogen worden gedaan, is de gasstroom naar een groot deel van Europa nu volledig afgesloten, bericht Hal Turner.

Europa streefde er de laatste maand of zo naar om zijn gasopslagtanks-reserves op te bouwen en bij de laatste peilingen hadden sommige landen reeds zevenenvijftig procent (57%) van hun wintertank-opslag gevuld.

Het is niet bekend hoeveel meer dan 57% zij in de afgelopen maand kunnen hebben opgespaard, en het is nog niet bekend hoe lang dergelijke tankreserves zouden kunnen meegaan als zij nu worden aangesproken om landen te bevoorraden.

Op 5 mei 2022 zaten de Poolse opslagtanks voor aardgas op 81% capaciteit, en het gerucht gaat dat die opslagtanks vanaf vandaag op 98% capaciteit zitten. Ik heb nog niet geverifieerd of ze op 98% zitten.

Ik heb wel kunnen verifiëren dat Gas Storage Poland verantwoordelijk is voor de exploitatie van de gasopslagtanks. De zeven LNG-opslagtanks van het bedrijf hebben een totale capaciteit van 3,18 miljard kubieke meter. In mei konden wij bevestigen dat die tanks op 81% of 2,58 miljard kubieke meter stonden. Het Poolse verbruik van aardgas bedroeg in 2021 iets meer dan 21 miljard kubieke meter, waarvan het grootste deel wordt verbruikt in de koudere maanden van herfst en winter.

Dus ervan uitgaande dat die tanks vol zijn … heeft Polen zeventien procent van zijn JAARLIJKSE ACTUELE GEBRUIK opgeslagen. Dat is ongeveer voor twee maanden.

  Situatierapport Operatie Z: De Grote Terugtocht

Maar vergeet niet dat, hoewel zij 3,18 miljard kubieke meter kunnen opslaan voor overtollige winterbehoeften, die overtollige winterbehoeften altijd IN AANVULLING zijn geweest van de normale hoeveelheid gas die via pijpleidingen in Polen binnenkomt. Nu zijn die regelmatige stromen gestopt. Dus … minder dan twee maanden aardgas voor het hele land???

Mij is ook verteld dat houtkachels in Duitsland UITVERKOCHT zijn. Naar verluidt zijn er GEEN te krijgen, tegen welke prijs dan ook, waar dan ook in het land.

Duitsland heeft verreweg het grootste opslagvolume voor aardgas in Midden- en West-Europa (24 miljard kubieke meter), dat Duitsland gedurende twee tot drie wintermaanden met gemiddelde temperatuur KAN bevoorraden. Maar in maart 2022 waren de Duitse opslagtanks voor minder dan 60% gevuld. Ik probeer nog steeds meer actuele gegevens te krijgen, maar ook hier bestaat de opslag voor twee tot drie maanden gemiddelde wintertemperaturen, terwijl de reguliere pijpleidingdienst 24/7 doorgaat. Nu Yamal-Europe offline is, moet Duitsland vertrouwen op Nordstream One, dat vorige maand van 130 miljoen kubieke meter per dag terugviel tot 100 miljoen kubieke meter per dag, en VANDAAG weer daalde van 100 miljoen tot slechts 58 miljoen kubieke meter per dag. Duitsland heeft dus, realistisch gezien, misschien maar twee maanden gasvoorraad voor hun hele land!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitsland boos: “Krijg niet genoeg Russisch gas – Rusland: “Ons product, onze regels”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederlandse boeren brengen tank naar mestprotest; agenten schieten op tractor – VIDEO’S UPDATE!
Volgend artikelTrudeau in paniek nu zijn regering onthult dat de volledig gevaccineerden sinds februari goed zijn voor 4 op de 5 COVID-doden in Canada 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. LNG-plan van Duitsland mislukt

  Het plan van de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habek om vloeibaar aardgas te leveren is mislukt, schrijft de vertegenwoordiger van de Christen-Democratische Unie (CDU) Torsten Frei, schrijft Bild.

  “De LNG-strategie van minister Khabek is mislukt en zal binnen afzienbare tijd de hoeveelheid gas die we deze winter nodig hebben niet kunnen vervangen”, is de politicus overtuigd.

  Fry drong erop aan dat alles in het werk wordt gesteld om gasopslagfaciliteiten snel te vullen en kolencentrales onmiddellijk weer op te starten.

  Martin Kroeger, een woordvoerder van de Redersbond, legde uit dat Duitsland geen LNG-tankers heeft die brandstof over lange afstanden kunnen vervoeren.

  Er zijn wereldwijd bijna 500 van dergelijke schepen beschikbaar, zei hij, maar de vraag is groot.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1657090028

 2. Dat wordt rantsoenering, ons verkocht als solidariteit zal je zien. Septembrrr valt zoals gewoonlijk nogal mee, maar daar is de industrie al die de rantsoenering op tafel gooit. Dan komt de hopelijk nog mooie herfstmaand oktobrrrr, dan horen we ook de politiek die er in Nederland en België solidariteit met Duitsland en uiteraard Oekraïne van maakt. Daarna wordt het ernstig: Novembrrrrr, Decembrrrrrrrr,Januabrrrri, en ja hoor Elfstedentocht zowaar; Febrrrrrrrrruabrrrrrrrri!
  Smog alom, her en der brandjes door kortgesloten elektrische kacheltjes enzovoort. En flink koud.
  Maar het belangrijkste van al: eenhele hete winter want bij het volk is het uit met de solidariteit. Nationale Soevereiniteit en zeker geen solidariteit met een verre landstreek die nooit een echt land geweest is tot 1991 en daarvoor altijd Rusland was, ooit ook Ottomaans Turkije, en delen tot Polen, Oostenrijk-Hongarijë en ooit zelfs Duitsland (Lemberg) behoorden.

 3. Ik ben ervan overtuigd dat achter de schermen de NWO tevreden toekijkt hoe het Kalergi-plan wordt uitgerold. De VS valt uit elkaar, ten koste van de blanke Amerikanen. Europa gaat de lange donkere winter in ten koste van de enige echte Europeanen, de blanken in Australie en Nieuw Zeeland met hun Europese voorouders zitten in de communistische val. Blank Zuid-Afrika is al verwoest. De natte droom van de joden, bruine slavensoep zonder blanken, is misschien na de komende winter waarin blanken succesvol tegen elkaar zijn opgezet omdat ze met elkaar zullen moeten knokken voor hun overleving, onafwendbaar. Tenzij…… er weer iemand opstaat die ons weet te verenigen. 🙋🏻‍♀️

  • Het publiek is niet een instaat om een consumenten staking te organiseren, in de tijd dat ik nog werkzaam was heb ik aan verschillende stakingen meegedaan georganiseerd door het crypto-communistische FNV, heel ludiek compleet met uitgedeelde petjes en fluitjes voor 1 a 1,5 procent loonsverhoging, het klootjesvolk ten voeten uit, nu is het publiek nog meer verdeeld. Ergo Ordo ab chao.

 4. Het zal me niks nul/komma/nul verbazen als het zover komt, dat het gas bv in DLD op raakt (mocht de oorlog dan al niet zijn gestaakt) dat Nederland ineens weer de gaskraan van ons los zet (volgens mij leveren ze nog steeds gas aan bedrijven in België e.d. waar ze harde afspraken mee hadden) om bv aan DLD te leveren en eventueel ook aan ons, zo raakt de bel van NL wel snel leeg als men dat doet en als men geen zout zeewater (kan die nep 1cm stijging van de afgelopen tig jaar ook weer wat omlaag door al dat nieuw opgespoten land overal ter wereld waar eerder de zee was) er terug in pompt dan zal de boel nog verder ophopen qua ellende voor het noorderland.

 5. Het valt me op dat bij het opstarten van de kolencentrales in o.a. ons land & Duitsland actiegroepen als Extinction Rebellion en het door het grootkapitaal gesponsorde Urgenda zich onthouden van ieder commentaar.

   • Ik ben het Zweedse klimaatmokkeltje malle Greetje (Thunberg) vergeten. Op 28.08.2019 kwam ze aan in New York om deel te nemen aan de VN klimaatconferentie na een enerverende twee wekende durende reis vanuit Plymouth per zeilschip ‘Malazia’ en dat zeilschip is eigendom van . . . de Rothshilds!

 6. Ofwel zijn de politici verantwoordelijk voor de sancties tegen Rusland de domheid voorbij, ofwel zijn het criminelen die de Russische reactie met voorbedachte rade uitgelokt hebben.

 7. Let the games start!!

  En laat de moffen verrekken; zij waren de aanstokers van hun eigen problemen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in