The Presidential Press and Information Office / attribute www.kremlin.ru. / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

De voormalige Russische president en premier Dmitry Medvedev riep op 13 juni de Russen op om elke gelegenheid aan te grijpen om “maximale schade” toe te brengen aan westerse landen die een “oorlog zonder regels” met Moskou hebben verklaard door steeds zwaardere sancties op te leggen aan de Euraziatische natie, schrijft Belle Carter.

“We moeten elke dag proberen zoveel mogelijk schade toe te brengen aan de landen die ons land en al onze burgers deze beperkingen hebben opgelegd. Raak ze waar het pijn doet,” schreef de plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad en de belangrijkste bondgenoot en voorganger van president Vladimir Poetin op zijn Telegramkanaal, dat 1,3 miljoen volgers heeft. “Richt overal schade aan, verlam de werking van hun bedrijven en overheidsinstellingen. Zoek kwetsbaarheden in hun kritieke technologieën en val ze genadeloos aan. Vernietig hun energie, industrie, transport, banken en sociale diensten.”

Hij voegde eraan toe dat Rusland moet reageren, niet alleen de autoriteiten en de staat, maar alle Russische mensen in het algemeen. “Per slot van rekening hebben zij – de VS en hun waardeloze bondgenoten – ons de oorlog verklaard zonder regels!” voegde Medvedev eraan toe.

Reuters meldde dat diplomaten zeggen dat Medvedev de indruk geeft dat er in het Kremlin op hoog niveau in een harde lijn wordt gedacht, hoewel critici uit Kiev en het Kremlin zijn invloed bagatelliseren en hem afschilderen als een bangmaker wiens taak het is om Westerse actie tegen Oekraïne af te schrikken. “Zijn ze bang dat we onze wapens zouden overdragen aan de vijanden van de westerse wereld? We zouden elk soort wapen moeten sturen, behalve nucleair (voorlopig)!” schreef hij ook op social media. “Zijn ze bang voor anarchie en misdaadgolven in grote steden? We zouden moeten helpen om hun gemeentelijke autoriteiten te ontwrichten!”

  (Video's) Oekraïne verliest Donbass: Het Russische leger ontruimt het centrum van Marinka en trekt Soledar binnen - Honderden Oekraïense doden en gevangenen

Hij verzekerde dat Rusland een oorlog in de ruimte zou kunnen ontketenen, een psychologische oorlogscampagne tegen Westerse burgers zou kunnen voeren zodat ze “beven onder dekens in hun knusse huizen” en een tsunami aan narratieven zou kunnen ontketenen “om hun leven in een nooit eindigende nachtmerrie te veranderen, waarin ze de werkelijkheid niet kunnen onderscheiden van de wildste fictie.”

Ondertussen richt de laatste ronde van Amerikaanse beperkingen tegen Russische entiteiten zich naar verluidt op energie, metalen, mijnbouw en de financiële sector. De beurs van Moskou werd zelfs gedwongen om alle handel in de Amerikaanse dollar en de euro op te schorten. Het pakket is een van de grootste sinds het conflict in Oekraïne in februari 2022 escaleerde in openlijke vijandelijkheden en heeft volgens schattingen van het Amerikaanse ministerie van Financiën een impact van meer dan $ 100 miljoen op de handel tussen Rusland en zijn buitenlandse partners.

Bovendien zei woordvoerster Maria Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zonder verdere details te geven, dat Rusland “de agressieve acties van de VS niet onbeantwoord zal laten.”

Ondertussen denken Russische leiders dat de sancties in het voordeel van het land kunnen werken omdat het in de loop der jaren “immuniteit” voor de beperkingen heeft ontwikkeld. Sommige leden van de Doema hebben gesuggereerd dat extra buitenlandse sancties een stimulans kunnen zijn om de Russische economie veerkrachtiger en concurrerender te maken. “We zijn actief bezig met de ontwikkeling van binnenlandse industrieën en innovaties, die bijdragen aan de modernisering van onze economie,” vertelde parlementslid Dmitry Belik woensdag aan Ria Novosti.

  Oekraïense aanvalsgroep werd afgeschrikt door toerist met geweer op de Krim (Video's)

“Ondanks de verklaringen van Washington en Brussel, die zeggen dat ze de Russische economie zullen verscheuren, ontwikkelt het land zich met succes”, schreef Doema-voorzitter Vjatsjeslav Volodin op Telegram terwijl hij het Russische bruto binnenlands product (bbp) aanhaalde dat in 2023 met 3,6 procent groeide en sinds begin 2024 met 5,4 procent is gestegen.

Econoom Mikhail Delyagin zei ook dat de regels van de Moscow Exchange kunnen worden herzien om de sancties aan te pakken. “De handel kan ook naar een ander platform worden verplaatst,” suggereerde hij.

Nuke-dreigingen zijn geen bluf: Medvedev

De hoge Russische functionaris heeft eerder gewaarschuwd dat Moskou niet bluft over zijn bereidheid om tactische kernwapens te gebruiken in Oekraïne en zei dat de internationale “vrienden” van Kiev een “fatale fout” maken als ze anders denken.

Dit was de reactie van de hoge functionaris van president Poetin op berichten dat Westerse landen Oekraïne al hebben toegestaan om door de VS geleverde wapens te gebruiken om doelen in Rusland te raken. “Het huidige militaire conflict met het Westen ontwikkelt zich volgens het slechtst mogelijke scenario”, schreef Medvedev op Telegram. Voor hem zijn dergelijke activiteiten geen militaire hulp aan Oekraïne, maar eerder actieve “deelname aan een oorlog tegen Rusland.” Hij zei dat dergelijke acties “wel eens een casus belli zouden kunnen worden,” een Latijnse uitdrukking die actie betekent die oorlog uitlokt.

“Oekraïne en zijn NAVO-bondgenoten zullen een antwoord krijgen dat zo destructief is dat het bondgenootschap zelf er eenvoudigweg niet aan zal kunnen weerstaan om in het conflict te worden betrokken,” zei Medvedev. Hij verklaarde ook dat “gepensioneerde NAVO-gekken” die beweren dat Rusland nooit een tactisch kernwapen zou gebruiken, zich eerder hadden “misrekend” door te beweren dat Rusland “geen open militair conflict” met Oekraïne zou aangaan.

  De autoriteiten van Kiev hebben een nieuwe medaille ingesteld "Voor de Verdediging van Oekraïne" met een gestileerd hakenkruis

“Immers, zoals de president van Rusland terecht opmerkte, hebben Europese landen een zeer hoge bevolkingsdichtheid,” zei Medvedev, verwijzend naar de dreigementen van Poetin eerder deze week naar aanleiding van berichten dat Europese landen Kiev zouden toestaan Russisch grondgebied aan te vallen met wapens die zij hebben geleverd.

Medvedev zei dat er ook een “potentieel” is voor Rusland om vijandige landen aan te vallen met strategische wapens. “Dit is helaas noch intimidatie noch bluf,” zei hij. “Er is een constante escalatie als het gaat om de vuurkracht van NAVO-wapens die worden gebruikt. Daarom kan niemand vandaag de dag uitsluiten dat het conflict overgaat in de eindfase.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

En zo begint het… De grote ontrafelingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS tijdschrift: Hamas is aan het winnen – Waarom de falende strategie van Israël de vijand sterker maakt
Volgend artikelBelangrijke baanbrekende studie ontdekt ‘uitknop’ voor Covid mRNA-prikken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Wat Napolen en Hitler niet gelukt is, gaat die krankzinnige usa / nato bende en de usa marionetten in west Europa ook niet lukken. Aan de handen van deze oorlogophitsers / politici die deze waanzinnige gedachte en ideeën steunen, kleeft heel veel bloed van de burgers en soldaten die in de gehaktmolen terecht komen. ( en hopelijk zijzelf ook)
  Het gezonde verstand van overleggen en proberen de problemen op een wederzijds acceptabel akkoord op te lossen ligt al ver achter in de tijd. Herinner je de opmerking van Boris Uit Engeland dat er geen vredesonderhandelingen mochten komen.
  Ook aan deze usa marionet kleeft heel veel bloed aan zijn handjes.
  Op weg naar WO3. En wie wordt daar beter van? Niet het gewone volk, maar de multimiljardairs die de aandelen bezitten van Blackrock en co. die geïnvesteerd hebben in de usa militaire rotzooi industrie. Dag failliet usa, dag dollar, maar ook dag EU / Europa en dag pleuro. Bij de oprichting van de EU was het volk vrede en welvaart beloofd. En wat is het geworden? Oorlog en armoede!
  De dames en heren zgn volksvertegenwoordigers (lees volksverraders) worden “bedankt”.

 2. Medvedev, als ophitser, aan de andere kant, de angstige, superrijke evenknie van Macron. Stijf van de maatcostuums, witte overhemden, zijden stropdassen en zwarte lakschoentjes. Krijgt met de beste wil geen blikje cola open, maar zit bij het geringste onraad waarschijnlijk wel als eerste in zijn luxe schuilbunker.
  Iemand moet dat soort ‘influencers’ eindelijk eens vertellen dat hun volk GEEN OORLOG WIL!

   • Medevedev roept letterlijk op tot een oorlog tegen de burgers.
    Nu zijn alle oorlogen altijd gericht tegen burgers, maar dat is een ander verhaal.

  • Poetin / Medvedev…..good cop / bad cop strategie….. zijn schoentjes, of de schoentjes van wie dan ook, zijn hier niet ter zake …. Natuurlijk willen de Russen(de bevolking) geen oorlog, Poetin evenmin, 20 jaar lang heeft hij alles geprobeerd om onze arrogante westerse debiele reptielen een beetje gezond verstand bij te brengen….Dat is dus mislukt, op n zeker moment zijn er geen alternatieven meer….Wat onze bedorven, consumerende , aan genotzucht lijdende westerse maatschappij betreft , wel die is vatsig in slaap gefacebooked, dromend van de volgende vakantie en n zomer vol sport en festivals….’Oorlog ?? Welke oorlog ?? ‘ …’oh ja die in Oekraiene’ ! ‘Poetin is nogal een smeerlap eh’ ….en daar blijft het bij….

   • Patrick juni 23, 2024 Bij 11:10
    Dat mag zeker vaker gezegd worden over Poetin, hij heeft in 20 jaar tijd wel de boel op orde gebracht en hij heeft geprobeerd om Rusland ook bekendheid te geven op verschillende manieren, inclusief via de winter olympics. Maar ze blijven gehaat door Ziomerica, de vunzige rovers van de planeet die elk klein landje terroriseren en plunderen voor hun oorlogsapparaat. Zelfs hun eigen burgers hebben het krap voor een land dat zoveel geroofd heeft. Vandaar dat de zionisten bende in de VS Rusland wilden ophakken in kleine stukjes, want dat is makkelijker te roven en te plunderen, daar zijn ze goed in. Maar dat plan gaat niet door. Ook al ben ik positief over Rusland, ik heb geen illusies meer dat het allemaal 1 pot nat is, waarin ook Rusland (c.q. de BRICS) de heersers uiteindelijk gehoorzaamt. Het ene zotte WEF idee na het andere wordt daar ook uitgerold, met als einddoel surveillance over de bevolking en het financiële systeem. Digitalisering van mens en ziel, alle wegen leiden naar NWO.

 3. Geluukig maar dan dat Rusland een voorloper is in het moderniseren van het leven met “payment with biometrics” dankzij WEFfer Herman Gref van de Sber bank. Hopelijk komt dit moderne gemak ook snel op NLse terra… mensen hier zitten echt te springen om dit betalingsgemak ook te krijgen. Wordt het niet tijd dat we ook modern worden hier? Dan hoeven we niet naar Rusland te verhuizen.

  https://edwardslavsquat.substack.com/p/friendly-banker-declares-russia-world?utm_source=substack&utm_medium=email#media-2a8f8a16-1e5b-47ae-8f21-027f125151d8

 4. Dankzij Rutte is Volkel een legitiem doelwit. De Russiche Strijdkrachten hoeven echt geen nucleaire wapens te gebruiken om de vliegbasis in een glasplaat te veranderen, een paar Khinzals is meer dan genoeg.

 5. Wefistan gaat altijd verliezen.
  Zij hebben gesloopt, en of tot vijand gemaakt:
  1) de eigen economie.
  2) de slimme eigen bevolking
  3) de mogelijkheid om te herstellen
  4) kritische terugkoppeling
  3) ondernemers
  5) financieel systeem
  6) boeren
  7) de landen met de grondstoffen
  8) zelfs hun volgelingen verminkt

  En jullie bedenken er vast nog veel meer….

 6. p.s. Er gebeurt helemaal niks, imo. Het loopt allemaal op rolletjes met de sociale tweedeling van de Aarde en de mensheid. De BRICS gaan gewoon de New Economic World in, niet per se de NWO zoals het WEF dat voorschrijft, maar op hun eigen manier. Met biometrics, met digitale surveillance en surveillance capitalisme, met ‘vaccinaties’ etc. Net zoals je al hebt gehoord over China en het sociale kredietstelsel daar. Alle landjes die zich bij de BRICS voegen moeten meedoen aan deze nieuwe economische ontwikkelingen. Dan hoeven ze niet meer onder het juk van Ziomerica, maar ze moeten wel mee in de programma’s van de digitale toekomst. Je hebt mss opgemerkt dat de meeste landjes die zich bij de reuzen van de BRICS willen voegen allemaal voornamelijk hongerlandjes zijn, of dictaturen, en onontwikkeld en vaak heel corrupt. Nu is het voor de BRICS reuzen dus een mooie mogelijkheid om al die landjes ook op te krikken, maar dan wel volgens hun regels. En zo bouw je dus een heel groot conglomeraat van landen die allemaal hetzelfde doen en dezelfde regels volgen, zonder dat je ze hoeft binnen te vallen en te plunderen en kapot te trappen. Ziomerica kan barsten met zijn ouderwetse methodologie van land jatten en beroven. En de nieuwe dageraad gloort aan de horizon van het gewelf over de BRICS. (Die angsttrapperij over de oorlog is alleen maar bedoeld om jou af te leiden van wat er echt speelt achter de rookgordijnen van de heersers.) Just sayin’…

  • Juist, en uiteindelijk zal blijken dat de Brics en Wef/Nwo 2 rivaliserende criminele bendes waren, geen ideologische tegenstanders.

   • LOL. Global gang warfare. En Jan Lul met de Pet mag voor ze vechten. Hij weet niet beter en hij is er nog trots op ook.

 7. Het beste is dat President Poetin even op zijn lauweren moet gaan rusten en de toko overgeven aan Dmitry Medvedev, zodat er een ware shitstorm het Westen doet gaan treffen, zodat het achter de rug is, ach het was een utopische gedachte die reeds op het moment van schrijven vervaagd is.

 8. Het is voor de Russen nogal makkelijk om dat te dien. Er zitten hier inmiddels al zo’n 50 miljoen licht ontvlambare, bijgelovige, bewapende moslims.

 9. ja er zal een vergoeding gaan plaatsvinden zodra de Eu door hun bugdet heen is om miljarden weg te gooien ik hoor net een debiel met zijn mortor een oorvedvend geluid maken ook die debiel doet in dit land wat hij wil en er is geen agent die hem staande houdt ook hiet is geen geld voor politie bellen kan niet want er is geen personeel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in