© Luis Marina / Flickr (CC BY 2.0)

Om de verspreiding van Covid-19 te verminderen, is het verboden om in cafés en kerken in het Verenigd Koninkrijk te zingen, omdat wordt aangenomen dat het de hoeveelheid virusdruppels in de lucht verhoogt. Nu hebben een aantal scholen ook het zingen op verjaardagen van leerlingen verboden, om in plaats daarvan over te gaan op klappen, het lezen van de tekst van het liedje of het spelen van hetzelfde liedje op YouTube.

Tegen het Britse dagblad The Sun zegt moeder van twee kinderen Christine Brett:

Een paar maanden geleden werden de kinderen aangemoedigd om “Happy Birthday” te zingen terwijl ze hun handen wassen. Nu is dit ook verboden, net als het meenemen van snoep naar hun klasgenoten. In plaats van te genieten van hun verjaardag, zullen ze niet langer deze dierbare herinneringen hebben, en de langetermijnimpact van de crisis op het welzijn van kinderen zal de angst zijn die we ze geven.

Het ministerie van Onderwijs wijst erop dat er geen nationaal verbod is op het zingen in de klaslokalen, maar dat het aan elke school is om zelf te beslissen. De regering dringt er echter bij de scholen op aan om “veiligheidsmaatregelen” in te voeren bij het zingen of spelen van instrumenten.

Bovendien zullen de leerlingen worden blootgesteld aan kou in de klaslokalen, omdat scholen volgens de richtlijnen van de overheid open ramen moeten hebben om de verspreiding van de infectie te beperken. Uit een onderzoek van een oudergroep blijkt dat het ook voorkomt dat leerlingen gedwongen worden om urenlang in vochtige gymnastiekkleding te zitten, omdat de overheid ook een verbod heeft ingesteld op het omkleden op school.

WHO: 760 miljoen mensen met Coronavirus geïnfecteerd – dus hoe dodelijk is het eigenlijk?

WHO beveelt verkeerd gebruik van Biontech-vaccin aan

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here