Het Zuidoost-Aziatische land Bangladesh voert nu de doodstraf in voor verkrachting na hevige demonstraties in het land, zo verklaren verschillende media.

Bangladesh heeft nu een amendement goedgekeurd dat de doodstraf voor verkrachting toestaat. Dit na hevige demonstraties in het land onlangs.

In het wetsvoorstel staat dat iedereen die voor verkrachting wordt veroordeeld, wordt gestraft met de doodstraf of “strikte levenslange gevangenisstraf”, aldus Al Jazeera.

De huidige wettekst staat alleen levenslange gevangenisstraf toe voor het misdrijf.

Bangladesh, met 170 miljoen mensen, voornamelijk moslims, is getroffen door massale protesten sinds een vrouw werd ontvoerd en verkracht in een dorp in het zuiden van het land.

Het gebeuren werd gefilmd en vervolgens online verspreid. De politie heeft acht vermoedelijke daders gearresteerd.

Volgens Al Jazeera blijkt uit een nieuw rapport over Bangladesh dat in de eerste negen maanden van het jaar bijna 1.000 vrouwen zijn verkracht. Een vijfde deel betrof groepsverkrachtingen. 43 van de 975 slachtoffers werden na de verkrachting vermoord.

De BBC schrijft dat er vorig jaar 5.400 vrouwen in het land zijn verkracht. Er wordt echter gevreesd dat het duistere aantal nog veel groter is.

Degenen die tegen de verkrachtingen demonstreerden, voornamelijk jonge vrouwen, hebben borden met teksten als “Hang verkrachters op” en “Geen genade voor verkrachters” bij zich. In de hoofdstad Dhaka werd door demonstranten een galg opgericht.

De minister-president van het land, Sheikh Hasina, is eerder bekritiseerd voor het niet serieus nemen van de verkrachtingen.

Nigeria: Castratie ingevoerd als straf voor kinderverkrachting

  Fascisme in de EU
Vorig artikelZweedse nationale staatsomroep: Het aantal moorden neemt af – in vergelijking met de 15e eeuw
Volgend artikel“Paus Francis is een vijand van Europa – Hij veranderde het Vaticaan in een NGO”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  • Het is mogelijk; maar buiten de staat om. Het verbaast me dat er nog niemand aan een lantaarnpaal is opgeknoopt….het zou terecht zijn.

   het wordt tijd voor eigen richting; de staat doet het niet

   • @ Pierre enz.
    Ik weet zeker dat, als er door een verontruste burger een “vluchteling” aan een lantaarnpaal zou worden opgeknoopt, de “overheid” in staat is om álle lantaarnpalen in ons landje te verwijderen.
    Eigen richting bestaat, @ Pierre ! Ik heb ’t zelf al eens gedaan en ’t is me uitstekend bevallen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in