Pakistaanse moslim creëert nieuwe wet in Schotland, criminaliseert gebruik van “haatspraak” thuis in de huizen van mensen

4
Humza Yousaf met twee collaborateurs © Scottish Government / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Een Pakistaanse moslim die momenteel werkt als de “Cabinet Secretary for Justice” in Schotland heeft plannen aangekondigd om spraak thuis strafbaar te stellen die volgens hem persoonlijk kan leiden tot een “haatmisdrijf”.

Humza Yousaf, die niet eens Schots is, houdt zich momenteel bezig met het creëren en uitvoeren van de zogeheten “Hate Crime and Public Order (Scotland) Bill”, die bedoeld is om “minderheden” te beschermen tegen kwetsende gesprekken die zouden kunnen plaatsvinden rond de eettafels van mensen.

Terwijl de Public Order Act van 1986 al lange tijd bedreigende, kwetsende of beledigende woorden en gedrag verbiedt, bevat die wet een uitzonderingsclausule die mensen in staat stelt in hun eigen huis te zeggen wat ze willen – iets wat door de nieuwe wetgeving van Yousaf wordt gecriminaliseerd.

Onder de nieuwe beperkingen van Yousaf zouden Schotten, inclusief degenen die als journalisten en zelfs als theaterregisseurs werken, gedwongen kunnen worden voor de rechter te verschijnen als ze bijvoorbeeld iets onaardigs zeggen over moslims, die onder meer het Verenigd Koninkrijk in recordtempo overspoelen en de autochtonen ontheemd maken.

Volgens Yousaf hebben de Schotten niet het recht om zich bezig te houden met “haatdragende taal”, zelfs niet op hun eigen terrein.

Het wetsvoorstel van Yousaf kreeg van Lord Bracadale instemming om door te gaan, ondanks tegenwerking van de Schotse katholieke kerk, politiemensen, academici, kunstenaars en anderen.

“Het zal illegaal worden om haat te zaaien tegen mensen met beschermde kenmerken, waaronder handicap, seksuele geaardheid en leeftijd”, schrijft Mark McLaughlin in The Times (V.K.).

Met andere woorden, als je iemand bent die geen “beschermde eigenschap” heeft, dan zal je volgens de wet van Yousaf niet beschermd worden tegen “haatzaaien”.

  Nederland gaf 400 miljard euro uit aan migranten tussen 1995 en 2019, volgens nieuwe baanbrekende studie

Waarom mogen buitenlanders “haatspraak” wetten maken in landen waar ze niet eens behoren?

Schotland zal nu een verklikkercultuur introduceren waarin boze “minderheden” en hun bondgenoten zich met deze bewapende wetgeving kunnen richten op degenen waaraan ze een hekel hebben, een wetgeving die opnieuw is gecreëerd door iemand die niet eens Schots is, maar die op de een of andere manier een zetel op hoog niveau in de Schotse regering heeft bereikt.

De Schotse regering stemde er wel mee in om één belangrijk stuk formulering te veranderen dat, als ze was gebleven zoals Yousaf het schreef, dit “haatmisdrijf” wetsvoorstel nog meer een bedreiging zou zijn geworden dan het al is.

In plaats van te lezen “die waarschijnlijk haat zal aanwakkeren”, specificeert de nieuwe versie van het wetsvoorstel dat alleen taal “die bedoeld is om haat aan te wakkeren” kan worden vervolgd, wat veel moeilijker te bewijzen is dan de eerste.

In Nederland zijn we ook al ver als het gaat om het criminaliseren van de vrije meningsuiting. De gedachten- en spraakpolitie is druk bezig met haar zoektocht naar de afschaffing van de vrije meningsuiting.

We zien nu al een glimp van wat er binnenkort gaat gebeuren als de dingen doorgaan op hun huidige pad met de poging om zinnen als “Het is oké om blank te zijn” of “White lives matter”, die volgens links “racistisch” en “haatdragend” zijn, strafbaar te stellen.

Wanneer blanken worden aangevallen, worden we verondersteld de andere kant op te kijken

Vorig artikelMoslims buiten de Franse ambassade scanderen: “Allahoe akbar” – willen de vrijheid van meningsuiting beperken 
Volgend artikelCatastrofe slaat toe: Grootste Migrantenschipbreuk van het jaar – 140 zwarten dood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. Dan zullen de moslims daar zelf de meeste last mee krijgen. Als er 1 gemeenschap is die haat predikt is het wel de moslim gemeenschap.

 2. FEIT & PRIORITEIT:
  31/10/2020
  Spanje: Marokkaan gearresteerd wegens het prijzen van de onthoofding van professor Samuel Patti in Parijs

  ‘Een Marokkaanse man is gearresteerd in Barcelona wegens het prijzen van de onthoofding van de Franse professor Samuel Patti in Parijs en het aanzetten tot meer aanslagen, zei de Spaanse politie vandaag.
  De niet bij naam genoemde man is vrijdag gearresteerd. Volgens de Catalaanse autoriteiten had hij berichten op sociale netwerksites gepost waarin hij de moord op Pati prees.’

  https://www.athina984.gr/nl/2020/10/31/spanje-synelifthi-enas-morokinos-epeidi-egkomiaze-ton-apokefalismo-speelgoed-kathigiti-samoyel-pati-sto-parisi/

  FEIT & GEEN CALAMITEIT:
  Pakistan:
  ‘Van de bevolking hangt 96% de islam aan, maar ook hindoeïsme (1,0%), christendom (2%), sikhisme (0.5%), en boeddhisme (0,5%), komen voor. De islam is er staatsgodsdienst, die volgens de grondwet van overheidswege bevorderd dient te worden. Een Adviesraad voor Islamitische Ideologie doet onder meer voorstellen voor de islamisering van de grondwet. De meeste Pakistaanse moslims zijn soennitisch in een vaak behoudende en traditionele vorm. 5 tot 7 procent is sjiiet. Lokale imams en andere geestelijken hebben binnen de stamverbanden vaak enorme invloed.

  Ook zijn er vrij veel aanhangers van de Ahmadiyya-beweging, die door de meeste moslims als niet-islamitisch wordt gezien. Deze groep wordt dan ook vervolgd en gediscrimineerd, hetgeen in Pakistan zelfs bij wet is geregeld.

  De christenen zijn verdeeld over de protestantse Church of Pakistan en de Katholieke Kerk.

  Ahmadimoslims en niet-moslims hebben veel last van de Pakistaanse blasfemiewet. In deze wet wordt blasfemie strafbaar gesteld, maar in de praktijk wordt de wet vaak gebruikt om minderheden een voet dwars te zitten.[6] Volgens de organisatie Catholic Church’s National Commission on Justice and Peace zijn tussen 2001 en 2008 circa 50 christenen gedood na beschuldiging van blasfemie.[7] In 2010 werd een Pakistaanse vrouw (Asia Bibi) ter dood veroordeeld na een beschuldiging van blasfemie. Deze zaak trok veel internationale aandacht.

  Pogingen om de wet aan te passen zijn echter zeer controversieel en blijken zelfs levensgevaarlijk te zijn voor diegenen die ijveren om deze wet af te schaffen. In 2011 werden zowel de gouverneur van de Punjab, Salman Taseer, als de katholieke minister voor minderheden, Shahbaz Bhatti, vermoord nadat zij zich tegen deze wet hadden uitgesproken.’

  https://www.athina984.gr/nl/2020/10/31/spanje-synelifthi-enas-morokinos-epeidi-egkomiaze-ton-apokefalismo-speelgoed-kathigiti-samoyel-pati-sto-parisi/

  Moslims die kans zien om binnen het democratisch stelsel te opereren, zullen als eerste – datgene wat er nog over is van – de democratie om zeep helpen, te beginnen met de vrijheid van meningsuiting en dan vooral die van ‘anderen’. Zij staan daarin niet alleen, toch ‘Tell Mama’? Een aardig voorbeeld is het doen en laten van Ollongren en de uitspraak van M.P. Mark Rutte: ‘Gewoon je bek houwuh.’ In het bedrijfsleven is het al niet veel anders en worden talloze werknemers, maar ook huurders vakkundig de mond gesnoerd. De gigantische censuur welke heden ten dage wordt toegepast door de (M)SM om de Infodemie welke is losgebarsten tegen te gaan is met al dezen minstens zes handen op ene buik. Humza Yousaf – de kat op het spek binden – de uitverkorene. Bill Rockefeller Gates Microsoft wil vast wel een leuk programmaatje sponsoren; hij heeft al het een en ander op de plank liggen en een deel ervan wordt op het moment wereldwijd uitgerold. Komt goed. Om van een zender een ontvanger te maken en/of vice versa is niet zo moeilijk, heb ik me laten vertellen. Big Brother will watch you! Do or Die.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in