De Oekraïense militanten die omsingeld zijn in de Azovstal-fabriek in Mariupol geven zich onvoorwaardelijk over, zei plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties Dmitriy Polyansky. De Russische militaire functionarissen willen nog geen commentaar geven of de uitwisseling van Oekraïense militanten mogelijk is. Intussen blijft Kiev beweren dat de militairen zullen worden uitgewisseld. Ondanks alle oorlogsmisdaden die de neonazi’s begaan hebben in Oost-Oekraïne, onder andere in de stad Mariupol, bericht Southfront.org.

De afgelopen dag hebben nog eens 771 militanten van de Azov-eenheid zich overgegeven bij de omsingelde Azovstal-metallurgische fabriek in Mariupol. In totaal hebben 1.730 militanten zich sinds 16 mei overgegeven, waaronder 80 gewonden. Al degenen die een klinische behandeling nodig hebben, krijgen hulp in de medische instellingen van de Volksrepubliek Donetsk in Novoazovsk en Donetsk.

Het hoofd van de DPR Denis Pushilin zei dat meer dan de helft van de militanten Azovstal al verlaten heeft.

Aan de andere kant blijft het regime in Kiev proberen om de overgave voor te stellen als een “humanitaire operatie”, uitgevoerd door het Oekraïense leger.

De Oekraïense president Vladimir Zelensky heeft een videotoespraak opgenomen waarin hij de redenen voor de overgave van het Azov-regiment uitlegt. In de video verklaarde Zelensky dat hij het volk en het land wilde beschermen, en dat de overgave van de Oekraïense militairen vandaag een strategische zet was. Hij verklaarde,

“Het is geen gemakkelijke dag. Maar deze dag gaat er, net als alle andere, ook om ons land en ons volk veilig te houden. Dankzij de acties van het Oekraïense leger – AFU (Strijdkrachten van Oekraïne), inlichtingendienst, onderhandelingsteam, ICRC (Internationaal Comité van het Rode Kruis) en de VN (Verenigde Naties), hopen wij dat wij het leven van onze jongens kunnen redden. Oekraïne heeft Oekraïense helden levend nodig. Dat is ons principe.”

Op 18 mei loog Zelensky opnieuw dat de overgave een humanitaire missie was, onder toezicht van de Oekraïense militairen en inlichtingenofficieren:

De leugens kwamen snel aan het licht.

De Verenigde Naties hebben niet deelgenomen aan de verwijdering van de Oekraïense militairen van het grondgebied van de metallurgische fabriek Azovstal in Mariupol. Dit werd woensdag bekendgemaakt op het kantoor van de Secretaris-Generaal van de VN.

“Naar ik begrepen heb, was dit [de ontruiming van de Oekraïense militairen] het resultaat van een overeenkomst tussen de twee partijen. Wij hebben daar niet aan deelgenomen,” zei de officiële vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de organisatie, Stephane Dujarric.

Op 19 mei bevestigden de Russische militairen dat de vertegenwoordigers van het Internationaal Comité van het Rode Kruis en de Oekraïense onderhandelingsgroep toestemming hadden gekregen om de overgegeven Oekraïense militanten te bezoeken en de omstandigheden van hun detentie te beoordelen. De delegatie kwam op 18 mei, twee dagen na de overgave van de eerste groep uit Azovstal. De evacuatie stond onder leiding van het Hoofddirectoraat Inlichtingen van de Generale Staf van de Russische Federatie.

“Op 18 mei vond een belangrijke gebeurtenis plaats in het kader van de terugtrekking van het garnizoen van Azovstal. Vertegenwoordigers van het Internationale Comité van het Rode Kruis en de Oekraïense onderhandelingsgroep beoordeelden de omstandigheden van de detentie van Oekraïense krijgsgevangenen in medische instellingen van de DPR en in een speciaal uitgerust kamp, waarvan de bescherming werd opgedragen aan de Federale Penitentiaire Dienst van de Russische Federatie.

In het begin bezocht de delegatie het 15e ziekenhuis van de stad Donetsk, waar zwaargewonde krijgsgevangenen verbleven die dagen eerder uit Azovstal waren weggevoerd. Niemand verborg iets voor de gasten. Vertegenwoordigers van Oekraïense zijde en van het Rode Kruis kregen de afdelingen te zien waar de gewonden waren ondergebracht en kregen de gelegenheid met hen te communiceren.

“Het is in orde,” zei de Oekraïense soldaat.

Na het bezoek aan het ziekenhuis ging de delegatie naar een kamp voor de Oekraïense militairen die hun gezondheid hadden behouden. Het was in Jelenovka georganiseerd volgens alle voorschriften van het Verdrag van Genève inzake de behandeling van krijgsgevangenen.

Alles was officieel geregeld: goedkeuringen, gesprekken, een korte briefing van het hoofd van de instelling en verificatie van documenten. Daarna gebeurde alles volgens een vooraf goedgekeurd plan.

Communicatie met het contingent:

“Ik zeg nogmaals, uw doel is te overleven. Uw dierbaren wachten thuis op u.”

Inspectie van de plaatsen van bewaring. De Oekraïense onderhandelaars waren overtuigd van de naleving door de Russische kant van de afspraken die tijdens de onderhandelingen gemaakt waren. Zij besteedden aandacht aan het ontbreken van tralies voor de ramen in woonhuizen.

“Alexander Ivanovitsj, hoe beoordeelt u wat u gezien hebt?”

“Als we er rekening mee houden dat het hier om omstandigheden in de frontlinie gaat, dat er pas een dag voorbij is, dan is alles snel gebeurd, ik weet dat het ’s nachts is gebeurd. Het is beter dat de mensen het zelf zeggen. Zij zeggen dat zij geen klachten hebben.”

De delegatie heeft de verblijven van zowel mannen als vrouwen bezocht. Zij hebben gepraat, zich ervan vergewist dat niemand de gevangenen martelde, dat niemand met hen spotte. Zij worden gevoed, behandeld, en voorzien van alles wat zij nodig hebben.

Hoe beoordeelt u de resultaten van deze gezamenlijke inspectie met het Rode Kruis?

“Ik denk dat het Rode Kruis er van zijn kant commentaar op zal geven. Ik weet hoe deze missie is verlopen. Het was heel zwaar. Er is van alle kanten veel moeite gedaan om tot een compromis te komen. Ik weet dat hier overdag al het nodige geleverd is: slaapspullen, alles om de mensen in normale omstandigheden op te vangen. Wat wij vandaag gezien hebben, is duidelijk dat alles gedaan is wat beloofd was. Speciale aandacht verdient het feit dat de artsen overdag veel werk hebben gemaakt van de revalidatie van onze gewonden.

De succesvolle operatie vond plaats dankzij het Hoofddirectoraat Inlichtingen van de Generale Staf van de Russische Federatie. Deze werd verzorgd door Russische militairen. Op 19 mei zal de evacuatie van krijgsgevangenen in Azovstal worden voortgezet, wat betekent dat het bezoek van de delegatie met succes is afgerond.”

De blokkade van de Azov-militanten was inderdaad een strategische manoeuvre van de Oekraïense legerleiding, omdat de AFU zich aan de fronten zou kunnen hergroeperen en haar strijdkrachten zou kunnen verdelen, terwijl aanzienlijke Russische strijdkrachten betrokken waren bij de bestorming van de installaties. Anderzijds bracht de val van het Oekraïense fort de bloedige tactiek van de militaire leiding van de AFU aan het licht en schaadde het het moreel van het Oekraïense leger. Voor de Russische Federatie is dit een belangrijke mijlpaal in dit stadium van de oorlog. De val van Azovstal betekent de volledige controle over Mariupol door de Russische strijdkrachten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gebeurt nu: Azov-nazi’s in Avostal staalfabriek in Oekraïne worden genadeloos gebombardeerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Vaccinatiebevel” geweigerd – Acht maanden gevangenisstraf!
Volgend artikelMogelijke ruil van de Azov-nazi’s is een weg naar de nederlaag van Rusland
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Als ze die varkens vrij laten begint t gezijk weer opnieuw.Dat gajus gaat gewoon door.Beestachtig gedrag zit in hun bloed,dat krijg je er niet meer uit.Dus wat gaat Rusland doen? Beste is allemaal de kogel.

  • Die zijn bijna allemaal gemarteld, in hun knieën geschoten of als het officieren zijn, gedood.
   Ga er maar gerust van uit dat er geen enkele Russische delegatie, onder de vlag van het Rode Kruis of de VN, die paar overlevende gevangenen mag bezoeken. Ze zouden wel eens heel vervelende feiten kunnen vertellen, die het ‘westen’ niet zullen bevallen.
   Alles wat nazi tattoos heeft wacht de doodstraf in Rusland en ze hebben dat ook verdiend, want bekeren kun je zulk soort ‘mensen’ niet. De “helden” moeten helden blijven voor de buitenwereld. Ze worden dus ‘vermoord’ door de Russen, zal je straks voluit lezen in de MSM.
   Niet dat ik persoonlijk voor de doodstraf ben, maar in dit soort omstandigheden is het wel begrijpelijk.

   • Ik heb ergens gelezen dat ze waarschijnlijk worden berecht in de Donbass. Daarmee wordt de regelgeving van de Russische Federatie omzeild en is het eisen van de doodstraf mogelijk.

 2. Als de legerleiding in begaan is met hun eigen volk en soldaten schoppen ze die clown ,nazi’s met de Amerikaanse oproerkraaiers het land uit en gaan ze onderhandelen.

  • Onderhandelen heeft geen zin met de AZR, want die houden zich nooit aan hun eigen afspraken. Alleen de taal van de kogel verstaan ze, alle andere manieren werken bij hen niet.

  • Voedselcrisis: is enorme prijsverhogingen en DAARDOOR tekorten in arme landen.
   Voor landen als Libanon en Zimbabwe en Afghanistan, Pakistan: geen medelijden; hebben ze verdiend.
   Werkt beter dan een oorlog.

   De prijsstijgingen worden ten eerste gegenereerd door de massamedia, die ten onrechte stellen, dat de productie te laag is.
   Op de tweede plaats; door de idiote boycot tegen Rusland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in