Orbán over West-Europa: “Weet niet of ik moet lachen of huilen”

De Hongaarse leider is niet onder de indruk van de samenlevingsontwikkeling in West-Europa

4
© European People's Party (CC BY 2.0)

De Hongaarse premier Viktor Orbán weet niet zeker of hij moet lachen of huilen als hij bedenkt wat er gebeurt in West-Europese staten die hem al lang proberen te beleren hoe hij een samenleving moet leiden.

Hongarije is er met succes in geslaagd om de Coronabesmetting in zijn land neer te slaan. De strategie heeft tienduizenden levens gered, beweert premier Viktor Orbán in een interview met Kormany. Volgens Orbán is het Hongaarse gezondheidszorgsysteem beter met Covid-19 omgegaan dan de West-Europese landen.

In Hongarije zijn in totaal 540 mensen gestorven aan de infectie en in de afgelopen 24 uur zijn slechts enkele nieuwe gevallen van infectie geregistreerd.

Orbán maakt zich meer zorgen over de situatie in de West-Europese landen. Daar beoordeelden meerdere prominenten de tijdelijke wetgeving van Hongarije tegen het Coronavirus als een “dictatoriale wetgeving”, ook al is de regelgeving nu verlopen.

Nu slaat hij terug.

“Golf van bendeoorlogen en gesloopte standbeelden”

Hij wijst erop dat de term het “Westen” tijdens het socialisme alleen maar positieve connotaties had, en men over de kritische uitspraken van de Sovjet-propagandamachines alleen maar moest lachen. Maar nu sterven er mensen door gebrek aan zorg in West-Europa, moeten grote economieën worden gered van een faillissement terwijl er een golf van geweld van bendeoorlogen over de landen heen spoelt en historische standbeelden worden gesloopt, legt hij uit.

Ik kijk naar deze landen die ons blijven vertellen hoe we correct moeten leven, hoe we een land moeten besturen en een democratie moeten regeren, en ik weet niet of ik moet lachen of huilen, zegt Viktor Orbán.

Met betrekking tot de beslissing van het Europese Hof van Justitie dat de Hongaarse wet tegen de financiering van buitenlandse NGO’s, gericht tegen het cultureel marxistische netwerk van de linkse miljardair George Soros in het land, in strijd is met de EU-wetgeving, zegt Orbán dat het gaat om een soort “liberaal imperialisme” van West-Europa en van Amerikaans links.

Ze proberen hun wereldbeeld op te dringen aan landen die niet dezelfde mening zijn toegedaan. Internationale rechtbanken maken vaak deel uit van dit netwerk. Sommige rechtbanken weerspiegelen duidelijk de machtscentra die op de achtergrond werken, legt hij uit.

Hoe George Soros probeerde en faalde om Hongarije te straffen tijdens de Coronavirus crisis

  Orbán: Het mengen van moslim en christelijke culturen in Hongarije "zou niet vreedzaam of veilig zijn"
Vorig artikelDe bittere realiteit van Europa: Waarom de bevolkingsuitwisseling wordt afgedwongen en wie er aan de touwtjes trekt
Volgend artikelVicepresident van de VS buigt niet en verklaart: ”All lives matter”, ongeacht huidskleur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Ik denk niet dat dit de reden is. In West-Europa betalen we ons scheel aan dat klote Brussel Zodat landen als Hongarije er van kunnen profiteren. Oorzaak is wel dat de gezondheidszorg is uitgehold. Aan de andere kant heeft Hongarije niet zoveel hand ophoudende gelukzoekende cultuurverrijkers. Dat doen ze dan weer heel goed.

  2. Wie is slimmer de Hongaren of de slapende Nederlander . Ze willen niet luisteren naar de andere kant van het geldverspillende verhaal wat vaudevilles en of Wilders vertellen . Zie nu om
    Naar je medemens sluit niemand buiten moet het geluid zijn maar profiteurs die meer als de gewone mens in Nederland krijgt mag wel gedropt worden . Waar zijn onze mensen rechten wie durft wat te zeggen van Hongarije moet hier in de spiegel kijken . De wereld is van iedereen maar ook verantwoording voor iedereen en profiteurs van linkse slot neem ze lekker in je eigen huis . Als ze persoonlijk verantwoording nemen voor de medemens prima maar niet op ander zijn kosten. Help of zie om naar die ander doen we dat allen dan is de wereld mooi maar niet tenniste v d ander. Midushi

  3. Heel midden Europa heeft het gehad met de Liberale Fascisten die denken te kunnen bepalen hoe een land zich moet gedragen, ik draag er toe bij. Stuur opsporingverzocht, most wanted, naar al mijn vrienden en kenissen om te laten zien wat ” diversification ” brengt.
    Er staat op YT een video wat jullie gaan betalen per gezin voor al die ” vluchtelingen ” ca. 5000 euro tel daarbij op die massa hysteria van de Climate change Cult om belastingen te gaan verhogen op energie , jullie worden arm als kerkratten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in