Mike Pence © Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Op vrijdag werd de vernieling van standbeelden in verschillende delen van de Verenigde Staten door linkse activisten en de Marxistische raciale identiteitsorganisatie Black Lives Matter voortgezet. Tijdens een interview probeerde het links-liberale nieuwsbedrijf ABC druk uit te oefenen op Vicepresident Mike Pence om te zeggen “black lives matter”. In plaats daarvan merkte Pence op dat “alle levens belangrijk zijn”, ongeacht de huidskleur.

In een interview met ABC Action News op vrijdag werd de vicepresident onder druk gezet om zich achter de straatrellen te scharen die de afgelopen weken zijn georganiseerd nadat beroepscrimineel en harddrugsmisbruiker George Floyd stierf in verband met een hardhandig politieoptreden na een poging om valse bankbiljetten uit te geven. De rellen werden geïntensiveerd tijdens de vrijdag ter gelegenheid van de ‘juneteenth’, met betrekking tot de datum van 1865 na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog toen de slavernij uiteindelijk in de hele Verenigde Staten werd afgeschaft.

Veel mensen hebben gereageerd op wat men als racistisch beschouwd om mensenlevens met zwarte huidskleur te benadrukken als bijzonder waardig om beschermd te worden en bevelen aan in plaats van “black lives matter” te zeggen dat “all lives matter”. De BLM-beweging heeft gereageerd met degenen die de laatste alle rassen omvattende slogan gebruiken als racisten af te schilderen.

Politieke scheidslijn

Er is een politieke kloof ontstaan in de Verenigde Staten waar links-liberale Democraten hun meer conservatieve Republikeinse tegenstanders willen dwingen om te zeggen “black lives matter”. Hierin worden de Democraten door het openlijk Trump-vijandige nieuwsbedrijf ABC geholpen, en op vrijdag werd vice-president Mike Pence herhaaldelijk onder druk gezet door nieuwsanker Brian Taff in het Action News-programma om de controversiële zin uit te spreken.

  Deja Vu: De varkensgriepvaccinatie fraude van 1976

Pence liet zich echter niet van zijn stuk brengen en verklaarde dat alle levens even belangrijk zijn. Betreffende de Afro-Amerikanen benadrukte de vicepresident dat het beleid van Trump beduidend meer dan de vorige Obama regering heeft gedaan, onder andere  met arbeidsmarktbeleid de werkloosheid te bestrijden en met geïntensiveerde criminaliteitsbestrijding de veiligheid voor deze bevolkingsgroep heeft verbeterd, in plaats van de holle frasen die de Democraten zich toe-eigenen.

Pence maakte sterk bezwaar tegen Taffs pejoratieve toespeling dat iedereen die zich niet onderwerpt aan de verplichting om ”black lives matter” te zeggen racistisch zou zijn en het leven van zwarten zou bagatelliseren, en stelt in plaats daarvan dat ”all lives matter”.

Trump waarschuwt “relschoppers, plunderaars of lowlifes” voor het saboteren van de verkiezingsbijeenkomst

President Donald Trump zal op zaterdag zijn eerste campagnebijeenkomst houden tijdens zijn drie maanden durende verkiezingscampagne. Het zou eigenlijk op de “juneteenth” in Tulsa, Oklahoma, gehouden zijn, maar werd afgelast vanwege het risico op rellen van Trump-vijandige groepen. In samenhang met de verhuizing van het evenement waarschuwde Trump dat degenen die de bijeenkomst willen proberen te saboteren met harde hand zullen worden aangepakt, in plaats van met zijden handschoenen die door sommige rellen-apologetische leiders in andere staten wordt gebruikt.

Alle demonstranten, anarchisten, rovers, plunderaars of lowlifes die naar Oklahoma gaan, begrijp alsjeblieft dat je niet wordt behandeld zoals je in New York, Seattle of Minneapolis bent geweest. Het zal een heel andere scène zijn!, schrijft Trump op Twitter.

Trump vuurt waarschuwingsschot op Obama: Ik hoop dat je het leuk vond om me te onderzoeken. Nu is het mijn beurt

Vorig artikelOrbán over West-Europa: “Weet niet of ik moet lachen of huilen”
Volgend artikelDe echte crisis begint nu in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in