Orbán: De EU heeft het bij het verkeerde eind – “immigratie moet worden gestopt, niet gecontroleerd”

Niet tevreden met het asielpact van de Europese Commissie. "Geen doorbraak".

4
© European People's Party / Flickr (CC BY 2.0)

De Hongaarse premier Viktor Orbán is niet tevreden met het nieuwe asielpact van de Europese Commissie. Volgens de Hongaarse leider heeft de EU verkeerd begrepen wat er moet gebeuren. Immigratie moet worden gestopt, niet “gecontroleerd”.

Vorige week presenteerde EU-commissaris Ylva Johansson (Sociaal Democraten) haar voorstellen voor een nieuw gemeenschappelijk immigratiebeleid in de EU.

Johansson voorspelde dat alle 27 lidstaten ontevreden zouden zijn over de voorstellen.

Ze omvatten onder meer een “solidariteitsmechanisme” voor de opvang van asielzoekers. Asielzoekers moeten over de EU-landen worden verdeeld.

Maar ondanks dat de Commissie dit in een ander inpakpapier probeert te presenteren, gaat het nog steeds om quota’s, aldus de Hongaarse regering. En dat wil men niet.

Hongarije ziet de ideeën van Ylva Johansson niet als een doorbraak.

De Visegradlanden – Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije – zijn weliswaar uitgesloten van het quotasysteem. Maar ook deze landen ontsnappen niet helemaal. Ze moeten zich op andere manieren solidair kunnen tonen, bijvoorbeeld door middel van diplomatie met de herkomstlanden van de asielzoekers. Als het land van herkomst een asielzoeker niet terug wil nemen, moet het EU-land na de diplomatie de persoon ontvangen.

Viktor Orbán vindt de voorstellen beter dan voorheen. Het probleem is echter dat de basisaanpak van de Commissie volgens hem niet is veranderd.

In het voorstel staat dat we de immigratie op een goede manier moeten aanpakken. De Hongaarse houding is dat we de immigratie moeten stoppen, zegt hij.

Een doorbraak zou volgens de Hongaarse premier zijn geweest als de Europese Commissie het Hongaarse voorstel had geaccepteerd dat niemand de EU mag binnenkomen totdat een lidstaat – na een relevante juridische procedure – hem binnenlaat.

In dit opzicht vormt het voorstel geen doorbraak, aangezien het de oude aanpak volgt, waarbij immigranten worden toegelaten tot het grondgebied van de EU, ook als is er geen juridische beoordeling van de vraag of ze al dan niet moeten worden toegelaten. Dit is een slechte praktijk, dit is een zwak punt in het voorstel, en daarom is het geen doorbraak.

De Tsjechische premier Andrei Babis deelt het Hongaarse standpunt dat de EU de immigratie moet tegenhouden en dat geen enkele variant van een “quotamechanisme” aanvaardbaar is. Asielaanvragen moeten buiten de grenzen van de EU worden beoordeeld en de Unie moet een langetermijnstrategie aannemen om ervoor te zorgen dat immigranten in plaats daarvan in hun eigen land blijven, zegt hij.

Omdat het kan: Hongarije gooit zijn deuren dicht voor asielzoekers

  EU wil energie nog duurder maken: "Verwerp dit voorstel!"
Vorig artikelBiden gebruikte tijdens het debat de islamitische uitdrukking “Injhallah”
Volgend artikelOpnieuw een boerderijmoord in Zuid-Afrika – 21-jarige vermoord en met touw om zijn nek vastgebonden aan paal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. De controle op immigratie in de EUSSR, betekent voor Brussel :
  “Vluchtelingen kunnen ongehinderd binnen komen, via Griekenland, Italië en/of Spanje en wij, EUSSR-leiding gaan alsdan controleren of de landen in de EUSSR wel voldoende “vluchtelingen” gaan opnemen. Zoals :
  2000 van dat schorem naar België, 4500 naar Frankrijk, 1500 naar Nederland, 6000 naar Duitsland.
  Wij zullen uiterst streng controleren of die landen zich a.d. afspraken houden, zo niet, dan volgt een forse boete”.
  Wie vindt het nou raar dat de Visegrad-landen aan deze chantage NIET willen meewerken ?

 2. Zoals gewoonlijk heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán gelijk maar of hij ooit de rest van de EU debielen wat bij kan brengen valt te betwijfelen.
  Het enigste wat ze wakker zal schudden is een opstand van de bevolking !

 3. Klopt niet!
  Wereldleiders zijn verplicht de burgers/Europeanen te beschermen tegen islam ideologie!!
  Wereldleiders, EU en VN zijn de Europese verraders!!

 4. Ik vrees dat Nederland weer het gat in de dam moet sluiten. Maar of dat gaat lukken met dit kabinet. Jammer genoeg heb ik er weinig vertrouwen in. Maar ik hoop dat we wel zo lang als maar mogelijk is een democratie zullen blijven. En dat dat kamp in Zaanstad nooit echt gebruikt zal worden. Hopelijk komen de leden van de regering weer een beetje tot het werk als volksvertegenwoordigers. En niet meer de kleine kinderen die hun speelgoed niet willen delen. Het lijken wel steenezels zoveel tijd er is besteed aan het vormen van een coalitie. En zelfs nu er posten zijn afgenomen. Bijvoorbeeld Hugo de Jongh. Maakt het er niet veel beter op. Hij gaat gewoon naar een andere positie die hem ook weer macht geeft op een plek waar geen Nederlander baat bij heeft. Het is gewoon verschuiven van schaakstukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in