© EEP (CC BY 2.0)

Banken en grote bedrijven die van de oorlog in Oekraïne en de economische crisis profiteren, zullen gedwongen worden hun “overwinsten” in staatsfondsen te storten ten bate van Hongaarse gezinnen. Dit werd aangekondigd door de Hongaarse premier Viktor Orbán.

Dinsdag werd in Hongarije de noodtoestand afgekondigd wegens de oorlog in Oekraïne. Het geeft de regering meer bevoegdheden om noodmaatregelen te nemen.

Premier Viktor Orbán heeft woensdag aangekondigd dat er twee staatsfondsen zullen worden opgericht om de defensiemacht te versterken en om de prijsstijgingen die de bevolking treffen te compenseren.

Banken, verzekeringsmaatschappijen, grote distributieketens, energie- en handelsmaatschappijen, telecommunicatiebedrijven en luchtvaartmaatschappijen zullen gedwongen worden “een groot deel van hun overwinsten” aan deze fondsen af te dragen, aldus Orbán.

De nieuwe regels zullen gelden in 2022 en 2023, schrijft Hungary Today.

In een op Facebook geplaatste video legt Viktor Orbán uit dat de maatregel genomen wordt om gezinnen, gepensioneerden en anderen te beschermen in geval van een aanhoudende oorlogssituatie. Hij merkt op dat de oorlog in Oekraïne en het sanctiebeleid van de EU tot “drastische prijsstijgingen” zullen leiden.

Tegelijkertijd maken banken en internationale bedrijven buitensporige winsten door hogere rentetarieven en prijzen, vervolgt de Hongaarse premier.

“Wij verwachten dat degenen die in deze oorlogssituatie buitensporige winsten maken, de mensen helpen en bijdragen aan de defensie-uitgaven van het land,” aldus Orbán.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne dreigt Hongarije met “consequenties” na de oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Wij onderbreken het programma om u de brandende wereld te laten zien

Lees meer over:

Vorig artikel86% van het publiek weet meer over volksgezondheid dan de Canadese gezondheidsautoriteiten
Volgend artikelCOVID waarheden: De dodelijke leugens gaan door
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. In heel dit Europa is er dus wel degelijk één leider te vinden die echt om de gewone mens geeft. De kans dat ik mijn pensioen in Hongarije zal gaan doorbrengen groeit zienderogen!

 2. @ Eugeen.
  Mocht je jonger zijn dan 40 jr. (laag gehouden, want het zal mogelijk 50 zijn)
  dan kun je je pensioen vergeten.
  Tegen die tijd is alles geplunderd voor Zd. Europa en de 3 miljoen asielzoekers (handophouders, criminelen, huizenbezitters, drugshandelaren, verkrachters) en jij kunt dan tot jouw 80e jaar doorploeteren.
  Dus óók Hongarije kun je rustig vergeten.

 3. Klinkt aardig, maarrrr… Linksom of rechtsom, het leidt naar de Staat als hoeder van het leven… En het geeft achter de schermen de mogelijkheid voor de Big Corp, the Global Man, de mogelijkheid om én oorlog te blijven promoten als winstgevende industrie plus de inrichting van een test samenleving voor hun plannen. Ergo, nog niet overtuigd van ‘het goede van deze president’…

 4. Ooit een artikel gelezen dat er geen enkele bank is die echt zelfstandig is. Er zijn “VS banken” (inmiddels wel bekend hoe het zit) die in elke de centrale bank van elk land een vinger aan de pols houdt. Ben dus heel benieuwd hoe dat met Hongarije en met sommige andere landen is.

 5. Victor Orban heeft George Soros (broodheer van Mabel van Oranje, die zich schuil houdt in Londen) en zijn Open Society Foundations Hongarije uitgetrapt. Ik ben hem – nog – niet in het rijtje van Young Global Leaders tegengekomen, degenen die het klasje van Schwab hebben doorlopen. Wellicht is hij lid van de Council on Foreign Relations, Trilateral Commission of een andere geheime organisatie. We komen hier vast binnenkort wel achter.

 6. ….als NL nou eens haar goud uit Zwitserland gaat ophalen, dat door de moffen werd gestolen….
  Is niet moeilijk.
  Eerst: de Zwitsers vragen; is gedaan, ze besloten het te houden.
  Dan; Zwitserse banken verbieden de handelen in NL op de beurzen, en geldverkeer tussen zwitserse banken en NL banken te blokkeren.
  Dat zal al wel voldoende zijn.
  Maar als dat niet zo is: grenzen dicht voor Zwitsers verkeer over de weg.
  Zwitserse banken (de gebouwen) confisceren
  Zwitserse bezittingen onteigenen.

  Goud terug plus 5% samengestelde rente vanaf 1941.
  Eerst zullen ze jodelen maar daarna betalen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in