Foto: Kremlin.ru

De Hongaarse premier Viktor Orban blijft trouw aan zichzelf. Hij stelt de belangen van Hongarije en zijn burgers boven alles. De rest van Europa moet maar wachten.

Viktor Orban doet bijna dagelijks schismatische en zelfs enigszins aanstootgevende uitspraken. Hij voorspelt problemen, beproevingen en zelfs een snelle ineenstorting voor de Europese Unie. Brussel is verslaafd geraakt aan Oekraïne en alle russofobie die daarmee samenhangt, schrijft Andrey Mihayloff.

“Aanvankelijk dacht ik dat we alleen onszelf in de voet hadden geschoten, maar nu is het duidelijk dat de Europese economie zichzelf in de longen heeft geschoten en naar lucht hapt,” zei Orban in juli van 2022.

Volgens Boedapest is Hongarije niet het enige EU-land dat tegen het plafonneren van de prijzen op de Russische olie was. De Hongaren zijn ook tegen het EU-embargo op Russisch aardgas. Boedapest verwijst naar deskundigen van Morgan Stanley, die een stijging van de inflatie in de EU met nog eens 1,5 procent voorspellen tegen de achtergrond van dergelijke maatregelen.

De Hongaarse premier Viktor Orban is van plan zijn veto uit te spreken over extra hulp aan Oekraïne om zo een debat op gang te brengen over het vrijgeven van de EU-fondsen die voor Hongarije bestemd zijn, aldus France24.

De Hongaarse premier is van mening dat verdere sancties tegen Rusland onmogelijk zijn zonder consensus in de EU.

Een aantal EU-landen wil tijdens de top die op 14 en 15 december moet plaatsvinden ingrijpende beslissingen nemen ten gunste van Oekraïne.

Hooggeplaatste EU-functionarissen erkennen dat de onderwerpen die Viktor Orban aanroerde in zijn brief aan de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, “belangrijk en relevant” waren. Tegelijkertijd vroegen ze zich af of de Hongaarse leider “onder de Russische invloed” stond.

  Duitsland sluit zijn grenzen

Orban is ervan overtuigd dat de beslissing van Brussel om Kiev uit te nodigen voor toetredingsonderhandelingen “overhaast, verkeerd en ondoordacht” was. Hongarije blijft het belangrijkste obstakel voor Oekraïne op weg naar de Europese Unie, aldus Reuters, dat zich beroept op een anonieme bron in de EU. Zij zeggen dat Boedapest serieuze eisen blijft stellen met betrekking tot de rechten van de Hongaarse minderheid in Transkarpatië.

Daarnaast is er het voortdurende conflict met Rusland, de ineenstorting van de Oekraïense economie, de onzekerheid over de gebieden die onder controle van Kiev blijven, de totale corruptie en nog veel meer.

Orban gaf toe dat zijn regering zich ervoor zal inzetten dat Oekraïne geen lid wordt van de EU. Volgens de premier van Hongarije is Oekraïne “lichtjaren verwijderd” van toetreding tot de Europese Unie.

Als het veto van Boedapest van kracht blijft, krijgt Oekraïne volgens EU-functionarissen geen kans om toe te treden tot de EU.

Hongarije wacht nog steeds op de fondsen uit het €700 miljoen herstelfonds van de EU, dat is opgericht in de nasleep van de pandemie van het coronavirus. De Europese Commissie zei dat het geld pas zou worden vrijgegeven als de regering van Viktor Orban al lang bestaande problemen met de rechterlijke macht en de rechtsstaat zou oplossen.

De EU bevroor ook meer dan zes miljard euro aan beloofde periodieke betalingen aan Hongarije vanwege “het niet voldoen aan de voorwaarden om corruptie te bestrijden, de transparantie van openbare aanbestedingen te vergroten en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te versterken.” Orban reageerde door te zeggen dat Boedapest aan alle eisen van de Europese Commissie had voldaan.

  Eenheid EU over Rusland-sancties "brokkelt af"

De Europese Unie kan uit elkaar vallen door het beleid van Brussel nu Europa balanceert op de rand van oorlog, zei Viktor Orban. Hulppakketten voor Oekraïne, nog een (12e) pakket sancties tegen Rusland, uitputting van de deviezenreserves, problemen voor kleine en middelgrote bedrijven – Hongarije brengt deze en andere kwesties regelmatig onder de aandacht van het publiek.

Over het algemeen maakt Hongarije het leven van de EU tot een nachtmerrie. Het lijkt erop dat Orban over veel dingen gelijk heeft, maar de arrogantie en het zelfvertrouwen van de Europese ambtenaren geven hen geen kans om hun suïcidale beleid bij te stellen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

De Hongaarse premier Orban roept op tot ontbinding van het EU-parlementVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHogere incidentie van COVID-19 gevonden onder consequente maskerdragers: Peer-reviewed onderzoek
Volgend artikelScott Ritter: Het einde van de Amerikaanse nucleaire superioriteit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

35 REACTIES

 1. En laat Victor nu opnieuw gelijk hebben! EU heeft zich economisch en militair behoorlijk en onnodig in de voet geschoten. Victor komt op voor zijn land, zijn volk. Doet hij goed en terecht ook. Wilders doet dat ook, gaat dat nog méér doen. Zeker als hij straks premier is.

 2. Iemand die NIET kruipt voor de uitvreters. Wat mij betreft……hou vol Orban. Het schorum uit die hoerenkast van die EU helpt alles naar de klote om, als de puinhoop totaal is, op te rijzen als de grote probleemoplosser/redder……..maar wel met alle restricties die de bevolking krijgt opgelegd, en waar ze zelf niet…….maar dan ook absoluut niet……..aan zullen voldoen.

  Zij zullen het recht op adenochroom, pedofilie, uitvreterij, en verder iedere vorm van grof en smerig geweld tegen de bevolking claimen alsof het hun geboorterecht is.

  Laat maar instorten. Dan kunnen we dat tuig aan het werk schoppen.

 3. Orban is een WEF’er en een zionist. Net als Wilders, Meloni, Salvini. Dus hij kan van alles zeggen, maar ik vertrouw hem niet. Geen woorden, maar daden en dan voet bij stuk houden.

  • A Zionist I am not sure or convinced, BUT if he really has a spine he will put up a referendum to leave the EU.

   But no, he keeps on shaking hands with the EU clowns and stand for a nice picture with all these unelected morons.
   It surely has to do with money, and the stranglehold the IMF and World Bank have over governments.
   I believe the EU still keeps 12 or 16 billion in funds what is owed to Hungary, but not ‘factchecked’ that.

   I’m not a fan of Orban, he is no “rebel” – if he was he would leave the EU and apply to join the SCO and BRICS.

   • Eenmaal uit de EU, speelt hij niet meer mee (cfr Brxit).
    Juist door erin te blijven kan hij de EU saboteren en daardoor het uiteenvallen van de EU juist bespoedigen. Bedenk dat i.t.t. het VK, Hungarije z.g.a. volledig omsingeld wordt door de EU, dus die verlaten en dan tot vijand hebben, dat wil je niet. Stel je voor dat ze niet alleen de grenzen sluiten maar ook het luchtruim. Dan zit dit land locked landje helemaal in de rats.
    Dus is het verstandiger eerst de EU te doen uiteenvallen om er dan zelf OOK geen lid meer van te zijn.
    Ik neem aan dat Orban slim genoeg is om dit ook bedacht te hebben (zoniet dat minstens 1 van zijn ministers of adviseurs hem hier ooit op gewezen heeft).

   • De EU hoeft niet slecht te zijn. Je kunt goede afspraken maken en goed beleid uitzetten. Doen ze alleen niet, maar dat is een ander verhaal.

 4. Ik vind het prachtig dat Orban met een gestrekt been erin gaat, doet mij vreugde, ook Hongarije ging naadloos mee in de Covid-19 gebeuren, ere wie ere toekomt is Loekasjenko van Belarus, die weigerde miljoenen smeergeld, wie zou dat smeergeld in Nederland gekregen hebben?

 5. We zitten nu in een tussen fase, het is afwachten totdat de antichrist ten tonele komt. Deze rol is weggelegd voor Donald Trump. De wereld is allang failliet verklaard, het fiat valuta geld is al over zijn houdbaarheid datum heen. Daar alle (centrale)banken op 19-11-2023 aan ISO 20022 moesten voldoen, anders verloren zij hun banklicentie. In Amerika zijn al 1200 banken failliet verklaard. De centrale banken wereldwijd zijn gisteren gestopt, want na 19-11-2023 kon er geen geld uit het niets meer gecreëerd worden. Het is wachten op de implosie als het fiatgeld op raakt. De Dollar, de Yen, de Euro zal 01-01-2024 WC papier zijn.

  De gewenste opvolging van Rutte als hoogste baas van de NAVO is door Amerika al afgewezen, omdat Donald Trump uit de NAVO stapt met de federatie van Amerika. De coöperatie van Washington is allang failliet verklaard, waar zogenaamd Joe Biden president van zou zijn. De EU is op papier ook al failliet verklaard, wordt dit nog voor de bühne even verzwegen, het is allemaal poppenkast spelen totdat de antichrist ten tonele op komt.

  • Is dit alles dan ook de reden waarom The Kingdom of the Netherlands is ingeschreven in de KvK van Canterbury?
   Dus de staat der Nederlanden bestaat ook niet meer.
   Zijn we dus statenloos 🙂

  • Donald Trump zegt U!!!
   Die gaat ons zeer zeker niet redden, dat is ook een zionist, goede vriendjes met PISraël.
   Die loopt nu al bijna 3 jaar te schreeuwen en ondertussen gaat kasplantje Biden met zijn clubje handlangers lekker door met zichzelf en de elites te verrijken en oorlogje spelen met de rest van de wereld. Tegen de tijd dat Trump aan de macht komt is er niks meer over van America. Die lul-verhaaltjes van Trump heb ik vanaf het begin al niet geloofd. Nog niks van een storm gezien daar.

 6. A mi me parece no solo absolutamente fiable, también me parece muy estrategico e inteligente.
  Por el momento los nacionalismos estan apareciendo en Europa, lo que es una noticia muy buena.
  Wilders será sionista, que se le va a hacer, o quizas simplemente es pro Israel, que no es lo mismo. Pero en cualquier caso es de lo mejor que hay en Europa. Sus ideas sobre inmigración, medio ambiente, energia, raices culturales y antieuropeismo, entre otras, son muy dignas de ser apoyadas. Todavía no ha hecho nada para que desconfiemos de él. Y los que ya juegan a desconfiar de él en estos momentos a mi me parecen infiltrados que entran a crear una opinión negativa contra él. Ya les conocemos muy bien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in