Duizenden gevallenen, het verlies van onlangs gedoneerde wapens van NAVO-supporters en geen grote territoriale overwinningen, betekenen dat het Oekraïense tegenoffensief compleet mislukt is.

Het Russische ministerie van Defensie heeft een gedetailleerd overzicht gegeven van de Oekraïense verliezen tijdens week zeventien van het zogenaamde lente-tegenoffensief, bericht Southfront.

Volgens het ministerie voerde het Russische leger tussen 24 en 29 september negen groepsaanvallen uit met hoge-precisieraketten en drones. De aanvallen troffen munitiedepots, militair-technische hardware, trainingsplaatsen voor saboteurs en verblijfplaatsen van Oekraïense troepen en buitenlandse huurlingen.

Als gevolg van de aanvallen werden het controlecentrum van het zogeheten Internationale Legioen en twee grote arsenalen met wapens en munitie vernietigd.

“De aanvoer van wapens van buitenlandse makelij en logistieke ondersteuning voor Oekraïense troepen die in de richtingen Donetsk en Zaporozhye opereerden, werden verstoord,” zei het ministerie.

Het ministerie gaf ook details over de gevechtssituatie in verschillende regios binnen de speciale militaire operatiezone in de afgelopen week.

In de richting Donetsk bleven Kievse troepen de afgelopen week offensieve acties uitvoeren in de buurt van Artemovsk, Avdeevka en Marinka. De Russische Jug Group strijdkrachten sloeg daar 31 aanvallen af.

Meer dan 1.760 Oekraïense manschappen werden gedood of gewond tijdens de gevechten in deze omgeving, zei het ministerie, en voegde eraan toe dat 40 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen en 70 motorvoertuigen werden vernietigd.

Daarnaast werden 13 stukken veldartillerie en twee BM-21 Grad meervoudige raketwerpers geneutraliseerd. Grondaanvalsvliegtuigen vernietigden ook twee munitiedepots bij Zvanovka en Zarya.

“Om de aanzienlijke verliezen aan mankracht tijdens de mislukte aanvallen op Kleshcheyevka en Andreevka te compenseren, werd het AFU-opperbevel [Strijdkrachten van Oekraïne] gedwongen om eenheden van de 33e, 67e en 110e gemechaniseerde brigades uit andere gebieden te hergroeperen,” onthulde het ministerie.

Alexander Dugin: "We zullen gewonnen hebben in Oekraïne als we de helft van het land hebben overgenomen en onze laarzen Hongarije en Polen hebben bereikt"

In de richting van Zaporozhye bleven de Russische strijdkrachten de afgelopen week een actieve verdediging voeren en sloegen ze acht aanvallen af van de Oekraïense 65e Gemechaniseerde en 71e Jaegerbrigade in de buurt van Vebovoye en Rabotino.

Verschillende verzamelingen van manschappen en uitrusting van de 21ste, 23ste en 118ste gemechaniseerde brigades waren ook doelwit in de buurt van Malaya Tokmachka, Orekhov en Novodanilovka.

De Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen meer dan 330 manschappen, 32 gepantserde gevechtsvoertuigen, 38 motorvoertuigen en 25 stukken veldartillerie, aldus het ministerie.

“Het AFU-opperbevel trekt momenteel de 47e Gemechaniseerde Brigade van de AFU terug uit het gebied van Rabotino naar het achtergebied omdat militairen weigeren gevechtstaken uit te voeren vanwege de verliezen die ze hebben geleden,” voegde het ministerie eraan toe.

En in de richting van Zuid-Donetsk hebben Russische troepen de afgelopen week vier aanvallen van de 127e Territoriale Verdedigingsbrigade in de buurt van Priyutnoye afgeslagen. Daarnaast heeft een reeks lucht- en artillerieaanvallen verschillende Oekraïense verzamelingen van mankracht en uitrusting getroffen. .

“Tijdens deze week heeft de vijand in totaal meer dan 750 Oekraïense manschappen, gedood en verwond, 22 gepantserde gevechtsvoertuigen, 37 motorvoertuigen en 15 stukken veldartillerie verloren,” aldus het ministerie. “Ook werden twee AFU sabotage- en verkenningsgroepen geneutraliseerd in de buurt van Marcopol.”

In de richting van Kupyansk waren lucht- en artillerieaanvallen door de Russische Zapad Groep van strijdkrachten gericht op verzamelingen manschappen en uitrusting van de 25e Luchtlandingsbrigade, 14e, 43e en 92e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne bij Sinkovka, Peschanoye, Cherneshchina en Novolyubovka.

Het ministerie zei dat 210 Oekraïense manschappen, vijf gepantserde gevechtsvoertuigen, 30 motorvoertuigen en 13 stukken veldartillerie geneutraliseerd zijn tijdens de gevechten in deze richting in de afgelopen week. Daarnaast werden vier munitiedepots vernietigd in de buurt van Berestovoye, Kislovka en Ogurtsovo.

Hoe zal de oorlog in Oekraine eindigen?

In de omgeving van Krasny Liman deden de 12e Special Forces Brigade, de 63e en 67e Gemechaniseerde Brigade van de Kievse strijdkrachten vergeefse pogingen om verloren posities bij Torskoye en in de bosbouw van Serebryansky te heroveren. Minstens 12 aanvallen werden door de Russische Tsentr Group afgeslagen.

Meer dan 360 Oekraïense manschappen, 20 gepantserde gevechtsvoertuigen, 20 motorvoertuigen en 12 kanonnen werden in deze richting geneutraliseerd, aldus het ministerie.

Ondertussen waren in de richting van Kherson de belangrijkste inspanningen van de Russische strijdkrachten gericht op het voorkomen dat Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen konden landen op de eilanden en de linkeroever van de Dnepr.

“Als onderdeel van deze taak werden drie AFU sabotage- en verkenningsgroepen uitgeschakeld,” zei het ministerie, eraan toevoegend dat “tot 250 Oekraïense militairen, 16 gepantserde gevechtsvoertuigen en 42 motorvoertuigen werden vernietigd tijdens deze week.”

Daarnaast werden zeven veldartilleriestukken van Kievse strijdkrachten vernietigd door Russisch tegenbatterijvuur tijdens de gevechten in deze richting.

Het ministerie kondigde ook aan dat de Russische luchtmacht de afgelopen week vijf gevechtsvliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht heeft vernietigd.

“Eén Oekraïens Su-25 grondaanvalsvliegtuig werd neergeschoten in de buurt van Toretskoye (Volksrepubliek Donetsk).

Twee Mig-29 straaljagers van de Oekraïense luchtmacht zijn vernietigd op het vliegveld van Dolgintsevo, in de regio Dnepropetrovsk.

Bovendien werden in de nacht van 29 september nog eens twee Mig-29 gevechtsvliegtuigen die uit Polen geleverd waren en geüpgraded waren om westerse raketwapens te kunnen gebruiken, uitgeschakeld op het vliegveld Kulbakino, in de regio Nikolajev.

Een Mi-8 helikopter van de Oekraïense luchtmacht werd ook neergeschoten door luchtverdediging in de buurt van Klesjtsjev (Volksrepubliek Donetsk),” aldus het ministerie.

Frontnieuws filmpscoop – Russische strijders blazen schuttersnest op met geworpen brandbommen & Poetin zegt dat Leopards veel beter branden dan T-72s

Bovendien heeft de Russische luchtverdediging de afgelopen week 33 HIMARS- en Olcha-raketten, één JDAM geleide vliegtuigbom en vier HARM antistralingsraketten onderschept. In dezelfde periode werden 185 Oekraïense drones neergehaald door luchtafweer of elektronische oorlogsvoering, aldus het ministerie.

“In totaal zijn er 482 vliegtuigen en 250 helikopters, 7.252 onbemande luchtvaartuigen, 438 luchtverdedigingsraketsystemen, 12.210 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.157 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 6.584 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 13.590 eenheden van speciale militaire uitrusting vernietigd tijdens de speciale militaire operatie,” concludeerde het ministerie.

Naast de informatie van het ministerie, documenteerde lostarmour.info, een website die militaire verliezen bijhoudt, acht aanvallen met Lancet zweefmunitie en 99 aanvallen met FPV kamikaze-drones tegen Kievse strijdkrachten tussen 24 en 29 september.

Over het algemeen mislukt het Oekraïense tegenoffensief. Verslechterende weersomstandigheden zouden het regime in Kiev kunnen dwingen om het tegenoffensief tegen de winter te staken. Met zware verliezen en geen noemenswaardige winst zou Kiev wel eens te maken kunnen krijgen met een ernstig verzet van zijn donateurs die meer dan 200 miljard dollar aan militaire hulp hebben gegeven voor het tegenoffensief.

Video’s:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Kiev escorts onthullen schokkende boodschap – Zagen Zelensky een vent pijpen tijdens orgieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Grote Oliecomplot: Het is al sinds het einde van WWII bekend dat olie geen fossiele brandstof is; het is abiotisch
Volgend artikelSoms maakt de democratie het mogelijk dat de wil van het volk staatspolitiek wordt: dit bewogen weekend in Washington en in Slowakije
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in