Op 25 september meldde het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten dat 34 Russische officieren, waaronder de commandant van de Zwarte Zeevloot Viktor Sokolov, gedood zouden zijn tijdens de aanval op het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot in de stad Sevastopol. 105 andere Russische militairen en officieren zouden gewond zijn geraakt.

Berichten over de enorme verliezen van het Russische leger werden op grote schaal verspreid in de Oekraïense media, verschillende online bronnen en westerse MSM, zoals het Duitse Bild, meldt Southfront.

De Oekraïense blogger Sharyi heeft onlangs bijgewerkte gegevens verstrekt over de vermeende Russische verliezen. Onder verwijzing naar de Oekraïense Special Operations Forces beweerde hij dat 62 Russische militairen gedood werden, waaronder 34 officieren.

“De Russen kunnen alle toekomstige rapporten van Special Operations Forces (van Oekraïne) gemakkelijk bespotten en in twijfel trekken als ze hun commandant van de Russische Zwarte Zeevloot (levend) laten zien. Zullen ze hem laten zien? Ik denk het niet,” zei Sharyi sarcastisch over de officiële rapporten van het Oekraïense leger.

Op 26 september woonde de commandant van de Russische Zwarte Zeevloot, Viktor Sokolov, in leven, een vergadering bij van het bestuur van het Russische Ministerie van Defensie, die werd gehouden door het hoofd van het departement, Sergei Shoigu.

In de video, die werd verspreid door het Russische militaire departement, neemt Sokolov online deel aan de vergadering, samen met andere commandanten van de Baltische, Noordelijke en Pacifische Vloten en het Kaspische Flottielje. U kunt de vertaling van de vergadering hier bekijken.

Dit is lang niet de eerste leugen die niet door de media of propaganda van Kiev, maar door de officiële vertegenwoordiger van de Oekraïense legerleiding wordt beweerd. Noch de berichten over Oekraïense vorderingen, valse overwinningen, neergehaalde Russische raketten, noch andere officiële verklaringen zijn te vertrouwen. Zoals de heer Sharyi zei, kan er alleen maar de spot mee worden gedreven.

  Z-DAG nadert terwijl Rusland een massale aanvalsgolf tegen Oekraïne en de NAVO voorbereidt

De raketaanval veroorzaakte zware schade aan het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat honderden hooggeplaatste Russische officieren zich daar op het moment van de aanval zouden hebben verzameld. Volgens het Russische Ministerie van Defensie wordt er als gevolg van de aanval één Russische militair vermist.

Volgens plaatselijke berichten werd het gebouw sinds het begin van de militaire operaties in Oekraïne nog steeds gebruikt door enkele militaire hulpdiensten, maar werden er geen bevelvoeringsvergaderingen gehouden. Het gebouw ligt in het centrum van de stad, en in de zomer van 2022 had een drone met explosieven het al als doelwit. LINK Rekening houdend met de voortdurende vijandelijkheden en de frequente aanvallen van Oekraïne op Sevastopol en de Krim, werd het gebouw duidelijk niet gebruikt door het Russische militaire bevel. De Storm Shadow raketaanvallen, die de Westerse belastingbetalers ongeveer 25.000.000 dollar hebben gekost, waren vooral bedoeld om nog wat meer hype te krijgen en nieuwe nepoverwinningen voor het regime in Kiev te creëren. De leugens van Oekraïense militaire functionarissen over de vermeende Russische verliezen bevestigen dit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als u Oekraïne steunt, steunt u de moord op baby’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland’s 9/11 moment: Deze daad van economische terreur zal de toekomst van Europa veranderen
Volgend artikelDuitse regering biedt kinderen boek aan waarin prostitutie wordt gepromoot als manier om geld te verdienen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. “Opnieuw een leugen van Kiev ontmaskerd”

  Juist de Russische SMO tegen het denazificeren en demilitairiseren van Oekraïne loopt op zijn einde, verwonder mij niet meer door het giga aanbod van leugens welke op de goedgelovige burger afkomt uit allerlei bedenkelijke en gekochte media kanalen.

  Net zoals hierboven

  “Als u Oekraïne steunt, steunt u de moord op baby’s”

  Een goed artikel, herinnert men Oekraïens vlaggetjes die aan het accounts van de Twitteraars werden vast gemaakt, de idioten met nul, nul verstand alleen schreeuwende door emoties de expres door de regulier media werden verbreid,

 2. Nu Amerika dreigt niet meer te gaan “leveren”, moeten ze een “ nieuwe tactiek bedenken “ en dat wordt propaganda
  Liegen wat en waarover je maar kunt.
  Verwarring strooien…… soms werkt het , soms niet.. we wachten af.
  Ben benieuwd wanneer de eerste Abram tank vernietigd gaat worden….. ❗️
  Er wordt zo hard gepocht. Zowel van Amerika als Ukraine…….

  • Onze krant (het Brabants Dagblad) Kan er ook wat van. Eerste lading Abrams tanks aangekomen in de Oekraine. Eerst schreven ze dat deze tank het verschil niet gaat maken en even verder; een superieure tank met high tech uitrusting. 1 meter staal beschermt de inzittenden. Deze tank is verreweg superieur aan de Russische tanks….En ik zeg u; voor dat ze in de Oekraine met hun ogen kunnen knipperen zijn door de Russen die Abrams tanks veranderd in schroot. Alleen maar winst voor de Russische oud ijzer handelaren.

 3. ooh maar je moest ns weten hoe de fanatieke Nato gesponsorde media zoals Franse staatszender LCI enthousiast rapporteren aangaande het geheime leger van Hoerkraiene dat dag en nacht de Krim viseert !

  • De dag dat dit nieuws doorkwam waren er hier reaguurders die uit hun dak gingen over zoveel Russische dommigheid en hoe zij vonden dat erop gereageerd zou moeten worden. Het was laat en ik had geen puf om te reageren, maar had via betrouwbaardere kanalen al begrepen dat dit Russische HQ in Sebastopol al maanden niet meer actief gebruikt werd en dat de staf zetel houdt en vergadering plaatsvinden in een ondergronds HQ dat gebruikt wordt in geval van oorlog.

   Wel materiele schade en een concierge o.i.d. omgekomen, maar geen officieren of andere belangrijke personen gedood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in