Een van de grootste Amerikaanse denktanks, Democracy Institute, heeft onlangs een opiniepeiling gehouden over enkele onderwerpen in verband met de Oekraïense kwestie, waarbij de populariteit van de acties van de regering Biden in het conflict beoordeeld werd. Uit de resultaten bleek een extreem wantrouwen van het Amerikaanse volk tegenover zijn eigen regering, met afkeuring van de houding die tot nu toe is aangenomen om Kiev te helpen. Bijna de helft van de ondervraagden gaf te kennen zich niets aan te trekken van een Oekraïens nederlaag-scenario, waaruit blijkt dat de anti-Russische campagnes die door de massamediabureaus worden gepromoot, werkelijk mislukt zijn, schrijft Lucas Leiroz.

Uit de gegevens blijkt hoe de Amerikanen het beu zijn hun regering betrokken te zien in een conflict waarvan de resultaten de bevolking geen verbetering zullen brengen. Slechts 36% van de ondervraagden zei het beleid van Biden in Oekraïne te steunen, terwijl 53% zei ertegen te zijn.

De cijfers betreffende andere aan de ondervraagden gestelde vragen bevestigen de impopulariteit van de Democratische president. Zo zei 45% dat zij het prima zouden vinden als de VS de Oekraïense nederlaag zouden “toelaten”, door te stoppen met het sturen van militaire hulp en het conflict te laten eindigen met de onvermijdelijke Russische overwinning. In dezelfde geest was 50% van de ondervraagden tegen de miljardenpakketten hulp voor Oekraïne, en slechts 5% beweerde Kiev als een prioriteit voor de VS te zien.

Bovendien beweerde 16% van de ondervraagden dat zij de Russische president Vladimir Poetin graag als leider van de VS zouden zien. Hoewel het aantal vrij gering is, maakt de eigenaardigheid van de vraag het antwoord echt merkwaardig. Blijkbaar heeft een deel van de Amerikanen meer sympathie voor de president van de grootste rivaliserende natie van Washington dan voor de leider van het Witte Huis zelf. Hieruit blijkt niet alleen hoe impopulair Biden momenteel is, maar ook hoe het Amerikaanse volk de narratieven van de mainstream media niet meer gelooft en sympathie begint te krijgen voor politieke leiders die tegen de westerse belangen ingaan.

  Hoop voor de wereld: Het kaartenhuis van het Westen staat op instorten

De resultaten waren, hoewel merkwaardig, eigenlijk wel te verwachten. De steun van de Amerikaanse bevolking voor het Biden-management van de Oekraïense crisis is minimaal geweest. De redenen liggen voor de hand: er komt geen verbetering door de Amerikaanse deelname aan het conflict. Meer dan dat, het leven van de Amerikaanse bevolking is aanzienlijk verslechterd, omdat de economische crisis, die al bestond voordat Rusland de speciale militaire operatie begon, nog verergerd werd door de voortdurende overdracht van overheidsgeld naar Kiev. In het leven van de Amerikaanse burger vertegenwoordigt het Oekraïense conflict een ongecontroleerde inflatie en een bevoorradingscrisis, naast de voortdurende vrees voor een escalatie in Europa, waardoor het land in een zoveelste oorlog verwikkeld raakt.

In elke samenleving wordt de publieke opinie niet alleen gevormd door de propaganda van de massamedia, maar ook door de directe ervaring van het volk. Hoezeer de mediabureaus ook zeggen dat het “nodig” is om Oekraïne te steunen, als die steun zich concretiseert in het schaden van het leven van gewone burgers, zal de populariteit van de maatregelen onvermijdelijk laag zijn. Te midden van een ernstige sociale en economische crisis, zich opstapelende problemen zoals gebrek aan voedsel voor de kinderen, werkloosheid, groei van de misdaad en illegale immigratie, is de neiging van de Amerikaanse burgers om elke kwestie van buitenlands beleid te negeren en van hun regering te eisen dat zij zich op binnenlandse problemen concentreert. Daaronder valt natuurlijk ook de eis van de bevolking dat overheidsgeld niet langer in Oekraïne wordt uitgegeven, maar wordt geïnvesteerd om de gevolgen van de binnenlandse noodsituatie te verlichten.

  Russische troepen verlaten vrijwillig Slangeneiland uit "goede wil voor de organisatie van humanitaire corridors" - Zelensky pretendeert een "grote overwinning" 

In een recent interview zei de stichtingsdirecteur van het Democracy Institute, Patrick Basham, het volgende over deze zaak:

“Een meervoud van de Amerikanen kan aanvaarden dat Oekraïne het conflict met Rusland verliest, omdat zij het conflict niet van het grootste belang achten. Amerikanen zijn in beslag genomen door economische en sociale problemen thuis, zoals inflatie, verstoringen van de toeleveringsketen, criminaliteit en illegale immigratie. Deze problemen raken hen elke dag, en op de meest tastbare manieren. Het conflict in Oekraïne is dat niet. De Amerikanen blijven zich dus verzetten tegen de Russische acties in Oekraïne, maar zij zien die acties niet noodzakelijk als een bedreiging voor het Amerikaanse volk zelf”.

Verder is het nodig te vermelden dat het westerse narratief geruïneerd is. De Russische opmars in Azovstal heeft elke bewering van een “Oekraïense overwinning” onmogelijk gemaakt, wat veel pro-Westerse analisten er zelfs toe gebracht heeft, om hun geloofwaardigheid te redden, sommige van hun vroegere argumenten om te draaien en het duidelijke scenario van een nederlaag van de troepen van Kiev te beginnen toe te geven. Het is onrealistisch te geloven dat Oekraïne, dat Westerse hulp krijgt, in staat zal zijn de situatie van het conflict te keren. En de gewone mensen beginnen dit in te zien, en merken dat hun belastinggeld nodeloos besteed wordt aan een conflict waar de overwinning van de Amerikaanse proxy onmogelijk is.

In feite hangt de steun van de bevolking voor het Amerikaanse buitenlands beleid af van de binnenlandse economische en sociale stabiliteit, die vandaag de dag niet bereikt kan worden. Als de Democratische Partij bij de volgende verkiezingen aan de macht wil blijven, moet er gewoon sterke interne druk op Biden uitgeoefend worden om de nationale eisen op te lossen en op te houden zich zorgen te maken over conflicten op andere continenten. Anders zal de impopulariteit van Biden zich materialiseren in massale protesten en steun voor de Republikeinen.

  Macron's debielen willen niet in militaire dienst

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij bevinden ons nu in de laatste fase van een tirannieke machtsovername
Volgend artikelHongarije is iets op het spoor: Zelensky’s geestelijke toestand zou wel eens megalomanie kunnen zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Oplossing…nog meer communicatie richting de burgers over het belang van deze oorlog om het narratief te redden. Nog meer goedbetaalde communicatie-adviseurs en verhogen van de belastingen voor het werkende deel vd bevolking om het te bekostigen of daarvoor extra geld printen wat indirect ook belastingen zijn

 2. Als de Democratische Partij bij de volgende verkiezingen aan de macht wil blijven, moet er gewoon sterke interne druk op Biden uitgeoefend worden om de nationale eisen op te lossen en op te houden zich zorgen te maken over conflicten op andere continenten.
  Bemoeizuchtig volk,dat zijn zaakjes niet eens fatsoenlijk voor elkaar heeft.Infrastructuur is al jaren tanende.
  Veel mensen steunen op voedselbonnen.
  Veel mensen wonen op straat.
  Overal wijzen ze regeringen op naleving mensenrechten.
  Behalve als het ze zo uitkomt.Dat dan weer wel.
  Schijnheilig hypocriet volk.En nog dom ook.
  Het is wachten op een paar onafhankelijke staten.
  Wat nou als Texas zich onafhankelijk verklaard?
  Burgeroorlog!Dat is de oorlog die ze nodig hebben,
  Geen enkele andere dan hun eigen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in