Verslag van het Russische Ministerie van Defensie over de voortgang van de speciale militaire operatie in Oekraïne. De vijand lijdt aanzienlijke verliezen aan door westerse landen geleverde bewapening, bericht Thesaker.is.

• Van 5 tot 20 juli zijn 4 lanceerplatforms en 1 herlaadvoertuig van de in de VS vervaardigde HIMARS MRLS uitgeschakeld die aan Oekraïne geleverd waren door hoge-precisie-wapens op de grond en in de lucht.

• Onder hen werden 2 lanceerplatforms vernietigd in de buurt van Malotaranovka, 1 HIMARS en 1 herlaadvoertuig werden vernietigd in de buurt van Krasnoarmeysk, evenals de 4e lanceerplatform in de oostelijke voorstad Konstantinovka (Volksrepubliek Donetsk).

De eerste twee HIMARS lanceerinrichtingen werden op 6 juli vernietigd. Op 17 juli kondigde het Russische Ministerie van Defensie aan dat het de derde HIMARS meervoudige raketlanceerinstallatie in Oekraïne had vernietigd.

De vernietiging van het vierde systeem was niet eerder aangekondigd en een video die de beweringen bevestigt werd niet door het Ministerie van Defensie verstrekt.

 

Artillerie en tegen-artillerie zijn aan de orde van de dag, waarbij de Ukrops zich vasthouden aan een eenhoornbelofte van meer wapens ergens in de toekomst.

💥 Aanvallen met hoge-precisie-wapens vanaf de grond hebben geleid tot de uitschakeling van een tijdelijke basis van de nationalistische groepering Black Hundred, die in de school №23 in Kramatorsk (Volksrepubliek Donetsk) was opgesteld. Tot 300 nationalisten en meer dan 40 eenheden speciale uitrusting zijn uitgeschakeld.

Oekraïense bronnen deelden direct na de aanval deze video van het terrein:

💥 Aanvallen met hhoge-precisie-wapens van de Russische luchtmacht hebben geleid tot de uitschakeling van een raket- en artilleriebewapeningsdepot van de 59e Gemechaniseerde Infanteriebrigade van de AFU, dat op een industrieterrein in het oosten van Nikolajev was opgesteld. De vijand heeft tot 30 militairen verloren, 6 pantser- en motorvoertuigen, meer dan 2.000 projectielen voor Grad MRLS, ongeveer 1.000 projectielen voor Akatsiya gemotoriseerde houwitsers.

✈️💥 De operationeel-tactische en luchtmacht, de rakettroepen en de artillerie blijven aanvallen uitvoeren op de militaire installaties in Oekraïne.
De lijst van geneutraliseerde doelwitten omvat: 6 commandoposten, waaronder een van de 92e Gemechaniseerde Brigade bij Rogan (regio Charkov), 1 commando- en observatiepost van de 72e Gemechaniseerde Brigade van de AFU bij Serebryanka (Volksrepubliek Donetsk), alsmede 5 raket- en artilleriebewapenings- en munitiedepots bij Zaytsevo (Volksrepubliek Donetsk), Vishevoye en Uspenovka (regio Zaporozhye).

  Idiocratie: Een vorm van moderne westerse democratie

De rest van het verslag van vanmorgen kunt u hier ophalen: https://t.me/mod_russia_en/2871

Van Military Summary is de interpretatie hetzelfde. Wij zullen moeten afwachten hoe het front verandert na deze zware artilleriegevechten. Het is de moeite waard om deze eens te bekijken, want zij geeft de beeldvorming van een stad (moeilijk de naam te pakken te krijgen) volledig binnen verschansing. Het zou interessant zijn om van de leunstoelgeneraals te horen hoe zij die stad zouden kunnen aanvallen, zonder een groot aantal burgerslachtoffers te eisen.

Hoewel wij niet in staat zijn om LOC (Line of Contact,) of frontlijnwisselingen te plaatsen, zijn er de laatste uren geen berichten over beschietingen van op de Donbas. De reden is waarschijnlijk deze tamelijk komische verklaring van https://t.me/levigodman/4224

Het Russische Ministerie van Defensie meldt dat van 5 tot 20 juli in Oekraïne 4 HIMARS-lanceerinrichtingen en één transportvoertuig vernietigd zijn. Het Pentagon ontkent dit 🌝 De aandelen van Lockheed Martin zijn terug op het niveau van vóór 24 februari, dus ik zou het ook ontkennen. 😄

Er wordt vooruitgang gemeld wat betreft het neutraliseren van terroristische activiteiten.

De activiteiten van de speciale eenheden in de regio’s Kherson en Zaporozhye lijken in feite op wat zij tijdens en na de 2e Tsjetsjeense oorlog in de Noordelijke Kaukasus deden, namelijk cellen van plaatselijke en internationale terroristen oppakken en neerschieten. Het is een ingewikkeld en langdurig werk, waarvan het succes systematisch en methodisch is. Partisanen kaput! https://t.me/russianhead/5452

Douglas McGregor verklaarde dat Rusland zich voorbereidt op een massaal offensief om eens en voor altijd een einde te maken aan deze oorlog, zij zullen dat in de komende 30 dagen doen – militair waarnemer, gepensioneerd kolonel van het Amerikaanse leger Douglas McGregor.

  Oorlogsupdate - Waarom geen grote pijlen? Kessler-syndroom, De Equalizer en verdere Oekraïense mobilisaties

En president Poetin zal vandaag een vergadering houden van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie.

Wat de ruimere draagwijdte van deze oorlog betreft, is er veel nieuws. Deze tart de verbeelding. De Amerikaanse minister van defensie Lloyd Austin en generaal Mark Milley van de gezamenlijke stafchefs hebben op een gezamenlijke persconferentie gezegd dat het zenden van drones van Iraanse makelij naar Rusland voor gebruik in Oekraïne dit conflict zou verlengen. Zij mogen het dus doen, maar als Iran het doet (let wel, dit is voornamelijk westerse berichtgeving), dan zal het conflict erdoor verlengd worden. Een regel voor u, en een andere voor mij.

Belangrijk is dat naar verluidt Oekraïne ermee ingestemd heeft om zijn havens in de Zwarte Zee gedeeltelijk vrij te maken (wat natuurlijk ontmijning is), om het beetje Oekraïens graan te exporteren. Vandaag is de dag dat we zullen horen of de overeenkomst een go of een no-go is. Sergej Shoigu is in Istanboel aangekomen om de graanovereenkomst te ondertekenen, want het gaat in werkelijkheid om de verplaatsing van wapens, en niet om de schamele hoeveelheid graan.

Mercosur, het handelsblok van Zuid-Amerika heeft een verzoek van Zelensky om zijn komende top toe te spreken afgewezen.

De gasstroom naar Duitsland via NS1 is weer op gang gekomen na de voltooiing van de onderhoudswerkzaamheden. Het is onduidelijk wat de stroomsnelheid is en de stabiliteit op lange termijn is.

Iedereen probeert terug te krabbelen van zijn eigen sancties. De EU heeft een voorstel geblokkeerd om sancties op te leggen aan het Russische bedrijf VSMPO-Avisma, dat ’s werelds grootste titaniumproducent is. (Wij haten u, maar verkoopt u ons alstublieft uw titanium!). De Russische regering heeft de lijst van “onvriendelijke” buitenlandse staten uitgebreid met Griekenland, Denemarken, Slovenië, Kroatië en Slowakije.

  John Mearsheimer: Het Westen moet zich voorbereiden op een 'lelijke' Russische overwinning in Oekraïne

En van China is het tot nu toe een China-win. De VS hebben de 5e wapentranche aan Taiwan aangekondigd sinds Joe Biden zijn ambt heeft aanvaard. Pelosi kondigde ook een bezoek aan Taiwan in augustus aan. China ontplofte en maakte sterke demarches om de verkoop te annuleren en Pelosi thuis te houden. Pelosi zal niet gaan omdat China zowel met diplomatieke als met mogelijke militaire actie heeft gedreigd.

Er is ook beweging in Syrië. https://t.me/IntelRepublic/2149

Tenslotte betalen de VS hun VN-bijdragen niet en hun VN-ambassadeur huilt erom!

VS verliezen invloed bij VN – Gezant

Het feit dat de VS miljarden dollars achterlopen op hun VN-verplichtingen schaadt het vermogen van Washington om invloed uit te oefenen op de wereldorganisatie, vertelde Ambassadeur Linda Thomas-Greenfield woensdag aan de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat.
Terwijl de Amerikaanse delegatie zich heeft verzet tegen pogingen om de kwestie aan de kaak te stellen, heeft dit een opening voor China gecreëerd, vertelde zij de wetgevers.
“Dat is echt de kern van de uitdaging waar ik elke dag in New York voor sta, omdat wij in een positie worden geplaatst waarin wij moeten concurreren met onze tegenstanders om de VN-acties te kunnen beïnvloeden,” zei Thomas-Greenfield.
“Elke opening die wij laten, is een opening voor de Chinezen. Zij stromen in elke open ruimte die wij laten,” voegde zij eraan toe.

Schop ze eruit! Aangezien zij zich ook niet houden aan het internationale recht dat in de VN is overeengekomen en gedocumenteerd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bisschop Viganò hekelt een helse elite – “Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden heeft “Covid,” Witte Huis zegt dat het niet uitmaakt hoe hij het gekregen heeft, want iedereen krijgt het
Volgend artikelDe oorlog van de omkering: Een totale aanval op de mensheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Snelheid is van belang. Rusland heeft geen carpet bombing gedaan; en dat zou het westen afschrikken om wapens te sturen.
  Poetin heeft ook iets vergeten: in de linkse bericht geving wordt gezegd, dat Poetin welden en silo’s opzettelijk vernietigd.
  Hij zou moeten eisen dat dat wordt terug genomen…

 2. Er bestaat al jaren een “mortier radar”. Zo gauw een Himar wordt afgevuurd, is het bekend waar hij staat.
  Naast radar systemen zijn er ook satelieten en drones.

  Maar het sterkste put in voordeel van Russen: de Oekies zijn super slecht–of helemaal niet–getrained.
  “Dit is een kanon, en hier komt de granat eruit” is zo’n beetje het niveau.

  Dan is er nog het gegeven, dat de soldaten donders goed weten wat er gebeurde in de Russische regio.
  Maar allez; “wir haben das nicht gewusst” schijnt nog steeds gebruikt te worden.

  Siberie is groot, en plenty lege gulags.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in