Video screenshot Rumble

Ecuador, een belangrijke toegangspoort voor Colombiaanse cocaïne die verscheept wordt naar Mexico en Europa, wordt vandaag geteisterd door geweld toen de voetsoldaten van de drugshandelaars tv-stations, gevangenissen en het presidentieel paleis aanvielen. Het oplaaiende geweld volgt op de ontsnapping uit de gevangenis van de leider van een van de grootste drugsbendes:

De president van Ecuador heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat een van de meest beruchte bendeleiders van het land uit de gevangenis ontsnapte, gevolgd door een gewelddadige opstand met explosies en de ontvoering van verschillende agenten.

Adolfo “Fito” Macias, de leider van de gevreesde Los Choneros bende, ontsnapte zondag uit de La Regional gevangenis in Guayaquil, waar hij 34 jaar uitzat voor drugshandel, moord en georganiseerde misdaad…

Twee gevangenisbewakers zijn beschuldigd van hulp bij de ontsnapping – bijna 11 jaar nadat Macias na een eerdere ontsnapping werd gepakt.

De ontsnapping van de bendeleider werd gevolgd door confrontaties tussen gevangenen in zes overvolle gevangenissen in Ecuador, waarbij bewakers gegijzeld werden.

De grote media negeren dit verhaal grotendeels of behandelen het als een onbelangrijke bijzaak. Ik denk dat dat een vergissing is. Deze uitbraak van geweld is zeer ernstig. Waarschuwing. Sommige van de volgende video’s kunnen je verontrusten, schrijft Larry Johnson.

Deze video laat zien hoe narco-voetsoldaten een tv-station in Quito bestormt en het personeel gijzelt:

Onthulling. In 1992 leidde ik een team van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken naar Ecuador om hun SWAT-eenheid in Quito – Grupo de Intervencion y Rescate aka GIR – te evalueren. Ik voerde de evaluatie uit met Bill O’Brien (nu overleden) die het hoofd was van de SWAT-eenheid van Miami. Waarom noem ik de GIR? De GIR redde de gijzelaars bij het tv-station en we hebben de video. Blij om te zien dat ze hun vaardigheid hebben behouden:

Andere Ecuadoraanse functionarissen, zoals gevangenisbewakers, waren niet zo gelukkig. Op Telegram staan een aantal echt schrijnende video’s van de vele aanvallen van vandaag:

Deze video (WAARSCHUWING) toont de executie van een gevangenisbewaker:

Er waren andere chaotische taferelen in heel Ecuador. Dit was een gecoördineerde aanval van de drugskartels. Naast meer executies schoten gemaskerde schutters willekeurig op auto’s en mensen in de straten van Guayaquil en Quito.

De buitenlandse ambassades in Quito zijn waarschijnlijk afgesloten en hun personeel heeft orders gekregen om ter plaatse te schuilen. Dit is een flagrante beleidsfout van de Verenigde Staten, die angstvallig hun rol als dominante macht in Centraal- en Zuid-Amerika hebben bewaakt. Het feit dat de Ecuadoraanse drugsbendes zo machtig zijn geworden en niet terugdeinzen voor deze brutale, gruwelijke aanvallen is nieuw voor Ecuador. Dit doet denken aan de terreuroorlog van Pablo Escobar in Colombia in het begin van de jaren ’90.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze aanvallen niet op zichzelf stonden. Het was een gecoördineerde operatie. Als de nacht valt blijkt dat de gevangenen/narcos de controle hebben over tenminste vijf gevangenissen in Ecuador. Het zal een hele beproeving worden voor president Daniel Noboa om deze wormen terug in het blik te krijgen. Hij kondigde de noodtoestand af voor 60 dagen, waardoor de Ecuadoraanse strijdkrachten essentiële politieke en juridische steun krijgen.

Als je van plan was om de komende weken een bezoek te brengen aan de Galapagoseilanden, dan zou ik die plannen in de ijskast zetten. Normaal gesproken komen toeristen aan in Quito en reizen dan naar Guayaquil aan de kust om aan boord te gaan van een boot naar de Galapagos Eilanden.

Meer video’s:

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zelensky: “Ik ben dol op cocaïne, het geeft me de hele dag energie”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWat hebben we geleerd?
Volgend artikelBRICS-lid Zuid-Afrika sleept zionisme voor de rechter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. ‘…wordt vandaag geteisterd door geweld toen de voetsoldaten van de drugshandelaars tv-stations, gevangenissen en het presidentieel paleis aanvielen.’

  Kijk… mensen die volgens hun eigen regels leven, organiseren zich en vallen hun vijand gewoon aan. Maar de meeste mensen zijn overduidelijk gewoon brave mensen die helemaal niemand kwaad willen doen. Het gewone volk (98%) is permanent slachtoffer van de elites boven hen en de criminelen onder hen. En we maken geen kans, want we organiseren onszelf maar niet. Maar op een dag breekt de dam en dan hebben elites en criminelen een groot probleem. Elites en criminelen kunnen hun gang gaan omdat ze schijt hebben aan ‘de wet’ en ‘de wet’ voorkomt dat ‘gewone mensen’ altijd verliezen. Als mensen die wet loslaten en alleen nog kijken naar daden, dan zijn elites en criminelen vogelvrij.

  Ik ben er klaar voor, hele dagen jagen op parasieten die de liefde de oorlog hebben verklaard… zin an…

  • *de wet zorgt dat ‘gewone mensen’ altijd verliezen.

   Criminelen hebben hun eigen wetten en de elites maken wetten om ons mee te onderdrukken en ons ‘legaal’ te beroven en uit te buiten. Als wij net als de criminelen onze eigen wetten gaan maken, hoeven we alleen maar te kijken wie liefdeloos is en dan vallen alle criminelen en elites door de mand. Het leven hoort heel eenvoudig te zijn. Criminelen hebben schijt aan de wet en de elites hebben het leven heel ingewikkeld gemaakt omdat ze ons in hun macht willen houden.

   Een wereld waarin criminelen de baas zijn verzuipt in wetten en regels, zo kunnen ze zichzelf vrijpleiten en houden ze de macht. En inmiddels worden slachtoffers behandelt als daders en daders als slachtoffers. De wereld is door de elites helemaal op de kop gedraaid zodat wij criminelen en daders zijn en zij altijd slachtoffer kunnen spelen.

  • ‘Elites’ is het synoniem voor criminelen.
   Pas wanneer voldoende mensen ‘in hun zak worden gescheten’ en de geur niet meer te harden is komt er vanzelf actie. Een bedrogen volk neemt vroeg of laat wraak.

  • De wetgeving zit zódanig in elkaar dat het de authoriteit beschermt tegen het volk, niet andersom.
   Indien de door de authoriteiten ontwikkelde wetten van toepassing zouden zijn op dezelfde authoriteit, was er morgen geen overheid meer.

 2. Alles werd veroorzaakt door corona lockdowns. De mensen hadden geen baan en kozen de makkelijk weg om geld te verdienen dat is te danken aan het corona beleid wereldwijd die iemand zat pussen de elite en de pharma.

 3. Herinner Maarten van Traa

  Hij was vooral bekend als voorzitter van de Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden, ook wel commissie-Van Traa genoemd.

  Werd door zijn vastberadenheid tussen 2 trucks gemangeld totdat de dood erop volgde, men kan het als ons voorland beschouwen wat er nu momenteel gebeurd in Ecuador enfin Nederland staat toch ‘niet’ bekend als doorvoer land.

 4. Over de rol van Van Traas vrouw Andree van Es (1953) bij diens einde in 1997 is het laatste woord nog niet gesproken. Ze was in de periode 2010 -2014 wethouder voor GroenLinks in Amsterdam en met bilderberger Victor Halberstadt (1939) verantwoordelijk voor de inburgering van Deep State-puppet Máxima Zorreguieta (1971) vanaf 2000.

 5. Zijn die grote drugskartels niet onderdeel van verschillende geheime diensten? Is toch min of meer bekend dat deze ook regeringen omver werpen/chaos is bepaalde landen financieren/organiseren. Groot Brittannië is in het verleden niet slechter geworden van heroïne handel bijv. In Nederland hadden we een cocaïnefabriek. De Rotterdamse haven waar nu veel cocaïne Europa binnen komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in