Het is een moeilijke periode geweest voor mediatycoon Rupert Murdoch. In april moest hij bijna 800 miljoen dollar betalen in een rechtszaak die was aangespannen tegen Fox door een bedrijf dat stemmentelmachines maakt, omdat Fox hun prestaties bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 verkeerd had gerapporteerd.

In dezelfde maand dacht hij misschien dat het ontslaan van Tucker Carlson bij Fox in vergelijking triviaal zou zijn. De redenen die toen werden gegeven waren zeker vals, blijkbaar gebaseerd op een opruiende tekst die hij had gestuurd waarin hij zijn ongenoegen toonde over hoe een ANTIFA-joch werd geslagen door drie blanke mannen, waarbij werd afgeschilderd dat hij erop aanstuurde dat de Trump-maffia het slachtoffer vermoordt, schrijft Martin Jay.

De echte reden waarom Carlson ontslagen werd, was simpelweg vanwege zijn tirades op het scherm over de oorlog in Oekraïne, waarin hij gewoon doet wat elke godvrezende Amerikaanse journalist zou moeten doen: moeilijke vragen stellen en een zeer cynische kijk hebben op het narratief dat gepresenteerd wordt. En één bepaalde tirade in het bijzonder, die BlackRock en zijn ESG-beleggingen aanviel. Het wordt zelden opgemerkt, maar het is algemeen bekend, dat BlackRock een aanzienlijke investering heeft in Fox News. En alsof dat nog niet genoeg hoofdpijn voor Murdoch was, heeft BlackRock ook nog een enorme investering in Oekraïne.

Zijn weigering om de normale stenografie uit te voeren zoals zoveel Amerikaanse journalisten die de oorlog in Oekraïne verslaan – de stoïcijnse weigering om naar de geschiedenis van het conflict te kijken en de nuances te onderzoeken – heeft Carlson echt doen opvallen. En hij viel op om helemaal de verkeerde redenen voor degenen die miljarden hebben geïnvesteerd in het idee van een overwinning in Oekraïne – met andere woorden, Rusland dat al zijn troepen terugtrekt en bedrijven zoals BlackRock achterlaat om de brokstukken op te rapen en de infrastructuur opnieuw op te bouwen.

Carlson moest om deze reden vertrekken, en als u zich ooit hebt afgevraagd hoe gevaarlijk en krachtig zijn journalistieke ijver kan zijn, ga dan naar Twitter en bekijk zijn Twitter debuut videomonoloog waarin hij uiteenzet waarom de Russen de Kakhovka dam niet hebben opgeblazen. Amerikanen zijn decennialang voorgelogen en zijn geïntimideerd om een “goed versus kwaad” doctrine te accepteren die hen eigenlijk aanmoedigt om zwakke, intelligente vragen te stellen – hetzelfde Orwelliaanse keurslijf dat van Zelensky een Churchill en van Poetin de duivel heeft gemaakt. Carlson’s monoloog is hilarisch omdat hij de Amerikanen afschildert als de minst geïnformeerde mensen van de wereld – wat ze ook zijn – en gewoon de puntjes op de i zet om u zijn kijk op de dam te geven en wie het gedaan heeft. Het opmerkelijke is dat zijn werk niet moeilijk is. Het enige wat hij doet, is de bestaande bewijsstukken nemen en ze samenvoegen, zoals elke journalist zou kunnen doen. Is Carlson bijvoorbeeld de enige journalist in Amerika die erop wijst dat het de Washington Post zelf was die een Amerikaanse functionaris citeerde die maanden eerder vertelde dat de Oekraïense regering met raketten van Amerikaanse makelij op de enorme sluizen van de dam had geschoten? Hoe kan zoiets elementairs uit het narratief verdwijnen, waardoor de BBC binnen enkele minuten tot de conclusie kwam dat de Russen de vuile daad hadden verricht?

  Kolonel MacGregor: Oekraïne wordt verwoest en er blijft niks meer van over (Nederlands transcript)

En zo is de wet van de onbedoelde gevolgen van Fox News dat Carlson nu de grootste lastpost is voor het hele corrupte militair-industriële complex dat miljarden verdient aan de oorlog (en dat vermoedelijk Nicki Haley in haar vuile zakken heeft). Hij mag dan wel maar één man zijn, met één camera en één Twitteraccount, maar hij staat op het punt om de oorlog voor altijd te veranderen, gezien het succes van zijn heldere stijl van commentaar leveren. Hij is letterlijk gezond verstand op steroïden – een formule die een herculeshamer zal worden voor de hele oorlogsmachine van Oekraïne, die door een wilde lust wordt gedreven door westerse politici zoals Lindsey Graham of James Cleverly in het Verenigd Koninkrijk, die te veel van hun eigen onzin hebben geconsumeerd, die hun door hun favoriete journalisten wordt voorgespiegeld om nog iets helder te zien.

De enige weg vooruit voor het Westen is escalatie. Maar daarvoor moet er een enorm supergroot stuk nepnieuws worden opgediend en geconsumeerd door nederige Amerikanen die maar niet kunnen begrijpen waarom 130 miljard dollar in Amerika niet aan armoede kan worden besteed, of door Britten die maar niet kunnen begrijpen waarom de Britse economie een van de slechtst presterende van het hele G20-circus is. Het VK zal binnenkort niet meer beschouwd worden als een eerste wereldeconomie als de regering de oorlogsracket van Oekraïne blijft steunen en promoten, terwijl Groot-Brittannië synoniem wordt met voedselbanken, stijgende criminaliteit en Albanese bendes die de georganiseerde misdaad overnemen, en politieagenten falen in hun taak om de wet te handhaven. Groot-Brittannië wordt een internationaal lachertje door zijn slecht presterende economie en lamlendig bestuur.

  Een gecontroleerd lek en een 21-jarige zondebok?

En een deel van het bedrog dat nodig is om de inzet in Oekraïne te verhogen, is om de westerse kiezers wijs te maken dat Rusland een grotere bedreiging vormt dan we eerder dachten. De valse vlag-aanval door Zelensky’s gangsters om de dam op te blazen heeft hetzelfde doel als al zijn stunts. Hij is tenminste consequent, zou je kunnen zeggen. Het gaat er allemaal om miljoenen mensen in het westen te terroriseren. Het was letterlijk een terreurdaad die niet bedoeld was voor iemand ter plekke, maar voor een internationaal publiek. Het enige doel is niet al te moeilijk te zien, als u bereid bent om te kijken en te luisteren. Let niet alleen op hoe snel westerse mediagiganten tot de conclusie komen dat Rusland het gedaan heeft, met hun “verslagen” die zwaar leunen op “Mr Zelensky says” als basis van erudiete journalistiek. Maar let ook op hoe handig een tweede narratief wordt verweven in de haastig verpakte videoreportages dat Rusland voorbereidingen treft om een kernreactor op te blazen. Het is een tactiek die rechtstreeks uit “The Power of Nightmares” van Adam Curtis komt – een briljante documentaire van lange adem die onderzoekt en blootlegt hoe Amerika de afgelopen 70 jaar angst heeft gebruikt als tactiek om de publieke opinie te sturen. In het kort onthullen de documentaires hoe desinformatie van de Amerikaanse regering zo’n effectief middel is geweest om het publiek voor te bereiden op militaire interventies waarvan de Amerikaanse wapenproducenten en de corrupte politici die hun bruine enveloppen aannemen al tientallen jaren profiteren. Zelensky doet precies hetzelfde met zijn eigen stijl van desinformatie en provocatie (Kremlin drone-aanvallen).

  CIA-Chef Burns' afdaling in waanvoorstellingen

De enige echte vraag is of hij het hierbij zal laten met de angstzaaierij of het naar een hoger niveau zal tillen en een kernreactor zal opblazen als finale.

Het probleem is dat, hoewel hij in het verleden angst aanjagen als een winnende formule zag, hij nu misschien in de verleiding komt om nog een stapje verder te gaan en een reactor op te blazen, gewoon omdat er een groeiend gevoel van cynisme heerst dat nu zelfs op persconferenties onder leiding van de domme John Kirby te horen is.

Maar bovenal had niemand kunnen denken dat Tucker Carlson op Twitter zijn bommelding zou doen. De voormalige Fox-presentator is nu de grootste vijand van alle westerse elites. Laten we hopen dat hij nog lang leeft en niet per ongeluk het slachtoffer wordt van een afzichtelijk, mysterieus auto-ongeluk of een mislukte overval op een parkeerplaats van Wal-Mart.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De nederlaag van nazi-Duitsland… slechts een pauze voor het fascisme, zoals blijkt uit de proxy-oorlog van de NAVO in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHollywoodacteur Jim Caviezel zegt dat de CIA “de grootste pedofielenkring ter wereld beheert”
Volgend artikel5 kinderen verstopt aangetroffen op Drag Queen party vol met drugs, seksspeeltjes en een lijk – politie zegt “niet verdacht”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. Ik maak mij wel zorgen over als men een kerncentrale gaat opblazen, dan zou je toch zeggen dit is ZO gevaarlijk en dit moeten we ten koste van alles voorkomen, ben benieuwd!

 2. blackrock..
  https://www.blackrock.com/nl
  zo was ooit ex-usa president Bush senior bestuurslid bij de carlyle investeringsmaatschappij (carlyle global investment firm).
  Terwijl op dat moment zijn zoon en regerend usa president Bush junior met het amerikaanse leger rondrende in Irak.
  Als wraak voor 9/11 met zijn war on terror. (false flag ?)
  https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Carlyle_Group
  Maar hey, geen belangenverstrengeling hoor. Helemaal niet.
  Want opa bush is zooo lief
  kijk eens naar het praatje van deze lieve opa…
  https://www.youtube.com/watch?v=H9fkdG2qhuE
  kortom :
  Oorlog en bedrijfsleven.
  Als je als soldaat vecht en sterft dan weet je wel dat ergens op de wereld mensen wel goed aan je verdiend hebben. Dat is toch ook heel nobel, nietwaar ?

 3. ik begrijp wat je bedoelt maar lief enz voor massamoordenaars is er ver over.. verder heb je wel gelijk Dan maar dit is wel geweten hoor.. tenminste voor de FN lezers..en andere geïnteresseerden..grtjes…

 4. Klopt het frontnieuws dat de aanhef niet met de inhoud strookt. Zelensky die de dam op liet blazen en het gaat over het ontslag van tucker🤷‍♀️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in