De veroordeelde ouders. via Facebook

Het afgelopen jaar zijn verschillende gevallen van ondervoede kinderen die alleen veganistisch voedsel hebben gekregen onder de aandacht  van het Zweedse gezondheidszorgsysteem gekomen. Desondanks is het Nationaal Voedselagentschap van mening dat het niet mogelijk is om ouders te ontmoedigen om hun kinderen veganistisch voedsel te geven.

Evenwel zou men als ouder ervoor moeten zorgen dat het kind via voedingssupplementen alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Voor ouders die hun kinderen alleen een veganistisch dieet geven, is het belangrijk om dit met voedingssupplementen aan te vullen die bijvoorbeeld vitamine B12 en D bevatten.

“Het wordt ingewikkelder als je een veganistisch dieet hebt en het vereist dat je veel over voedsel weet. Hetzelfde geldt in het algemeen als men bepaalde voedingsmiddelen uitsluit”, zegt Hanna Eneroth, voedingsdeskundige bij het Nationaal Voedselagentschap.

Dit was echter niet het geval in Gotenburg, waar een 2-jarig meisje slechts twee uur van haar dood was verwijderd toen ze door de gezondheidsdienst werd verzorgd. In dit geval verklaarde de vader tijdens het politieverhoor dat vlees giftig is en dat het kind geen voedingssupplementen kreeg maar “zon, lachen en knuffels”, schrijft het Zweedse neiuwsorgaan Samhällsnytt.

Een dokter verklaarde dat hij zoiets nog nooit eerder in zijn beroepsleven had gezien en dat de acute medische hulp het leven van het meisje met uiterst weinig overgebleven tijd had gered.

In het politierapport beschrijft de arts het meisje als ernstig mager, bleek en ze reageerde niet op pijn toen men haar met naalden stak. De arts oordeelde dat het kind slechts twee uur van de dood was verwijderd.

  Dagelijkse COVID-doden in Zweden staat op NUL, terwijl andere landen zich klaarmaken voor meer lockdowns

Politie: Hoe vaak zie je zulke ondervoede kinderen?
Dokter: Het gebeurt in principe, maar ik heb nog nooit eerder zo’n ernstig ondervoed kind gezien.

Politie: Is er een alternatieve verklaring voor het feit dat het meisje zo ziek is?
Dokter: We hebben hier naar gezocht, naar onderliggende ziekten, verschillende soorten ziekten die het onmogelijk maken om voedingsstoffen en voedsel op te nemen, maar we hebben geen enkele onderliggende ziekte kunnen vinden.

Verder constateerde men dat haar slechte conditie niet om tijdelijke omstandigheden handelde, maar het gevolg was van zorg die over lange tijd was verwaarloosd. De artsen waren er ook verbaasd over hoe rustig de ouders in het ziekenhuis waren. Het zou belangrijker voor hen moeten zijn geweest om te weten welke supplementen en welk soort voedsel men het meisje zou moeten geven.

Het meisje dat niet in Zweden is geregistreerd, heeft een Zweedse vader en een buitenlandse moeder. De ouders hebben verklaard dat het meisje thuis is geboren en dat haar aandoening te wijten was aan het feit dat ze vier dagen lang ziek was en ernstige allergieën heeft, waardoor ze moeilijk voedsel voor haar konden vinden. Maar desondanks hebben de ouders nooit eerder contact gehad met het kinderopvangcentrum, dit omdat de vader “niet gelooft in de systemen” en “als wereldburger wil leven”.

Men vermeed tot de laatste keer contact met de medische zorg toen hun dochter inmiddels vijf tot zes uur buiten bewustzijn was.

Toen de ouders door de politie werden gecontroleerd, werden er koppelingen naar drugs gevonden. De vader had de drugs tramadol bij zich en de moeder had zogeheten “red line bags” die gebruikt worden voor het verpakken van drugs in verband met de wederverkoop. Een online onderzoek van de ouders die Samhällsnytt heeft gedaan toont de fascinatie voor drugs en veganistisch voedsel, evenals veel propaganda over klimaatbedreigingen en giftig voedsel.

  Somaliër veroordeeld voor beestachtige verkrachting van 9-jarig meisje

Uiteindelijk werden de ouders gearresteerd, die beide ontkenden misdaden te hebben begaan, en begin april verleden jaar werd het echtpaar beschuldigd van grove nalatigheid. Volgens aanklager Ximena Bene is het een ernstig misdrijf, omdat het een bewust risico is dat de ouders hebben genomen om het meisje te voorzien van onvoldoende en eenzijdige voeding zonder de nodige supplementen. Het kind heeft voornamelijk moedermelk, bruine rijst, groenten en fruit gekregen. Het is een te onvolledig veganistisch dieet.

“Het is een vreselijke wereld dat onze dochter een ziekenhuis heeft moeten ervaren. Waarschijnlijk is er geen psycholoog in de hele wereld die dit zal tegenspreken”, was de mening van de vader tijdens het politieverhoor.

Het internet meldt iets herkenbaars over deze medische kaart: Gretal-alcoholsyndroom

Vorig artikelGlobalisme is een cultureel-marxistische ideologie
Volgend artikelIllegale migranten overspoelen Italië – 11.000 in een enkele week
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Wat een ACHTERLIJKE lui , die ouders. HELEMAAL van het paadje af . Onmiddelijk uit de ouderlijke macht zetten. En berechten….stel randdebielen……Hoe halen ze het in hun hoofd om een kind op die manier te voeden. ??? TOTAAL geen verantwoordelijkheid.

 2. Wat een onzin. Het heeft NIETS MET VEGANISME TE MAKEN. Dat kind is zwaar ondervoed . Ze hebben dat kind gewoon heel eenzijdig te eten gegeven. Ik ben al 40 jaar veganist. VEGANISME is VEEL gezonder. Voor elke leeftijd.

  Begrijp je dat als je actief propaganda TEGEN VEGANISME gaat verspreiden, je dus actief propaganda aan het verspreiden bent omdat je MEER DIEREN WIL LATEN LIJDEN IN DE BIO-INDUSTRIE.
  Jaarlijks slachten we 150 miljard dieren. Het zijn er al meer dan genoeg.

  Als je veganisten haat prima, maar als je VEGANISME aanvalt ( nogmaals zonder reden ) dan WIL JE DUS MEER DIERENMISHANDELING

  Ik haat ook die irritante,linkse,klimaat , hippies, commies veganisten. Maar ik haat ze niet omdat ze veganist zijn. Maar om duizend andere dingen.
  VEGANISME staat totaal los van : links, antifa, klimaatgekkie, SJW, feminisme etc etc. VEGANISME bestaat al zolang de mens bestaat.

  Het is geen irritante politieke , marxistische, terroristische of culturele etc etc beweging. Het zijn mensen die tegen dierenleed zijn of vanwege gezondheidsredenen veganist worden.
  Daar zit net zo veel bagger tussen als in de gehele mensheid. Evenredig.
  Jij wilt gewoon framen en virtue signalen. Maar als je dat doet over veganisme dan zijn dieren daar de dupe van.
  En dat kind is het slachtoffer van mishandeling. Door van die zweefteef ouders. Ze is gewoon uitgehongerd. Hele slechte incompetente ouders. Dat is de werkelijke reden. Niet veganisme.

  ( als je me niet gelooft, dan post ik hier een hele lading wetenschappelijke onderzoeken etc neer . Zeg maar )

  • Inderdaad,dit heeft niks met veganisme te maken alleen maar met een éénzijdige voeding.Ken een veganistisch gezin met 5 kinderen,zij zijn super gezond en ver vooruit op alle vlak dan hun leeftijdgenootjes…in algen en zeewieren zit vitamine B12,mensen die dierlijke producten eten gaan hiervan eerder teveel hebben dan veganisten een tekort …het teveel is schadelijker dan het tekort.

 3. Die ouders zijn OOK nog eens verslaafd aan drugs dus en hartstikke wezenloos. En jij schrijft: KREEG ALLEEN VEGANISTISCH ETEN.
  Wat een super oneerlijke verslaggeving. Je lijkt de main stream media wel met hun propaganda.
  Het is oneerlijk. En dieren zijn daar de lul van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in