Illegale migranten overspoelen Italië – 11.000 in een enkele week

Screenshot RT YouTube

Breitbart meldt dat Italië de afgelopen weken een enorme toename van het aantal migranten heeft gezien, met maar liefst 11.000 aankomsten deze week, waarvan de helft afkomstig is uit Tunesië.

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft deze week een verklaring afgelegd: “Autonome landingen op de Italiaanse kust zijn meer dan vermenigvuldigd in een zeer korte periode”.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio riep vervolgens op tot hulp van de Europese Unie en zei dat het blok “deze kwestie onmiddellijk moet aanpakken” en zich moet inzetten voor de herverdeling van de binnenkomende migranten. Di Maio wees ook op de gezondheidsrisico’s als gevolg van de mogelijke verspreiding van het Coronavirus, meldt Le Figaro.

Van de 11.000 migranten die vorige week in Italië aankwamen, kwamen velen met een kleine boot. Ongeveer de helft van hen kwam uit Tunesië, waarvan de meeste Tunesische burgers.

Voor degenen die uit Tunesië komen, is het Italiaanse eiland Lampedusa, het deel van Italië dat het dichtst bij de Noord-Afrikaanse kust ligt, vaak hun doelwit. Alleen al op dinsdagavond kwamen ongeveer 300 migranten in 13 kleine bootjes op het eiland aan.

De golf van nieuwkomers heeft geleid tot een intense overbevolking van de opvangfaciliteit voor migranten op Lampedusa, die ontworpen is om slechts 95 migranten tegelijk op te vangen en momenteel zo’n 1.000 mensen herbergt.

In juni hielden de inwoners van Lampedusa hun eigen referendum en stemden met een overweldigende meerderheid voor het sluiten van het migrantenopvangcentrum, met meer dan 900 stemmen voor de maatregel en slechts vier stemmen tegen.

Ondanks lockdown - Afrikanen reizen ongehinderd per trein uit Italië - "helpers" betalen tickets

“Al 30 jaar lang wordt Lampedusa, in het licht van de voortdurende schending van de meest essentiële rechten voor de bevolking en voor immigranten, gebruikt als een militair beheersplatform voor migratie”, aldus een lokaal eilandcomité. Het voegde eraan toe: “Dit alles met de medeplichtigheid van de lokale overheden en door middel van een morele en economische chantagestrategie, ten nadele van de lokale bevolking”.

Italië: 60% van de migranten-pensioentrekkers heeft nog nooit gewerkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here