European Parliament from EU / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Ursula von der Leyen wil een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie en ze heeft de politieke steun van het machtigste pan-Europese conservatieve blok van het Europees Parlement om die te krijgen. Maar kan Europa, en zelfs de wereld, de bekrompen kijk van deze Duitse op de rol van Europa in een nieuwe multipolaire wereldorde verdragen als ze in zoveel opzichten een tweeling is van Joe Biden – vastgeroest in de jaren tachtig met hun opvattingen over Amerika dat alles regelt en natuurlijk Rusland haat en Poetin de schuld geeft van bijna alles waar ze mee weg kan komen, schrijft Martin Jay.

Haar kandidatuur voor een tweede termijn is niet ongekend, want José Manuel Barroso ging voor twee termijnen, geplaagd door geruchten dat hij dat deed om te voorkomen dat een pedofielenonderzoek in Portugal zijn politieke nalatenschap zou bezoedelen. De EU zal hier dus geen nieuwe wegen inslaan. Maar het systeem om een voorzitter van de Europese Commissie te kiezen – de lidstaten stellen elk hun eigen kandidaat voor, die uiteindelijk door de leden van het Europees Parlement wordt gekozen – zou wel eens andere ideeën kunnen hebben voor Ursula, die de verlengde termijn ook zal zien als een manier om lastige vervolgingen wegens corruptie te vermijden, die onvermijdelijk zullen volgen wanneer ze haar functie neerlegt. Haar duistere relatie met Pfizer, dat onder haar toezicht voor miljarden dollars aan vaccins aan de EU verkocht, terwijl de hele affaire in het geheim was gehuld – om vervolgens te onthullen dat haar man voor een biotechnologisch bedrijf werkt dat, vreemd genoeg, miljoenen euro’s aan subsidies ontving en mogelijk verbonden was met Pfizer – zou haar wel eens kunnen inhalen. Op dit moment, en dat zou geen verrassing moeten zijn, hebben de interne waakhonden en fraudebestrijdingseenheden van de EU alleen de symbolische procedure uitgevoerd om haar relatie met Pfizer te onderzoeken en ze hebben geen fraude of belangenverstrengeling gevonden. Maar het is de New York Times die haar aanklaagt omdat ze pretendeert geen kritische sms’jes meer te hebben naar de bazen van Pfizer over de vaccindeal, die nog steeds als een vieze geur in de lucht hangt.

  Roemenië zegt dat Eurovisie zijn stem heeft veranderd om Oekraïne de eerste plaats te geven

Het is niet alleen de fraude die de kop zou kunnen opsteken wanneer Europarlementariërs haar aan een kruisverhoor onderwerpen in het parlement als onderdeel van een van hun eerste belangrijke taken in de nazomer van dit jaar. Het is ook het feit dat veel Parlementsleden haar gewoon niet mogen en haar niet vertrouwen en, gezien het feit dat we ervan uit kunnen gaan dat er meer uiterst rechtse Parlementsleden in het parlement komen, zou dit aantal wel eens aanzienlijk kunnen zijn – wat ertoe zou kunnen leiden dat ze een runner is, maar er niet in slaagt een tweede termijn te krijgen. Veel parlementsleden uit de huidige zittingsperiode houden er gewoon niet van hoe ze de meeste crises die haar bijna vanaf de eerste dag in haar functie troffen, heeft genegeerd en de EU niet alleen heeft achtergelaten met een constellatie van nieuwe problemen – waarvan immigratie een van de belangrijkste is – maar ook met torenhoge schulden. Natuurlijk heeft “Ursula”, zoals Joe Biden haar noemt, het antwoord voor deze laatste puinhoop. Verhoog de EU-begroting, zegt ze eenvoudigweg in haar openingstoespraak op de veiligheidsconferentie in München.

Velen zullen beweren, in het Europees Parlement en in andere hoeken van de EU, dat ze gewoon te hoog gegrepen was voor deze baan. Een niemandalletje uit de obscure Duitse politiek die de gynaecologe de kans gaf om in de EU rond te neuzen en daar de vruchten van te plukken. De EU kiest meestal voor bazen van Commissievoorzitters die net zo obscuur als incompetent zijn.

  EMA-databank: reeds 1.050 sterfgevallen in tijd nabij vaccinatie

Vanaf het moment dat ze aantrad, amper 100 dagen in haar functie, werd de pandemie gevolgd door een piek in illegale migratie, de militaire operatie van Rusland in Oekraïne, een record inflatie in combinatie met de verstoring van de energievoorziening en een algehele teloorgang die veel EU-landen zeer hard trof, waarbij Duitsland, haar eigen land, er het slechtst vanaf kwam. Sommigen zullen zich haar herinneren omdat ze het virus heel traag aanpakte, wachtte tot er een Frans vaccin beschikbaar was in plaats van een Amerikaans vaccin, wat veel levens kostte, voordat de vernedering dat ze uiteindelijk toch het Pfizer-vaccin moest kopen onvermijdelijk was – terwijl ze Poetin in Moskou smeekte om het Russische vaccin.

Volgens Politico, een pro-establishment Amerikaanse website die ook overtuigd pro-EU is, “leidde ze een historisch herstelfonds van 750 miljard euro om de economie van het blok een impuls te geven na maanden van verlamming. Maanden later hield ze toezicht op een ongekende gemeenschappelijke inkoop van vaccins om ervoor te zorgen dat alle lidstaten onder dezelfde voorwaarden toegang hadden tot levensreddende behandelingen.” Een grovere, minder vriendelijke vertaling van deze eurotaal zou zijn “ze leende een enorme hoeveelheid geld waarvoor de volgende generatie kiezers zal moeten betalen in de vorm van hogere belastingen en aarzelde terwijl enkele honderdduizenden Europeanen dood neervielen, vooral in Italië en Spanje.

Von der Leyen wordt in veel opzichten gezien als een Biden-kloon. Sommigen zullen zelfs beweren dat het Biden’s beslissing is geweest om haar termijn te verlengen, omdat hij uiteindelijk iemand anders heeft gekozen om de baan van secretaris-generaal van de NAVO over te nemen als die precies tegelijk met de vijfjarige ouverture van de EU in juni vrijkomt. Biden heeft gezocht naar iemand die net zo dom is als Jens Stoltenberg, een lastige taak op zich, maar het lijkt erop dat hij in zijn opzet is geslaagd door de beslissing om zijn Duitse teckelpup in Brussel te houden.

  Wie bestuurt de EU? Grote wereldwijde bedrijven die niet eens Europees zijn!

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Europeanen zouden doodsbang moeten zijn voor wat komen gaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin over de LGBTQ-wetgeving: “Ze vernietigen het instituut van het gezin, hun eigen historische identiteit en tradities”
Volgend artikelTwee jaar later… Oekraïne-conflict een historische waterscheiding die de doodlopende weg van het westerse imperialisme blootlegt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. In een dictatuur, blijven dezelfde mensen de boel verzieken of juist niet! In dit geval wel degelijk, Ursula pak je bezem en vlieg met Kaag naar de regenboog!!!!

 2. Het maakt niet zoveel uit welke poppetjes waar zitten, het zijn allemaal trekpoppen van de globalisten. Als er iemand weg moet of gaat wordt hij/zij gewoon vervangen door een nieuwe trekpop.

 3. was in Duitsland al een belabberde minister van landsverdediging en nu zit dat miljoenen uit te delen aan zaken waar we niks mee te maken hebben en meest onzinnige regeltjes en wetten te bedenken.

 4. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze de stem al van Albert Bourla van Phizer en de Nederiglandse puppet Rutte.. Duss die kleine duitse trekpop zullen ze best laten zitten !!!

 5. Misschien komt het nog tot verrassingen en wisselen van functies, nl. pinokkio ipv de trekpop en omgekeerd. Maakt toch niet uit waar ze zitten, hun taak is toch om Europa kapot te maken. En liegen kunnen ze beiden alsof het gedrukt staat.
  Of je nu door de hond of de kat wordt gebeten…..
  Ben dus wel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

 6. Ik ben benieuwd hoeveel idioten gaan stemmen voor een systeem dat ons kapotmaakt. Als ik zie hoeveel ‘wakkeren’ nog steeds geloven in stemmen en verkiezingen, dan ben ik bang dat zelfs de ‘wakkeren’ weer braaf gaan stemmen.

  Zodra de satanisten EU verkiezingen houden snellen de ‘wakkeren’ zich naar de stembus om hun macht over te dragen naar de globale NWO politiek. En daarna weer klagen dat de schapen verkeerd hebben gestemd. En dan weer wachten tot de volgende verkiezingen…

 7. Oke dezelfde kleuterjuf blijft leiiding geven.
  Prachtig dat ze zich luid en duidelijk mag blijven uiten.
  Des te duidelijker word het waar het naar toe gaat.
  Wie een kuil voor een ander graaft……………..

 8. t blijft een spelletje monopoly zien als de legitieme realiteit.
  de tv staat nog aan blijkbaar.
  en utopia is het enige programma waar gezapig lafbekken land voor aanschuift.

  als ik met mn vingers knip denk je dat je………

  liever dakloos als zielloos.
  doe iets of kniel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in