De benarde situatie van de mensen in Oekraïne is de afgelopen week ondergeschikt gemaakt aan het theater van de Amerikaanse midterm-verkiezingen, dus als u de nieuwsberichten uit Oekraïne niet hebt gezien, lijkt het erop dat de oorlog effectief voorbij is, terwijl de infrastructuur van de hoofdstad Kiev en andere grote stedelijke gebieden is verwoest, en de mensen te maken hebben met koud weer zonder elektriciteit en uren in de rij moeten staan om water te krijgen, schrijft Brian Shilhavy.

Een oude krijgsles luidt: “geloof nooit je eigen propaganda.”

Na de eerste Russische aanvallen op de Oekraïense elektriciteitsnetten en infrastructuur was het algemene narratief dat de Russische kruisraketten en drones ondoeltreffend en onnauwkeurig waren en dat de nutsvoorzieningen van het land binnen de kortste keren weer operationeel zouden zijn. Het bericht was terughoudend ten opzichte van eerdere propaganda uit Oekraïne, die voortdurend theatrale uitspraken over de naderende overwinning nodig heeft. Zolang ze doen alsof ze winnen, blijven er miljarden aan NAVO-dollars binnenstromen.

De Russische tactiek was in de eerste maanden van het conflict uitgesproken terughoudend, waarbij het Kremlin vooral precisieaanvallen op vitale middelen, zoals stroom, water en internet, vermeed. Dit is een afwijking van de traditionele militaire doctrine, die de VS volgden toen zij Irak binnenvielen en aan het begin van de oorlog grote delen van hun netwerkvoorzieningen decimeerden.

De Russische terugtrekking tot de linies in de Donbas-regio was een duidelijke aanwijzing dat hun strategie op het punt stond te veranderen en dat bredere aanvallen onvermijdelijk waren.

Nu worden de voorzieningen van het Oekraïense net systematisch vernietigd, en naar verluidt staan Oekraïners in grote steden als Kiev dagelijks huizenblokken lang in de rij om een paar schamele waterkannen te vullen met vers water uit de stadspompen.

Het gebrek aan toegang tot nutsvoorzieningen verandert de dynamiek van de oorlog drastisch.

Met de winter in aantocht zullen miljoenen burgers koude maanden tegemoet gaan zonder elektrische verwarming, licht of gemakkelijke toegang tot water en voedsel.

Het voorspelbare eindresultaat hiervan zal waarschijnlijk een vluchtelingenstroom naar Europa zijn. (Bron)

En terwijl nog maar een paar weken geleden de mainstream media iedereen opzweepten over mogelijke nucleaire aanvallen door Rusland, of valse vlagaanvallen in Oekraïne die de oorlog zouden doen escaleren, melden de mainstream media deze week op grote schaal dat onderhandelingen met Rusland, zowel door de VS als Oekraïne, nu weer op tafel liggen.

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan bracht vorige week een verrassingsbezoek aan Kiev, waar hij president Volodymyr Zelenskyy en Oekraïense topambtenaren ontmoette. Volgens de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis waren de ontmoetingen bedoeld om “de vastberaden steun van de Verenigde Staten aan Oekraïne en zijn bevolking te onderstrepen”. Maar twee mensen die bekend zijn met de bijeenkomsten en een Oekraïense regeringsfunctionaris zeiden dat Sullivan het idee heeft geopperd hoe dit conflict afloopt en of er een diplomatieke oplossing mogelijk is. “Hij was het water een beetje aan het testen,” zei een persoon die bekend is met de bijeenkomsten.

De Oekraïense functionaris zei dat Sullivan tijdens zijn ontmoetingen met de regering van Zelenskyy de noodzaak van een diplomatieke oplossing van de oorlog ter sprake bracht en erop wees dat de invloed van Oekraïne zou worden versterkt – niet verzwakt – als het land zich bereid zou verklaren om uiteindelijk met de Russen te onderhandelen. De ambtenaar zei dat Sullivan niet had geprobeerd Oekraïne onder druk te zetten om onmiddellijk onderhandelingen te beginnen of specifieke stappen te ondernemen. In plaats daarvan, zei de ambtenaar, was Sullivan van mening dat Oekraïne de steun van westerse bondgenoten beter zou kunnen behouden als het wordt gezien als bereid om via diplomatie een einde aan het conflict te maken. (Bron)

Als dergelijke onderhandelingen er uiteindelijk toe leiden dat Rusland vasthoudt aan zijn geannexeerde gebieden waarvan het nu beweert dat ze deel uitmaken van Rusland, betekent dat dan dat Rusland “gewonnen” heeft?

Nou, dat hangt af van wat u vindt van het waarom van dit conflict.

Zoals wij in september al meldden, stond in een zogenaamd uitgelekt document van de Amerikaanse militaire denktank RAND Corporation, dat ongeveer een maand voordat Rusland Oekraïne binnenviel werd gepubliceerd, dat een verzwakt Duitsland en een verzwakt Europa de Amerikaanse economie zouden versterken, door meer energie naar Europa te exporteren in plaats van de goedkope energie die zij van Rusland kochten, en door de Amerikaanse militaire uitgaven te verhogen.

En inderdaad, de Amerikaanse export van vloeibaar aardgas (LNG) naar Europa explodeerde in september met 70%, ondanks het feit dat de productie van LNG in de VS dit jaar is verminderd.

Amerikaanse producenten van vloeibaar aardgas (LNG) hebben in september hun export naar Europa opgevoerd, ook al bleef de totale export door een fabrieksstoring onder het gemiddelde van de eerste acht maanden van 2022, zo bleek maandag uit gegevens van Refinitiv Eikon.

Door een brand in juni bij de op één na grootste exporteur van de Verenigde Staten, Freeport LNG, ligt de productie van het land onder zijn volledige verwerkingscapaciteit, ook al stijgen de vraag naar en de prijzen van het supergekoelde gas bij Europese kopers die alternatieven zoeken voor Russisch gas.

Bijna 70% van de ladingen, of 4,37 miljoen ton, ging naar Europa, tegenover respectievelijk 56% en 63% in de vorige twee maanden. Door de hogere zendingen naar Europa bleven er vorige maand minder ladingen over voor Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. (Bron)

Naast de winsten die de VS hebben behaald door LNG naar Europa te exporteren tegen een veel hogere prijs dan ze van Rusland hadden kunnen kopen, hebben de VS minstens 18,2 miljard dollar uitgegeven aan de oorlog, met nog meer geld onderweg. (Bron)

Wanneer u deze enorme bedragen in de bedrijfsmedia leest als “die naar Oekraïne gaan,” moet u begrijpen dat wij niet echt geld naar Oekraïne sturen. Dat geld gaat naar Wall Street en aannemers die wapens en machines voor oorlogen bouwen.

Dus net toen de financiering voor COVID dit jaar vertraagde, begon de oorlog in Oekraïne gunstig om de centrale banken meer geld te laten creëren om naar Wall Street te sturen.

En terwijl Amerikaanse bedrijven maar al te graag al dat geld ontvangen om massavernietigingswapens te maken, maken de VS zich er blijkbaar minder zorgen over of al die wapens wel naar Oekraïne gaan, aangezien verschillende bronnen hebben gemeld dat veel van de naar Oekraïne verscheepte wapens daar nooit aankomen.

CBS kwam in de problemen toen het meldde in een documentaire die het produceerde dat slechts 30% van de Amerikaanse militaire hulp ooit de frontlinies in Oekraïne heeft bereikt.

CBS zei dat het een documentaire aan het updaten was waarin stond dat de meeste wapens die naar Oekraïne worden gestuurd het front niet bereiken. Het gaf toe dat een cijfer dat het vermeldde, namelijk dat slechts 30% van de militaire hulp aankomt, achterhaald was. De documentaire maakte sommigen in de Oekraïense regering boos. CBS zei dat het “nieuwe informatie” toevoegde. (Bron)

Finland heeft gemeld dat criminele bendes in hun land Amerikaanse wapens in handen krijgen die naar Oekraïne hadden moeten gaan.

Europol, de Europese organisatie voor politiesamenwerking, heeft in de zomer gewaarschuwd dat gewapende criminele groepen binnenkort wapens uit Oekraïne naar EU-lidstaten zouden kunnen smokkelen.

Volgens Christer Ahlgren, hoofdcommissaris van de eenheid voor georganiseerde misdaad van het Finse nationale onderzoeksbureau (Keskusrikospoliisi, KRP), is de voorspelling van Europol in Finland al werkelijkheid geworden:

“We zien tekenen dat deze wapens zich al in Finland bevinden, (…) en we hebben al tekenen gezien dat aan Oekraïne geleverde wapens in Finland zijn gevonden,” aldus Ahlgren.

Volgens de Finse wetshandhaver gaat het vooral om handwapens en zwaardere wapens die door het leger worden gebruikt, zoals machinegeweren. Van hun buitenlandse collega’s weten ze echter dat er ook veel vraag is naar explosieve granaten en militaire drones, en “in andere delen van Europa hebben we ook antitankraketten uit Oekraïne gevonden.”

De vrees bestaat dat ook de Javelin antitankraket in handen komt van Europese criminelen. De raket was een van de sleutels tot de succesvolle verdediging van de Oekraïners in de vroege stadia van de oorlog, en de VS en Groot-Brittannië hebben Oekraïne talloze hoeveelheden van dit gemakkelijk te hanteren wapen geleverd, dat zeer effectief is tegen tanks. De raket is naar verluidt deze zomer op het dark web te koop aangeboden, maar er is geen enkel gedocumenteerd geval van gebruik bij een aanval buiten Oekraïne.

Geweren, handwapens en andere wapens uit Oekraïne landen niet alleen in Finland, maar zijn ook opgedoken in Zweden, Denemarken en Nederland. (Bron)

Dat de VS profiteren van de oorlog in Oekraïne door de verkoop van LNG aan Europa en de financiering van militaire bedrijven in de VS is ook opgemerkt door de Russische ambassadeur in de VS die zich deze week heeft uitgesproken:

De Verenigde Staten verlengen het conflict in Oekraïne om te profiteren van de verkoop van militair materieel en de export van vloeibaar aardgas (LNG), vertelde de Russische ambassadeur in de VS Anatoly Antonov aan Sputnik.

“Het Witte Huis kan de verantwoordelijkheid voor het verlengen van het conflict en het doden van onschuldige mensen niet ontlopen. De Verenigde Staten blijven echter met hun maniakale volharding vasthouden aan de tactiek van uitputtingsoorlog door iedereen uit te putten – Oekraïners, Russen, Europeanen en ook gewone Amerikanen,” zei Antonov.

“Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder de aanwezigheid van economische belangen. De wens om ‘de room af te romen’ door de massale verkoop van militair materieel en LNG-leveringen: Alleen zakelijk, niets persoonlijks.” (Bron)

Zoals bij de meeste oorlogen waarbij de VS betrokken zijn, is Big Oil de echte winnaar.

Elke onderhandelde regeling met Rusland om de gevechten in Oekraïne te stoppen, zal echter waarschijnlijk pas in februari plaatsvinden, zodat Big Oil zijn winst uit het conflict kan opstrijken nadat olie-embargo’s tegen Rusland van kracht worden, wat de prijzen en winsten voor Big Oil nog verder zal opdrijven dan nu al het geval is, want Big Oil heeft dit jaar al recordwinsten uit de oorlog binnengeharkt.

Het totale netto-inkomen van beursgenoteerde olie- en gasbedrijven in de Verenigde Staten bedroeg in het tweede en derde kwartaal van dit jaar meer dan 200 miljard dollar, volgens een analyse van winstverslagen en ramingen door S&P Global Commodity Insights voor de Financial Times.

De media meldden dit weekend, onder verwijzing naar de analyse, dat Amerikaanse olieproducenten hebben geprofiteerd van een periode van geopolitieke onrust als gevolg van het conflict in Oekraïne, dat de wereldwijde energiemarkt heeft opgeschud en de prijzen de hoogte in heeft gejaagd. Het bedrag van 200 miljard dollar, dat superbedrijven, middelgrote geïntegreerde groepen en kleinere onafhankelijke schalie-exploitanten omvat, markeert de “meest winstgevende zes maanden ooit en zet de sector op koers voor een ongekend jaar”, schreef het bedrijf.

“De operationele cashflow zal tegen het einde van het jaar waarschijnlijk een recordhoogte bereiken – of er in ieder geval dicht bij in de buurt komen”, vertelde Hassan Eltorie, uitvoerend directeur voor upstream equity research bij S&P, aan de FT.

Het rapport merkte ook op dat de Amerikaanse president Joe Biden vorige week de buitensporige inkomsten een “oorlogsmeevaller” noemde en bedrijven beschuldigde van “profiteren” van het conflict. Biden dreigde het Congres te vragen de producenten hogere belastingen op te leggen tenzij zij het geld zouden investeren in het oppompen van meer olie om de prijzen aan de pomp te verlagen.

In een reactie op het vooruitzicht van een onverhoopte belasting zei Darren Woods, chief executive van ExxonMobil, dat zijn meest winstgevende kwartaal ooit had, naar verluidt dat het royale dividend van zijn bedrijf moet worden beschouwd als een manier om “een deel van onze winst rechtstreeks aan het Amerikaanse volk terug te geven.” (Volledig artikel)

Olieprijzen zijn klaar om deze winter te pieken

Over minder dan een maand wordt een embargo op de export van Russische ruwe olie over zee naar de Europese Unie van kracht. Als gevolg daarvan zal het wereldwijde olieaanbod aanzienlijk krimpen, aangezien Rusland de grootste exporteur van olie en brandstoffen ter wereld is. En de markt bereidt zich voor.

Hedgefondsen zijn weer dol op olie en kopen het in aanzienlijke hoeveelheden op de termijnmarkt, aldus John Kemp van Reuters. Vorige week werden 22 miljoen vaten Brent en 15 miljoen vaten West Texas Intermediate gekocht.

Maar met een EU-embargo en een prijsplafond van de G7 zal olie tegen het einde van het jaar vrijwel zeker duurder worden dan nu. Misschien nog zorgwekkender is dat brandstoffen – vooral diesel – duurder zullen worden naarmate het aanbod van ruwe olie verder afneemt terwijl er geen nieuwe raffinaderijen in het verschiet liggen.

De brandstofsituatie zal in februari nog veel ingewikkelder worden, wanneer het EU-embargo op Russische brandstoffen van kracht wordt. Momenteel importeert de Europese Unie dagelijks ongeveer 400.000 vaten Russische diesel, volgens een rapport van de Wall Street Journal, naast 1,7 miljoen vaten diesel van andere leveranciers. Deze 400.000 vaten per dag moeten op 5 februari worden vervangen. En het zal de inflatie aanwakkeren.

“Europa gaat betalen wat deze producenten ook maar vragen, en dat zal heel erg hoog zijn,” vertelde Benedict George, hoofd dieselprijzen bij Argus Media, aan de WSJ. “Als er iets onverwachts gebeurt, zal de prijs heel snel heel hoog worden, omdat niemand iets heeft om op terug te vallen.” (Volledig artikel.)

Waarom Europa zichzelf blijft vernietigen als gevolg van het Amerikaanse beleid dat deze sancties en embargo’s tegen Rusland wil handhaven, is voor mij onbegrijpelijk. In heel Europa is al sociale onrust ontstaan, meestal niet gemeld in de mainstream media, en dat zal waarschijnlijk nog veel erger worden naarmate de energieprijzen stijgen.

Om terug te komen op mijn oorspronkelijke vraag in de inleiding: nu de mensen in Oekraïne lijden zonder elektriciteit en zonder water, als er een regeling wordt getroffen en de gevechten ophouden, wie heeft er dan “gewonnen” en zijn missie volbracht?

Wall Street zal als grote winnaar uit de bus komen. Zelfs als de gevechten ophouden, zal het geld ongetwijfeld naar defensieaannemers blijven stromen om in Europa wapens op te bouwen tegen de “Russische dreiging”.

De bevolking van Oekraïne is de grootste verliezer, gevolgd door de Europese bevolking en industrieën die failliet gaan door de hoge energiekosten, evenals de Amerikaanse bevolking die ook te maken zal blijven krijgen met hoge inflatie en stijgende energiekosten.

Rusland kan gebieden winnen die voornamelijk door Russische mensen worden bewoond, maar tegen een grote prijs, zowel financieel als met verlies van levens.

De industriële oorlogsfabrikanten van Wall Street luiden reeds de alarmbel over China, en maken de weg vrij voor meer militaire uitgaven door te beweren dat wij achterop raken in de wapenwedloop met China en Rusland.

‘De grote komt eraan’: Amerikaanse topcommandant waarschuwt dat Amerikaanse capaciteiten “zinken”

Een Amerikaanse topcommandant heeft gewaarschuwd dat de kracht van het Amerikaanse militaire afschrikmiddel aan het “vervagen” is – en dat Amerika misschien niet voldoende voorbereid is op een grootschalige militaire confrontatie.

“Deze Oekraïne-crisis waar we ons nu in bevinden, is slechts een opwarmertje”, zei marine-admiraal Charles Richard, commandant van het Amerikaanse strategische commando, vorige week tijdens een conferentie, volgens de WSJ Editorial Board.

“De grote komt eraan. En het zal niet lang meer duren voordat we getest zullen worden op een manier die we al “lange tijd” niet meer getest zijn.

Volgens Richard wordt het steeds erger.

“Als ik onze mate van afschrikking tegen China beoordeel, zinkt het schip langzaam. Het zinkt langzaam, maar het zinkt, omdat zij in wezen sneller capaciteit in het veld brengen dan wij,” zei hij, en hij voegde eraan toe “als die curves blijven doorgaan,” maakt het niet uit “hoe goed onze commandanten zijn, of hoe goed onze tanks zijn – we zullen er niet genoeg hebben. En dat is een probleem op zeer korte termijn.

Ondertussen werd Amerika vorig jaar verrast toen China een hypersonische raket testte die rond de wereld vloog. Dit betekent dat Beijing elke Amerikaanse stad of faciliteit in gevaar kan brengen – misschien zelfs zonder ontdekt te worden.

“Vroeger wisten we hoe we snel moesten handelen, maar dat hebben we verleerd”, aldus Richard, die zegt dat het leger bespreekt “hoe we onze veronderstelde uiteindelijke mislukking gaan verzachten” als het gaat om ballistische onderzeeërs, bommenwerpers of langeafstandswapens.

“Wat is daarvoor nodig? Is het geld? Zijn het mensen? Heb je autoriteiten nodig?” (Volledig artikel)

Het Pentagon wil dat het Congres hen onbeperkt geld geeft om meer wapens te produceren.

Pentagon verwacht van Congres koopkracht in oorlogstijd

Bill LaPlante, de belangrijkste wapenaankoper van het Pentagon, zei dat hij verwacht dat het Congres de bevoegdheid zal verlenen om in oorlogstijd koopkracht toe te staan op een niveau dat sinds de Koude Oorlog niet meer is voorgekomen, meldde Defense News maandag.

Om Oekraïne te kunnen blijven bewapenen, heeft LaPlante erop aangedrongen dat het Pentagon de bevoegdheid krijgt om meerjarencontracten voor wapenaankopen vast te leggen. Het idee is om wapenproducenten te stimuleren om hun productie op te voeren.

De Senaat heeft een amendement toegevoegd aan zijn versie van de National Defense Authorization Act voor 2023 om deze bevoegdheid toe te kennen. Hierdoor zou het Pentagon tot 2023 en 2024 meerjarige aankopen kunnen doen van bepaalde wapens van Lockheed Martin, BAE Systems, Kongsberg Defence & Aerospace en Raytheon, de voormalige werkgever van minister van Defensie Lloyd Austin.

De Senaat zal naar verwachting ergens deze maand stemmen over zijn versie van de NDAA, en zal dan met het Huis onderhandelen over de definitieve versie van de uitgavenwet. LaPlante verwacht dat de aankoopbevoegdheden in oorlogstijd in de definitieve versie op het bureau van president Biden terechtkomen.

“Zij steunen dit. Ze gaan ons meerjarige bevoegdheden geven en ze gaan ons geld geven om echt in de industriële basis te investeren – en ik heb het over miljarden dollars in de industriële basis – om deze productielijnen te financieren,” zei LaPlante vrijdag. (Volledig artikel)

Eerlijk gezegd betwijfel ik of de miljonairs van Wall Street ook maar iets geven om de mensen in Oekraïne, Taiwan, Zuid-Korea, Japan en elders, zolang zij maar de wapens kunnen produceren die in eventuele conflicten in deze gebieden worden gebruikt.

De arme mensen die vandaag in Oekraïne lijden, bewijzen dat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU staat op het punt de “realiteit” van de sancties tegen Rusland onder ogen te zien – HongarijeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoedselcrisis: Rusland schenkt graan aan ontwikkelingslanden, Turkije neemt distributie over
Volgend artikelOpvallende correlatie tussen herfst vaccinboosters en oversterftegevallen in Engeland nu totaal overschrijding van 23.000 niet-covid oversterfte bereikt
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

  • Zij stonden te juicehen toen er 14.000 russen werden afgemaakt en de russische sector contenue getreiterd. Nu, in de oorlog, vonden ze het praschtig dat russische krijgsgevangenen werden gemarteld en afgemaakt; dat het ioekie leger eigen bewoners beschoot.

   what goes around comes around.

 1. Denk het niet. Zo erg.
  Het verhaal hierboven lijkt wel uit een gissingenplaboratorium te komen .
  De missie van Russia kon wel eens voltooid zijn. En wordt de rivier de Dnepr de nieuwe en was ook de oude , grens.

 2. Heb vast een buiten kachel gekocht op hout .
  Houtkachel Met Kachelpijp – Inklapbaar.
  1mtr50 pijp erop en je kunt ook koken erop .
  Bij der Bol .
  kost wel een kluitje poen 320.
  Heb ik er voor over .
  Hout kun je bijna overal ritsellen 😎
  Zo overleef je nog ff .
  Vuurkorf mag niet van de meeste provincies benieuwd wat ze hier van vinden . .
  (Productbeschrijving

  Je kunt de kachel bij koud weer verwarmen en tegelijkertijd voor koken gebruiken. Het biedt de mogelijkheid om snel op te warmen. U kunt de kachel en schoorstenen gemakkelijk vervoeren. Je kan de onderdelen één voor één demonteren en inpakken. Zijn poten en vierdelige schoorsteen bereiken een klein formaat wanneer verpakt. Tijdens het kamperen kook je gemakkelijk je maaltijden. )

 3. Mag niet geldt zo niet meer. Als ik moet koken of warm water nodig heb sloop ik alles om te overleven die d66’s hebben mooie grote houten hekken om hun villas, haha ze kunnen me wat..Rook de hele wijk uit…Gratis reptielen op spit erbij voor iedereen die honger heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in