Rusland levert gratis graan aan noodlijdende ontwikkelingslanden. Turkije zal dit verwerken en ook gratis bezorgen. Dit is een poging om de wereldwijde voedselcrisis, waaronder vooral arme landen zwaar te lijden hebben, te verlichten, schrijft Report24.news.

In veel ontwikkelingslanden zorgen de stijgende graanprijzen en de sterke Amerikaanse dollar voor bevoorradingsproblemen. Steeds meer mensen slaan daar hun individuele maaltijden over omdat ze het zich gewoonweg niet kunnen veroorloven om te eten. Een andere reden hiervoor is de oorlog in Oekraïne, die een negatief effect heeft op een deel van de wereldwijde tarwe-export en dus de prijzen opdrijft. Turkije wil volgens een bericht op basis van Turkse en Russische media nu samen met Rusland de nood enigszins lenigen.

“Wij zullen gratis Russische tarwe ontvangen en het in Turkije verwerkte graan zal aan acht landen worden geleverd volgens het verzoek van de Turkse president,” zei Vahit Kirişci, de Turkse minister van Landbouw, na een kabinetsvergadering tegen Turkse media. “We hebben in dit opzicht ongebruikte productiecapaciteit. Bijvoorbeeld in de meel-, deegwaren-, griesmeel- en bulgurindustrie. Nadat wij de gratis tarwe uit Rusland in onze eigen fabrieken hebben verwerkt, zullen wij deze naar minder ontwikkelde landen sturen,” voegde hij eraan toe.

Ook de Turkse president, Recep Tayyip Erdogan, benadrukte dat in dit verband stappen zijn ondernomen. “We zullen ervoor zorgen dat schepen met graan alle behoeftige landen bereiken, te beginnen met Somalië, Djibouti en Soedan, die problemen ondervinden door een ernstige voedselcrisis en hongersnood,” zei hij op de MÜSIAD Expo 2022 in Istanbul, volgens Daily Sabah News. Ook zullen meststoffen worden geleverd, aldus de verklaring.

  NAVO wil kernraketten plaatsen aan Russische grens van Finland - Finland zegt ja

De recente overeenkomsten om de wereld te voorzien van graan en kunstmest uit Rusland en Oekraïne met de hulp van Turkije kunnen de mondiale problemen in dit opzicht tenminste een beetje verlichten. Vooral wat betreft de sterke prijsstijgingen voor basisvoedingsmiddelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is tijd om doodsbang te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZwitserse studie: Een op de 38 liep hartschade op na booster – 800 keer vaker dan voorheen toegegeven
Volgend artikelOekraïnes grootste en meest moderne stad heeft geen elektriciteit of stromend water – Missie volbracht?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • dat vroeg ik me ook al af, maar dat zal ingaan tegen het narratief van de EU en corrupte gekochte land en volk verradende MSM.

   we zullen er dus weinig over lezen en als er al wat over in de MSM komt omdat ze er bv niet onderuit kunnen, zullen ze het verkopen met wat steken onder de gordel, je weet wel…

 1. Gratis graan? Wie houden ze voor de gek. Graan verbouwen kost veel geld. Het zaaisel, het bouwland, de gewasbestrijdingsmiddelen en de machines kosten allemaal veel geld. Het vervoer, de administratie en de medewerkers met hun uren.
  Dus worden de boeren die het verbouwen gratis geplukt? Wie betaalt alles? De overheid die het via de belastingen weer bij de Russen terughaalt? Sigaar uit een ander zijn doos?
  Maar zo speelt Rusland dat altijd. Pure propaganda en iedereen stinkt erin. Heel heel heel lang geleden had je daar een schitterend boekje over: ‘The Ugly American’ van Burdick en Lederer.

  • Ach, het is nooit goed. USA stuurt bommen, Rusland graan en de EU stuurt euro’s. Maar die Somaliers zitten hier qat te kauwen in sociale huurwoningen.

 2. Dat gaat BRICS+++++++++ worden.
  Of wij er nu officieel van horen of niet, zal wel een bericht worden dat een paar landen het Westen aan het verraden zijn.

 3. Ze kunnen geheim willen houden, maar dat lukt niet.
  Zo zit het leven niet in elkaar.
  Net zo min als “wat” ze voor ons in de toekomst “willen”.

  Vroeg of laat word het bekend, hoe goed ze hun best ook doen om iets geheim te houden

  Dat brengt me op een artikel dat ik onlangs las.
  De aanstichters v.d. situatie zoals die nu is, doen alles in alle openheid.
  Dus als we goed zoeken stuiten we op hun openheid.

  Dus wat geheim?

  Niets geheim, je geloofd erin of niet.

  BRICS wens ik veel succes, het is goed als de macht tegenmacht heeft.
  Noemden we dat vroeger concurentie,?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in