De meeste Amerikanen zijn bereid om de strijd van Oekraïne om zich af te scheiden van Rusland te steunen. Maar dat is wat er daar niet gebeurt, terwijl de VS hulppakket na hulppakket naar het gehavende land stuurt, schrijft Monica Showalter.

Volgens deze bekentenis gerapporteerd door Breitbart News:

Een topadviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft toegegeven dat corruptie zo welig tiert in de verwoeste voormalige Sovjetstaat dat ambtenaren “stelen alsof er geen morgen is”.

In een anonieme toespraak tot Time magazine zei een naar verluidt presidentiële topadviseur van Zelensky dat de inspanningen van de Oekraïense regering om corruptie uit te roeien vruchteloos zijn gebleken, omdat ze te laat werden uitgevoerd om enig effect te hebben, waaronder het ontslaan van minister van Defensie Oleksii Reznikov.

“Mensen stelen alsof er geen morgen is”, zou de topadviseur tegen de publicatie hebben gezegd, waarbij hij zei dat ambtenaren “geen angst voelen” om corruptie te plegen omdat het ontslag van Reznikov en anderen pas zes maanden nadat Zelenksy was gewaarschuwd dat het Ministerie van Defensie verdronk in corruptie, plaatsvond.

Elke dollar die wordt gestolen van een Amerikaanse belastingbetaler is geld dat door dit soort corruptie niet naar de oorlogsinspanningen van Oekraïne gaat.

Dus voor zover het Congres nog een hulppakket aan Oekraïne goedkeurt – het meest recente is een verzoek van $61 miljard van Joe Biden – is het geld voor iemands portemonnee in Oekraïne, geen geld om de Russen weg te jagen. De Russen zullen wel lachen nu ze steeds verder oprukken om hun oorlog te winnen.

  Kan de V.S. 3 grote oorlogen tegelijk voeren?

Het trieste hier is dat de ambtenaren die dit geld aannemen moeten weten dat de oorlogsinspanning verloren is en dat Oekraïne uiteindelijk niet gaat winnen. Het leger is dood, de getallen zijn er niet en de lokale bevolking omarmt de E.U. om te emigreren. Omdat de ambtenaren allemaal stelen, wedden ze er allemaal op dat Rusland gaat winnen en met dat als realiteit, vergaren ze hun eigen nest in plaatsen als Cyprus, Monaco en Zwitserland voor zichzelf om met hun voeten op de grond te belanden. Waarom vechten voor de toekomst van Oekraïne als je al hebt uitgerekend dat die er niet is en je het beste voor jezelf kunt zorgen voordat de geldstroom van de Big Guy opraakt?

Dat is wat hier aan de hand lijkt te zijn, maar toch blijven mensen als Joe Biden en de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, roepen om meer, meer, meer geld voor de oorlogsinspanningen, waarbij ze steeds holle oproepen doen over de democratie en het Westen die op het spel staan, terwijl het enige dat op het spel staat hun eigen bankrekeningen zijn.

Wat ongeveer net zo erg is, is dat de VS zaken als pensioenen van Oekraïense bureaucraten financiert alsof dat een gepast gebruik van Amerikaans belastinggeld is. Als Oekraïne het waard is om verdedigd te worden, dan moeten deze bureaucraten aan het werk blijven zonder dat ze dat doen en erop vertrouwen dat Oekraïne zal winnen en dat er een belastinggrondslag zal zijn om hun pensioenen te betalen. Maar dat soort risico’s nemen ze daar niet. Het draait allemaal om het voeden aan de troggen, en als de troggen opraken, pakken ze hun biezen en vertrekken ze naar Monaco, Oekraïne achterlatend zonder zijn nutteloze bureaucraten, wat een zegen zou kunnen zijn.

  NAVO-Top Verklaring: Fictie versus realiteit

Senator Rand Paul deed zijn best om een soort boekhouding te krijgen voor de besteding van deze voortdurende hulppakketten, maar werd aan beide kanten van het gangpad enorm afgepoeierd, wat raadselachtig was … maar alleen als je bedenkt dat er misschien ook Amerikaanse adviseurs en consultants zijn die hun zakken vullen. De meeste buitenlandse hulp gaat uiteindelijk naar Amerikaanse defensieaannemers en adviesbureaus in Washington, leden van het moeras die de draaideur in en uit de regering hebben genomen. Ik zou wel eens willen weten hoeveel Alexander Vindman verdient, gezien zijn veronderstelde werk voor Oekraïne, maar hij is lang niet de enige die bij dit spel betrokken is. Blijkbaar is een groot deel van de swamp dat ook.

Waarom financiert de VS dit überhaupt als er zo’n zwijnenstal gaande is? Als zelfs de leidende Oekraïners toegeven dat er “gestolen wordt alsof er geen morgen is”, is het tijd om de stekker eruit te trekken. Dit is geen oorlog voor onafhankelijkheid. Het is ook geen weg naar de overwinning. Het gaat helemaal niet om de overwinning. Het is ’s werelds grootste zwijnenstal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVIDEO’S: Palestijnse strijders vernietigen Israëlische tanks met RPG’s in straatgevechten
Volgend artikelJeffrey Prather en Mike Adams: Amerikaanse, Israëlische strijdkrachten zijn NIET voorbereid om te vechten in Gaza, noch om zich te verdedigen tegen de golf van Arabische soldaten die Israël willen vernietigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Dan kan de 500 miljoen van Ollogrin ook verdeeld worden. Schandalig dat het geld met bakken tegelijk uit NL verdwijnt, terwijl hier de armoede / voedselbanken steeds erger wordt. Wanbeleid van het prutte kabinet, dat het eigen volk laat barsten!

 2. Al de middelen die nu gespendeerd worden aan dé bodemloze put die Oekraine is zijn middelen van een onpeilbare grootorde die er niet meer zullen zijn voor onze pensioenen.
  Werk en betaal maar eens belastingen je hele leven lang om nul op het rekwest te krijgen als dan eindelijk de tijd gekomen is om op welverdiende rust te gaan.
  Sorry, het geld is op, Oekraine is er mee weg…..

  • Goed gezien Fem, en het ergste moet nog komen men verwacht nu al ongeveer 500miljard nodig te hebben voor weder opbouw en door de corruptie zal het nooit genoeg zijn.
   En het volgende drama is Gaza ze willen de Palestijnen nergens hebben in de regio tot dat er straks tientallen miljarden vanuit de EU die kant opgaan ,de golf staten en Iran willen wel wapens leveren wederopbouw is voor rekening van de Nederlandse belasting betaler of uit onze pensioen pot.

   • 500 Miljard voor wat er zal overblijven van Oekraïne, en ik vermoed dat er in ’t beste geval 3/4 zal van overblijven.
    En het grootste deel van die 500 miljard zal in de zakken van BlackRock terecht komen.

 3. Zal wel iets met chantage te maken hebben. Bijvoorbeeld opnames van hooggeplaatste regeringsleiders die dingen doen die t daglicht niet kunnen verdragen…..we weten allemaal wat dat kan zijn..

 4. “Red de stad koste wat kost” pleit Zelenski: Oekraïners verplaatsen alle brigades naar Avdifka – Leopard 2A6 en Bradley staan ​​in brand

  Oekraïners verlaten Zaporizja

  Schokkende beelden van brandende Leopard 2A6’s en Bradley’s komen van het Avdifka-front terwijl het Russische leger oprukt naar de hoofdweg die naar de stad leidt, die open blijft voor evacuatie en logistieke ondersteuning van Oekraïense formaties. >>>

  https://warnews247.gr/ektakto-soste-tin-poli-pasi-thysia-ekliparei-o-zelenski-oi-oukranoi-metaferoun-oles-tis-taxiarchies-stin-avntifka-flegontai-leopard-2a6-kai-bradley/

 5. Van dit verhaal klopt echt niets hoor!!😂😂 Mevrouw Ursula van de Lijken heeft zelf gezegd dat de Oekraine bijna bij de EU kan , Er zijn al 5 van de 7 punten om toe te treden gehaald!!!!!!!!!
  Er wordt helemaal niets gestolen daar en corruptie is al jaren geleden uitgeband.
  Nogmaals Oekraine kan gewoon bij de EU en U belastingbetaler mag nog verder uitgekleed worden om dat land weer “welvarend” te maken🤣🤣🤣🤣🤣

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in