Saleh Najm and Anas Sharif / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

We staan aan de vooravond van wat we een chaotische oorlog zouden kunnen noemen. Niet de formule die Israël in het verleden vaak gebruikte om tegenstanders te intimideren; dit is anders.

De Israëlische verslaggever Eddie Cohen zei, in de nasleep van de aanval op het Iraanse consulaat: “We zijn er heel duidelijk over dat we een oorlog willen beginnen met Iran en Hezbollah. Begrijpen jullie het nog steeds niet?”

“Israël wil Iran meeslepen in een grootschalige oorlog om de Iraanse nucleaire installaties te kunnen aanvallen,” hoewel deze installaties buiten Amerikaans en Israëlisch bereik liggen, begraven onder bergen, schrijft Alastair Crooke.

Cohen, en natuurlijk de militaire leiding van Israël, zullen dat weten; maar Israël zet zichzelf niettemin vast in een logica die alleen maar tot een nederlaag kan leiden. De nucleaire faciliteiten van Iran zijn veilig voor Israëlische aanvallen. De vernietiging van de Iraanse civiele infrastructuur, die in het open ligt, kan veel doden veroorzaken, maar zal niet per se de Iraanse staat doen instorten.

Trita Parsi plaatst het Israëlische oogmerk van de aanval op het Iraanse consulaat in Damascus in een andere context:

“Een belangrijk aspect van het gedrag van Israël – en de instemming van Biden daarmee – is dat Israël bezig is met een doelbewuste en systematische inspanning om bestaande wetten en normen rond oorlogvoering te vernietigen.

Zelfs in oorlogstijd zijn ambassades verboden terrein toch heeft Israël zojuist een Iraans diplomatiek gebouw in Damascus gebombardeerd.

Ziekenhuizen bombarderen is een oorlogsmisdaad en toch heeft Israël ELK ziekenhuis in Gaza gebombardeerd. Het heeft zelfs artsen en patiënten in ziekenhuizen vermoord.

Het Internationaal Gerechtshof heeft Israël verplicht om humanitaire hulp naar Gaza toe te laten. Israël verhindert actief dat er hulp binnenkomt.

Het uithongeren van burgers als oorlogsmethode is verboden onder internationaal humanitair recht. Israël heeft opzettelijk een hongersnood in Gaza veroorzaakt.

Ongerichte bombardementen zijn illegaal onder internationaal humanitair recht. Biden geeft zelf toe dat Israël Gaza zonder onderscheid bombardeert.”

De lijst gaat maar door … Maar de schending door Israël van de immuniteit die het Verdrag van Wenen toekent aan diplomatieke gebouwen – plus de status van de dodelijke slachtoffers – is zeer veelzeggend. Het is een belangrijk signaal: Israël wil oorlog – maar natuurlijk met steun van de VS.

Het doel van Israël is in de eerste plaats om de normen, conventies en wetten van oorlogvoering te vernietigen; om geopolitieke anarchie te creëren waarin alles kan en waardoor Netanyahu, met het Witte Huis gefrustreerd, maar instemmend met elke universele wet die opdringerig onder de voet wordt vertrapt, het hoofdstel van de VS kan vastgrijpen en het paard van het Witte Huis naar het water kan leiden – naar zijn regionale Einde van de Tijden ‘Grote Overwinning’; een noodzakelijkerwijs brute oorlog – voorbij bestaande rode lijnen en zonder grenzen.

Even symbolisch als de aanval op Damascus is het feit dat de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië – na een kleine ‘hat tip’ naar de Conventie van Wenen – weigerden om de aanval op het Iraanse consulaat te veroordelen, waarmee ze een schaduw van twijfel plaatsten over de immuniteit van de Conventie van Wenen voor diplomatieke gebouwen.

Impliciet zal deze weigering om te veroordelen alom worden opgevat als een zachte vergoelijking van Israëls eerste voorzichtige stap in de richting van oorlog met Hezbollah en Iran.

  Meer mensen zijn tegenwoordig bezig met CATASTROFE PREPPING dan ooit tevoren

Dit Israëlische chaotische ‘Bijbelse’ nihilisme heeft echter geen zuiver rationele relatie met Netanyahu’s streven naar een ‘Grote Overwinning’. De realiteit is dat Israël zijn afschrikking is kwijtgeraakt. Het zal niet terugkeren; de diepe woede in de hele islamitische wereld die Israël heeft opgewekt door zijn bloedbaden in Gaza in de afgelopen zes maanden sluiten dat uit.

Maar er is nog een tweede, bijkomende reden waarom Israël vastbesloten is om opzettelijk humanitaire wetten en normen aan zijn laars te lappen: De Israëlische journalist Yuval Abraham doet in +972 Magazine uitgebreid verslag van hoe Israël een AI-machine (genaamd ‘Lavender’) heeft ontwikkeld om dodenlijsten te genereren in Gaza – met bijna geen menselijke verificatie; alleen een “rubberen stempel” controle van ongeveer “20 seconden” om er zeker van te zijn dat het AI-doelwit mannelijk is (omdat er geen vrouwen bekend zijn die tot het verzetsleger behoren).

De flagrante buitenwettelijkheid achter de Gaza ‘dodenlijst’ methodologie, zoals gerapporteerd door Abrahams verschillende bronnen, kan alleen worden geïmmuniseerd en beschermd door ze te normaliseren als slechts één onder een algemeen patroon van onwettigheden – en in feite, soeverein exceptionalisme te claimen:

“Het Israëlische leger valt systematisch individuen aan die het doelwit zijn terwijl ze in hun huis zijn – meestal ’s nachts terwijl het hele gezin aanwezig is – in plaats van tijdens militaire activiteiten … Extra geautomatiseerde systemen, waaronder een, schaamteloos genaamd “Waar is papa?” werden gebruikt – specifiek om doelwitten op te sporen wanneer ze de woning van hun gezin waren binnengegaan … Wanneer een huis werd aangevallen, meestal ’s nachts, was het individuele doelwit soms helemaal niet binnen.

Het resultaat is dat duizenden Palestijnen – meestal vrouwen en kinderen of mensen die niet betrokken waren bij de gevechten – werden weggevaagd door Israëlische luchtaanvallen, vooral tijdens de eerste weken van de oorlog, vanwege de beslissingen van het AI-programma.

“We waren niet geïnteresseerd in het doden van Hamas operatieven wanneer ze in een militair gebouw waren … of bezig waren met een militaire activiteit,” vertelde A., een inlichtingenofficier, aan +972 en Local Call. “Integendeel, de IDF bombardeerde hen zonder aarzelen in hun huizen – als eerste optie. Het is veel gemakkelijker om het huis van een gezin te bombarderen. Het systeem is gebouwd om ze in deze situaties te zoeken..

Bovendien … toen het aankwam op het richten op vermeende junior militanten gemarkeerd door Lavender, gaf het leger er de voorkeur aan om alleen ongeleide raketten te gebruiken, algemeen bekend als “domme” bommen (in tegenstelling tot “slimme” precisiebommen) die hele gebouwen kunnen vernietigen bovenop hun bewoners en aanzienlijke slachtoffers kunnen veroorzaken. Je wilt geen dure bommen verspillen aan onbelangrijke mensen – het is erg duur voor het land en er is een tekort [aan die bommen].

… Het leger besloot ook tijdens de eerste weken van de oorlog dat voor elke lagere Hamasmedewerker die Lavender markeerde, het toegestaan was om tot 15 of 20 burgers te doden… in het geval dat het doelwit een hogere Hamasmedewerker was met de rang van bataljon- of brigadecommandant – het leger gaf bij verschillende gelegenheden toestemming om meer dan 100 burgers te doden bij de moord op één enkele commandant.”

Lavender – dat werd ontwikkeld om menselijke doelwitten te creëren in de huidige oorlog – heeft ongeveer 37.000 Palestijnen gemarkeerd als vermoedelijke ‘Hamas-militanten’, de meesten van hen junior, voor moord (de IDF-woordvoerder ontkende het bestaan van zo’n dodenlijst in een verklaring aan +972 en Local Call).”

Dus, daar is het – geen wonder dat Israël probeert de details te camoufleren binnen een genormaliseerde algemene reeks van overtredingen tegen het humanitair recht: “Ze wilden ons toestaan om [de junior operatives] automatisch aan te vallen. Dat is de heilige graal. Als je eenmaal automatisch gaat, wordt het genereren van doelen een gekkenhuis.”

Het is niet moeilijk om te speculeren wat het ICJ zou kunnen bepalen …

  Dr. Coleman: Nieuwe Oorlogsorde - Israël, Gaza en de Derde Wereldoorlog: Ongemakkelijke waarheden

Is er iemand die zich kan voorstellen dat deze gebrekkige Lavendel AI machine niet gevraagd zou worden om zijn dodenlijsten af te leveren, mocht Israël besluiten om Libanon binnen te vallen? (Nog een reden om de procedures in Gaza eerst te normaliseren).

Het belangrijkste punt in het rapport van +972 Magazine (met meerdere bronnen) is dat de IDF niet gefocust was op het gericht uitschakelen van de Qassam Brigades van Hamas (zoals werd beweerd):

“Het was voor mij zeer verrassend dat ons werd gevraagd een huis te bombarderen om een grondsoldaat te doden, wiens belang in de gevechten zo laag was,” zei een bron over het gebruik van AI om vermeende laaggeplaatste militanten te markeren:

“Ik gaf die doelen de bijnaam ‘vuilnisdoelen’. Toch vond ik ze ethischer dan de doelen die we alleen maar bombardeerden voor ‘afschrikking’ – hoogbouw die geëvacueerd en omvergeworpen wordt alleen maar om vernietiging te veroorzaken.”

Dit rapport maakt duidelijk onzin van de beweringen van Israël dat het 19 van de 24 Hamasbataljons heeft ontmanteld: Een bron, kritisch over Lavenders onnauwkeurigheid, wijst op de voor de hand liggende fout: “Het is een vage grens”; Hoe kun je een Hamasstrijder onderscheiden van elke andere Gazaanse burgerman?

“Op het hoogtepunt slaagde het systeem erin om 37.000 mensen te genereren als potentiële menselijke doelwitten”, zei B. “Maar de aantallen veranderden voortdurend, omdat het afhangt van waar je de lat legt voor wat een Hamasstrijder is. Er waren tijden dat een Hamas-medewerker breder werd gedefinieerd, en toen begon de machine ons allerlei soorten burgerbeschermers en politieagenten te leveren, aan wie het zonde zou zijn om bommen te verspillen.”

Vorige week nog werd oorlogskabinetslid en minister Ron Dermer afgevaardigd om naar Washington te reizen om te pleiten dat het succes van de IDF in het ontmantelen van 19 Hamasbataljons een inval in Rafah rechtvaardigde om de 4 tot 5 bataljons te ontmantelen waarvan Israël beweert dat ze nog in Rafah zijn.

Wat duidelijk is, is dat AI een belangrijk Israëlisch hulpmiddel was bij de ‘overwinning’ van Gaza. Israël ging een ‘rook en spiegels verhaal’ verkopen dat gebaseerd was op ‘Lavendel’.

De Palestijnen daarentegen, die zich bewust zijn van hun kwantitatieve inferioriteit, kijken er heel anders tegenaan: ze zijn overgestapt op een nieuwe manier van denken die de eenvoudige daad van verzet een beschavingsbetekenis geeft – een weg naar een metafysische overwinning (en heel misschien een soort militaire overwinning), zo niet tijdens hun leven, dan toch voor het Palestijnse Volk daarna. Dit is de asymmetrische aard van het conflict die Israël nooit heeft kunnen begrijpen.

  Israël zou vernietigd kunnen worden

Israël wil gevreesd worden, in de overtuiging dat dit zijn afschrikking zal herstellen. Amira Hass schrijft dat ongeacht enige afschuw voor deze regering en haar leden: “De overgrote meerderheid [van de Israëli’s] gelooft nog steeds dat oorlog de oplossing is.” En Mairav Zonszein schrijft in Foreign Policy dat “Het probleem niet alleen Netanyahu is, maar ook de Israëlische samenleving”:

“De focus op Netanyahu is een handige afleiding van het feit dat de oorlog in Gaza niet Netanyahu’s oorlog is, het is Israëls oorlog – en het probleem is niet alleen Netanyahu; het is het Israëlische electoraat … Een grote meerderheid van 88 procent van de Joodse Israëli’s die in januari werd ondervraagd, gelooft dat het verbazingwekkende aantal Palestijnse doden, dat op dat moment de 25.000 had overschreden, gerechtvaardigd is. Een grote meerderheid van het Joodse publiek vindt ook dat de [IDF] voldoende of zelfs te weinig geweld gebruikt in Gaza … Alle schuld op de premier afschuiven gaat voorbij aan het punt. Het gaat voorbij aan het feit dat Israëli’s het systeem van hun land van militaire bezetting en ontmenselijking van de Palestijnen al lang voorstaan, mogelijk maken of zich erbij neerleggen.”

Toch heeft noch Israël, noch de VS een alomvattende strategie voor deze oorlog. De Israëlische aanpak is alleen maar tactisch – beweren dat ze Hamas hebben gedegradeerd; Gaza veranderen in een humanitaire hel en de weg bereiden voor het “beslissende plan” dat Bezalel Smotrich voor de Palestijnen heeft bedacht. Amira Hass opnieuw:

“Ofwel akkoord gaan met een inferieure status, emigreren en ogenschijnlijk vrijwillig ontworteld worden, ofwel de nederlaag en dood tegemoet zien in een oorlog. Dit is het plan dat nu wordt uitgevoerd in Gaza en de Westelijke Jordaanoever – met de meeste Israëli’s die dienen als actieve en enthousiaste medeplichtigen, of passief berusten in de uitvoering ervan.”

De ‘visie’ van de VS is ook tactisch (en ver verwijderd van de werkelijkheid) – Ze stellen zich de transformatie van Gaza in een ‘Vichy collaborerende’ staat voor; ze stellen zich voor dat politieke druk door de Fransen in Libanon Hezbollah zal dwingen zich terug te trekken uit zijn voorouderlijk land in Zuid-Libanon; en ze stellen zich voor dat het Witte Huis Biden in staat is om politiek te bereiken door druk uit te oefenen wat Israël militair niet kan.

De paradox is dat, nu Israël en de VS afhankelijk zijn van een ‘imago’ dat verward is met de werkelijkheid, dit ook in het voordeel werkt van Iran en het Verzetsfront. (Zoals het oude gezegde luidt: ‘onderbreek je vijand niet als hij fouten maakt’).


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israëlisch 7 oktober posterkind gedood door Israëlische tank, onthullen ooggetuigenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet tijdperk van de long vax is stilletjes gearriveerd nu Yale-onderzoekers de symptomen gedetailleerd beschrijven
Volgend artikelOekraïne vrijwaart clowns van militaire dienstplicht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Israël is al duizenden jaren de vijand van ieder Volk op aarde…laat het duidelijk zijn wat de reden hiervan is..de uitverkorenen zijn het werk van de gedrochten in de onderbuik van deze Planeet..

  2. Iran, een land met fijne mensen. We moeten met deze mensen samenwerken in plaats van naar het verrotte Amerika en Israel luisteren en dit land kapotsanctioneren. Maar ook bij deze mensen is de maat een keer vol en dan zullen ook zij hun klauwen uitslaan. Wij zullen dan overal vertellen dat de islam ons aangevallen heeft en daarmee onze handen in onschuld proberen te wassen. De enige oorlog die “onze” oorlog moet zijn is die tegen onze eigen regeringen die ons kapot maken en met ons vele andere volken.

    • ‘De enige oorlog die “onze” oorlog moet zijn is die tegen onze eigen regeringen die ons kapot maken en met ons vele andere volken.’

      🎯🎯🎯

  3. Het westen is een meedogenloze struikrover die rooft op een manier dat ze hun slachtoffers de schuld kunnen geven. Kijk een filmpje over de Khazaren en je zult heel snel doorhebben dat het hele westen is overgenomen door Khazaren, die werken namelijk exact zoals het westen dat doet… als satanische barbaren, kille gevoelloze, gewetenloze reptielen, opportunistische verraders, moordenaars en verkrachters… precies zoals de Khazaren bekend stonden in Rusland, China, Azië en het middenoosten. Van oorsprong komen de Khazaren TOEVALLIG ook uit de regio Oekraïne. Als Oekraïne valt, stort de hele satanische maffia in elkaar.

  4. Tijdens de oorlog van de nato tegen Yougoslavië stoorde deze zich ook niet aan “internationale ” wetten en bombardeerden ze eveneens de Chinese en Russische ambassade in Servië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in