Dit soort dingen schrijft zichzelf. Newsweek en de New York Times hebben stukken gepubliceerd die lijnrecht tegenover elkaar staan. Newsweek blijft maar hameren op het feit dat Rusland (eindelijk) geen raketten meer heeft – Rusland verandert van oorlogsstrategie nu de raketten opraken. Ik denk dat ze de New York Times niet lezen, die het rapport van Julian E. Barnes, Eric Schmitt en Thomas Gibbons-Neff publiceerde: Rusland overwint sancties om rakettenproductie te verhogen, zeggen ambtenaren, schrijft Larry Johnson.

Het stuk in de New York Times, gepubliceerd op 13 september, meldde:

Rusland is er volgens Amerikaanse, Europese en Oekraïense functionarissen in geslaagd om sancties en exportcontroles van het Westen te omzeilen om zijn raketproductie uit te breiden tot boven het vooroorlogse niveau, waardoor Oekraïne de komende maanden extra kwetsbaar wordt voor intensievere aanvallen…

In minder dan een jaar na het begin van de oorlog heeft Rusland de handel in kritieke onderdelen weer opgebouwd door ze door landen als Armenië en Turkije te leiden. Amerikaanse en Europese regelgevers hebben geprobeerd samen te werken om de export van chips naar Rusland aan banden te leggen, maar het lukte maar niet om de stroom via landen met banden met Moskou te stoppen…

Vandaag de dag hebben Russische ambtenaren hun economie opnieuw ingericht om zich te richten op defensieproductie. Met de inkomsten uit hoge energieprijzen zijn de Russische veiligheidsdiensten en het ministerie van Defensie in staat geweest om de micro-elektronica en andere westerse materialen binnen te smokkelen die nodig zijn voor kruisraketten en andere precisiegeleide wapens. Als gevolg hiervan is de militaire productie niet alleen hersteld, maar zelfs gestegen.

  Overlopers, protesten, insubordinatie - de chaos in het Oekraïense leger neemt toe

Voor de oorlog, zei een hoge Westerse defensieambtenaar, kon Rusland 100 tanks per jaar maken; nu produceren ze er 200.

Hoewel Barnes, Schmitt en Gibbons-Neff terecht opmerken dat Rusland niet wordt afgeschrikt door de sancties en dat zijn defensie-industrie alle munitie, tanks en raketten produceert die het Russische leger nodig heeft, zijn ze goedgelovig als ze de bewering van Amerikaanse functionarissen accepteren dat Rusland deze magie toepast omdat het de sancties ontwijkt. De journalisten van de New York Times begrijpen het nog steeds niet – Rusland is, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, een industriële macht en heeft de technische vaardigheden en materiële middelen die nodig zijn om de wapens te produceren die Rusland nodig heeft.

Dat brengt me bij het laatste artikel van Newsweek (gepubliceerd op 15 november). De kop van het stuk in Newsweek is gedeeltelijk onjuist en misleidend. Alia Slisco schrijft:

Rusland richt zich naar verluidt op het drone-trainingen terwijl het te maken heeft met een tekort aan raketten en militaire uitrusting die gebruikt worden in de voortdurende oorlog met Oekraïne.

Hoewel er aanwijzingen zijn dat Rusland het gebruik van raketten in Oekraïne de afgelopen maanden drastisch heeft verminderd, is het land mogelijk bezig met het aanleggen van een grote voorraad van deze wapens om te gebruiken bij een naderende winteraanval. Ondertussen gebruikt Moskou misschien andere wapens om de huidige aanval voort te zetten.

Slisco heeft gelijk dat Rusland meer First Person View drones gebruikt om Oekraïense militaire posities aan te vallen. Maar dat bewijst niet dat Rusland geen raketten meer heeft. Slisco geeft zelfs toe dat Rusland “misschien een grote voorraad” raketten aan het aanleggen is om te gebruiken als Moskou besluit om een grootschalig tegenoffensief te lanceren.

  Oekraïne Update: Steeds meer deelstaatjes sluiten zich bij Rusland aan (Video's)

Als je het artikel leest, gaat het niet over raketten. Het gaat over het dramatisch toegenomen gebruik van drones door Rusland om Oekraïense troepen aan te vallen met verwoestende resultaten.

Rusland lanceert raketten als dat zijn tactische en strategische doelen dient. Op dit moment doodt Rusland Oekraïners met veel goedkopere technologie en naarmate de tijd verstrijkt, ontwikkelt het steeds geavanceerdere en dodelijkere drones. Dit herinnert ons er weer aan dat Oekraïne in de problemen zit.

Bonus video’s:

Volledige compilatie van Russische brute droppings van de afgelopen dag (18 november)

Meer dood-droppings op AFU (18+)

Rusland + drones = AFU-lijken

Meer directe FPV hits van Russische Sudoplatov Bataljon


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De chef van de Britse generale staf is geschokt door de vernietiging van Challenger II door de RussenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF beveelt overheden van de wereld om de leeftijd van instemming te verlagen naar 12 jaar
Volgend artikelHoeveel Amerikaanse Congresleden zijn schuldig aan Epstein-style pedo-criminaliteit? Generaal Mike Flynn zegt dat het er veel zijn, en ze worden in het nauw gedreven door globalistische acteurs
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Die Russen zijn niet gek.Het gaat precies zoals ik verwacht had.Ik vermoed dat tegen maart de Russen Odessa hebben ingenomen.
  Dan mag Ukraine naar de onderhandelingstafel.Ze hebben dan niets meer te eisen.
  Eigenlijk nu al niet,maar het colombiaanse feestpoeder is nog niet uitgewerkt bij zwendelenski.
  Knap als er iemand nu nog wat tegen Rusland durft te beginnen.
  Wachten is nu op wat voor false flag we nu weer te zien krijgen net als in Palestina.

  • Nee hoor
   Dit gaat zo door tot aan de poolse grens
   Traag voortploegend door westerse wapen leveranties,
   Ukrainse militairen, westerse soldaat vrijwilligers en contractors
   En over een jaar of wat ook nog wat nato troepen en dan word het
   Te duur en usa doet toch niet of halfbakken mee en haakt nato ook weer af
   Maand na maand jaar na jaar zal het zich voort slepen

   Reken maar op een jaar of 10

 2. Trieste beelden, mag toch hopen dat er snel een einde aan komt. Er zijn al genoeg mensen gestorven voor die duivels die aan de top zitten

 3. Ik vind dit zo zielig. Ik ben helemaal voor rusland. Maar deze mannen zij. Ws zo in een busje gepleird . En E moesten je ziet ze gewoon worstelen. Ik hoop dat dat kk wef heel snel dood gemaakt wordt bah

 4. Er zijn verschrikkelijk veel zaken waar ik helemaal geen verstand van heb, maar is Rusland nou echt zo afhankelijk van andere landen qua die micro-chips, of hoe dat noemen wilt?

  En ja….dit is een vraag.

  • Inhetmeer,
   Ze halen hun ‘chips’ toch uit wasmachines ! Om je dood te lachen.
   De Russen zijn ook op technologisch vlak ver op ons vooruit, mede ook dank zij de ‘spionage’ technieken van China dat b.v. veel geleerd heeft van ASML.
   Vergelijk hun ruimteprogramma eens met dat van Amerika.
   Ik heb hier een draagbare radio, 7 golven, merk Selena, bouwjaar 1970, made in Russia en die is nog perfecte staat. (niet te koop)

   • “mede ook dank zij de ‘spionage’ technieken van China”

    china hoeft niet te spioneren; ze krijgen alle kennis aangeleverd door de bedrijven die zonodig naar China wilden/willen vanwege de lage lonen en dus winstoptimalisatie.
    en na China werd het India en Pakistan en….
    en europa zelf heeft zich daarmee opgehangen, maar goed winst optimalisatie voor enkelen was/is belangrijker dan continuïteit voor een heel continent.

 5. Nederland heeft toch ook nog ergens atoombommen liggen. Bommen uit de 60er jaren, ouwe leem. Durft niemand op de knop te drukken bang dat dat ding meteen ontploft. Rutte, Jetten, Ollongren, Timmermans naar het front.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in