Het Oekraïense tegenoffensief lijdt zware verliezen. Alleen al in dit ene deel van het front zijn VIJF Leopard tanks en twee Bradley infanteriegevechtsvoertuigen tot schroot verwerkt. Moon of Alabama stelt dat Oekraïne binnenkort op een gegeven moment gedwongen zal worden om te onderhandelen.

Een andere Oekraïense aanval liep vast in een mijnenveld.

Verliezen:

 • 3 Finse Leopard 2R met mijnopruimingsuitrusting
 • 1 Duitse Bergepanzer III bergingstank (gebaseerd op het Leopard 2 chassis) met mijnopruimingsuitrusting
 • 2 Duitse Leopard 2A6M
 • 2 Amerikaanse M2 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen
 • 1 Amerikaans MaxxPro gepantserd transportvoertuig
 • 1 Amerikaans HMMWV gepantserd transportvoertuig
 • 1 ongeïdentificeerd voertuig

Dit volgt op andere belangrijke recente verliezen.

De totale vervangingskosten van de bovenstaande voertuigen tegen huidige waarde is ongeveer 60-70 miljoen dollar.

In de lente en zomer van 2022 vernietigden de Russische strijdkrachten het reguliere Oekraïense vooroorlogse leger. Het werd vervangen door materiaal uit de Sovjettijd uit Oost-Europese staten en Oekraïense dienstplichtigen. Begin dit jaar was dat tweede leger ook vernietigd.

Waar we nu getuige van zijn, is de demilitarisatie van het derde leger van Oekraïne.

Zoals ik in januari in detail heb beschreven:

De voorraden van twee complete legers zijn inmiddels vernietigd in Oekraïne. De middelen voor een kleiner derde leger zullen geleverd worden in de volgende rondes van “westerse” leveringen van uitrusting in de komende maanden. Rusland zal het derde leger van Oekraïne vernietigen, net zoals het het eerste en tweede leger heeft vernietigd. Het is twijfelachtig of het “Westen” nog genoeg materiaal heeft om Oekraïne van een vierde leger te voorzien.

Dan blijven er slechts twee opties over. ‘Westerse’ legers sturen met het materiaal dat ze nog hebben of de overwinning uitroepen en naar huis gaan.

Prigozhin gaat in ballingschap maar laat een blik wormen achter

Ik heb niet het gevoel dat de VS of Europa hun soldaten naar Oekraïne willen sturen. Het is overduidelijk dat hun lot niet anders zou zijn dan dat van de Oekraïners.

Dan blijven onderhandelingen als enige optie over. Er zal veel aarzeling zijn, want de prijs die Rusland zal vragen om de oorlog te stoppen, zal hoog zijn:

Zal Rusland bijvoorbeeld aandringen op het veiligstellen van de rechten op het hele grondgebied ten oosten van de rivier de Dnjepr en op een speciale status voor Odessa? Ik denk van wel. Odessa zou dan niet langer door Oekraïne worden geregeerd. Ik verwacht ook dat Rusland (niet-onderhandelbaar) de arrestatie en vervolging zal eisen van degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord op 42 Russisch sprekende Oekraïners in 2014, die hun toevlucht zochten in het Vakbondshuis.

Ik verwacht ook dat Rusland de ontmanteling zal eisen van de Aegis-raketsystemen van de NAVO in Polen en Roemenië en een verbod op het stationeren van Amerikaanse of NAVO-troepen in landen die aan Oekraïne grenzen. In het licht van Ruslands verklaarde doel van denazificatie zou het me niet verbazen als Rusland eist dat de wetten van Oekraïne worden veranderd en dat aan Nazi’s gelieerde partijen en symbolen worden verboden.

Ik denk dat Rusland alle historische Russische regio’s, in ieder geval de regio’s die Lenin en Chroesjtsjov om welke reden dan ook aan Oekraïne hebben gegeven, weer onder Russische controle wil hebben. Rusland zal ook eisen dat alle sancties tegen Rusland worden opgeheven.

Het Westen begrijpt niet dat Rusland gelooft dat het de oorlog in Oekraïne aan het winnen is en dat het thuis geen economische of politieke schade lijdt. En als je de internationale arena meerekent, is de oorlog een zegen gebleken voor de inspanningen van Rusland om een nieuw internationaal financieel/handelssysteem te helpen creëren dat de controle van Washington omzeilt. Met andere woorden, Rusland heeft weinig reden om te onderhandelen over concessies van Rusland.

Duitsland betaalt voor steun aan Oekraïne door stijgende prijzen en dalende welvaart van burgers

Het zal nog wel even duren voordat het “westerse” publiek de propaganda “Oekraïne is aan de winnende hand” niet meer slikt, maar de realiteit erkent. Er zullen helaas ook nog meer Oekraïense en Russische verliezen nodig zijn.

Maar ik ben ervan overtuigd, misschien te hoopvol, dat het einde van de oorlog nu in zicht komt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bundeswehr Generaal Kujat: Oorlog in Oekraïne is verloren, Duitsland staat nu tegenover een boos Rusland… alleenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO “Wunderwaffens” branden: CNN geeft toe dat Kiev 15% van zijn volledige VS Bradley infanterie gevechtsvloot in de afgelopen week heeft verloren
Volgend artikelNa zinloos enorme hoeveelheden materiaal vernietigd te hebben, eist de Kievse Junta dat Duitsland meer tanks geeft
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Voordat deze SMO begon, was ik ervan overtuigd dat het Licht wint.
  Deze lantaarn wordt gedragen door echte mensen, met hart en ziel.
  Deze overwinning zal nooit meer een concessie doen met satan.
  Er zal volgens mij geen serieus document meer worden ondertekend door Rusland, waar ook een handtekening van een satanische pedofiele neocon op staat.
  Rusland zal hooguit proberen geld te verdienen aan het zinkende schip dat ooit europa was.
  De wereld is zoveel groter en mooier en daarom is het zonde als Rusland haar tijd verspilt aan criminelen die nooit meer zijn te vertrouwen.

  • Rutte en zijn oorlog is ten einde zij weten niet hoe ze nog uit dat misdrijf tegen over het volk maar ook tegen de vele jonge soldaten aan beide zijde nog kunnen rechtvaardigen maar ook het volk die achter Rutte en zijn elite staat beginnen in te zien dat het nergens anders om gaat dan macht en vernietiging van de nutteloze, het za dan ook niet meer lang duren of het VVD en de linkse volksverraders zullen een nazie kruis dragen net zoals in de tijden van de tweede wereld oorlog, maar er gaat nog iets gebeuren de nutte lozen zullen een doodskop op hen mouwen krijgen waar politie en de militaire gewoon op mogen schieten als het hun uit komt gisteren filmpje gezien op ZDF waar wij wederom te zien krijgen wat ons staat te gebeuren. Denk eraan verraders wonen nu al in je straat wij hebben het allemaal kunnen aanschouwen in de zogenaamde corona pandemie hoe snel het volk NSB’ers worden helaas het tuig zit niet alleen bij de elite maar ook onder de VVD D66 en de linkse kiezers maar nog erger Hitler zal naar de achtergrond verdwijnen bij de misdaden die nu al plaats vinden op een weerloze bevolking, jammer dat het volk het niet wilt inzien.

 2. Gewoon hoopvol dat Russia het westen daarmee vernietigd en dat ook wij terug een normale wereld terugkrijgen en alle verrotte regeringen van deze bol 🌎 verdwijnen en hun schandelijke gedrag wordt vergoed aan de slachtoffers vroeger én Nu…❤️🇷🇺

  • Het westen vernietigen betekent ook steden in Nederland vernietigen. Rotterdam bijvoorbeeld. Heeft u dat ook op zicht met uw opmerking?

    • Wij waren toch dat volk die de Duitse burgers misdadigers vonden hoe noemen wij de verraders van ons volk buiten het fijt dat het VVD’ers en D66 kiezers zijn wanneer gaan wij onze arm ook strekken en roepen heil Hitleerrrrrrrrrrrr

   • Joop Visser juni 13, 2023 at 15:47
    Ga je zielig doen.
    Ook Nederland heeft boter op z’n hoofd.Heb je toevallig een Ukraine-vlag opgehangen??
    nederland heeft kleur bekent en partij gekozen.
    Hier kan zelfs pRutte zich niet uitlullen,want ik denk niet dat de Russen nu nog zin hebben,om te luisteren.
    Zelfs als alleen england aangepakt eord,krijgen we nog een tik mee.
    Wat had je dan verwacht.
    Zoaks de Duisters in WOII maling hadden aaan Nederlandse neutraliteit,zoveel maling heeft onze regering aan ins,het volk.
    Rusland,kom er maar in.

   • Een beetje genuanceerd leren denken, Joe. Destroying the west kan ook betekenen de vernietiging van het systeem en de marionetten die dit mogelijk hebben gemaakt. Om dat te bereiken hoeft er in principe niets moois vernietigd te worden. Toch?

  • Ja ik zeg dat vaak maar gelukkig gezien mijn leeftijd zal ik er niet meer veel van mee krijgen jammer voor de kinderen maar zij zullen ook eens uit hun bedje op moeten staan en een keuze maken tussen slaaf of moordenaar er zijn geen andere smaken helaas voor hun.

 3. Joop Visser…lekker janken joh…die hele randstad is een poel van verderf en rot.
  Hebben jullie allen zelf voor gekozen….zie geen milities de straten schoonvegen van moslim en migrantentuig …jij wel?
  Zie geen milities de perverse ,satanische en pedofiele politici,justitiekanalen,in den haag e.o. huishouden? jij wel?
  Jank verder en neem nog een aldi biertje met een chippie op de bank met je netlflix…

 4. Rotterdam was eens de stad van de havenarbeiders maar nu zij niet meer nodig zijn is het stil om hun heen geworden, eens vervloekte zij de Duitsers nog maar zij zijn nu de nieuwe NL Duitser zonder eer of gevoel zij laten hun land afnemen hun huizen hun ouders vermoorden en zelfs hun kinderen om in het goed boekje bij die smerige elite te mogen staan en nu nog vele malen slechter zijn dan de SS’ers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in