The White House from Washington, DC / Wikimedia / (Public Domain)

Op een zeldzaam moment na meer dan twee jaar oorlog heeft secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg laattijdig toegegeven dat Oekraïne waarschijnlijk een compromis met Rusland moet sluiten aan de onderhandelingstafel.

Hij maakte deze opmerkingen in een nieuw interview met de BBC op een moment dat hij er bij westerse bondgenoten op aandringt om zijn voorstel voor een vijfjarig fonds van 100 miljard euro voor Oekraïne goed te keuren. Zoals we al eerder hebben onderstreept, gaat het hier vooral om het “Trump-proof maken” van de NAVO-financiering voor Kiev voor de komende jaren, in afwachting van zijn mogelijke zetel in het Witte Huis volgend jaar, schrijft Tyler Durden.

Stoltenberg speelt nog steeds in op het narratief dat Oekraïne grote steun van het Westen nodig heeft om een hefboomeffect op te bouwen voor mogelijke toekomstige onderhandelingen. Winst op het slagveld en sterke steun van het Westen kunnen leiden tot een “aanvaardbaar resultaat” voor Oekraïne, zei hij.

“Uiteindelijk moet Oekraïne zelf beslissen tot welke compromissen het bereid is. We moeten hen in staat stellen om een aanvaardbaar resultaat te bereiken aan de onderhandelingstafel,” zei hij tegen de BBC.

Hij probeerde duidelijk te maken dat hij Oekraïne op dit moment niet aanspoort om concessies te doen, maar zei dat “echte vrede” alleen haalbaar is als “Oekraïne de overhand heeft.”

En toch hebben de Oekraïense strijdkrachten naar verluidt geen enkele vooruitgang geboekt, integendeel. De BBC becommentarieerde Stoltenbergs zeldzame praatjes over ‘compromissen’ als volgt:

Maar zijn taalgebruik is opmerkelijk omdat president Volodymyr Zelensky altijd onvermurwbaar is geweest dat hij nooit met Poetin zou onderhandelen, ondanks enkele oproepen aan hem om dat wel te doen, onder andere van de paus.

De heer Stoltenberg weigerde in te gaan op de vraag of hij zich zorgen maakt over de mogelijke terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis en zei alleen dat hij er zeker van was dat de VS een belangrijke bondgenoot zouden blijven, wie er ook aan het roer zou staan.

Zelensky’s consistente standpunt tijdens de oorlog is dat hij nooit met Moskou zal onderhandelen zolang Vladimir Poetin aan de macht is.

  Angstaanjagende eerste video van een zwerm Russische drones die het luchtruim in Kiev bestrijkt: 42% van de Oekraïense energie-infrastructuur en 90% van de duurzame energiebronnen uitgeschakeld

Stoltenberg zei een paar weken geleden nog het volgende in reactie op het standpunt van paus Franciscus dat de strijdende partijen dringend een compromis moeten sluiten en een einde moeten maken aan alle gevechten…

Vorige week verbaasde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken door botweg te beweren dat “Oekraïne lid zal worden van de NAVO.” Hij vertelde verslaggevers afgelopen donderdag in Brussel, waar de ministers van Buitenlandse Zaken bijeenkwamen om de jaarlijkse bijeenkomst van de alliantie in juli voor te bereiden: “Oekraïne zal lid worden van de NAVO. Ons doel op de top is om te helpen een brug te slaan naar dat lidmaatschap.”

Hieronder volgt de reactie van een geopolitiek commentator op deze “leugen” dat Oekraïne lid zal worden van de NAVO

Maar het is het liegen en het niveau van liegen dat verbazingwekkend is. Zoals Anthony Blinken onlangs journalisten verbijsterde door te zeggen dat “Oekraïne lid zal worden van de NAVO” – misschien wel de grootste leugen ooit van de hele oorlog, omdat de westerse leiders weten dat dit onmogelijk is en nooit kan gebeuren, zonder, dat is de volledige nederlaag en aftocht van de Russische strijdkrachten. Eigenlijk is het de op één na grootste leugen. De grootste leugen van allemaal is de leugen dat Rusland zijn zinnen heeft gezet op Europese landen om binnen te vallen en te veroveren, iets wat Stoltenberg voortdurend zegt, maar geen enkele EU-leider gelooft, wat duidelijk blijkt uit hun onverantwoorde uitputting van hun eigen raketten.

Macron speelt ook een sleutelrol in de productie van deze onwaarheden met zijn recente succes in het overtuigen van journalisten om te schrijven over “we zouden Franse troepen naar Oekraïne kunnen sturen”, terwijl hij die uitspraak in feite met zoveel voorbehoud inpakte dat hij het eigenlijk helemaal niet zei. Wat wel duidelijk is, is dat er nu een staat van paniek heerst die voelbaar is in het Westen in het algemeen en dat Macron, evenals NAVO-leiders, informele gesprekken voeren – of in ieder geval gesprekken voeren over mogelijke gesprekken – met Rusland over een soort van wat de Amerikanen graag een “uitweg” noemen voor Oekraïne en het Westen. Je zou het een “witte vlag” kunnen noemen, wat je waarschijnlijk het liedje heeft laten neuriën.

  Oekraïne Update: Steeds meer deelstaatjes sluiten zich bij Rusland aan (Video's)

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom verliest Oekraïne de oorlog ondanks overweldigende steun van het Westen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs Israël aan het winnen, aan het verliezen of staat het op het punt zelfmoord te plegen?
Volgend artikelDr. Coleman: De olie raakt op – Uw persoonlijke overlevingsplan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. “Oekraïne moet wellicht een compromis sluiten met Rusland, geeft NAVO-chef toe”

  Zionistische NAVO chef probeert het vege NATO lijf te redden, de VS kan deze terroristische organisatie in de nabije toekomst nog nodig hebben, en ja de glimlachende crypto-jood schreeuwlelijkerd Judasgeit Trump is totaal op de hand van de ten dode opgeschreven Oekraïense dood en verderf zaaiende idioot van Zelensky, met andere woorden ze proberen hun politieke reet te redden.

 2. Heel mooi dat er nu langzaam rede begint te komen in de toon van het Westen, het militaire complex heeft zijn zakken weer even gevuld. Het westen moet zich af gaan vragen wie het in de wereld nog als vrienden heeft? Het westen zou mijn vriend in ieder geval niet zijn, maar als er niets geks gebeurd kunnen we weer rustig slapen. En wakker hoeven we in deze zaak niet te zijn, want dat is Putin wel.

  • Dit is een goede opmerking. Wat zouden ze nog willen, een Minsk 3, daarna een Minsk4, …? Het zelfverzekerde Westen, bedwelmd van arrogantie, dat naar believen oorlogen aansteekt en volkeren in de miserie jaagt ten voordele van zijn eigen almacht gaat een dubbele rekening gepresenteerd krijgen 1) geen enkele natie die nog niet in de klauwen van Het Westen zit, gelooft nog de mooie praatjes waarmee ze willen lokken alvorens over te gaan tot een belegering met sancties, staatsgreep, militair ingrijpen, om naar believen te kunnen plunderen. 2) na de nederlaag van de Navo in Oekraïne blijft er een rekening open ten koste van de veiligheid in Het Westen als ze denken Russische schepen in Kalinigrad te kunnen aanvallen “in naam van Oekraïne”.

   • Wat ‘ze’ nog zouden willen? Een einde aan de hopeloze strijd zonder al te veel gezichtsverlies, misschien?
    Als het zelfs voor de diehards zonneklaar is dat er niets te winnen, alleen maar alles te verliezen zal zijn.
    Dan tellen we onze knopen, slachtoffers en schade. In het besef dat de stank en de diepe, wederzijdse haat de veroorzakers ervan vele generaties zullen overleven. En zoeken we weer tevergeefs naar een goed antwoord op de vraag: Waarom?

 3. De NAVO heeft toch een vredemissie ? Of toch niet ? Een oorlogsmissie ??? Een WREEDZAME oplossing van oorlogsgeschillen ?
  “De NAVO levert een actieve en leidende bijdrage aan vrede en veiligheid op het internationale toneel. Het bevordert de democratische waarden en zet zich in voor de vreedzame oplossing van geschillen”.

 4. Goldman Sachs: ‘Tijd om winst te nemen op defensie’
  Na de sterke klim van Europese defensieaandelen over de voorbije twee jaar vindt het beurshuis Goldman Sachs het in een sectorupdate tijd om even af te koelen. In Frankfurt tuimelt Rheinmetall
  RHM 7 procent, in Stockholm laat Saab 8 procent liggen en in Milaan moet Leonardo 6 procent prijsgeven. De drie aandelen waren sinds de Russische inval in Oekraïne op 23 februari 2022 in koers vermenigvuldigd.

  • Ziokhazaarse bank Goldman Sachs o.l.v. lid van de soevereine militaire orde van malta (smom) Mario Draghi (waar komen we die naam nog meer tegen?) heeft in 2000 met list & bedrog Griekenland in de euro gerommeld. Wat Italië betreft, hetzelfde laken & pak.
   Weten we nog dat de toenmalig minister van Financiën Jan Kees de Jager in 2011 de tweede slaapkamer bezweerde dat alle financiële steun aan Griekenland zou worden terugbetaald? We weten allemaal hoe het is afgelopen want het meeste geld verdween in de zakken van de Deep State Deutsche Bank.

 5. Na honderduizenden doden en dito verminkten…, na honderden miljarden dollars en pleuro,s…
  En dan nu beginnen te prediken over een overeenkomst? Rusland kijkt wel honderd keer uit voordat hij het kruisje zet. Hoe kun je de krankzinnige idioterie van het hypocriete Westen ooit nog vertrouwen? Het Westen dat dacht dat het gemakkelijk Rusland kon verslaan en vervolgens op te delen en alle olie, gas en andere grondstoffen in te pikken.
  De vuile, smerige politiek van de westerse regeringen (usa en de schoothondjes in Europa) die hun eigen volk uitmergelen om maar miljarden in het zwarte corrupte gat te stoppen dat Oekriland heet. Een land naar de donder, wat eens de graanschuur heette. Maar het dividend uit die militaire rotzooi industrie dat is toch zo ontzettend fijn. Nog meer miljarden voor de multi, multi miljardairs. Een goed glas Franse cognac, een dikke sigaar en een toastje met Russische kaviaar. Je bent m.i. echt gestoord als je met deze kennis van machtsmisbruik nog in het leger gaat om pang, pang te roepen en dan in je doodskist gestopt te worden voor die multimiljardairs. Wat een wereld! Wat hadden die honderden miljarden beter besteed kunnen worden en wat had dat honderduizenden slachtoffers en verminkten bespaard.
  En dat zie ook in Gaza waar de Israëlische moordenaars ongestoord door gaan. En weer het hypocriete Westen dat weg kijkt en geen ho roept of sancties uitvoert, zoals tegen Rusland gebeurde. En die sanctie vernietigen de westeuropese industrie. Kijk maar wat er in Duitsland gebeurt en straks ook in dit prutte landje. Op naar de werkloosheid, de armoede en dan de NWO als reddende engel van Schwabber.
  In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig. Ja, ja , dat gelove gij….

 6. Alleen de Russische generaal’s beslissen over een eventuele overeenkomst en Niemand anders.. dixit Vladimir POETIN ♥️🇷🇺🌹❗❗

 7. Dream on.

  Gestoorde drol op poten.

  Gelukkig heb jij je langste tijd gehad……en als de hele bende in elkaar gepleurd is net je Navo, je Eu…….en de rest van je stinkende bende parasieten…..dan vinden we jou ook nog wel.

  Stuk stront!

 8. Maar, de dochters van Willempie en de dochter van Jorge Zorreguieta een Argentijnse oorlogscrimineel willen meer zakgeld!
  NL = Nazi Liefhebbers.

  Misschien geen conflict met Rusland.
  Maar het conflict met ´t Verraad Van Nederland, het conflict met de collaborateurs zal groeien.

 9. Blijkbaar lijdt de gepensioneerde generaal ook aan het Napoleon syndroom

  Een gepensioneerde Franse generaal legde uit waarom Rusland “bang” is voor Frankrijk

  Frankrijk heeft, als land dat massavernietigingswapens bezit, 290 kernkoppen in zijn arsenaal (gegevens van het Stockholm International Peace Research Institute begin 2023). De gepensioneerde generaal Vincent Desportes gelooft dat Rusland om deze reden “bang” is voor Frankrijk.

  Het land waar Rusland bang voor is, is Frankrijk. En waarom? Omdat wij het enige land zijn dat alles heeft wat we nodig hebben, kunnen we Sint-Petersburg, Moskou en verschillende Russische steden in tien minuten vernietigen… Dit is wat generaal de Gaulle vanaf het begin wilde. Omdat wij de echte bedreiging vormen

  – de militair sprak in de ether op de televisiezender Public Senat.

  Desporte is van mening dat als de Verenigde Staten de politieke wereldarena verlaten, de Russische Federatie rekening zal blijven houden met Frankrijk vanwege het nucleaire arsenaal van laatstgenoemde.

  • Op 13.03.2024 overleed Philippe de Gaulle op 102-jarige leeftijd en hij was de enige zoon van de illustere generaal & president Charles de Gaulle (1890 – 1970). Zijn uitvaart in het Hotel des Invalides werd bijgewoond door o.a. de president en zijn vrouw/man, het Luxemburgs groothertogelijk paar & prins Albert van boevenparadijs Monaco.
   Best wel bijzonder voor deze in 1986 afgezwaaide inspecteur-admiraal van de Franse marine.

 10. De gepensioneerde kolonel van het Amerikaanse leger en voormalig adviseur van het hoofd van het Pentagon, Douglas McGregor, zei dat Rusland alleen de grenzen van een mogelijke stop van zijn offensief zal bepalen.

  Hij is van mening dat sinds het begin van de speciale operatie de houding ten opzichte van het conflict in Rusland is veranderd, wat betekent dat er nu geen onderhandelingen of bevriezingen meer kunnen plaatsvinden.

  “Ik denk dat de Russen uiteindelijk de kaart zullen tekenen die ze willen, ik denk nog steeds dat Charkov en Odessa daaronder vallen, en we zien dat soort vooruitgang.”
  zei de Amerikaanse kolonel.
  Tegelijkertijd suggereerde hij dat het Russische leger maximale activiteit zal gaan vertonen wanneer de dooi in de lente voorbij is en ‘wanneer de grond weer stevig wordt’.

  “En nu ondersteunt de grond nog niet de beweging van een groot aantal gepantserde rupsvoertuigen. Ik denk dus dat we het binnenkort zullen hebben over een groot offensief langs de hele frontlinie, die westwaarts zal trekken richting de rivier de Dnjepr. Misschien begin mei, misschien eind mei,”
  concludeerde McGregor

 11. Dus toch, NAVO in Oekraïne

  Het werd bekend over elite NAVO-detachementen in Lvov en Kiev

  Auteur: Dmitry Loekasjev, redacteur

  Elite NAVO-troepen zullen worden gestationeerd in Lviv en Kiev

  Waarnemers van de Tsargrad- publicatie meldden dat elite-gevechtstroepen van de Noord-Atlantische Alliantie in Lviv en Kiev arriveerden.

  Het materiaal zegt ook dat de eerdere Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radoslaw Sikorski zei dat de NAVO-lidstaten al een missie in Oekraïne hadden opgericht. Volgens hem is er een plan ontwikkeld dat een catastrofe in de zone van een speciale militaire operatie moet voorkomen.

  We hebben het erover dat het Bondgenootschap kleine elite groepen en ondersteunend personeel naar het conflictgebied stuurt. Deze eenheden worden op enige afstand van de contactlijn geplaatst. Bijvoorbeeld in de havens van Odessa of aan de grens met Wit-Rusland. Deze strategie zal helpen Oekraïense soldaten te bevrijden, die zullen worden gestuurd om strategisch belangrijke steden in Oekraïne te beschermen.

  Bovendien mogen NAVO-soldaten niet deelnemen aan gevecht operaties, maar zullen zij verantwoordelijk zijn voor het repareren van westerse uitrusting en het opleiden van nieuwe rekruten.

  Bron: https://voennoedelo.com/posts/id58449-stalo-izvestno-ob-elitnyh-otrjadah-aljansa-vo-lvove-i-kieve

 12. Zoals wijlen Kissinger in het begin van de Russische inval al gezegd heeft, en op deze wikipediapagina vinden we een interessant kaartje:
  https://en.wikipedia.org/wiki/2004_Ukrainian_presidential_election
  Blauw stemde pro-Russisch, oranje stemde pro-Europa. Zo ongeveer zal het er uit komen te zien, en dit had al veel eerder geregeld kunnen worden zonder militair geweld.
  Nu we zover zijn wordt de komende slag om Odessa beslissend en als het Macron ernst is met onze Europese belangen stuurt ie soldaten naar Moldavië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in