Op 24 februari klonk het politieke Westen uitgesproken zelfverzekerd in de verwachting dat Rusland terug zou keren naar de rampzalige jaren negentig, met de sociale en economische vooruitzichten van het land schijnbaar aan flarden. De Russische deviezenreserves werden gestolen, de banken werden van SWIFT afgesneden, het westerse luchtruim werd verboden, terwijl alles wat ook maar in de verste verte met Rusland en zijn schitterende beschavingsbijdragen te maken had, effectief “gecanceld” werd. Volgens de Westerse media leek het gedaan te zijn met Rusland. Immers, was de “hele wereld” nu niet ondubbelzinnig tegen het land? Wel, misschien in de hoofden van de Westerse leiders, want die hebben een heel specifiek idee van wat “de wereld” is. De werkelijke wereld heeft niet “het voorrecht” om lid te zijn van deze “eliteclub”, schrijft Drago Bosnic.

Na verloop van tijd begon het politieke Westen echter zijn misplaatste zelfvertrouwen te verliezen. Naarmate het regime in Kiev nederlagen bleef lijden, en ondanks een massale mediacampagne om het als winnend af te schilderen, werden de mensen minder enthousiast. Dit werd nog erger toen de sancties het Westen meer begonnen te treffen dan Rusland zelf. De leiders van het Westen probeerden het narratief te spinnen, door te beweren dat de sancties zogenaamd geen boemerangeffect hadden, maar dat “de onuitgelokte, brute invasie van Rusland” de reden was van ieders problemen. In een recente column in de LA Times beschreef Doyle McManus zijn ervaring na een bezoek aan Europa. De columnist was in Italië om te zien hoe de sancties het leven in Europa beïnvloedden:

“Het was niet moeilijk om de effecten te vinden. Bent u ontevreden over $5 per gallon voor benzine? Probeer eens $8. “Het is pijnlijk om de tank te vullen,” jammerde mijn vriend Roberto Pesciani, een gepensioneerde leraar. Rekeningen van nutsbedrijven? De kosten van aardgas zijn in Italië vier keer zo hoog als in de VS. De verwarmingsprijzen zijn gestegen. De prijzen van levensmiddelen gaan omhoog. Alles gaat omhoog,” zei Pesciani.

  Het is TE LAAT voor de NAVO om de oorlog tegen Rusland te winnen ... hier is waarom

De zorgen gaan verder dan de inflatie. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio, waarschuwde onlangs dat de Russische blokkade van de graanexport van Oekraïne een wereldwijde broodoorlog zou kunnen ontketenen, met hongersnood in Afrika en een nieuwe golf van migranten op weg naar Europa tot gevolg. “Het probleem met sancties tegen Rusland is dat ze alleen zullen werken als ze ons ook pijn doen,” merkte Pesciani op.

Natuurlijk moet het valse narratief dat Rusland de Oekraïense havens blokkeert, koste wat kost in leven gehouden worden. Er is maar één “klein” probleem – het bestaat niet. Zoals gewoonlijk neemt de westerse leiding een kwestie en blaast ze opzettelijk buiten proporties op om “nuttige” politieke narratieven in leven te houden. Dit is echter een regelrechte, onvervalste leugen. Slechts één van de vele die uit het politieke Westen komen. Wat zeker waar is, is de komende voedselcrisis en de daaruit voortvloeiende chaos, maar de Europeanen hebben alleen zichzelf de schuld te geven. Zij hebben zich in feite afgesneden van Russische grondstoffen door embargo’s op te leggen, zelfs sancties op te leggen aan derden, maar tegelijkertijd klagen over tekorten en proberen de schuld op Rusland af te schuiven. Natuurlijk mislukt dat. Maar het politieke Westen blijft aandringen, en geeft de wereld zelfs de schuld, alleen maar omdat ze voedsel en andere eerste levensbehoeften uit Rusland probeert te betrekken.

McManus gaat dan verder met het uitleggen van de problemen waarmee de EU te kampen heeft:

“De economische pijn schept politieke problemen voor de Europese regeringen – Oekraïne-moeheid. “Het is er al,” vertelde Nathalie Tocci, directeur van het Italiaanse Instituut voor Internationale Zaken. “De pijn is natuurlijk veel groter in Rusland, maar onze pijntolerantie is lager. De vraag is dus welke curve steiler is – het vermogen van Rusland om oorlog te voeren of ons vermogen om economische pijn te verdragen. De Russische president Vladimir Poetin gokt erop dat hij die wedstrijd zal winnen. De economische sancties van het Westen “hadden van meet af aan geen kans van slagen,” zei hij. “Wij zijn een sterk volk en kunnen elke uitdaging aan.””

  Oekraïne Situatie Rapport - Meer raketten, aanvalsplannen, artillerie treft moreel

Hoewel de notie dat “de pijn in Rusland veel groter is” op zijn best twijfelachtig is, kan Rusland wel degelijk veel meer verdragen. McManus noemde ook de recente peiling van de ECFR (European Council on Foreign Relations) in 10 landen, waaruit blijkt dat de Europeanen vrij pessimistisch zijn over Oekraïne, en voegde eraan toe:

“…Macron, Scholz en Draghi hebben vorige week een nachttrein naar Kiev genomen om hun steun aan Zelensky te betuigen. Nog maar een paar weken geleden klonken ze alle drie weifelend over de oorlog. Macron deed een zeer openlijke poging om Poetin tot gesprekken te verleiden en zei dat het Westen moet vermijden te proberen Rusland te “vernederen”. Scholz en Draghi deden meer discrete pogingen om te zien of de Russische leider onderhandelingen zou kunnen overwegen. Poetin heeft alle drie afgewezen. Op een gegeven moment weigerde hij zelfs een telefoontje van Macron aan te nemen.

“Oekraïne moet kunnen winnen,” verklaarde Macron. “Oekraïne maakt deel uit van de Europese familie,” zei Scholz. “Het Oekraïense volk verdedigt de waarden van de democratie,” zei Draghi.

De drie leverden niet wat Zelensky het liefst wilde: snelle levering van nieuwe wapens. Maar zij onderschreven wel de aanvraag van Oekraïne om lid te worden van de EU – een welkome verklaring in Kiev, ook al was die bijna geheel symbolisch. De Russische president reageerde door onmiddellijk de aardgasstroom naar het Westen af te snijden, een herinnering aan het feit dat hij zijn buren economische pijn kan toebrengen wanneer hij maar wil.”

De laatste zin is heel tekenend voor de manier waarop de westerse massamedia feiten (mis)gebruiken. Canada houdt momenteel turbines tegen die nodig zijn om de “Nord Stream” te laten werken. En toch is dat op de een of andere manier “de schuld van Poetin”. McManus richt zich vervolgens op de VS, en stelt de laatste en belangrijkste vraag:

  EU-parlement is een van 's werelds meest corrupte organisaties, zegt Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken

Zelfs in de VS heeft de inflatie de publieke steun voor de oorlog uitgehold. In april bleek uit een opiniepeiling van Associated Press dat een meerderheid van de Amerikaanse kiezers vond dat de VS harde sancties tegen Rusland moest opleggen, zelfs als dat economische pijn voor de VS zou betekenen. In mei was de meerderheid verschoven; 51% zei dat de hoogste prioriteit het beperken van de schade aan de Amerikaanse economie moest zijn. Zoals Gideon Rachman van de Financial Times vorige maand opmerkte, wordt de oorlog in Oekraïne op drie fronten uitgevochten – en het Westen is bij alle drie betrokken. “Het eerste front is het slagveld zelf,” schreef hij. “Het tweede front is economisch. Het derde front is de strijd van de wil. De grootste uitdaging op dat derde front kan deze herfst komen – wanneer de vraag naar verwarmingsbrandstof toeneemt. De inzet zal hoog zijn. Kunnen de Westerse leiders hun volk ertoe brengen economische offers te verdragen ter wille van Oekraïne – of is dat een wedstrijd die alleen Poetin kan winnen?”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitse minister: Opheffing sancties tegen Rusland ondenkbaar ook al sterft een deel van onze bevolking de hongerdoodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe het Westen eindigt: Poetin kondigt een nieuw BRICS-project voor een wereldwijde reservemunt aan om de petrodollar te VERVANGEN
Volgend artikelNederland sluit zich aan bij Duitsland en laat “groene” agenda varen, start kolencentrales opnieuw op om in energiebehoeften te voorzien bij aanhoudende crisis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

    • Putin onze redder. Yeah sure.
     Begrijpen jullie dan niet dat jullie via een omweg vrijwillig ten dele de agenda 2030 sustainable development goals omarmen en in de fuik zijn gelopen die alternatieve media heet. Er is nog wel goede informatie te vinden op het internet, maar die moet je zoeken met een vergrootglas.

   • nee hoor.ben gewoon deze smerige vuile wereld politiek moe.alles is een leugen.er moet IETS gebeuren.ik ben een goed mens.hou van mezelf.maar genoeg is genoeg.Putin is de enige die vecht tegen NWO.als hij nep is het zei zo.maar vooralsnog geloof ik hem.wie stopt deze waanzin? wie?kan alleen maar hopen hij oprecht is.milioenen mensen worden er vermoord.dan maakt zijn bommetje ook geen klote meer uit.ik zie al decennia lang toe hoe amerika de wereld naar de klote helpt en millioenen mensen vermoordt.wat moet ik nog denken van al die vuiligheid?Putin heeft ALLE recht om te doen wat hij wil.amerika doet het al tientalle jaren.maar nu Rusland het doet ben ik opeens een onmens omdat ik het met ze eens ben?we zullen zien waar het schip strand.met je flauwekul,je moet jezelf wel haten .ben tantoe trots op mn afkomst.ben trots op hoe ik als mens geleeft heb.ben altijd goed geweest voor mn medemens.maar wat ik nu zie? mensen worden en masse vermoord met die spuiten EN MASSE.nu babietjes EH!!! kom jij zijke over mijn reactie GEK.massamoord.ER MOET IETS GEBEUREN !!! IETS!!

    • Anna ik voel met je mee! En bekijk het ook zo. Laat je niet op de kast jagen door zo een stuk onbenul. Maar dat al die sancties de EU meer treffen dan Rusland is in mijn ogen vanaf het begin al duidelijk geweest. Maar ja, Als Amerika wil dat de EU wordt uitgemoord om zijn hegemonie voort te laten duren daarbij geholpen door de omgekochte/ of gechanteerde politieke ‘leiders’ en dat dat nog niet doordringt tot de massa….
     Maar hoe lang kunnen ze dat nog volhouden zeker van de winter als mensen in de kou komen te zitten! Dan kan zo een Duitse minister wel zeggen dat ‘het volk het er voor over heeft! Maar hij zal niet dood vriezen!!! Er worden steeds meer mensen goed wakker. Gelukkig/

 1. Wegwezen met die hele EU, schoon schip maken in de regering, NEXIT en een vrij land worden dat kan handelen met iedereen in de wereld. Niks schimmige afspraken en dealtjes, gewoon VRIJHEID! RUTTE ROT OP!

 2. Denk niet dat ik nou een Poetin fan ben want Poetin doet hetzelfde als het westen.
  Dit is een machtsstrijd wie de leider is over one world government.
  Dus Poetin is net zo slecht.

  Alleen hoop ik dat ze elkaar afslachten zodat er geen nieuwe wereld orde gaat komen.

  Ik zal alleen ALLES tegenwerken.

  Vergeet een belangrijk ding niet : ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG.

  DIT IS NIET ONZE OORLOG ….. OPROTTE RUTTE .

  • Denj ik ook, heb zelf veel contacten daar en de bevolking wordt ook onder druk gezet voor het nemen van de spuit. Dus iets klopt er niet, of hij speelt het spel mee of vul maar in…..

 3. Een video overgenomen van De Binnenlandsche Bataafsche Courant
  Het sputnik vaccin bevat een chip
  In Hongarije is het sputnik vaccin gebruikt.
  De campinghouder waarvan ik een nieuwsbrief ontvang is er 2 maal mee geënt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in