Vrijwel onmiddellijk nadat Duitsland aankondigde dat het zijn kolencentrales weer opstart om het hoofd te bieden aan de voortdurende energiecrisis die het mede heeft helpen creëren, kondigde Nederland aan dat het zijn voorbeeld volgt, schrijft Ethan Huff.

Na trots “groen” te zijn geworden, zijn deze twee West-Europese landen tot het besef gekomen dat fossiele brandstoffen in feite nodig zijn om hun economieën draaiende te houden. En aangezien zij geen zaken meer willen doen met Rusland, zal die energie toch ergens vandaan moeten komen.

“Omdat het risico van gastekorten is toegenomen, heeft het kabinet vandaag besloten om de productiebeperking voor kolencentrales voor 2022 tot en met 2024 met onmiddellijke ingang in te trekken,” kondigde minister van Klimaat en Energie Rob Jetten aan.

“Dit betekent dat de kolencentrales weer op volle capaciteit mogen produceren, zodat er minder gas nodig is voor de productie van elektriciteit door gascentrales. Dit vermindert het risico op gastekorten en maakt het gemakkelijker om de gasopslagplaatsen in Nederland en Europa te vullen.”

Deze twee landen hoefden alleen maar in roebels te betalen en het gas uit Rusland zou zijn blijven stromen

Nu Nederland in de eerste fase van een gascrisis is beland, is de regering haar Bescherm- en Herstelplan Gas aan het opstarten. Dit zou de gasopslagplaatsen in het hele land moeten laten vullen met meer brandstof dan eerder was afgesproken, wat deze komende winter hard nodig zal zijn.

Tot nu toe werd de productie van kolengestookte elektriciteitscentrales in Nederland aan een maximum van slechts 35 procent van de capaciteit gebonden, dit alles om de uitstoot van kooldioxide (CO2) te verminderen en een “schoner” en “groener” milieu te creëren.

  Slag om Severodonetsk: Oekraïense troepen gedoemd tot nederlaag (video's)

Nederland verwacht nog steeds zijn klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen, voegde Jetten eraan toe, wat onder meer inhoudt dat de laatste vier kolengestookte centrales tegen die tijd geleidelijk uit bedrijf zullen worden genomen. In de tussentijd zal het land naar verwachting twee miljard kubieke meter (bcm) gas per jaar besparen door diezelfde centrales op te stoken, in ieder geval tot 2024.

Om de overtollige emissies die door deze verandering zullen ontstaan te bestrijden, zegt het Nederlandse kabinet een plan te hebben dat binnenkort bekend zal worden gemaakt. Eén voorstel voor de korte termijn behelst het gebruik van een “tijdelijke aanbesteding voor gasbesparing die grote gasverbruikers een financiële prikkel zal geven om hun gasverbruik te verminderen,” aldus Jetten.

Net als in Duitsland kwam Nederland in mei in de problemen toen het van de Russische Gazprom-pijpleiding werd afgesloten omdat het weigerde de leveringen in Russische roebels te betalen, zoals de Russische president Vladimir Poetin had gevraagd. Sindsdien is de gasvoorziening in Nederland tanende.

Die weigering om in roebels te betalen betekent dat Gazprom de twee miljard kubieke meter (bcm) gas tot 1 oktober niet zal leveren, zoals was bepaald in een contract met GasTerra, een Nederlandse gashandelaar.

“Er zijn op het ogenblik geen acute gastekorten in Nederland, maar de afnemende gasleveringen zouden gevolgen kunnen hebben,” beweert Jetten.

“Met de afkondiging van het eerste niveau van een gascrisis moeten de gasbedrijven dagelijks aanvullende gedetailleerde informatie verstrekken over de huidige gasvoorraden en -voorraden. Zo kan de regering de gasmarkt nog beter in de gaten houden en onmiddellijk aanvullende maatregelen nemen als de situatie dat vereist.”

  Een Westers mediakanaal heeft zojuist de propagandamachine van Kiev onthuld

In de commentaarsectie bij The Epoch Times wees een persoon er treffend op dat de hypocrisie van zowel Duitsland als Nederland verbijsterend is.

“Blijkbaar is er een existentiële bedreiging voor de planeet BEHALVE wanneer de goedkope Russische aardgasvoorraden bedreigd worden, DAN is er geen existentiële bedreiging en is het oké om terug te schakelen naar goedkope, betrouwbare, en overvloedige steenkool,” schreef deze persoon.

“Met andere woorden, als “schone energie” te onbetrouwbaar of te duur is, dan is steenkool oké, zelfs als dat betekent dat de wereld vergaat.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Dingen gaan mis



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne-moeheid neemt toe nu sanctieboemerang Westerse economieen teistert
Volgend artikelSchwab’s Grote Reset bevat de marsorders van de elites voor de Derde Wereldoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Wát is de moeite om een Thoriumcentrale te bouwen?? Er hadden er jaren en jaren geleden al tig kunnen staan in het land, dan was er voor duizenden jaren geen energieprobleem meer. Maar nee hoor, is te weinig mee te verdienen. Kortzichtig psychopatenvolk.

 2. Als dit echt zo is, wat is het probleem? De kolen hebben echt geen ruk te maken met ‘global warming’. DAT komt door het gebruik van EMF (electromagnetic frequencies) onder meer tegen de plasmalagen die de Aarde omhullen.

  Kortzichtig psychopatenvolk, die gekozen debielenkudde leiders van je. Dat is het zeker.

  • Soms begrijp ik het niet meer. Het is toch de bedoeling van het WEF dat de Westerse economieën vernietigd worden en dat onze ‘leiders’ aan hun leiband lopen ? Dus waarom dit ‘niet groene’ besluit ?

 3. Joe hoe yeah, de kolenmijnen in zuid limburg gaan weer open. 12 jaar Rutte en 80 terug in de tijd. Knap werk Markje klaver kaag en Jetten

 4. Ja en de boeren moeten hun velden verkopen vanwege de co2🤨en langs de achterdeur vervuilen ze veel meer met die smerige kolen. Dat is pas luchtvervuiling die bruine goedkope troep.

 5. En dan zeggen ze dat ondanks dat kolencentrales opegaan ze hun zogenasmde groene doelstelling kunnen halen. Waarom moesten de kolencentrales dan unberhaupt dicht.

 6. Wat een puinzooi.

  Kreeg v.h. energiebedrijf de afrekening thuis.
  Gasbetaling meer als verdubbeld.
  Dan gaat mijn gedachten meteen naar degenen die enorm veel moeite zullen hebben dit te kunnen betalen.

  Voor mezelf, ik red me wel.

  Hiermee laat de regering wel zien hoe groot het “bedrog” is dat ze over de bevolking uitstorten.

  Dan de “naloperij” met Duitsland.

  NL kan met goede bewindvoerders “zonder” Duitsland.

  Verdienmodellen zijn belangrijker, als “alles”.

  NL moet zelfstandig, los van wat voor burgerorganisaties ook, zichzelf besturen.

  NEXIT.

  WEF coalitie WEG.

  Denk aan onze voorouders, de geschiedenis van de gewone burger.
  Wat zij voor elkaar kregen zonder bemoeienis van omhooggevallen idioten.

  Als u en ik goed stilstaan bij wat.er de afgelopen 30 jaar op politiek gebied is voltrokken, moeten we toegeven dat de bevolking uit de politieke doelstellingen is verdwenen

  Behalve als het over belastingbetalen (btw) gaat.

  Energietransitie, mooi woord, voor mij betekent het de armen armer maken.

  Dit soort politiek staat veel te ver v.d. bevolking af.
  Het is puur zaken doen, in het groot, en de gewone bevolking heeft het nakijken.

  Deze coalitie regeert niet, zij doen zaken over de hoofden van de bevolking, die als er te weinig opbrengst is bij moet spekken, door belastingverhogingen(btw)

  De debatten zijn aanfluitingen, en rieken naar puur totalitarisme.

  Lang leve 👎 BV Nederland.😂
  en onze verantwoordelijke handtekening zetter, bij elke regeringsakkoord.

  • Dat zal niet gebeuren, en als dat gebeurd net als Engeland, verandert er helemaal niks, aangezien nog steeds WEF zegt wat er gebeurd daar, en de elites.

 7. “Met andere woorden, als “schone energie” te onbetrouwbaar of te duur is, dan is steenkool oké, zelfs als dat betekent dat de wereld vergaat.”

  Ehm, al eens stilgestaan bij de optie dat steenkool hier überhaupt niets mee te maken zou kunnen hebben?

  EMF, amongst others, zoals immortal stelt lijkt mij een plausibele denkrichting/oorzaak. We worden bespeeld door een stelletje evenzo bespeelde marionetten…(tenzij je je eigen touwtjes losknipt en je eigen weg gaat).

 8. Duidelijlker bewijs dat die CO2 reductie flauwekul is kan bijna niet. Kolen is veel vervuilender en inefficienter dan gas, maar als het politiek uitkomt mogen kolen weer wel.

 9. Jetten is het basisschool gedrag nog nooit te boven gekomen.
  Jij bent stout en ik straf jou daarvoor.

  Hoe oerstom is dit gedrag van een minister.
  En dat uit prestige: WIJ BETALEN NIET IN ROEBELS❗️
  Hij is niet alleen op deze wereld…….
  Hij heeft de verantwoordelijkheid voor de continu levering van energie aan alle Nederlandse huishoudens. En ook nog betaalbaar….ook ❗️
  Hoe gaat deze ……. Ja hoe spreek je Zo iemand aan die onze energie levering naar de haaien helpt …aan.
  Hoe gaat deze stupide domoor de winter in met Nederland.

  Ach misschien schrikt dit beleid …. wat asielzoekers af,
  hoeven er niet meer zoveel woningen worden gebouwd,
  kunnen de boeren blijven boeren
  en loopt deze klungel met afgezakte schoudertjes weg uit Den Haag.
  HET LANS IN EEN PUINZOOI ACHTERLATEND.

  VERTROUWEN IN DE POLITIEK……… WAT IS DAT…… MET ZULKE MINISTERS❓❓❓

 10. Hier lokaal in Brabant zuid-oost krijgen asieleisers met huurwoningen voorrang bij verduurzamend maken. Dus zonnepanelen, warmtepomp, extra isolatie zodat hun rekening voor energie en gas op nul of daaromtrent komt….

  Discriminatie maar begin maar met een klacht, je bent door Rutte en co rechteloos gemaakt…

  Nog lachen trouwens: Helmond wil duizenden woningen bijbouwen, maar niemand wil na enquête in Helmond wonen….de CDA hoer ter plekke vult ondertussen haar wangzakken…
  Dit land heeft alle ingrediënten voor een burgeroorlog en ze gooien meer en meer brandbaar spul in de pot.

  Er stond in de krant dat er iemand bij een minister was binnen gedrongen, ergens….verder weinig inhoud in het persbericht maar dat is met alles ongeveer, schreeuwen in de ko[p en weglopen als diarree in de bijgevoegde tekst. De nieuwe lichting hoernalisten aan het werk….
  Maar goed, ik lees dat en ik vorm dus net als ieder ander direct een beeld en een soort van mening….die ik vrij kort daarna weer laat gaan want je weet het : Lügen presse…..

  Wat ik wel weet is dat de burger enkel nog met direct persoonlijk contact door de politiek gehoord kan worden, het bij de functie eigen zijnde en verplicht stukje verantwoording van bereikbaarheid van een verkozen persoon is door een censuur machine en een anoniem e mail adres dat eerst gefilterd worden een nutteloze weg en het in principe verplichte “luisterend ” oor naar de burger toe is permanent doof….

  …en de echte toedracht van het verhaal: over anderhalf jaar misschien op juridische uitspraken.nl of rechtspraak.nl terug te lezen, voor wie behalve de schreeuwende nieuws kop die enige uren later de vergetelheid heeft gevonden ook het “ware” verhaal wil weten….

  We leven in ene land zonder enig zelfrespect. De politiek is daar het grote voorbeeld van.

 11. ..de Hunze centrale bij Groningen werd gesloopt; want het gebouw had een schildersbeurt nodig.
  De corrupte lokale PvdA politici uitbetaald, en er is nu een overbodig winkelcentrum….

  Die kon op kolen, olie en gas.

 12. Jette, moest nou zo een kind minister worden, en nog niet bijster intelligent ook. Met alle gevolgen van dien! Dat zegt genoeg over onze politiek voor mensen die dat nog niet door hadden.
  Hoe diep kan je zinken?

 13. Met andere woorden krijgt Polen dan meer dan 3.000.000.000 terug want zij moesten 1.000.000 per dag boete betalen voor het niet sluiten van de mijnen .Ja meer dan 3 milliard boete.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in