Screenshot van de dodenlijst Peacemaker die door Kiev wordt bijgehouden.

Niet alleen de Hongaarse premier Viktor Orban, maar ook de Kroatische president Zoran Milanovic en een Nobelprijswinnaar staan vermeld op Myrotvorets, de Oekraïense gegevensbank die als executielijst fungeert, bericht Freewestmedia.com.

Sputnik beschrijft de site maandag als een “beruchte Oekraïense executielijst”. In april 2015 publiceerde Myrotvorets, [vertaald als Vredestichter] de huisadressen van de Oekraïense schrijver Oles Buzina en voormalig Verkhovna Rada parlementslid Oleg Kalasjnikov, “enkele dagen voordat zij vermoord werden,” aldus Wikipedia.

Myrotvorets heeft Orban uitgeroepen tot een “anti-Oekraïense propagandist”. De Hongaarse regering heeft zich uitgesproken tegen een olie- en gasembargo tegen Rusland. Een woordvoerder zei tegen persbureau Reuters dat Hongarije niet van gedachten was veranderd over de kwestie. Indien dit veto gehandhaafd blijft, zou een volledig EU-invoerverbod van de baan zijn.

De EU-denktank Bruegel schatte dat Rusland vóór de oorlog dagelijks olie ter waarde van 450 miljoen euro naar de EU exporteerde. Behalve Hongarije maken ook andere EU-landen zoals Griekenland, Italië en Spanje zich zorgen over een olieboycot. Zij vrezen dat de consumentenprijzen daardoor zouden blijven stijgen. Zelfs als tot een embargo wordt besloten, is het nog volstrekt onduidelijk wanneer de maatregelen van kracht zullen worden.

Zondag heeft Gergely Gulyas, het hoofd van het bureau van de Hongaarse premier, bevestigd dat ten minste negen Europese landen rekeningen in roebels hebben geopend bij Russische banken om betalingen voor gas mogelijk te maken, ook al willen zij dit niet openbaar maken, mogelijk uit angst om op de dodenlijst te worden gezet.

“Vijanden van Oekraïne”

De Oekraïense databank publiceert de persoonsgegevens van de “vijanden” van Oekraïne. Sputnik meldde dat “verschillende personen wier namen op de site zijn geplaatst, vermoord zijn, en dat rechtengroeperingen en regeringen herhaaldelijk opgeroepen hebben om de site neer te halen”.

  Rusland-Oekraïne 2: De wereldorde is veranderd

“Orban wordt vermeld als een ‘medeplichtige van Russische oorlogsmisdadigers,’ een ‘medeplichtige aan de misdaden van de Russische autoriteiten tegen Oekraïne en zijn burgers’, voor zijn ‘deelname aan daden van humanitaire agressie tegen Oekraïne,’ als een ‘anti-Oekraïense propagandist,’ en voor zijn algemene rondom “samenwerking met de Russische agressor’.”

“Tot de specifieke “misdaden” van Orban behoren zijn weigering om voor Oekraïne bestemde wapens over het grondgebied van zijn land te laten lopen, en zijn weigering om Russische gasleveranties af te wijzen, zelfs op de lange termijn. Ook de bereidheid van de premier om voor Russisch gas in roebels te betalen wordt genoemd.”

Samen met Orban komt ook de Kroatische president Zoran Milanovic op de lijst voor. “Milanovic is op de lijst terechtgekomen omdat hij gezegd heeft dat Kroatië op geen enkele manier betrokken zal raken bij de Oekraïne-crisis, mocht die escaleren, en dat het zijn strijdkrachten daar niet zal inzetten. Hij heeft ook gezegd dat Oekraïne niet in de NAVO thuishoort en dat de Europese Unie in 2014 een staatsgreep in Oekraïne heeft teweeggebracht toen de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj werd afgezet,” meldt het Kroatische staatspersbureau HINA.

De lijst bevat zo’n 187.000 namen, waaronder Pink Floyd-lid Roger Waters, die drie jaar geleden zei dat Rusland meer recht had op de Krim dan Oekraïne.

Zelfs Kremlin criticus, de Nobelprijswinnares Svetlana Alexievitsj staat op de lijst omdat zij vermeldde dat sommige etnische Oekraïners de nazi’s geholpen hadden bij de vervolging van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zo’n 4.500 westerse, Oekraïense en Russische journalisten die door de autoriteiten van de Donbass geaccrediteerd zijn, een verplichte vereiste om in het gebied te mogen werken, kregen later doodsbedreigingen. FWM-medewerker, Manuel Ochsenreiter, die vorig jaar overleed, was een van hen.

  'Neem geen NAVO-gevangenen' - Medvedev

“De lijst is zeer gevaarlijk en moet onmiddellijk geschrapt worden. De spanning is al hoog en het voegt alleen maar brandstof toe aan het vuur,” merkte de voormalige functionaris van Human Rights Watch in Oekraïne Yulia Gorbunova op. Om de verwijdering van de lijst is herhaaldelijk gevraagd door de ambassadeurs van de VN, de G7 en de EU, en door mensenrechtengroeperingen, maar tevergeefs, zo merkte HINA op.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De mysterieuze sterfgevallen rond Bill & Hillary Clinton – De volledige Clinton Dead PoolVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe psychologie van de nabootsingsbesmetting tijdens de pandemie
Volgend artikelMariupol: Canadese generaal zou als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Een Oekraïense vlag bij je social media plaatsen is een gotspe.
  Ze hangen ook al bij gemeentehuizen zoals in Ulft.

 2. Quote “De lijst is zeer gevaarlijk en moet onmiddellijk geschrapt worden. De spanning is al hoog en het voegt alleen maar brandstof toe aan het vuur,” merkte de voormalige functionaris van Human Rights Watch in Oekraïne Yulia Gorbunova op. Om de verwijdering van de lijst is herhaaldelijk gevraagd door de ambassadeurs van de VN, de G7 en de EU, en door mensenrechtengroeperingen, maar tevergeefs, zo merkte HINA op.
  Met andere woorden faciliteren de EU, VN en de G 7 deze lijst dus waarvan de eerste twee zichzelf verkopen als de vrede na strevend.
  Dit is uiteraard niet inde MSM terug te vinden, want dan wordt hun leugenachtige mentaliteit geexposed

 3. (Hier ook overal die kutvlaggen. Er was toch duidelijk “nee” gekomen uit het oekraine refendum.)

  Zijn de bijwerkingen van de Gifspuiten. (Meelopers)(Schapen) Triest volk.

 4. Niet-EU en westerse overheden welgevallige websites als Sputnik en RT en andere alternatieve nieuwssites kunnen per direct bij wet verboden, geblokkeerd of offline gehaald worden worden, maar een website met een executielijst schijnt lastig offline te halen te zijn.
  Merkwaardig.

 5. De KGB was met de Mossad altijd de best ge-informeerde geheime dienst.

  Daarom begrijp ik niet,dat de mossad NIET de waarheid achter Corona doorzag.

  Daarom begrijp ik niet, dat Rusland (nog niet) Zelensky heeft afgemaakt met een Russische versie van “Daisy) gedurende een van zijn interviews.

  Waarschijnelijk zou dan de oorlog zijn afgelopen.
  Als je de kop van een serpent afhakt…..

 6. De vertaalmachine doet het niet goed. Ik lees ‘brandstof op het vuur’ ergens anders weer ‘benzine op het vuur’. Volgens mij is de gangbare Nederlandse uitdrukking nog altijd ‘olie op het vuur’. Laten we scherp en trots blijven op ons taaltje.

 7. Dat is een compliment; dat betekent, dat dat de leiders zijn met verstand, inzicht en integriteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in