Jens Stoltenberg / screenshot Twitter

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, nam het onlangs op zich om de leden van het Europees Parlement de les te lezen over de noodzaak om “de prijs te betalen” die nodig is om Oekraïne in staat te houden te functioneren en te vechten in zijn voortdurende conflict met Rusland. Wat hij niet toegaf, was de grote rol die hij zelf gespeeld heeft in het tot stand brengen van dit conflict, schrijft Scott Ritter.

De Noor heeft een belangrijke rol. In vele opzichten kan men die vergelijken met die van een brandweercommissaris, wiens taak het is de verschillende buurtbrandweerkorpsen samen te brengen in een groot pact voor wederzijdse hulp, waarbij een brand in één wijk er automatisch toe leidt dat de middelen van de naburige wijken worden uitgezonden om te reageren. Dat is artikel 5 van het Handvest van de NAVO in een notendop.

Zoals elke bureaucratie die op lidmaatschap berust, brengt de toetreding tot een brandweerdistrict, net als de toetreding tot de NAVO, een proces met zich mee dat specifieke verbintenissen van alle betrokken partijen vereist. Het pact voor wederzijdse hulp kan, net als artikel 5, niet in werking treden tenzij de betrokken partij lid is.

Stelt u zich nu eens een scenario voor waarin een brandweercommissaris zich sterk maakt voor het lidmaatschap van een twijfelachtig brandweerdistrict, en midden in de processen die nodig zijn om dit district lid te maken, breekt er een reusachtige brand uit. De brandweercommissaris moedigt de districten in zijn kiesdistrict aan om materiaal en middelen (maar geen mankracht) af te staan aan het district dat geen lid is om het vuur te bestrijden. De brand is groot. De brandweercommissaris vraagt om meer middelen.

  De Britse premier parafraseerde 1984's "Oorlog Is Vrede" tijdens zijn ontmoeting met Macron

En stelt u zich nu eens voor dat de brandweercommissaris een brandstichter blijkt te zijn die de brand in de eerste plaats heeft helpen stichten.

Dat is ongeveer het scenario waarmee de NAVO vandaag wordt geconfronteerd, waar het door de VS geleide blok worstelt met de gevolgen van 14 jaar fundamenteel verkeerd beleid, waarbij het Oekraïne een uiteindelijk lidmaatschap beloofde, hoewel het wist dat Rusland daar fel op tegen was. De NAVO heeft vervolgens toegekeken hoe haar leden in februari 2014 een staatsgreep in Oekraïne hielpen plegen, waarbij een naar behoren gekozen president werd vervangen door een groep politici die door Washington waren uitgekozen.

De staatsgreep in kwestie werd alleen mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van radicale rechtse nationalisten uit Oekraïne, wier afkomst terug te voeren is op nazi-Duitsland en, na de Tweede Wereldoorlog, heimelijke steun van de CIA, die duurde van 1945 tot nu. De betrokkenheid van deze neonazistische elementen kan vergeleken worden met een brandweercommissaris die een team van mede-brandstichters stuurt om het aspirant-lid zogenaamd te helpen zich voor te bereiden op toetreding tot de brandweerkazerne, maar die dan in het geheim samenzweert om in plaats daarvan hele buurten binnen het grondgebied van de kandidaat-wijk in brand te steken.

Acht jaar lang stond Jens Stoltenberg aan het hoofd van een systeem dat na de staatsgreep deed alsof het vrede wilde in Oekraïne door middel van de akkoorden van Minsk, maar in het geheim samenspande met Oekraïne, Frankrijk en Duitsland om te voorkomen dat de akkoorden gesloten zouden worden, zodat Oekraïne tijd kon winnen om een leger op te bouwen dat aan de NAVO-normen voldeed en dat in staat was om de afgescheiden Donbass-regio, en misschien zelfs de Krim, een enorme slag toe te brengen.

  In video 18+: Oekrainers laten hun kameraden in de steek op het slagveld

Stoltenberg heeft meegewerkt aan het aansteken van de lucifer die Oekraïne in lichterlaaie heeft gezet. En nu blijkt dat de secretaris-generaal van de NAVO, tijdens een vergadering met leden van het Europees Parlement, de parlementariërs gegeseld heeft om “op te houden met klagen en op te treden en steun te verlenen aan Oekraïne”.

De hoofdbrandstichter gaf de verzekeringstussenpersonen van Europa de les, dat ze maar moesten slikken en de prijs van zijn handwerk betalen.

Zijn hypocrisie was misselijkmakend. “De prijs die wij betalen als Europese Unie, als NAVO,” verklaarde hij, “is de prijs die wij kunnen meten in valuta, in geld. De prijs die zij [de Oekraïners] betalen, wordt gemeten in levens die elke dag verloren gaan. Wij moeten ophouden met klagen en opstaan en steun verlenen, punt uit.”

Wat niet gezegd werd, was dat Stoltenberg en de NAVO verantwoordelijk zijn voor de vuurzee die Oekraïne overspoelt. Terwijl Kiev zich opmaakte voor een offensief tegen de Donbass, verhinderde alleen het besluit van Rusland om zijn eigen speciale militaire operatie te beginnen, dat het plan van de NAVO en Oekraïne werkelijkheid werd.

Maar de brandstichter kan niet toegeven dat hij de brand heeft aangestoken. In plaats daarvan schuift Stoltenberg niet alleen de verantwoordelijkheid voor het Oekraïne-conflict af op Rusland, maar durft hij ook nog te beweren dat de brand die hij heeft aangestoken een bedreiging vormt voor de hele NAVO. “Het is in ons belang om Oekraïne te helpen,” verklaarde Stoltenberg aan de Europese parlementariërs, “want u moet begrijpen dat als Oekraïne dit verliest, dat een gevaar voor ons is.”

Het feit negerend dat hij grotendeels verantwoordelijk was voor de ramp die Oekraïne trof toen Rusland zijn militaire operatie begon, plantte Stoltenberg zijn spandoek stevig op een heuvel van hypocrisie, door te verkondigen: “Als u zich niet bekommert om het morele aspect hiervan, het steunen van het volk van Oekraïne, dan moet u zich bekommeren om uw eigen veiligheidsbelangen. Betaal voor de steun, betaal voor de humanitaire hulp, betaal voor de gevolgen van de economische sancties, want het alternatief is dat u later een veel hogere prijs betaalt.”

Wat Stoltenberg eigenlijk zei was: “betaal voor mijn fouten, uw fouten, onze fouten”.

  Het plan van de VS regering om Rusland in kleine staten op te delen 

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehadVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVijf artsen bezwijken aan hun eigen medicijn
Volgend artikelWanneer zal Rusland zijn speciale operatie eindelijk eens echt beginnen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Voedselvoorziening Nederland: “Ieder Nederlands gezin betaalt jaarlijks € 500 extra belasting om boeren te steunen”
  Bron: https://www.welingelichtekringen.nl/geen-categorie/3529294/ieder-nederlands-gezin-betaalt-jaarlijks-e-500-extra-belasting-om-boeren-te-steunen.html

  Vernietiging Nederland: “Het budget van de EU voor 2022 bedraagt circa 169,5 miljard euro. Nederland draagt de afgelopen jaren steeds meer geld af dan het ontvangt. Zo betaalde Nederland volgens het Rijksjaarverslag van het ministerie van Buitenlandse Zaken netto rond de 8,9 miljard over 2020”
  Bron: https://www.europa-nu.nl/id/vh9w9l2qtnwn/wat_kost_europa_ons

 2. En u maar hopen dat de europese bevolking wijzer is dan de europese parlementariers die er alles aan doen om de burgers tot ruzie en oorlog te verleiden.
  Helaas geven het aantal in nederland wapperende oekraiense vlaggen me niet veel hoop

 3. Sinds de oprichting van de EEG (1957) en de EU (1992) is het enige doel werken aan de totstandkoming van de One World Government aka NWO en een van de middelen zijn de transfers tussen de noordelijke ‘protestantse’ landen naar de knoflookstaten en sinds 2004 ook naar Oost-Europa. De controle door de EU-rekenkamer naar de besteding van de subsidies is minimaal en fraude is eerder regel dan uitzondering. Landen als Roemenië en Bulgarije hadden nooit EU-lid mogen worden. En nu wil de niet-gekozen Europese commissie ook Oekraïne binnenhalen, beter gezegd binnenrommelen, want ons wordt zoals altijd niets gevraagd.
  Het verdrag van Maastricht (1992) is een misdaad, net als de invoering van de euro in 2002. De rekenrente van de pensioenfondsen is gekoppeld aan de door de ECB in Frankfurt bepaalde rente. De staatsschulden in landen als Griekenland, Italië & Spanje zijn ver boven de 100% van het nationaal inkomen en het is een kwestie van tijd, dat de euro implodeert en het gehele financiële stelsel instort.
  En wat kunnen wij hieraan doen? Helemaal niets. De bankers & hun handlangers wikken en beschikken.

  • 61 jaar geleden schreef ik een stukje over een vergelijk europa wereld federatie.
   Wordt tijd dat dat verplicht leesvoer wordt, want alle huidige óntwikkelingen”stonden er al in vermeld.

   ook dat er een repressief legertje in EU zou komen; om tegenstand tegen EF van de straat te vegen.
   Vraag maar aan de gele hesjes…..
   En zie “das Vierte Reich”olv Adolfina Leyten; de hobbit zeug.

   Er is voor een kanker geen “lieve”oplossing; tumor en uitzaingen moeten eruit; conditie van patient moet verbetert worden.

   Uit de euro, uit EU, uit Nato, uit VN, uit WHO, grenzen dicht, werkloze vluchtelingen eruit, niet ge-intergreerde “vluchtelingen”eruit (test: na een jaar moet nederlands kunnen spreken); niet meer dan een echtgenote (bigamie is verboden in NL) rest retour. Zo nodig visa intrekken; is alleen maar een stuk papier.

   Per direct: biocentrales dicht, overzetten naar gas gestookt, gas export naar Italie en Mofrikana stoppen, grenzen dicht en bewaakt (leve electronica) landbouw een impuld geven door lagere belastingen.

   Onderwijs drastisch hervormen; met name middelbaar en hoger en wetenschappelijk onderwijs; want dat een blok wanprestatie.
   O.a. minder betaalde vrije tijd–max.6 week per kalender jaar; prikklok voor docenten en hoogleraren; geen personeel meer “zonder leerstoel”; landelijk zelfde literatuur, voor M.O., HBO, en WO; bijzonder onderwijs afschaffen. islamitische “scholen”verbieden; islam verbieden.
   Net zoveel moskeetjes toestaan als dat er kerken zijn toegestaan in Mekka of Medina. Rest slopen.

   Normbedragen uitkeringen herzien–is geld zat, als de islamitische uitvreters weg zijn.

   Dan komen we weer ergens, waar het prettig is te toeven en te wonen/werken.

  • Jawel, er is wel iets wat we ertegen kunnen doen. Ons geld uit het systeem halen door te gaan voor goud en zilver. De banksters hebben slechts de macht die wij hen geven en uiteindelijk zijn het wij die bepalen of de Euro iets waard is en zo ja hoeveel.

 4. Als Rusland wint, dan kan de grote reset niet doorgaan. Dan zullen vele Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven hun miljarden investeringen kwijt raken. Zoals Monsanto die miljoenen vierkante meters landbouw grond opgekocht heeft, voor hun GMO gewassen. (GMO gewassen zijn verboden in Rusland) Oekraïne is verkocht aan de hoogste bieder, dus als Oekraïne verliest, is het waarschijnlijk ook gedaan met de NATO.

  Door de eigen arrogantie, kortzichtigheid en de grootheidswaanzin begint heel de EU, NATO, Engeland en Amerika te wankelen en kan het hele Angelo Zionisten Rijk ten val brengen. Niets voor niets heeft Rusland geen haast, want hoe langer het gaat duren, hoe meer geld en wapens e.d. van het westen in Oekraïne gepompt wordt. Er wordt al serieus gedacht door Amerika om met kernwapens de zaak recht te trekken, maar Rusland heeft er meer en ze zijn sneller en krachtiger. Amerika zal dan een rokende puinhoop zijn, net als de EU en Engeland. Rusland heeft diverse atoomschuilkelders voor miljoenen burgers, iets wat het Angelo Zionisten Rijk niet heeft, alleen voor zich zelf. Maar zonder slaven om de boel weer op te bouwen hebben zij dan niet meer.

  Als de westerse investeringen er nooit meer uit gehaald kunnen worden, an beginnen de bedrijven zich voorzichtig terug te trekken nu het nog kan en ook de zelfmoord van de EU beginnen steeds grotere barsten te vertonen. Terwijl er tevens de race over Afrika al verloren is aan de BRIC,s landen en het westen het nakijken heeft. Dat wordt een dikke streep door het elektrische transport in de toekomst en ook een dikke streep door de Europese chipsontwikkeling voor de electronia. De paniek begint steeds grotere vormen aan te nemen binnen het Angelo Zionisten Rijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in