Het Oekraïense leger is in staat van instorting. Er is geen enkele manier voor de Oekraïne om de oorlog te winnen. Dat het Westen wapens en munitie levert, zal de lijdensweg alleen maar verlengen, en dat de Westerse MSM niet de volle omvang van de ineenstorting melden, maakt hen MEDEPLICHTIG aan de slachting, schrijft Moonofalabama.org.

Copium is een woordcombinatie van de woorden “opium” en “cope” (aankunnen), en wordt gebruikt om een fictieve drug aan te duiden om iemand te helpen met verlies om te gaan. Het wordt vaak gebruikt in een meme waarin Pepe de Kikker vastzit aan een zuurstoftank met het opschrift “copium”.

De hoeveelheid copium die beschikbaar is voor de fans van Oekraïne lijkt af te nemen.

Meer mainstream media berichten nu over de enorme schade die de Russische artillerie aanricht aan de Oekraïense frontlijntroepen. Zelfs de New York Times heeft zich erbij aangesloten:

Onder het vuur van het lange-afstandsarsenaal van Rusland en met een wanhopige behoefte aan munitie en wapens, blijven de Oekraïense troepen kansloos aan het lange en pokdalige oostfront, volgens militaire analisten, Oekraïense functionarissen en soldaten ter plaatse.

Slechts één gevecht op donderdag en vrijdag op een klein stuk van de linie, in een bos ten noorden van de stad Sloviansk, heeft een tiental Oekraïense soldaten met schrijnende granaatscherfwonden naar een militair hospitaal gestuurd.

“U vraagt hoe de gevechten verlopen,” zei Oleksandr Kolesnikov, de commandant van een compagnie soldaten die in het bos vochten, geïnterviewd op een brancard van een ambulance buiten een militair hospitaal in Kramatorsk. “Er was een commandant van de compagnie. Hij werd gedood. Er was een andere commandant. Hij werd gedood. Een derde commandant raakte gewond. Ik ben de vierde.”

Nog een voorbeeld uit de Washington Post:

“Zeventig mensen van mijn bataljon zijn in de afgelopen week gewond geraakt,” zei een soldaat en ambulancechauffeur net buiten de poorten van het ziekenhuis, die zich alleen bekendmaakte als Vlad, 29. “Ik heb te veel vrienden verloren; het is moeilijk voor mij. Ik weet niet hoeveel. … Het wordt elke dag erger.”

De nacht ervoor, zei hij, waren de beschietingen zo luid dat hij nauwelijks kon slapen. “Het zijn allemaal artilleriebombardementen die neervallen,” zei hij. “Alle gewonden komen door granaatscherven. De meeste jongens in de loopgraven hebben de vijand nog niet eens van aangezicht tot aangezicht gezien.

Sinds het begin van de oorlog heb ik gewezen op de enorme hoeveelheid artillerie die de Russische strijdkrachten traditioneel gebruiken.

De “westerse” doctrine, die in wezen de Amerikaanse doctrine is, zet in op luchtoverwicht. De luchtverdediging van de vijand wordt in de eerste dagen van de oorlog vernietigd. Daarna worden vijandelijke formaties weggevaagd door een enorme hoeveelheid luchtbombardementen op hen uit te voeren.

  Verpletterende Russische raketaanval op Lviv - Een van de grootste trainingscentra in Oekraïne met Kalibr geraakt

De Russische doctrine heeft nooit geloofd in luchtoverwicht. Rusland heeft zelf een uitstekende luchtverdediging, dus het weet waar het het over heeft. Om vijandelijke formaties te vernietigen past Rusland artillerie toe, heel veel artillerie.

Een standaard Amerikaans brigade gevechtsteam (BCT) heeft twee of drie bataljons met tanks of infanterie als voorste formaties en één bataljon artillerie om die te ondersteunen. De rest van de brigade-troepen zijn diverse ondersteuningseenheden.

In plaats van een 3 op 1 verhouding tussen frontformaties en artillerie formaties hebben Russische eenheden een 1 op 1 verhouding. Russische Motor Rifles brigades hebben ook twee of drie bataljons als voorste formaties, maar zij hebben ook drie artilleriebataljons met verschillende artilleriestukken en raketten om die te ondersteunen.

Klik voor groot.

Deze 1 op 1 verhouding wordt op bijna elk niveau – bataljon, brigade, divisie, leger – van de Russische grondtroepen herhaald. Hier ziet u hoe het eruit ziet als het wordt toegepast.

Tenzij de verdedigende troepen volledig onder bepantsering zijn of buitengewoon goed ingegraven, zoals zij acht jaar lang aan de Donetskse frontlinie waren, hebben zij geen hoop om stand te houden tegen de Russische artillerie. Sinds het Russische leger door de onmiddellijke frontlinie is gebroken, hebben de Oekraïners de bescherming van versterkte schuilholen verloren en zijn zij op de vlucht.

Niets van het bovenstaande is nieuw en het was de reden waarom ik en anderen gemakkelijk konden voorspellen dat het Oekraïense leger de oorlog zou verliezen.

Na maandenlang Oekraïense overwinningen gehypet te hebben die nooit gebeurd waren, erkennen “westerse” krantenkoppen nu eindelijk de werkelijke toestand van de oorlog:

Oekraïense media mogen nog steeds niet berichten over de werkelijke stand van de oorlog.

Ukrinform kopt:

Oekraïense leger lanceert offensief in regio Kherson

De Oekraïense strijdkrachten hebben een offensief gelanceerd in de regio Kherson, waarbij de Russische invallers verliezen lijden en zich op ongunstige posities verdedigen.

De persdienst van de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne heeft dit op Facebook gezegd, meldt Ukrinform.

“Als gevolg van offensieve acties van eenheden van de Oekraïense strijdkrachten heeft de vijand verliezen geleden en is hij zich gaan verdedigen op ongunstige stellingen in de buurt van Andriivka, Lozove en Bilohirka, regio Kherson. De gevechten gaan door.

Hoewel dat bericht de datum van vandaag draagt, heeft de actie die erin beschreven wordt in werkelijkheid zaterdag en zondag plaatsgevonden aan de zuidwestelijke frontlijn.

  Gevaarlijke opvoering
Klik voor groot.

Een enkele honderden man sterke groep Oekraïense troepen met pantservoertuigen is in Davydiv Brid een brug overgestoken over een rivier die het Russische bezette gebied in het zuidwesten afbakent van het Oekraïense. De groep had de opdracht zo’n 60 kilometer zuidwaarts op te rukken om de Dnepr-dam ten westen van Kherson te bereiken en te saboteren.

Klik voor groot.

Na ongeveer 10 kilometer zuidwaarts te zijn gegaan werd een colonne van ongeveer 20 voertuigen door Russische artillerie uitgeschakeld. De rest verspreidde zich op het platteland en wordt momenteel opgejaagd.

De hele operatie was binnen een paar uur mislukt. Voor de vooraf geplande missie was zij veel te klein en viel zij op een te smal front aan. Het Russische commando besloot dat de planners van de brutale maar nutteloze Oekraïense operatie een extra straf verdienden:

Raketroepen en artillerie hebben 62 commandoposten getroffen, waaronder die van het Operationeel Commando Zuid bij Novy Bug, in de regio Nikolajev, alsmede 593 concentratiegebieden van AFU-manschappen en militaire uitrusting en 55 artillerie- en mortierbatterijen op vuurplaatsen.

Novy Bug is te zien linksboven op de tweede kaart. Oekraïne heeft bevestigd dat het aangevallen is.

In totaal beweert men van Russische zijde dat 200 Oekraïense troepen bij de mislukte poging zijn omgekomen, terwijl er nog eens 35 gedood zijn bij de aanval op het Zuidcommando van het Oekraïense leger.

De hierboven geciteerde schrijfsels over oppermachtige Russische artillerie zijn natuurlijk ter ondersteuning van het voornemen van de V.S. om meervoudige raketwerpers (HIMARS) naar Oekraïne te sturen. Deze kunnen, in theorie, op doelen vuren van wel 300 kilometer afstand. Oekraïne zou echter alleen munitie krijgen voor aanzienlijk kortere reikwijdten van ongeveer 30 km:

Sommige ambtenaren van het Witte Huis hadden hun bezorgdheid geuit over het feit dat het verstrekken van MLRS-wapens met een bereik van meer dan 180 mijl de Oekraïense strijdkrachten in staat zou stellen doelen te raken tot ver op Russisch grondgebied, wat mogelijk een escalerende reactie van Moskou zou uitlokken, maar het Witte Huis voelt zich nu op zijn gemak om dat risico te beheersen door de munitie voor het langste bereik voor het systeem achter te houden, vertelde een hoge Amerikaanse ambtenaar aan The Post.

Met 300 kilogram heeft elke raket een aanzienlijk gewicht. Een vrachtwagen met HIMARS kan er 6 vervoeren, terwijl een versie met een rupsvoertuig er 12 vervoert. Deze in aanzienlijke aantallen herbevoorraden zal een logistieke nachtmerrie zijn.

Het Witte Huis heeft nog niet gezegd hoeveel HIMARS het naar Oekraïne zal sturen.

De Russische equivalenten van HIMARS zijn de BM-27 Uragan en BM-30 Smerch systemen. Aan het begin van de oorlog had Oekraïne zo’n 70 Uragan en zo’n 80 Smerch systemen. De meeste daarvan zijn inmiddels geëlimineerd.

  Poetin: Bewijs dat CNN samenspande met Oekraïense nazi's om een valse vlag operatie uit te voeren door het in scène zetten van het doden van burgers te filmen

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de V.S. er zoveel zullen sturen als de ruim 100 raketlanceerinrichtingen die de Russen al vernietigd hebben.

Er is ook nog het kleine feit dat de Russische luchtverdediging dergelijke raketten tijdens de vlucht kan onderscheppen:

Bovendien zijn 9 Oekraïense Smerch-multilanceerraketten onderschept in de buurt van Malaya Kamyshevakha, Kamenka, Brazhkovka, Glinskoe in de regio Charkov en Chernobaevka in de regio Kherson.

De laatste weken heeft Oekraïne ook een aantal Su-25 gevechtsvliegtuigen ontvangen van een of andere voormalige Warschaupact-staat. Van de acht die onlangs ontvangen zouden zijn, zijn er naar verluidt binnen enkele dagen nadat ze Oekraïne bereikt hadden minstens vijf door Rusland vernietigd.

Al deze extra bewapening van de Oekraïense troepen zal geen noemenswaardig effect hebben op het slagveld. De oorlog wordt er onnodig door verlengd.

Voormalig luitenant-kolonel van het Amerikaanse leger Daniel Davis heeft een aantal realistische stukken over Oekraïne geschreven. Zijn laatste echter zijn een beetje fantasie. Hij beschrijft in drie delen “Hoe Oekraïne Rusland kan verdrijven”.

Eerst zou Oekraïne Donbas moeten vasthouden en met behulp van invallen en tegenaanvallen de Russische troepen uit hun evenwicht brengen. Daarna zou het een vertragende terugtocht onder vuur uitvoeren naar verschillende nieuwe verdedigingslinies die in zijn achterhoede gecreëerd zijn. Deze vertragende actie zou tijd moeten geven om in West-Oekraïne een nieuwe troepenmacht van 100.000 nieuwe troepen op te bouwen, die met een enorme hoeveelheid nieuwe “westerse” systemen uitgerust zou worden. Het zou twaalf tot achttien maanden duren om die tegenaanvalmacht op te bouwen en te trainen.

Davis weet natuurlijk dat elk van die stappen volkomen onrealistisch is. Zijn echte advies is om zo snel mogelijk over een einde van de oorlog te onderhandelen. Maar het opschrijven van wat werkelijk nodig zou zijn opdat de Oekraïne ten minste een kans zou hebben om tegen Rusland te winnen is nuttig, omdat het de zinloosheid van zo’n poging aantoont.

Er is geen enkele manier voor de Oekraïne om de situatie te keren of de oorlog te winnen. De Oekraïense regering moet het opgeven. Om een einde te maken aan het sterven en de omvangrijke schade die de oorlog aanricht moet hij nu ophouden. Het verlengen ervan door meer geld en wapens te leveren is misdadig en moet bestraft worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairen


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelLieve vrienden, sorry dat ik een genocide aankondig
Volgend artikel“Bill Gates, die zo roekeloos uit zijn keelgat kraait dat de mensen naar de lantaarnpalen kijken in elk land waar hij landt”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Beelden gezien hoe drone een gebied afzoekt naar Oekraïnse soldaten in loopgraven. Niet lang daarna werden artillerievuur geschoten en zie je alleen nog rookpluimen op de plekken van de loopgraven opstijgen. Geen enkel Russisch soldaat hoeft zijn wapen te gebruiken. Rusland doet aan efficiënt oorlog voeren zonder soldaten te verliezen. Elke keer wordt een gebied in kaart gebracht om daarna van de mat te worden geveegd!

  • Iets zegt mij dat dit wederom een proeftuin is voor wat er komen gaat. Nu kunnen ze levensechte scenario’s testen en bijschaven tot ze optimaal zijn om over de hele wereld uit te rollen.

 2. De enige overwinningen in het westen bestaan uit sancties iedere sanctie wordt met gejuich begroet door media en de corrupte politici. Het is complete dwaasheid want het is niet meer dan dat de economische artillerie richten op hun eigen bevolking .Hun eigen volk komt in een getto van armoede. Terwijl de politici in hun weelde blijven baden..

  • Beetje oppervlakkig en allang bekend, weinig nieuws.
   Maar allez, voor amerikanen…..

   You can run, but not hide.
   Niet alleen drones, maar ook satelieten met warmtegevoelige cameras vertellen ’s nachts waar ze zitten; en de artillerie heeft geen zaklampje nodig om ze te vinden.

   Oorlogsvoering is sterk veranderd sinds de uitvindingen van nachtkijkers, precisie raketten, gps controles.
   De zendingen van wapens e.d. komen met vliegtuig of schip, en simpel traceerbaar; na aankomst een raketje, en boem….weer een paar millioen weg.

   Maar kan je van een gestoorde travie junk verwachten dattie ook maar IETS weet?

 3. Rusland gebruikt het wapen van handel niet.
  In hun plaats zou ik alle export–incl. olie en gas stoppen; wedden dat dan Brussel en USA op de knietjes gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in