Na het verspillen van tienduizenden mannen in hopeloze gevechten heeft de Oekraïense komiek eindelijk toegegeven dat de performatieve ’tegenaanvallen’ en tot-de-laatste-man verdedigingen van zijn leger nergens op sloegen, schrijft Bernard.

Politco’s dromer van het jaar roept eindelijk op tot het bouwen van verdedigingslinies:

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft opgeroepen tot een snellere opbouw van grote verdedigingslinies te midden van het vastgelopen tegenoffensief van Kiev en de bezorgdheid dat Rusland zou kunnen proberen meer grondgebied in te nemen.

Zelensky drong aan op meer snelheid en efficiëntie bij de opbouw van verdedigingslinies in een videoverklaring op Telegram na een vergadering met belangrijke militaire en veiligheidsfunctionarissen dinsdagavond. Hij moedigde lokale gemeenschappen aan om mee te helpen en beloofde geld beschikbaar te stellen voor de inspanningen.

“Ons land zal zeker genoeg mijnen en beton hebben,” zei hij. Hij gaf geen details over waar de versterkingen zouden worden gebouwd of hoe uitgebreid ze zouden zijn.

Het kostte het Russische leger maanden en veel geld om zijn uitgebreide verdedigingslinies in het zuidoosten van Oekraïne te bouwen.

Zelensky heeft noch de tijd noch het geld om stevige linies te bouwen, maar hij wil er wel veel:

Volgens Zelensky heeft hij een vergadering gehouden over fortificaties in alle belangrijke omgevingen – allereerst op Avdiivka en Maryinsky, maar ook op Kupyansk en op de lijn Kupyansk – Liman, in de regio’s Zaporozhye en Kherson.

Daarnaast zullen er versterkingen worden gebouwd langs de hele grens met Rusland en Wit-Rusland.

“We zullen samenwerken met onze partners om onze verdedigingslinies te versterken,” voegde de president eraan toe.

  Amerikaanse regering toont video: Dit is hoe Rusland's gevechtsvliegtuig de Reaper drone uit de lucht haalde!

Eerder sprak Zelensky al over een “speciale” bijeenkomst van de Stavka, waar gesproken werd over versterking van de vestingwerken.

Commentaar Strana:

Dit is nogal een baanbrekende verklaring. Het klinkt als een aankondiging van de bouw van grootschalige verdedigingslinies, vergelijkbaar met de linies die Rusland in het zuiden heeft gebouwd.

En in bredere zin kan dit geïnterpreteerd worden als een overgang naar een defensieve strategie, waar steeds vaker over gesproken werd nadat het tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten daadwerkelijk stopte en de Russen zelf overgingen op grootschalige aanvallen.

Maar officieel praten de autoriteiten niet over de overgang naar verdediging en blijft de belangrijkste stelling dat de AFU zich voorbereidt op de aanval en dat er geen impasse is (waar zelfs opperbevelhebber Valery Zaluzhny over schreef) aan het front.

Zelensky riep particuliere bedrijven op om de nieuwe vestingwerken te bouwen. In de context van Oekraïne betekent dat meer corruptie – veel corruptie – omdat overheidsfunctionarissen smeergeld zullen vragen voor elk contract dat ze ondertekenen. Eerdere pogingen om privé verdedigingslinies aan te leggen hadden te ondiepe greppels die van weinig nut waren. Er werd wat beton gestort, maar op de verkeerde plaatsen en in de verkeerde vormen.

Er waren redenen waarom Oekraïne er afgelopen zomer niet in slaagde om de Russische verdedigingslinies te overwinnen. Het ontbrak aan de artilleriesteun, luchtoverwicht en pure massa die daarvoor nodig zijn. Maar Rusland heeft dat allemaal – een enorme hoeveelheid zwaar belegeringsgeschut (200 mm en meer), een belachelijke superioriteit in het aantal onbemande drones en bemande gevechtsvliegtuigen en heel veel nieuwe gecontracteerde soldaten. Elke linie die de Oekraïners kunnen bouwen, zal worden overwonnen door superieure Russische troepen.

  Nederland sluit zich aan bij Duitsland en laat "groene" agenda varen, start kolencentrales opnieuw op om in energiebehoeften te voorzien bij aanhoudende crisis

Ja, het passeren van Oekraïense mijnenvelden zal moeilijk zijn. Maar er zijn manieren en middelen om dat te doen.

Dankzij zijn eerdere krankzinnige pogingen heeft het Oekraïense leger te veel mannen verloren om iedere linie te kunnen behouden. En terwijl het Oekraïense leger zich overal zal moeten verdedigen, kan Rusland kiezen voor één of twee lokale fronten waar het de verdedigingslinies wil doorbreken.

Wat nu gepland is, is te weinig en te laat om Oekraïne te redden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Blind als een Coronavleermuis


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaar gingen Amerikaanse strategen in de fout toen ze een proxy-oorlog met Rusland begonnen?
Volgend artikelAnonieme luchtvaartpiloot onthult chemtrail-operatie in Groot-Brittannië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  1. Loopgraven zijn bij uitstek een heerlijk doelwit voor de drones….als je ziet hoe gemakkelijk men vanuit de drones de loopgraven kunnen zuiveren van oekri-nazi,s …ga vooral graven stelletje nazi,s….des te eerder zijn we verlost van het tuig der aarde!

  2. Van het veelbesproken heroïsche Oekraïnse offensief naar haastig opgetrokken defensieve stellingen , het lijkt wel op Der Untergang 2.0.
    De geschiedenis herhaalt zich….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in