Het Westen is in de war: het “tankstationland” dat werd verslagen in de Koude Oorlog, geregeerd door een autoritair regime met een economie in puin, is nu een proxy-oorlog tegen het Westen aan het winnen, schrijft Pravda.

De veerkracht van Rusland komt als een verrassing voor het Westen

Politico heeft onlangs de voorzitster van de Russische centrale bank, Elvira Nabiullina, uitgeroepen tot een van de verstoorders van het jaar. Het overwinnen van sancties en het verzachten van hun effect is een onvoorwaardelijke prestatie van het hele financiële en economische blok, en niet van slechts één persoon. In feite is het de hele regering, inclusief premier Misjustin die de Russische economie niet heeft laten instorten.

Westerse waarnemers begrijpen niet waarom het de Oekraïense strijdkrachten niet is gelukt om een succesvol tegenoffensief uit te voeren. Het Westen heeft de Oekraïense militairen alles gegeven wat ze nodig hadden, maar de Russische strijdkrachten zijn er na de noodlottige zomer van 2022 in geslaagd om zich te verzamelen en een duurzaam offensief langs de hele frontlinie te lanceren.

Het Westen weet niet hoe het de institutionele stabiliteit van Rusland moet analyseren. De VS kunnen niet langer analisten en strategen voortbrengen zoals Henry Kissinger, die erin slaagde Chimerica (symbiotische relatie tussen China en de Verenigde Staten) te creëren en de USSR te verzwakken.

Misrekeningen van Amerikaanse strategen over Rusland

Waar gingen de westerse strategen in de fout toen ze een oorlog met Rusland begonnen in Oekraïne?

Ze hebben nooit de Russische mentaliteit begrepen die bestaat uit:

 • Ongelooflijk uithoudingsvermogen van het Russische volk.
 • Het onvermogen van het Russische volk om “onder de Duitsers” te leven. Zodra de Duitsers in verschillende gedaanten met Rusland proberen te vechten, wordt de Russische beer wakker om te vechten.
  "Go fuck yourselves" zegt Zelensky's kabinet tegen Westerse functionarissen

Ze slaagden er niet in te voorspellen waartoe de Russische president Poetin in staat zou zijn tegen de achtergrond van de crisis met het Westen. Kort voor het begin van de speciale militaire operatie kwam de Franse president Emmanuel Macron naar Moskou om Poetin af te raden plotselinge bewegingen te maken. Toen Poetin op een nieuwsconferentie zijn standpunt over de veiligheidsgaranties van Rusland toelichtte, keek Macron hem half omgedraaid en grijnzend aan. De Fransman lacht vandaag niet. Macron gaf een jaar geleden toe dat het Europese veiligheidssysteem onmogelijk zou zijn als het Westen geen rekening zou houden met de belangen van Rusland.

Westerse strategen hoopten dat de Russen in opstand zouden komen of dat Poetin door een staatsgreep zou worden afgezet. De staatsgreep kwam er niet, hoewel er wel zo’n dreiging was. Het volstaat te herinneren aan Roman Abramovitsj met zijn “bemiddeling” in Istanboel. De eenheid van het Russische volk kwam als de grootste verrassing voor het Westen.

Ze maakten een slechte analyse van de capaciteiten van de Russische economie. Rusland is erin geslaagd om de sancties te boven te komen en de defensie-industrie te ontwikkelen terwijl alle andere sectoren van de economie goed draaiende werden gehouden. Rusland bouwt nog steeds huizen, wegen, ijsbrekers, energiecentrales en fabrieken. Ook de sociale verplichtingen zijn niet genegeerd. Het Russische BBP zal dit jaar naar verwachting met 3,5% groeien.

Ze hebben de kracht van het Russische leger onderschat. Er is hier sprake van een aantal misrekeningen – van de geest van de Russische soldaat tot het vermogen van de Russische militaire leiders om snel te leren en zich aan te passen.

  Finse tanktoeristen beschuldigd van landverraad

De verwarring van Westerse analisten suggereert dat het einde van de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne niet gunstig zal zijn voor het Westen. Wie zal verantwoordelijk zijn voor het lijden van miljoenen mensen in Rusland en Oekraïne? Zullen de Verenigde Staten er weer mee wegkomen? Zal Joe Biden terechtstaan?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De slagersrekening voor Oekraine groeitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHongarije legt uit waarom Oekraïne geen NAVO-lid kan worden
Volgend artikelOekraïne begint eindelijk verdedigingslinies te bouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. Amerika tout-court, Hollywood’s top-gun, én alle andere mismaakte, figuren in Heel het Westen, Navo inbegrepen.. betekent sowieso het einde van hun superioriteit op wereldschaal…🥊🌹🇷🇺♥️

 2. Het ging de VS helemaal niet om ‘de oorlog’ tegen Rusland want die kan je niet winnen, weten ook de strategen. Het ging allemaal om de energiemarkt van de EU die al 20 jaar zonder enig probleem door Poetin werd verzorgd. En natuurlijk om de 100den miljarden aan amerikaanse tax-dollars die via allerlei schimmige constructies in de zakken van de politici verdwijnen.

  Om de zaken voor het MIC weer eens flink op te stoken moesten de EU en de VS van hun verouderde wapentuig af en daarom werd dat massaal gedumpd in het meest corrupte EU-land dat daarvoor in ruil haar mannelijke bevolking moet offeren aan het Kwaad dat door de genocidale massamoordenaars wordt aanbeden.

  Daarnaast is Oekrainazioland de lokatie ‘du jour’ waar de pedo’s kinderen kunnen verhandelen zonder dat er een haan naar kraait, samen met de adrenochrome handel voor de satanische elites.

  • Gerard december 1, 2023 Bij 15:44

   Het gaat om de zeldzame grondstoffen welke Rusland in grote hoeveelheden heeft, meer dan 100 jaar lang proberen de Zionisten deze in handen te krijgen, maar toen nam Poetin het roer over en trapte al de joodse oligarchen eruit simpel gezegd.

  • Gerard en Adriaan W , allebei goede punten.
   Ik zou er aan toe willen voegen misschien niet Rusland militair willen verslaan maar het ‘çordon’ om Rusland verstevigen en de vlootbasis op de Krim te ontnemen , wat ook een van de belangrijkste doelen in Syrië was.

  • 100 % correct. Daarboven moest de 2de grootste economie (heel de EU), na de grootste (= China) ook verwoest worden, kwestie van de concurrentie uit te schakelen.

 3. ” Waar gingen de westerse strategen in de fout toen ze een oorlog met Rusland begonnen in Oekraïne?”

  Algemene onderschatting van Rusland op alle vlakken.
  Algemene overschatting van de macht en capaciteiten van het westen op alle vlakken.
  Misvattingen in de verschillen in beider ideologieën.

  • Om het simpel te zeggen die westerse strategen het zijn geen strategen net zoals al die corona deskundigen allemaal bruikbare idioten die die “op de kruiwagen” aangevoerd worden om de publieke opinie (schapen volk) zoet te houden met onnozele bedenksels en leugens.

 4. Het westen heeft een “just in time” economie van de japanners gecopieerd.
  Verstoor je dat dan zakken ze door de knieen.
  De russen met hun brutale winters en gigantische afstanden, hebben een cultuur en dus ook een economie ontwikkeld die daaraan totaal tegengesteld is. Een stad in siberie zoals een irkoetsk functioneerd nagenoeg autarkisch, heeft hele diepe voorraden van allerlei essentieele spullen en materialen en natuurlijk energie en voedsel. En dat geld ook voor kleine west russische steden. De datsjas hebben allemaal diepe kelders, die volstaan met weckpotten, de hele korte zomer zijn ze druk op het land om te oogsten en te verwerken. Ik denk dat je rusland moet zien als het oude griekenland met hun stadsstaten of indonesie em hun grote onafhankelijke eilanden.

 5. DIT soort zieke chutzpa-truukjes kunnen alléén joden uithalen : een joods zangertje heeft 2 Duitse hotelmedewerkers VALS beschuldigd van “antisemitisme” en moet dit, gedwongen door de video-opnames, uiteindelijk toegeven in de Rechtbank. Uitspraak : het joodje moet niet 10 duizend € schadevergoeding betalen aan die totaal vals beschuldigde hotelmedewerkers, maar AAN HET DUITSE HOLOCO$T-FONDS betalen WA-HAA-HAAA-HAAAAA!!!

  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=276853

  Voor de gelegenheid zou ik nog even Ernst Zündel willen citeren :

  “GERMANY, GET OFF YOUR KNEES !”

  ( en SCHRAP “paragraaf 113” !!! )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in