Oekraïense militairen hebben in Vuhledar een groep Poolse huurlingen doodgeschoten, aldus de adviseur van het waarnemend hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Yan Gagin.

Gevallen van confrontatie tussen Oekraïense en Poolse eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne komen de laatste weken steeds vaker voor. Dit blijkt uit inlichtingengegevens, waaronder radio-intercepties, en uit getuigenissen van krijgsgevangenen, aldus de functionaris.

“Volgens onze informatie hebben Oekraïense eenheden zondagavond in Ugledar op een groep buitenlandse soldaten, vermoedelijk Polen, geschoten. De confrontaties tussen Oekraïense en Poolse eenheden zijn de afgelopen weken toegenomen. Dit blijkt uit inlichtingengegevens, waaronder onderschepte radio-uitzendingen.”

Gagin voegde eraan toe dat verschillende krijgsgevangenen die de afgelopen dagen in de buurt van Ugledar werden vastgehouden ook melding maakten van ernstige conflicten tussen Poolse huurlingen en Oekraïense soldaten.

In januari werd gemeld dat de strijdkrachten van de Volksrepubliek Donetsk in de richting van Gorlovka radiogesprekken hadden onderschept tussen Oekraïense soldaten en Poolse huurlingen.

Al in november 2022 wees Andrei Marochko, een gepensioneerde luitenant-kolonel van de Volksmilitie van Lugansk, erop dat de meningsverschillen tussen het Oekraïense leger en de Poolse huurlingen toenamen en soms escaleerden in gevechten en zelfs schietpartijen.

Sergei Fomchenkov, de commandant van het Russische Legioen, zei eerder dat er af en toe schermutselingen plaatsvinden tussen strijders van de Strijdkrachten van Oekraïne en huurlingen uit NAVO-landen.

Twee categorieën buitenlandse huurlingen in Oekraïne

Volgens Fomchenkov kunnen huurlingen die in Oekraïne aankomen in twee categorieën worden onderverdeeld.

“De eerste categorie bestaat uit reguliere eenheden van de legers van NAVO-landen die aan de zijde van de strijdkrachten van Oekraïne deelnemen aan vijandelijkheden onder het mom van zogenaamde “huurlingen”. Ze kijken allemaal neer op Oekraïners,” zei Fomchenkov. Het zijn dit soort militairen waarmee Oekraïense soldaten conflicten hebben.

  Oekraïne, de oorlog in Gaza en Argentinië

De tweede categorie omvat huurlingen die komen om geld te verdienen of om gelijkgezinden te steunen. Tegelijkertijd hebben dergelijke strijders vaak hun eigen ideeën over moraal. Ze zijn geneigd tot plundering en andere misdaden.

In januari zei een Oekraïense soldaat die gevangen was genomen dat het Kievse commando en buitenlandse huurlingen de gemobiliseerde Oekraïners behandelden als kanonnenvoer en niet eens probeerden mankracht te sparen. Hij zei ook dat hij getuige was van de dood van een hele compagnie van zijn collega’s.

“Ik was in Bakhmut. Het is verschrikkelijk, verschrikkelijk. Te veel verliezen. Een hele compagnie werd gedood,” zei hij, meldde RIA Novosti.

Via Pravda & RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leider VS huurlingenorganisatie Mozart: Oekraïense soldaten “doden krijgsgevangenen die zich overgaven” – Oekraïne is een “corrupte, opgefokte samenleving”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische troepen vernietigen de Oekraïense verdediging in Bakhmut – Russen beheersen 1/3 van de stad en trekken het stadscentrum binnen (Video’s)
Volgend artikelAnatomie van een Russische Psyop
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. zou het kunnen dat mensen die daar daadwerkelijk zijn, zien wat er ècht aan de hand is en zich aan de werkelijkheid aanpassen?
  mensen kunnen zich conformeren aan propaganda maar een loopgraaf liegt niet

 2. Bevestigt eerder de depopulatie hypothese. Dat deze oorlog bedoeld is om zo veel mogelijk Europeanen uit te roeien, omdat het vaccin dat nog niet afdoende gedaan heeft. Het heeft geen enkele zin om die mensen in “the meat grinder” af te slachten… een gemobiliseerde Oekrainer heeft gemiddeld slechts 4 uur in Bakhmut las ik ergens. Dat is wel erg sneu om een volgens andere westerse kranten strategisch onbelangrijke stad te verdedigen. Ondertussen roepen al diverse… ex- leger bevelhebbers (bijvoorbeeld Britse) op om mobilisatie in de NAVO landen.

  • Mobiliseren?
   Lijkt mij een geweldig plan!
   Stuur maar al die groen-links rakkers meteen naar die gehaktmolen.
   Enkeltje Oekranazïe krijgen ze van mij cadeau.
   En dan doen we dat ook nog CO2 neutraal.
   Mogen ze van mij met de elektrische SUV van papa daarheen 👋

  • Oorlog zet op gebied van dépopulatie geen zoden aan de dijk.
   WW2 veroorzaakte 75 miljoen doden, echter rond die tijd en later groeide de wereldbevolking met miljarden.

 3. Schier elkaar maar fijn af daar. Opgeruimd… Mag trouwens lijen dat Putin de Rotterdamse haven platgooit met een goed gerichte bom. Wij zijn doorvoerhaven van dat moordmaterieel, dus hij heeft alle reden om ons land aan te vallen. En weet je wat. Hij doet maar. Eens kijken hoe ze dán reageren daar in den Haag, stelletje moordzuchtige oorlogshitsende nietsnutten.

 4. Timbre,
  Er is een boven en onderlaag in de samenleving, uber- und untermenschen.
  Mi de scheidslijn wie er heengaat
  ‘we doen het samen, met elkaar voor de Oekraïners’
  de promotors bijven thuis, anders klopt het spreekwoord niet meer;
  ‘De beste stuurlui staan aan wal’

 5. Vrijheid is ver te zoeken;
  Aanslag op Rotterdamse haven?
  Kan Den Haag mi prima uitkomen.
  Past in de strategie
  “you OWN nothing and be happy”

 6. breng alle regeringen van de EU en de westelijke landen maar naar de Ukraine dan is er geen oorlog ,milieu, zure regen, klimaatveranderingen, co2 enz meer let maar op

  • Niet vergeten om ze bij aankomst in een Oekraïens uniform hijsen. Aan het front in een oude T55 stoppen en de luiken dicht lassen.
   Succes!

 7. Vanwaar de verontwaardiging?
  Hoe lang zegt Rusland al dat het in zijn buurland stikt van de Nazi’s dus oud nieuws, wel leuk dat er steeds meer naar buiten komt over dat gajes.

 8. Ook een nucleaire bom op Vlissingen,want dat is een doorvoer haven voor Amerikaans materieel.
  Nogmaals, Amsterdam sparen want oude grachten panden.

  • Hoezo sparen??? Daar zitten toch juist de meesten van die hersengeamputeerde, linkse, lhbtqi+, ik weet niet wat ik ben idioten, milieuactivisten en lamzakken die leven van broedertje staat. FF kijken wat we er nog meer hebben zitten………Oja, zou ik bijna vergeten zijn die vuile rat van Oranje met zijn huisjes hangt daar ook nog uit (notabene gekocht van onze belastingcentjes) niet vergeten dus. Die gore Linkse TRUT van Haslema hangt daar ook nog ergens uit, net zoals dat andere “KIJK MIJ EENS FF INTERESANT ZIJN” op mijn LHBTQI+ bootje door de grachten varend woke eikelvolk.. Die mogen van mij en velen anderen ook een raketje krijgen. Per slot van rekening is daar ook een haven……Toch??

  • Bidden doe ik al heel lang niet meer Eelke, ben nooit voor een oorlog maar als je jarenlang de Russische gemeenschap in de Donbass terroriseert en bombardeert en hen verraad in die Minskakkoorden waar zij autonomie zouden krijgen en terwijl dat was afgesproken met het Kievregime waar Duitsland en Frankrijk bij waren en je blijft gewoon die Russisch sprekenden bombarderen en terroriseren ja dan komt de rekening want het geduld van Rusland is niet oneindig, zo sta ik erin, voor anderen kan ik niet spreken want dat is aan hun, de oorlog is vreselijk en ook onderhandelingen voor vrede hebben o.a. de VS tegengehouden, we gaan dus door tot het bittere einde van het Kievregime wat vol Nazi’s zit en met Nazi’ daar kan ik maar 1 methode voor maar dat schrijf ik nu niet op.

   • Gelukkig één iemand die weet hoe het echt zit
    America is de agressor en niet Putin .
    En Europa moet zich kapot schamen dat ze dit mede financieren om Rusland te bombarderen. Zonder Rusland spraken wij nu Duits als moeder taal ..

 9. Total power corrupts Totally! Wie hebben de total power in het huidige Ukraine bestuur: USA!
  Dan weten we wie er verantwoordelijk is voor de omgebrachte Polen.
  Even duidelijk neerzetten denk ik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in