Het begint erop te lijken dat er naast de steeds waarschijnlijker wordende uitwisseling van kernwapenaanvallen tussen de VS en Rusland nog een ander scenario voor een nucleaire catastrofe is, dat zich de afgelopen dagen in Oekraïne heeft aangediend, schrijft Edward Lozansky.

Volgens de directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), Rafael Mariano Grossi, “onderstreept de beschieting van Europa’s grootste kerncentrale Zaporizhya het zeer reële risico van een kernramp die de volksgezondheid en het milieu in Oekraïne en daarbuiten zou kunnen bedreigen.”

De voor de hand liggende vraag is wie verantwoordelijk is voor deze beschietingen?

Zoals verwacht hebben Zelensky en zijn Westerse ondersteuners, waaronder een medeplichtige media, onmiddellijk Rusland beschuldigd van deze beschieting, terwijl Moskou Oekraïne beschuldigt.

VN-functionarissen hebben, althans tot nu toe, geen van beide mogelijke schuldigen met de vinger gewezen, maar zijn wel hun diepe bezorgdheid over de penibele toestand blijven uiten.

Rafael Grossi gaf commentaar op de crisis door te zeggen: “Sinds het begin van deze tragische oorlog is de IAEA – en ik persoonlijk – bezig Oekraïne te steunen om al zijn nucleaire installaties veilig en beveiligd te houden.”

Eigenlijk is het hoofd van de IAEA bereid geweest een missie te leiden om de veiligheid, de beveiliging en de veiligheidscontroles van de centrale van Zaporizja te inspecteren, maar om onbekende redenen is dat tot nu toe verhinderd. Men vraagt zich af waarom.

Aangezien de Russen deze centrale, en eigenlijk de hele stad Zaporizhya, controleren, zou het nogal vreemd zijn als zij zouden besluiten grondgebied dat zij al in handen hebben, te bombarderen. Bovendien beweren de Russen openlijk dat zij er bij de VN op blijven aandringen hun missie zo snel mogelijk te sturen Tot nu toe zijn die oproepen aan dovemansoren gericht geweest.

  Bovenop de enorme brandstofprijzen: Nu ook nog spot en hoon uit Rusland (Video)

Grossi zegt dat zijn team ook onpartijdige en onafhankelijke informatie zou verstrekken over de status van de installatie in Zaporizja, maar helaas is deze vitale missie er nog niet gekomen, en niet door toedoen van de IAEA.

“Ondanks onze vastberaden inspanningen is het tot nu toe niet gelukt,” zei Grossi. Het zou interessant zijn te weten wie zijn team verhindert deze reis te maken.

Grossi blijft verklaringen afleggen dat hij niet van plan is op te geven en “zal blijven aandringen – en nog eens aandringen – om deze IAEA-missie eindelijk te laten plaatsvinden.”

Fijn voor hem, en ook voor VN-secretaris-generaal António Guterres, die soortgelijke verklaringen aflegt, maar tevergeefs. Dit alles is zeer verdacht. Blijkbaar zijn sommige machtige lieden niet geïnteresseerd in het presenteren van de waarheid, maar, in aanmerking genomen dat deze centrale de grootste van Europa is, zou de explosie een stuk krachtiger zijn dan die van de ramp in Tsjernobyl in 1986. Hoe huiveringwekkend de gedachte ook is, misschien zijn er ergens mensen die willen dat dat gebeurt?

Wat het bepalen van de schuldigen van deze misdaden betreft, geloof ik op de een of andere manier dat wij meer betrouwbare getuigen dan Zelensky nodig hebben om de waarheid te vertellen. Steeds meer getuigen, waaronder Amnesty International en westerse journalisten, melden dat het Oekraïense leger verantwoordelijk is voor het gebruik van burgers als menselijk schild, het plaatsen van artillerie in de buurt van scholen en ziekenhuizen, het beschieten van burgerdoelen, waaronder water-, elektriciteits- en gasinfrastructuur, waarbij soms gebruik gemaakt wordt van door de NAVO geleverde wapens en van vlindermijnen [anti-personeel-mijnen], die uitdrukkelijk verboden zijn volgens de overeenkomsten tussen de EU en Oekraïne die al in 2013 ondertekend zijn volgens het Verdrag van Ottawa. De EU en de NAVO zouden Oekraïne namelijk helpen om zijn voorraden vlindermijnen te vernietigen. Hoe dan ook, als de VN nog enige relevantie heeft, had er allang een IAEA-team naar deze kerncentrale gestuurd moeten worden.

  Kiev offert dienstplichtigen op in "zelfmoordmissie" op rivier de Dnjepr

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europese voedselvoorraden naar verwachting binnenkort uitgeputVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPrikspijt: Gevaccineerd en Beschadigd (Video, Nederlands transcript)
Volgend artikelKijk: Moderna CEO voorspelt dat mensen elk jaar COVID vaccins zullen krijgen als “een iPhone”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Wat is er nodig voor Biden om de nu in november komende verkiezingen uit te kunnen stellen
  Wat kan het gevolg van die verkiezingen zijn , de republikeinen pakken het huis terug en starten een procedure om van Biden en Harris af te komen .
  Wie is de tweede in lijn om president te worden , de voorzitter van het huis van afgevaardigde en dat is een aangewezen positie dus daar kunnen de republikeinen neerzetten wie ze willen zolang die enige politieke ervaring heeft. ( nr. 45)
  Een republikeinse president in de ambt termijn van een democraat ?

  Een oorlog of een flinke ramp is misschien wel een reden die verkiezingen uit te stellen, daar krijg ik verder niet veel over gevonden.
  Let wel het hoeft zo niet te verlopen maar gezien de Amerikaanse wetgeving zou het wel op een dergelijke manier kunnen gaan.

 2. Dat zou ook niet bepaald een goede oplossing zijn Ger want na Biden en Harris is Pelosi de volgende die de zaak zou overnemen.
  Met deze warmonger kun je wel stellen dat we nog een paar stappen dichter bij een wereldoorlog komen.

 3. Amerikaanse geopolitiek is vanouds gefixeerd om Europa te destabiliseren, de 1e en 2e wereldoorlog was hier het toonbeeld van, vooral Duitsland moet het flink ongelden het liefst zagen de Angelo zionisten de Verenigde Staten en The City Of London het financiële hart van de wereld Duitsland helemaal kapot, saillant detail we zien het nu voor onze ogen gebeuren.

  Ook hebben de Verenigde Staten alle proxy-oorlogen voor het verdomde Israël uitgevochten als gevolg dat er miljoenen niet Westerse vluchtelingen naar Europa kwamen, ze werden met open armen ontvangen door de linkse luchtfietsers en veel van die idiote vrouwen stelden zelfs hun pussy open voor die lieden, hetzelfde ziet u nu wéér gebeuren, een wet uit 1952 wet verplaatsing bevolking) werd hiervoor speciaal aangepast en gaat in september door de 1e Kamer op God’s zegen en hoop.

  Herinnerd u nog het krankzinnige idee van de Lutherse Dominees dochter de crypto-communist Angela Merkel medio september 2015 de Duitse grenzen wagenwijd openstelde voor meer dan 1 miljoen asielparasieten/jihadisten, het leeuwendeel van hen zijn jonge krijgers van militaire leeftijd, de wapens die naar Oekraïne werden getransporteerd daarvan kwam 30% op het slachtveld terecht de rest werd/wordt verhandeld en illegaal naar West-Europa gesmokkeld, heeft u al een idee hoe dit gaat eindigen.

  Yippee ki yay

 4. Adriaan: ik zie het net zo somber in als jij. Nog niet zo lang geleden dat ik het voor het laatst zag, stonden de TV media mensen nog elke avond hysterisch op en neer te springen met gebler dat ‘Europa is going under!’ Dat was ten tijde van de Nuland waanzin in Oekrieland (Maidan Square). Kort geleden werd NYC ook bedreigd met nuclaire troep (en mensen werden geadviseerd binnen te blijven, hahahah!). Nu wordt noord EU bedreigd. (Binnen blijven, mensen). Er zijn al meerdere kernreactoren naar de knoppen gegaan. Harrisburg, Tsjernobyl, Fukushima (die nog steeds radioactiviteit in de oceaan spuugt). En straks deze. Fukushima ging er aan dmv zgn ‘deep sustained pulsing’ tegen de tectonische plaat. Dus een kernreactor opblazen zou een mooie stap in de oorlog zijn. Wat iedereen roept dat het ‘niet gevaarlijk is.’ Daar ben ik niet achter. Wel heb ik gezien dat vele geboortes ongelooflijk mismaakte babies leverde, geen beentjes, geen armpjes, stompjes met een hoofdje min of meer. Deze docu is niet meer te vinden. Ik kan me niet voorstellen dat de rotzooi die vrij komt geen schade berokkent. (Ja, de planetnwereld was weer snel hersteld, maar dat is heel ander weefsel dan menselijk weefsel.)

   • Beste Mensen

    Adriaan W.
    Er staan al twee in het land
    Er is al een plan gemaakt en door gedrukt bij de Wet voor een Derde een Vierde en een Vijfde
    Naast de al 2 bestaande gif producerende hol van de GodDuivel
    Van die Gespleten Tong wezens uitziende als mensen
    1 in Groningen Eemshaven en 2 dichtbij Petten
    En die gaan er komen met de kabinetten die er nog na deze zullen volgen

    Tenzij hun allen het voltallige Kabinet Parlement een schop onder de Reet krijgen
    Met de mededeling
    Ophoepelen
    Ga echte werk zoeken
    Neuspulkers
    Gedwongen in de Weilanden de Boeren met de blote handen helpen telen rooien melken sloot reinigen kortom bij alle handelingen met als Salaris een hapje Veganistische eten kleding en slaapplaats
    Meer niet
    Wel eerst Alle bezittingen van hun ontnemen

    Dank U

 5. Beste Mensen

  Er zijn mensen genoeg die het willen
  Een KernRamp
  Het liefst willen die nog iets veel ergers zelfs
  Ze zijn gebrand op de Totale vernitiging van de Planeet Aarde
  Hebben al Boten gereed gemaakt om weg te Varenzwemmen in de onmetelijke Oceaan
  Hoofdzakelijk in Amerika , Israel en in Europa
  U kunt die Zo Uitvissen
  Mits Uzelf capabel genoeg bent

  Dank U

 6. Bouwer van kerncentrales: vernietiging van 156 gebruikte nucleaire brandstoftanks bij kerncentrale Zaporizhia zal de wereld een “drievoudig Tsjernobyl” geven

  Kiev, met de beschieting van de grootste kerncentrale van Zaporozhye in Europa, bewees eens te meer zijn volledige onvermogen om te onderhandelen en gebrek aan gezond verstand. Door de oorlog te verliezen, vermoordt het Kiev-regime mensen in koelen bloede en bedreigt het continent met een stralingsramp.

  Echter, zoals Pravda.Ru al schreef , in het geval van een nucleaire catastrofe, zal Rusland zelfs het recht hebben om een ​​nucleaire aanval op deze landen uit te voeren.

  Bron: https://military.pravda.ru/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in