© Foto: Public domain

Het spectaculaire “succes” van het tegenoffensief van Kiev, dat weerklonk in het hele geopolitieke melkwegstelsel, heeft voorspelbaar geleid tot wat iedereen met verstand verwachtte: een hondengevecht, schrijft Pepe Escobar.

Enter de Zelensky-Zaluzhny Show – vooral nadat de opperbevelhebber van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) officieel toegaf dat de oorlog “een patstelling heeft bereikt” – code voor “we zitten diep in de problemen”. Hij verwees ook naar “positionele verdediging” – code voor “we zullen steeds meer grondgebied blijven verliezen”.

Het gevecht heeft een maffioso ondertoon, zoals de 39-jarige Zaluzhny assistent Gennady Chistyakov die “per ongeluk” een granaat die hij cadeau had gekregen tot ontploffing bracht, zijn dochter ernstig verwondde en zichzelf opblies.

Dit kan op het eerste gezicht gezien worden als weer zo’n maffe Pulp Fiction-achtige sketch met de top van de organisatie (zonder Winston Wolf om “problemen op te lossen”). Maar het bevat wel een onheilspellende boodschap voor Zaluzhny: nogmaals, in maffiastijl, vanaf nu kan hij beter oppassen voor vrienden die cadeaus brengen.

Wat het “tegenoffensief” betreft, lijkt het dossier, voor alle praktische doeleinden, gesloten. Er komt er geen meer – omdat er geen wapens, middelen of troepen meer zijn om het te voeren, behalve de vreemde Oekraïense bejaarde burgers en nietsvermoedende huisvrouwen die door de “veiligheidsdiensten” worden achtervolgd als ze de supermarkt verlaten.

Een moreel-psychologisch debacle

Dat brengt ons bij nog snapshot van wat er echt gebeurt aan de frontlinies.

Het bijgevoegde document, volledig gecontroleerd op echtheid, is een rapport van half oktober aan de commandant van het 10e legerkorps van de AFU.

  Biden en zijn oorlogszuchtige minions lijken vastbesloten het Westen in de Derde Wereldoorlog te slepen

In het rapport staat dat de 116e aparte gemechaniseerde brigade “niet in staat is om offensieve operaties uit te voeren vanwege hoge verliezen en grote aantallen soldaten die psychologische en medische hulp nodig hebben”.

De 116e brigade is al 5 maanden intensief betrokken bij militaire operaties in de regio Zaporozhye. Gedurende 3 maanden maakte ze deel uit van het 10de legerkorps, “Tavriya”.

Het rapport geeft aan dat de verliezen van de brigade 94 soldaten zijn, 1122 gewonden en 95 vermisten. Dat komt overeen met 25% van het totale aantal manschappen.

Op het moreel-psychologische vlak hebben minstens 153 soldaten een onmiddellijke psychologische rehabilitatie nodig.

Deze brigade is een vrij belangrijke eenheid; wat hieruit blijkt is dat een moreel-psychologisch debacle nu is ingebouwd als een systeemfout in het hart van het Oekraïense leger. De gevolgen, op korte en middellange termijn, zullen ernstig zijn.

Dit alles gebeurt terwijl de stroom buitenlandse huurlingen naar de AFU aan het opdrogen is. Geen wonder: enter de Perfect Storm van brigades die grondig gedecimeerd worden; onuitsprekelijke niveaus van corruptie; en betere carrièremogelijkheden in de opnieuw ontketende Voor Eeuwig Oorlog in Israël/Palestina.

Burgers in Charkov, bijvoorbeeld, bevestigen dat buitenlandse huurlingen die Pools of Engels spreken nu “bijna onzichtbaar” zijn.

Niets van het bovenstaande betekent dat het vanaf nu een peulenschil wordt voor Rusland. Het Russische leger is er bijvoorbeeld nog steeds niet in geslaagd om het Oekraïense bruggenhoofd aan de Dnjepr in Cherson te vernietigen.

Verderop zal het steeds lastiger worden om de Oekraïners uit de oostelijke rand van de Dnjepr te verdrijven.

  Chinese analyse: Europa is door zelfmoordsancties ten dode opgeschreven

Russische militaire media, op het hoogste niveau, doen hun best om scherp te focussen op ernstige gevallen van onbeholpenheid door het Russische leger. Dat is hun burgerplicht – en het houdt in dat ze een golf van publieke opinie creëren, het Russische leger dwingen om zijn fouten te corrigeren en vooral om de vijand niet te onderschatten.

Dit is immers nog lang niet voorbij – ongeacht de hondengevechten die nu in de machtsgangen in Kiev woeden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bijbelse verwijzingen door Medvedev: “Wij zullen onze vijanden naar het eeuwige vuur van Gehenna sturen – Wij horen de woorden van de Schepper en gehoorzamen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerslaggever vraagt Ministerie van Buitenlandse Zaken waarom ze het ‘genocide’ noemen als Rusland burgers doodt, maar niet als het om Israël gaat
Volgend artikelIsraëlische Apache helikopters doodden eigen soldaten en burgers op 7 oktober
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. ….pffff ….gisteren nog maakte men ons wijs dat het zo goed als voorbij was voor Hoerkraiene ! Weer n illusie armer dus , enfin nu toch , straks komt er misschien weer n ander clickbait artikel met ‘beter’ nieuws ….

 2. De verliezen van de Oekraïense strijdkrachten voor deze week waren (over de gehele contactlijn): 4825 mensen gedood, 90 gepantserde voertuigen, waaronder 9 tanks, 67 veldartillerie kanonnen, 6 MLRS, 15 boten . Binnen een week werden 26 mensen gevangen genomen.

 3. Ik vind het zielig voor oekraine. Zelenski en kornuiten hebben oekraine verkocht aan vs om de oorlog tegen Rusland te voeren. Biden en zn zitten tot hun enkels in oekraine belangen. Voor geld hebben de oekrainse corrupte politici oekrainse levens opgeofferd en nu het uitzichtloos is en dreigen (gaan) verliezen moet Zelenski weer op zoek naar geld en wapens voor een nieuwe zinloze offensief.

  Rusland is niet te verslaan, dat hebben Napoleon en Hitler wel geweten. Nu weet de VS het ook!

  • Hoi,

   Montgomery (die veldmaarschalk uit WW2 had drie wetten over oorlog. Ten eerste, nooit oprukken richting Moskou, twee, nooit aan een landoorlog in Azie beginnen en drie, nooit oprukken richting Moskou.

   Groeten,
   Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in