Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Max Blumenthal van The Grayzone beschuldigd van het stellen van een “ongepaste” vraag.

Afgelopen dinsdag durfde de verslaggever te wijzen op de hypocrisie van de regering Biden met betrekking tot genocide, schrijft Niamh Harris.

Blumenthal vroeg waarom president Biden en minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beiden Rusland beschuldigden van genocide door Oekraïense burgers te doden… terwijl ze militaire hulp geven aan Israël, dat in één maand meer burgers heeft gedood dan Rusland in twee jaar.

InfoWars meldt: Nadat hij het bewijs had geleverd dat Israëlische regeringsfunctionarissen genocide willen plegen op de Palestijnen, vroeg Blumenthal de woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: “Welke metriek gebruikt u om genocide vast te stellen, of is dit gewoon politieke retoriek?”

Als antwoord zei de woordvoerder dat de regering geen politieke retoriek gebruikt en beweerde dat ze een “rigoureus” proces hebben om te bepalen wat genocide is.

De Biden-ambtenaar gaf vervolgens de schuld aan de afschuwelijke paraglideraanval van Hamas voor de beslissing van Israël om Gaza met te tapijtbombarderen.

Blumenthal zette de woordvoerder onder druk en zei: “President Biden heeft de Russische regering beschuldigd van genocide voor haar acties in Oekraïne, waar ze in twee jaar evenveel burgers heeft gedood als Israël in één maand in de Gazastrook. Dus hoe verklaart u die ongelijkheid in het helpen van het ene land en het beschuldigen van het andere land van genocide, wanneer het land dat u helpt systematisch zoveel meer mensen heeft gedood in één maand?”

Het stotterende mondstuk van Buitenlandse Zaken antwoordde: “Die omstandigheden zijn totaal en volkomen niet hetzelfde. Om zo’n vergelijking te maken is eerlijk gezegd ongelooflijk ongepast.”

De hele confrontatie was nog verontrustender omdat veel van de berichten waarin beweerd werd dat Rusland Oekraïense burgers had gedood in werkelijkheid gevallen waren waarin het Oekraïense leger burgers had gedood in pro-Russische gebieden in Oost-Oekraïne.

Dus technisch gezien financiert de VS de genocide op zowel Palestijnen als burgers in de Oekraïense Donbas-regio.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Netanyahu’s TWEE genocidenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZal de Gaza-oorlog een bedreiging vormen voor de Joodse macht in de V.S. en hun status als bezitters van de morele verheven grond?
Volgend artikelNog een snapshot van Kievs militaire ineenstorting: Maar het is nog niet voorbij
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

46 REACTIES

 1. Ze moeten toch op een of andere manier het naratief creëren, “Russia bad” and “Israël good”. Ja dan krijg je dit soort vragen, niet meer dan logisch toch. Tenminste als je een kritische journalist hebt. Want dat zijn ze ook allang niet meer allemaal. Gelukkig zit hier nog een goeie.

 2. nee nee, de massaslachtoffers die de vs, eu en israel al jaren maken dat is verdediging van de demonazi, maar als tegenstanders slachtoffers maken is het meteen genocide. Zij mogen clusterbommen gebruiken maar de tegenstander absoluut niet, want dat is verboden……voor de tegenstander. O ja wat was het ook al weer 1 dode israelier was erger dan 1000 palestijnen toch, en dode russen was de beste besteding van belastinggeld toch….Pfff tijd dat die 3 gezwellen worden aangepakt!

 3. Waar zag ik dat toch ook alweer ? borden met spreuken als: “Juden nicht erwunscht”, “juden sind unser Ungluck” en “Achtung juden”

  • Zoals ze nu bezig zijn bij de gaza .wat helemaal hun land niet is ( gewoon gekregen in 1948 en afgepakt van de palestijnen) mogrn die bordjes van mij weer terug komen. Ze beginnen steeds vaker en opzichtelijker te handelen en denken dat ze alles mogen . Misschien dat adolph ze daarom haate . Ik weet t niet.

   • Adolf haatte geen Joden. Was zelf een kwart Rothschild. Daarom voelde hij de hete adem der zionisten in zijn nek, waardoor hij en zijn ‘wirtschaftswunder’ waren gefinancierd. ‘Geld’ is de onzichtbare olifant in de kamer. Zo ook voor de Amerikanen op dit moment. Joods geld doet wonderen voor de Joodse staat. Geld, een wortel van alle kwaad, zal met wortel en tak worden uitgeroeid – bij de terugkeer van Jezus.

  • Voordat de Joden in het begin van de 20e eeuw werden aangespoord om naar Palestina te immigreren, overwoog Europa verschillende landen als het nieuwe ‘thuisland’ voor de Joden: Uganda, Argentinië, Zuid-Afrika en Madagaskar, maar stond Palestina aanvankelijk niet eens op de lijst. Uiteindelijk vond Groot-Brittannië dit wel de beste optie en gaf groen licht aan Lord Rothschild voor zijn “Joods Zionistische aspiraties” om “in Palestina een nieuw thuisland voor het Joodse volk te vestigen”, hetgeen in 1917 werd vastgelegd in de Balfour-verklaring. Waardoor de USA, Engeland en Frankrijk te hulp kwam om te interveniëren in de oorlog
   Maar de migratie van Joden ging hen niet snel genoeg. Vervolgens kwam Hitler aan de macht en vond na wederom interveniëren van de USA de Holocaust plaats. De vervolging van de Joden was ook een manier om in Europa van de opgebouwde schulden aan de Joden af te komen, die door het door verkopen van Noodhulp goederen uit de USA stinkend rijk geworden waren en die nu door de deportatie naar de kampen alles verloren.
   Volgens Yousif was de Holocaust “de meest georkestreerde, geïndustrialiseerde, verschrikkelijke genocide van de moderne tijd.” Tegen 1948, vlak voor de verklaring van de staat Israël, leefden er in Palestina 2 miljoen mensen, waarvan 30% Joden. “Het hele idee van het land zonder volk tot het volk zonder land, was een marketing ding,” aldus Yousif. De Joodse kwestie is volgens hem “een Europees ‘probleem’, afgeschoven op de Arabieren.”

   • Djennis,
    Ik heb lang geleden al reeds gelezen dat de meerderheid vroeger in dat oude Palestina inderdaad geen Joden waren, dank voor het posten van dit bericht, maar ja zoals ik al eerder schreef, of zij zijn erg zionistisch denkende en zeggen het land is aan ons geschonken door G.d, of zij zijn erg anti Moslim en beweren dat de Joden altijd de meerderheid waren en zij, die Arabieren eigenlijk nooit een volk zijn geweest met een eigen land, kortom ik kan zo nog even doorgaan, de feiten zijn anders maar daar willen sommigen niet aan, die blijven liever in hun eigen gelijk, het zij zo, groet aan jou Djennis!

     • Djennis,
      Ik ben ook voor de dialoog en vrede, echter is de realiteit dat er soms volkeren zijn die zoveel onrecht moeten ondergaan dat zij denken, wij sterven liever zo en in verzet dan te moeten leven als een slaaf, zeg het even hard, maar zo zie ik het ook.
      Ik kan mij ook verplaatsen in overlevenden van de holocaust onder de Joodse bewoners, het is zo erg dat er geen woorden voor zijn, als je dit als mens meemaakt dan knapt er iets in jou, nu knapt er iets bij die Palestijnen, elk mens heeft een grens wat logisch is anders zul je gek worden en ik weet zeker dat er mensen gek zijn daar geworden, zowel onder de Joodse bewoners door hun verleden als onder de Palestijnse bewoners en hun ellende.
      Voor al de bewoners daar moet er echt gewerkt worden aan een oplossing voor de toekomst, dit verdriet kan toch niet eindeloos zo doorgaan uit humanistisch oogpunt, ik bezie dingen vaak vanuit het humanisme, groet aan jou, beetje langere reactie dit keer!

 4. Hoe men het wendt of keert: de omstandigheden zijn ook totaal en volkomen niet hetzelfde. Gaza is een overbevolkte stadsomgeving waardoor het veel moeilijker is om burgerslachtoffers te vermijden dan in de grote lege ruimte van Oekraine. Daarnaast heb je er nog een Hamas die er bekend om staat de Palestijnse burgerbevolking als menselijk schild te gebruiken. Hoewel ik normaal gesproken niks heb met de meningen van “white house officials”, denk ik dat ze hier wel een punt hebben.

  • @PearlDragon november 10, 2023 Bij 16:09

   Opzettelijk ongeveer 5.000 burgers, sommige bronnen zeggen 13.000 tot 14.000, in Donbass steden dood bombarderen door Oekraïne is inderdaad genocide.

     • Niet “waarschijnlijk”. Het was daadwerkelijk meer dan 10x meer (meer dan 300.0000) omdat Dresden alle vluchtelingen huisveste. Dit was volledig bekend bij de ZioNAZI in London en een buitenkans voor de ZioNAZI oorlogsmisdadigers Churchill, Alan Dulles en hun puppet (de over 3-voudige ZioNAZI landverrader Bernhard Lippe) om een Genocide te plegen.
      De domme opmerkingen van “PearlDragon” wijzen er op dat hij weer een van de vele ZioNAZI Trolls is die deze fantastische website vervuilen.
      De Poolse ZioNAZI “Netanyahu”, aka son of Benzion Mileikowsky (zie: Henry Makow : https://henrymakow.com/2023/11/patrick-ocarroll—our-leaders.html) is van dezelfde streek afkomstig als Bernhard Lippe (die in 1936 aan Juliana werd gekoppeld door de Bankiers Rotschild/Rockefellers/IG Farben en de ZioNAZI).
      Voor de menselijke schilden: zie op https://www.frontnieuws.com/kijk-israelische-troepen-gefilmd-terwijl-ze-geblinddoekte-gevangene-als-menselijk-schild-gebruikten-op-de-westelijke-jordaanoever/
      Die laffe ZioNAZI ISRAHELLIE hebben geen enkel punt tegenover de verzetsstrijders van Hamas na 70 jaar terreur tegen Palestina.
      Ben benieuwd wat “PearlDragon” zegt als de pedofiele WEF ZioNAZI van Schwab zijn huis afnemen, bezetten en zijn familie verkrachten en uitmoorden onder hun motto “”be happy” to be fucked by ZioNAZI” zoals in Dresden, Ukraine en Gaza etc. etc. etc.

    • Lees o a het boek van David Irving over Dresden .
     De bombardementen op Duitse steden door de geallieerden was vele malen groter dan hun ‘officiële’ cijfers.

      • Het bombardement op Hamburg was het eerste grote bombardement na de interventie van de USA.. Wisten jullie dat toen pas de grote groepen joden verdrongen zijn in Duitsland om hun huizen te geven aan de dakloze van dat bewuste bombardement? En dat deze groepen verdrongen joden de joodse huizen kregen van de joden in het oosten? Door de plotselinge aanval op de “Vriend”Rusland (hadden een pact afgesloten) voorjaar 41 was er geen doorschuifmogelijkheid meer voor de joden verder naar het oosten en toen is pas echt de holocaust begonnen! Hitler gaf ook altijd daarom de schuld van de vervolging aan het bombardement van de USA, Waar hebben we dit vaker gehoord?

    • Dresden loopt qua dodental richting de 250.000 maar kan hoger zijn omdat de stad vol oostelijke ongeregistreerde vluchtelingen zat rond die bewuste tijd, het bombardement was zinloos want Duitsland was al verslagen, en had al geen bezet grondgebied meer buiten Duitsland zelf!!!

   • Die door Oekraine opzettelijk gebombardeerde burgers in de Donbas is op zijn minst massamoord, en als de bedoeling achter die bombardementen was om de bevolking er uit te dunnen is het inderdaad genocide. Daar ben ik het 100% met u mee eens.

    Waar ik eigenlijk op doelde is de vraag van Max Blumenthal die vroeg waarom de VS de Russische regering van genocide beschuldigt terwijl er tijdens Israel’s acties naar verhouding meer doden vallen. Ik ben het eens met de VS dat de situatie in Oekraine niet 1 op 1 te vergelijken valt met die van Gaza omdat een bom in de stedelijke omgeving van Gaza nu eenmaal meer burgerslachtoffers veroorzaakt dan die in de lege plattelandsomgeving van Oekraine.

    Dit feit staat natuurlijk los van de vraag wie er goed of fout is in de oorlog tussen Hammas en Israel. Dat is een andere discussie die naar mijn mening onder andere artikelen horen waarvan er ongetwijfeld nog genoeg op deze site geplaatst zullen worden 🙂

    • @PearlDragon november 10, 2023 Bij 20:18@

     Dus omdat een “bom in de stedelijke omgeving van Gaza nu eenmaal meer burgerslachtoffers veroorzaakt dan die in de lege plattelandsomgeving van Oekraïne” is het geen genocide?

     Beseft u zelf welke onzin u uitkraamt?

    • In een maand meer burgerslachtoffers door Israël dan Rusland in 20 maanden. En dan het lef hebben Israël te ontlasten van genocide om het bij Rusland om zijn nek te hangen.

     Ja, zo kennen we het imperium der leugens weer.

     • Waar in mijn reactie ziet u staan dat ik Rusland genocide om zijn nek hang? Ik heb hem nogmaals doorgelezen maar zie het toch echt nergens staan.

      Buiten dat om moeten we nog maar zien in welke mate de aantallen omgekomen burgers die door Hamas opgegeven zijn kloppen. En wie in welke mate de schuld draagt aan de dood van elke omgekomen burger.
      U moet niet vergeten dat Hamas zich ook bedient van een propaganda oorlog. Een voorbeeld hiervan kunt u zien bij de explosie van de Al-Ahli Arab ziekenhuis op 17 oktober. Hamas beweert 471 doden zijn terwijl het management van het ziekenhuis het houdt op 200 doden. Ook is er twijfel door wie die explosie werd veroorzaakt. Zie:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Ahli_Arab_Hospital_explosion

      Verder kan men ook stellen dat alle omgekomen Palestijnse burgers de schuld zijn van Hamas. Als Hamas haar terroristische aanslag op 7 oktober niet had gepleegd dan was er geen Israelische inval in Gaza geweest, en zouden alle Palestijnse burgers die nu dood zijn gewoon nog leven.
      Hamas wist dat als ze een dergelijke terroristische operatie uit zou voeren dat gezien de bevolkingsdichtheid van Gaza elke reactie van Israel grote aantallen Palestijnen zou doden. Alsof dat niet genoeg is hopen de leiders Hamas op een permanente oorlog met Israel wat te zien is aan de raketten die ze nog steeds richting Israel afvuren. Zie:

      https://www.volkskrant.nl/aanval-op-israel/hamas-hoopt-op-permanente-oorlog-met-israel-en-viel-aan-om-palestijnse-kwestie-weer-op-de-kaart-te-zetten~b722e467/

      Hamas is echt niet zo dom dat ze niet weet dat dit nog veel meer Palestijnse doden op zal leveren. Maar Hamas geeft helemaal niks om de Palestijnse burgers die ze maar wat graag opoffert om haar heilige Palestijnse oorlog weer op de kaart te zetten.

      Tot slot is de definitie van genocide een poging om een etnische groep te vernietigen. U kunt vinden van de bombardementen wat u wilt, maar Israel heeft Zuid Gaza aangewezen als een veilige plaats, er humanitaire corridors naartoe geplaatst (die regelmatig door Hamas beschoten worden), en waarschuuwt ook nog van tevoren wanneer ze een bepaalde locatie aanvalt waar burgers zouden kunnen zitten. Dat doet men niet als het doel is een bevolkingsgroep te vernietigen.
      Overigens waar bleef de waarschuwing van Hamas aan de Israelische burgers toen ze haar aanval wilde doen? O nee, die burgers waren zelf de doel van de aanval van Hamas.

       • flardinga november 11, 2023 Bij 07:32

        Deze vraag is té zwart wit gesteld Flardinga in zijn opinie is Israël een oase van demon cratie terwijl van af het begin het net andersom is.

      • Pearl, hier zeg jij dat “Ik ben het eens met de VS dat de situatie in Oekraine niet 1 op 1 te vergelijken valt met die van Gaza” Vandaar!!!

      • @PearlDragon november 11, 2023 Bij 01:49

       “Waar in mijn reactie ziet u staan dat ik Rusland genocide om zijn nek hang?”

       Frontnieuws:

       U verlaagt zich tot double-talk. We hebben het over de VS, zoals duidelijk in het artikel wordt weergegeven, die bij hun definitie van genocide een dubbele standaard gebruiken. Het imperium der leugens. En dat weet u best.

       De MSM geloof ik niet meer. Geen woord meer. Die zijn op alle fronten door de mand gevallen.

       En de rest van uw ‘argumenten’ doet niets af van het feit dat er een Israëlische genocide op de Gaza burgerbevolking plaatsvindt.

       Zeikban.

  • Je bent een even Afschuwelijke creatie van het Westerse denkpatroon…naar de Hell met uw onderkruipig én laffe opmerking…ga nog een spuit halen, zieker kun je toch niet worden 🤮🤮

  • @PearlDragon november 10, 2023 Bij 16:09

   Op zich klinkt het logisch dat Oekraine veel open vlaktes heeft. Maar je vecht tegen je vijand waar die zich bevind. Wanneer het Oekrainse leger zich echter voornamelijk ophoud in bevolkingscentra en steden tot vestingsteden maakt kun je open vlaktes hebben wat je wil maar zal Rusland toch die steden , of doelen in die steden , moeten aanvallen.
   Van af het begin van de SMO zijn er al filmpjes van Russiscche maar ook van Oekrainse zijde waarop te zien is dat het Oekrainse leger troepenconcentraties in bevolkt gebied plaatst (waaronder o a scholen , ziekenhuizen en hotels) , artillerie geplaatst heeft , opslagplaatsen voor legermaterieel en dergelijke heeft , of raketwerpers naar open terrein rijdt , vuurt en daarna weer terugtrekt in een winkelgebied.
   Bovendien probeert Rusland (meestal) onnodige burgerslachtoffers te vermijden , anders was het aantal vele malen groter geweest , zoals bijvoorbeeld in Irak , Libië en Syrie te zien was door VS/NATO aanvallen.
   Israel gebruikt ook al jaren Palestijnen als menselijk schild , zie een ander nieuwer artikel hier op Frontnieuws van een recent voorbeeld.

 5. Collateral damage door de Russen in Oekraïne wordt genocide genoemd terwijl genocide door de Israëlieten in Gaza collateral damage genoemd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in