Solenopsis invicta © AntWeb.org / CC BY-SA 3.0

Alsof we nog niet genoeg hadden om ons zorgen over te maken met betrekking tot de zogenaamde klimaatverandering, waarschuwt een nieuwe studie van Europese onderzoekers dat het continent waarschijnlijk te maken zal krijgen met een invasie van de miersoort Solenopsis invicta – beter bekend als vuurmieren. De soort, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, staat op de lijst van de 100 ergste invasieve uitheemse soorten van de Global Invasive Species Database, schrijft James Murphy.

De soort arriveerde ongeveer 100 jaar geleden in de Verenigde Staten, waarschijnlijk via zeecontainers naar havens in het zuiden. In Amerika komen vuurmieren voornamelijk voor in zuidelijke staten, omdat de soort geschikt is voor een warmer klimaat.

Euronews meldt dat “met behulp van de opwarming van de aarde, de mieren zich over het hele continent zouden kunnen verspreiden. Het klimaat in de helft van de stedelijke gebieden in Europa is al geschikt voor de soort.” Naar verluidt is de mierensoort al in het wild aangetroffen op Sicilië. In het onderzoek wordt gespeculeerd dat de soort mogelijk is aangekomen via de nabijgelegen havenstad Augusta.

Met andere woorden, klimaatverandering heeft niet op magische wijze vuurmieren op Sicilië voortgebracht. Ze zijn waarschijnlijk binnengekomen, zoals de meeste invasieve soorten, door de menselijke handel – niet door de menselijke CO2-uitstoot.

De angst is dat deze vuurmieren de biodiversiteit van een onvoorbereid gebied zullen verwoesten, omdat ze agressief en roofzuchtig zijn ten opzichte van de lokale flora en fauna.

Momenteel loopt slechts ongeveer zeven procent van Europa risico op een invasie van vuurmieren, vanwege het koelere klimaat op het grootste deel van het continent. Velen geloven echter dat de opwarming van de aarde de katalysator kan zijn voor een grootschalige invasie.

Ze willen ons veranderen in "mooie, rijke, donkere chocoladeachtige grond" als we sterven voor het welzijn van het milieu

Daarnaast waarschuwt de studie dat bijna de helft van de stedelijke gebieden in de onderzochte regio kandidaten zijn voor een toekomstige invasie.

“Opmerkelijk genoeg is de helft van de stedelijke gebieden geschikt bevonden,” meldt het onderzoek. “Dit is verontrustend omdat de meeste geschikte stedelijke gebieden mediterrane kuststeden zijn die sterk verbonden zijn door zeehavens, wat de verspreiding van de soort mogelijk bevordert. Zorgwekkend is dat toekomstprojecties een veel slechter scenario laten zien, waarin het geschikte verspreidingsgebied van S. invicta grotendeels toeneemt.”

Zoals Euronews het stelt: “Toekomstprojecties laten zien dat de omgeving van Europa waarschijnlijk steeds geschikter wordt voor de mieren naarmate het klimaat opwarmt.”

Maar die opwarmingsprognoses rechtvaardigen zeker enig onderzoek. Climate Change Dispatch meldt dat de modellen waarop de studie zich baseert de neiging hebben om warm te lopen – zoals bijna alle klimaatmodellen doen.

“De studie zelf baseert zich op modelprojecties van het WORLDCLIM v2 scenario SSP245, dat weliswaar niet de meest extreme opwarmingsprojectie is, maar wel een beschamende recente staat van dienst heeft als het gaat om het overschatten van de opwarming in de Amerikaanse graangordel,” meldt Linnea Lueken.

“Het meest schandalig zijn de projecties van HadGEM3-GC31-LL, die ongeveer zeven keer meer opwarming voorspelden dan is waargenomen,” voegde Lueken eraan toe.

Toch waarschuwt Euronews dat de komende strijd tegen de vuurmieren wel eens heel duur zou kunnen worden.

“Ze zijn de op vier na duurste invasieve soort ter wereld en hebben tussen 1970 en 2017 bijna €20 miljard gekost aan schade en beheersmaatregelen, volgens een schatting die in 2021 in het tijdschrift Nature werd gepubliceerd,” meldde de krant.

Binnenkort: klimaat-blackouts, airconditioning rantsoenering en koelcentra voor de armen

Merk op dat vuurmieren voornamelijk in het zuidoosten van de Verenigde Staten leven. Ten noorden van de 42e breedtegraad zijn er weinig tot geen vuurmierenkolonies. Hier in het noordwesten van de Stille Oceaan zijn ze nog nooit gezien. – Thom Bradley (@ThomBradley8) 18 september 2023

Dus naast frequentere en intensere stormen, een stijgende zeespiegel, hittegolven, ijskoude periodes, smeltende gletsjers, droogtes, overstromingen, mogelijke misoogsten, dode ijsberen, gebleekte koraalriffen en al het andere dat aan klimaatverandering wordt toegeschreven, moeten we nu vrezen dat Europa binnenkort door vuurmieren wordt overspoeld?

Het is weer een voorbeeld van de klimaatveranderingsgerichte wereld van de wetenschap, in die zin dat een biologische studie over insecten klimaatscenario’s bevat. Alleen al het noemen van klimaatverandering in een biologisch onderzoekspaper verhoogt de kans op publicatie en mogelijk toekomstig subsidiegeld.

Het is ook een ander voorbeeld van de ongebreidelde angstzaaierij die met klimaatverandering gepaard gaat. Als het bang maakt, verkoopt het.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Radicale droogte veroorzaakt door militaire weerwapensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMachtsgreep door de EU
Volgend artikelOver het idiote idee dat het moedig is om een nucleaire valkuil in Oekraïne te steunen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Potverdorie, das óók wat. We zijn al overspoeld met “vluchtelingen” én Haagse criminelen en dan komen er ook nog eens vuurvretertjes bij !

 2. Zeker ontsnapt uit het koffertje van Bill Gates……
  Hij houdt ook al muggen, mieren is ook wel een leuk beestje om de wereld mee te pesten…..

  • Aanvulling……. Tja…….als de boeren dan niet vrijwillig hun grond opofferen “aan het hogere doel van de eugenisten,” dan stuur je ze toch veelvraten……die de oogst vernietigen………. het gebeurde al in de antieke oudheid, dat er zulk soort plagen over Egypte kwamen.
   En wat recenter in Afrika met sprinkhanen…..
   Dit kun je in Europa met die onwillige boeren toch ook proberen……🥵‼️‼️

   Dit kwaadaardige volkje ::: eugenisten ;;;; Politikers, legerleiding, geldschieters, techneuten, chemisten, kernfysica, webwerkers, farmaceuten, en nog veel meer van dit soort wanstaltige figuren, met veel geld en onbegrensde macht, gaan door met de totale vernietiging.‼️😡
   En alles hangt met alles samen….een beetje vage zin maar ls je eenmaal inziet hoe alle technieken en kennis aan elkaar gekoppeld is dat begrijp je ook dat er geen ontkomen aan is.‼️‼️ of je dit nu wilt of niet…..❗️😢🤭
   Hooguit wat vertraging ❗️

 3. Psychologische oorlogsvoering met de wereldburgers. De slecht nieuws-karavaan moet immers wel doordenderen, niemand mag het idee nog hebben dat er enige hoop is dat we van de alom aanwezige complete idiotie verlost kunnen worden.

 4. Weer een typisch voorbeeld van ‘wetenschappers’ die hun financiering veiligstellen door een alarmistisch rapport uit te brengen i v m klimaatsverandering.

 5. “met behulp van de opwarming van de aarde, de mieren zich over het hele continent zouden kunnen verspreiden.”

  1. er is GEEN opwarming van de aarde, sterker nog; de laatste 15 jaar is de gem. temp. gedaald.
  2. Dit is je reinste angst-porno van de “wetenschappers” die alleen maar de lulkoek en leugens van hun broodheren verspreiden!
  3. Als we deze onzin gewoon blijven negeren dan zal duidelijk worden dat de ‘beloftes’ niet zullen uitkomen, net als al die andere voorspellingen van rampspoed “als we nu niet ingrijpen”… LMFAO!

 6. We hebben al Chileense mieren in Europa; die bouwen hele burchten. Een grote hebben ze volgepompt met vloeibaar cement. Na drogen op gegraven, ging tot 8 meter diep, etages en zijkamers, leek wel sociale woningbouw.

  Bij mij zitten ze ook onder de grond; in die harde rotklei. Na de winter komen ze naar boven.
  ————————–
  Verschil europese mieren en chileense: EU zijn territorial; vallen indringers aan.
  Chileense communiceren met elkaar, zijn wat kleiner.

  De vraag is: wat vreten die vuur mieren?

 7. Tja.. als je Bill_Kill inschakelt, weet je zeker dat je van alles geïmporteerd krijgt.
  Het komt altijd zomaar uit de lucht vallen. En het meest vreemde is, dat alles ineens achter elkaar komt…..maar… dat zal vast wel toeval zijn… Ughh!

 8. Ze weten het wel te verzinnen he. Nog even en het is hier zooooo warm dat er dino’s tot leven dreigen te komen en de mensheid komen verpletteren. Maar mooi als mensen ook hier intrappen, velen kicken op die angst en ellende. Het is verslavend en een verslaafde moet je wel blijven voeren, anders krijgt ie afkickverschijnselen en gaat ie misschien nog nadenken ook… En da’s gevaarlijk voor “de elite”.

 9. Wie heeft deze studie nu weer gemaakt en begeleid ?
  Voor iedere zeikstudie moet je tegenwoordig een of andere scriptie maken.
  Hou daar eens mee op.
  De leerlingen hebben er sowieso geen zin in en onafhankelijke onderzoeken bestaan niet meer.

  “het continent WAARSCHIJNLIJK te maken zal krijgen met een invasie”
  “de mieren zich over het hele continent ZOUDEN KUNNEN verspreiden”

  Hier ben ik afgehaakt. Manipuleren/Misleiden is ook een kunst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in