Nieuwe generatie modulaire gevechtsdrones met geavanceerde AI – past in een rugzak

0
406
© Anduril Technologies

Ghost 4, een nieuwe gevechtsdrone met geavanceerde AI die in een rugzak past, wordt nu ontwikkeld door het militaire technologiebedrijf Anduril. In de toekomst kan de drone worden uitgerust met verschillende wapensystemen.

Ghost 4 is een modulaire gevechtsdrone met geavanceerde AI en wordt gepresenteerd door Palmer Luckey, oprichter van het Amerikaanse virtual reality en technologiebedrijf Oculus VR, rapporteert het online forum Disclose.tv.

De twee meter lange drone die kan worden opgevouwen in een rugzak of tas wordt door Luckey beschreven als een “Zwitsers legerzakmes dat alles kan”. De drone kan voor verschillende gebruiksgebieden in gebruik worden genomen door het ophangen van verwisselbare modulaire apparatuur en is ook bestand tegen ruwe omgevingen zoals zand en zeewater.

De drone die is ontwikkeld door het militaire technologiebedrijf Anduril zou in staat zijn om doelen veel sneller en efficiënter te identificeren dan een menselijke operator en stiller zijn dan de meeste civiele drones.

Volgens Luckey maakt de nieuwe drone deel uit van de Amerikaanse inspanning om gelijke tred te houden met zowel bondgenoten als vijanden in de race om autonome AI-eenheden met gevechtsmogelijkheden te bouwen. Men is ook van mening dat het belangrijk is om voorop te blijven lopen, zodat de Verenigde Staten niet het risico lopen om achterop te raken, zowel op het gebied van conventionele militaire oorlogvoering als op technisch gebied.

De drone kan zowel alleen als op afstand bediend door een menselijke piloot tot 100 minuten in de lucht blijven en is ontworpen om apparatuur zoals verkenningscamera’s, lasers voor doelidentificatie als ook een stoorzender mee te nemen.

Trump belooft om radicaal links van totale controle over Facebook, Twitter en Google te elimineren

In de toekomst is het geheel denkbaar dat de drone verschillende soorten wapensystemen kan dragen.

Het gebruik van AI voor doelidentificatie is niet geheel onomstreden. Het Pentagon heeft eerder AI gebruikt om drone-doelen te identificeren op satellietbeelden in samenwerking met Google’s Project Maven. Het project werd uiteindelijk echter afgeblazen vanwege de toenemende druk van werknemers en het publiek.

Er zijn ook verschillende gevallen in het Verenigd Koninkrijk geweest waarin de wetshandhaving AI heeft gebruikt om criminelen te identificeren en te arresteren, maar ook deze projecten moesten worden opgegeven met het oog op privacykwesties en het risico op fouten.

Politiestaat: autoriteiten lanceren bewakingsdrones om burgers te bespioneren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here