Afrika meldt zeer lage aantallen infecties. Zo meldt Kenia, met 54 miljoen inwoners, momenteel slechts 607 sterfgevallen en 13.296 actieve gevallen in het land. Dit ondanks het feit dat de besmetting in arme sloppenwijken met een slechte hygiëne de verspreiding van de infectie naar verwachting drastisch zou moeten verergeren. Met name de sloppenwijken in India en Pakistan hebben al hogere aantallen laten zien.

“Ik dacht dat we op weg waren naar een catastrofe, een volledige ineenstorting”, zegt professor Shabir Madhi. De Britse topviroloog weergalmt wat anderen moeten hebben gedacht over de uitbraak van het Afrikaanse Coronavirus. Maar het sterftecijfer van Zuid-Afrika is bijna zeven keer lager dan in het Verenigd Koninkrijk.

“De meeste Afrikaanse landen hebben geen piek. Ik begrijp niet waarom. Ik ben absoluut verbaasd”, zegt Salim Abdool Karim, hoofd van het management van Covid-19 in Zuid-Afrika, tegen de BBC.

Sommige wetenschappers hebben de hypothese naar voren gebracht dat de bevolking in de overbevolkte sloppenwijken voortdurend wordt blootgesteld aan verschillende Coronavirussen en dat dit hen enige immuniteit heeft gegeven.

Critici zeggen echter dat het aantal geregistreerde besmettingen direct verband houdt met het aantal uitgevoerde tests. Tanzania gebruikte bijvoorbeeld de Covid-19-test van de WHO op papaja’s en geiten en kreeg positieve reacties. Daarna weigerden ze de tests van de WHO, verschillende andere Afrikaanse landen hebben dit voorbeeld gevolgd en de WHO opzeigezet.

Tanzania test geiten, papaja’s en konijnen voor Corona: ze waren allemaal positief

Onderzoek tegen Duitse Coronapolitie: beschuldiging van poging tot doodslag

2 REACTIES

  1. Het is daar zo goor dat onze covid virus is als een klein jongetje in het speelveld van de big boy’s.
    Die lui zijn immuun voor zo’n beetje alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here