Nieuwe documentaire onthult angstaanjagende incompetentie achter het Britse Coronabeleid – is gebaseerd op een Wikipedia-artikel

0
825
Medisch personeel in NHS ziekenhuizen die speelse maskers hebben aangebracht zodat kinderen met Coronaziekte niet bang zijn als het personeel met beschermende uitrusting komt opdagen, foto: WordPress / Coronaviruslivetracker

De Britse Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodsituaties (SAGE) heeft zijn advies aan de Britse regering om het land te sluiten gebaseerd op teksten die ze op Wikipedia hebben gelezen. Dit wordt onthuld door professor Ian Hall in een nieuwe documentaire die afgelopen donderdag op de Britse televisie werd uitgezonden.

“Het publiek zal misschien verbaasd zijn dat we Wikipedia al heel vroeg in de pandemie hebben gebruikt om gegevens te verzamelen, maar het waren echt de enige gegevens die openbaar beschikbaar waren en waartoe we toegang hadden”, zegt Hall.

Professor Carl Heneghan, hoofd van het Centre for Evidence-Based Medicine van de Universiteit van Oxford, is verontwaardigd over de situatie.

“Het feit dat ze Wikipedia hebben gebruikt voor hun modellen is volstrekt onaanvaardbaar. Men moet geverifieerde gegevens gebruiken”, zegt Heneghan en gaat verder:

“Ik kan me geen scenario voorstellen waarin een wetenschapper zich tot Wikipedia zou moeten wenden – het is uiterst belangrijk dat het bewijs waarop men zich baseert zo robuust mogelijk is”.

“Geeft de realiteit niet weer”

SAGE wordt zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal door het establishment geprezen. Maar de modellen van SAGE weerspiegelden absoluut niet de werkelijkheid.

Die kritiek wordt geleverd door een conservatieve politicus, Steve Baker, van het Britse parlement in de nieuwe documentaire over de eerste grote lockdown van de Britse samenleving, die werd geïntroduceerd tijdens de “eerste golf” van de corona-pandemie.

Baker heeft geweigerd zijn partijleider, premier Boris Johnson, te steunen in zijn besluit om Groot-Brittannië voor de tweede keer te sluiten. De eerste lockdown was gebaseerd op zeer dubieuze gegevens, en er zijn geen gegevens toegevoegd die een tweede lockdown rechtvaardigen, zegt Baker.

Het links-groene regime in Zweden zet illegalen vooraan in de rij voor Covid-19 vaccinatie

Johnson bezweerde dat het harde beleid van de regering was gebaseerd op het naleven van de wetenschap en wetenschappelijke feiten. Maar dergelijke feiten waren er niet, alleen gissingen en hypothesen.

De documentaire onthult ook bij monde van professor Calum Semple dat de Wetenschappelijke Adviesgroep van de regering geen expert had op het gebied van het door mensen getroffen Coronavirus, ondanks het feit dat het nog maar tien jaar geleden is dat de wereld werd getroffen door een Coronavirus, in de volksmond bekend als de Mexicaanse griep.

De deskundigen voorspelden ook dat er in de zomer een half miljoen mensen zouden sterven en dat de piek van de pandemie in juni zou worden bereikt. In feite vond de piek twee maanden eerder plaats, in april.

“We kregen angstaanjagende cijfers te horen dat we waarschijnlijk bijna 100.000 gevallen per dag zouden krijgen. Dit was uiterst zorgwekkend omdat 100.000 nieuwe gevallen zouden betekenen dat we ongeveer een week later 20.000 nieuwe ziekenhuispatiënten per dag zouden krijgen. SAGE’s beruchte en zwaar bekritiseerde model voorspelde 500.000 Covid-19 sterfgevallen in het Verenigd Koninkrijk tijdens de eerste golf, voorspeld door de modellering die volstrekt ontoereikend was, en wetenschappers kunnen deze niet langer verdedigen. Het was hetzelfde met de NHS bewering van overbezetting – toch is het niet gebeurd”, vertelt Baker de Britse Daily Mail.

De NHS (National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk) controleert de staatsziekenhuizen. NHS is een van de grootste werkgevers ter wereld. Ze hebben ongeveer 1.250 ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Maar dat ze ooit door hun knieën zouden zijn gegaan door een enorme bestorming van Covid-zieken is altijd valse informatie geweest.

Migranten komen reeds geïnfecteerd aan: 2e Coronagolf treft Europa

In plaats daarvan zijn de ziekenhuizen onderbenut, omdat er middelen zijn uitgetrokken om te kunnen zorgen voor de enorme hoeveelheden Covid-zieken die worden verwacht.

Tegelijkertijd zijn mensen met andere ziekten niet voldoende behandeld, wat op zich al een grotere oorzaak van lijden en overlijden kan zijn geweest dan door het SAGE gevreesde SARS-CoV-2-virus dat, als de patiënt symptomen ontwikkelt, kan leiden tot de diagnose Covid-19.

Bovendien werd geen rekening gehouden met de werkmethoden en de logistiek van het Britse medisch personeel in de thuiszorg. Het personeel bleef veel verschillende bezoeken afleggen waar ze veel verschillende thuiszorgcliënten ontmoetten. Het thuisverzorgingspersoneel vormde dus het grootste risico om ouderen met het virus te infecteren.

“Zo kunnen we niet meer doorgaan. Het publiek verdient beter dan dit. We kunnen niet doorgaan met overheidsbeleid dat gebaseerd is op modellen die duidelijk niet overeenkomen met de werkelijkheid”, zegt Steve Baker.

De tweede grote nationale lockdown van Groot-Brittannië werd op 5 november van kracht.

Luchthavens beginnen ‘Covid-passen’ te gebruiken om niet-gevaccineerde mensen uit te sluiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here