De autoriteiten hebben lang betoogd dat kinderen niet worden getroffen door het Coronavirus en dat ze niet worden aangetast door Covid-19. Nu zijn er echter berichten over honderden kinderen die getroffen zijn door een syndroom waarvan wordt aangenomen dat het verband houdt met het Coronavirus.

Het syndroom werd eerder in de Amerikaanse media PMIS genoemd, wat staat voor Pediatric Multisystem Inflammatory Syndrome. De Amerikaanse autoriteiten presenteerden donderdag een adviesdocument aan de artsen met betrekking tot het nieuwe syndroom. Daarin werd het in plaats daarvan MIS-C genoemd, wat staat voor Multisystem Inflammatory Syndrome in Children, d.w.z. multisysteem ontstekingssyndroom bij kinderen, in het Nederlands.

Afgelopen vrijdag heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ook een waarschuwing gepubliceerd. Daarin staat onder andere dat het volledige spectrum van ziekten nog niet bekend is. Ook is niet bekend of de verspreiding, die tot nu toe alleen in Europa en Noord-Amerika is gemeld, de realiteit weerspiegelt of dat de aandoening gewoon nergens anders wordt herkend.

Ontsteking van de bloedvaten van het hart

In tegenstelling tot volwassenen worden de longen niet aangetast, maar is het een ontsteking van de bloedvaten van het hart, schrijft Forbes. De symptomen zijn vergelijkbaar met, maar zijn dat niet, de ziekte van Kawasaki, een aandoening die soms wordt verward met roodvonk.

Symptomen zijn onder andere gedurende meer dan 24 uur koorts boven de 38°C, buikpijn, huiduitslag, bloeddoorlopen ogen, kleurveranderingen van de huid, ruisend hart, vermoeidheid, verwarring en irritatie.

Voor volwassenen die lijden aan Covid-19 zijn hoest en kortademigheid veel voorkomende symptomen. Dit geldt echter niet altijd voor de kinderen die door dit nieuw ontdekte syndroom worden getroffen, schrijft de NY Times.

  Bedreigde critica op de farmaceutische industrie dood aangetroffen

Alleen al in New York zijn meer dan 100 kinderen gediagnosticeerd met MIS-C. Ongeveer 60% daarvan is positief getest op Covid-19, terwijl de rest antilichamen tegen het virus heeft ontwikkeld, wat aangeeft dat zij de ziekte al hebben gehad. De getroffenen zijn vooral in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, volgens Forbes.

230 kinderen in Europa getroffen

In een rapport van het European Center for Disease Prevention and Control, de autoriteit voor infectiebestrijding van de EU, worden 230 kinderen beschreven die in Europa zijn getroffen, van wie er twee zijn overleden, schrijft WION.

Het nieuwe syndroom heeft verschillende kinderen in een toxische shock gebracht. Ze hebben een zeer lage bloeddruk gekregen waardoor het bloed niet effectief zuurstof en voedingsstoffen naar de organen van het lichaam kan laten circuleren, zegt Dr. Steven Kernie, directeur van de pediatrische spoedeisende hulp van Columbia University en Morgan Stanley Children’s Hospital aan de NY Times.

Het feit dat er zoveel verschillende symptomen zijn, maakt het moeilijk voor ouders om te begrijpen waar ze mee te maken hebben, vertelt gouverneur Andrew Cuomo van New York aan Forbes, die het “de ergste nachtmerrie van een ouder” noemt.

WHO: Coronavirus verdwijnt misschien nooit

Vorig artikel“Veel immigranten hebben AIDS, syfilis, onbehandelde TBC” – gezondheidszorg in Duitsland op de knieën door asielchaos
Volgend artikelDuitsland: Antifa slaat Corona-demonstranten het ziekenhuis in
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. blijf met jullie poten van onze kinderen af stelletje idioten, stop verdomme met het gif vaccin , en alles zal beteren….als men al van beteren kan spreken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in